$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Και όμως, η μνήμη ενός ηλικιωμένου σκύλου αρχίζει να ασθενεί όπως η δική μας

Στην ηλικία των 7 ετών ένας σκύλος αρχίζει να θεωρείται «ηλικιωμένος». Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που τον έχουν να γνωρίζουν πώς να βελτιώσουν


Στην ηλικία των 7 ετών ένας σκύλος αρχίζει να θεωρείται «ηλικιωμένος». Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που τον έχουν να γνωρίζουν πώς να βελτιώσουν την ευημερία και την υγεία του για τα χρόνια που έρχονται με εξειδικευμένη περιποίηση και διατροφή.

Ένα ζώο καθώς μεγαλώνει αλλάζει στη συμπεριφορά του. Θέλει να κοιμάται περισσότερο και πιο συχνά, δυσκολεύεται να κατέβει από τον καναπέ (συνήθως λόγω αρθριτικών που τότε συχνά ξεκινούν), και γίνεται πιο γκρινιάρικο και δύστροπο.

Εκτός από τα αρθριτικά, στην ηλικία αυτή αρχίζουν να εμφανίζονται και άλλα θέματα υγείας όπως: διαβήτης, προβλήματα με το συκώτι, υπό-ή υπέρ-θυρεοειδισμός, Cushing ή νόσος του Addison, οδοντικοί νόσοι που αν διαγνωστούν έγκαιρα και αντιμετωπιστούν κατάλληλα, μπορεί το ζώο να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Αυτό που δεν ξέρουν όμως πολλοί είναι ότι σε ένα σκύλο που μεγαλώνει γερνάει και ο εγκέφαλός του (όπως ακριβώς συμβαίνει και με εμάς). Στην ηλικία των 7 ο μεταβολισμός της γλυκόζης στον εγκέφαλο του σκύλου αλλάζει με τρόπους που μπορεί να επηρεάσει τη μάθηση, τη συνειδητοποίηση και πάνω από όλα τη μνήμη. Ναι, το ζώο μας αρχίζει να ξεχνάει και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το καταλάβουμε ώστε να το φροντίσουμε κατάλληλα.

Πώς όμως μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο εγκέφαλος του ζώου μας αρχίζει να γερνάει; Η κτηνίατρος Shalsee Vigeant θα πει: “Το ότι το ζώο κοιμάται όλο και περισσότερο, το ότι δεν δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό με πριν στο να κάνει πράγματα, το ότι είναι περισσότερο ανήσυχο και λιγότερο προσεκτικό … όλα αυτά είναι σημάδια του ότι κάτι δεν πάει καλά με τον εγκέφαλό του.

Ο ηλικιωμένος σκύλος έχει ειδικές διατροφικές ανάγκες. Το φαγητό του πρέπει να περιέχει το σωστά συστατικά. Χρειάζεται περισσότερο από όλα βιταμίνες, ανόργανα άλατα, που θα προστατεύσουν τον εγκέφαλο από τις ελεύθερες ρίζες, και λίπη που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία αυτού του οργάνου.”

Τι άλλο όμως μπορούμε να κάνουμε ώστε να συμβάλλουμε στην επιβράδυνση της εγκεφαλικής γήρανσης;

Άσκηση

Το ότι ο σκυλάκος μας μεγαλώνει αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει τις βόλτες και τη γυμναστική. Για πολλά σκυλιά αυτή η βόλτα είναι η καλύτερη ώρα της μέρας που τα ανεβάζει και ψυχολογικά και τους δίνει ζωή. Συνεχίστε να τον βγάζετε έξω καθημερινά αλλά για λιγότερο χρόνο ώστε να μην κουράζεται.

Τακτικά τσεκ απ στον κτηνίατρο

Δυστυχώς οι περισσότεροι τα αμελούμε. Τα ετήσια τσεκ απ από μια ηλικία και πάνω είναι υποχρεωτικά καθώς μπορούμε να προλάβουμε μια ασθένεια πριν εξελιχθεί.

Καλύτερος ύπνος

Ένα ζώο μεγαλύτερο σε ηλικία χρειάζεται ένα μαλακό και άνετο στρώμα για ύπνο. Εκεί θα ξεκουράζεται το σώμα και το μυαλό του. Επίσης το μέρος που κοιμάται θα πρέπει να είναι ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Και θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο ώστε να μην του δημιουργεί στρες. Αν τέλος είχατε συνηθίσει τις νύχτες να τον αφήνετε έξω από το σπίτι, τώρα που μεγάλωσε σταματήστε να το κάνετε. Βάζετέ τον καλύτερα μέσα ώστε να κοιμηθεί ήσυχα.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι μέλος της οικογένειάς μας

Οι σκύλοι είναι κοινωνικά ζώα και δένονται πολύ με την οικογένειά τους. Και θέλουν να νιώθουν ότι τους αγαπούμε. Συνήθως όμως ασχολούμαστε πολύ μαζί τους όταν είναι μικροί ενώ όταν μεγαλώσουν, τους εγκαταλείπουμε. Αυτό είναι λάθος. Η εγκατάλειψη αυτή συμβάλλει στη γήρανση του εγκεφάλου τους. Δώστε τους προσοχή. Δείξτε τους αγάπη και κάντε πράγματα μαζί τους. Το έχουν ανάγκη πάντα. Πόσο μάλιστα σε αυτήν την ηλικία.

petpet.news

ΣΧΟΛΙΑ

BLOGGER

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου...
  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο  blog - sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων.
  • Το blog - sahiel.gr περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.
  • Εάν εντοπίσετε στο  blog - sahiel.gr κείμενα στα οποία είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων, παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας - email: sahielgr@gmail.com ... Στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Αυτή η ιστοσελίδα είναι μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

[/fa-fire/ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ]_$type=two$h=0$meta=0$rm=0$snip=0$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,110,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,427,ΑΠΟΨΕΙΣ,1319,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,549,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,754,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,198,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,403,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,38,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,33,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,641,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4597,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1450,ΕΛΛΑΔΑ,2619,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1019,ΕΣΕΙΣ,500,ΗΛΙΟΣ,104,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,265,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,80,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,103,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2180,ΚΥΠΡΟΣ,258,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,151,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,616,ΝΑΣΑ,481,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,615,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,437,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1645,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,611,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,271,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1219,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,300,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2108,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,154,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3772,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,179,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,129,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1119,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,49,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1124,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,30,ΤΟΥΡΚΙΑ,473,ΥΓΕΙΑ,2218,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,87,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,55,LIFESTYLE,319,UFO,213,VIDEO,2931,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Και όμως, η μνήμη ενός ηλικιωμένου σκύλου αρχίζει να ασθενεί όπως η δική μας
Και όμως, η μνήμη ενός ηλικιωμένου σκύλου αρχίζει να ασθενεί όπως η δική μας
Στην ηλικία των 7 ετών ένας σκύλος αρχίζει να θεωρείται «ηλικιωμένος». Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που τον έχουν να γνωρίζουν πώς να βελτιώσουν
https://4.bp.blogspot.com/-Bn0gBC9uvZM/W5FqWenfYZI/AAAAAAABs_8/2OZn7PCpXPAYF7SveEWmzR2eJnVGyQBxgCLcBGAs/s640/ke-omos-mnimi-enos-ilikiomenou-skylou-archizi.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-Bn0gBC9uvZM/W5FqWenfYZI/AAAAAAABs_8/2OZn7PCpXPAYF7SveEWmzR2eJnVGyQBxgCLcBGAs/s72-c/ke-omos-mnimi-enos-ilikiomenou-skylou-archizi.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/09/ke-omos-mnimi-enos-ilikiomenou-skylou-archizi.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/09/ke-omos-mnimi-enos-ilikiomenou-skylou-archizi.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content