$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Απεργία 8 Νοέμβρη Συγκέντρωση πλατεία Καραϊσκάκη 10.30 στον Πειραιά

Απεργία 8 Νοέμβρη Συγκέντρωση πλατεία Καραϊσκάκη 10.30 στον Πειραιά


Απεργία 8 Νοέμβρη

Συγκέντρωση πλατεία Καραϊσκάκη 10.30 στον Πειραιά

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.......  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει ότι τέλειωσαν τα βάσανα και οι θυσίες για τους εργαζόμενους, τους νέους, του συνταξιούχους. Ότι πλέον η οικονομία είναι σε πορεία ανάπτυξης, ότι θα έχουμε επενδύσεις και επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό που αποκρύπτουν είναι ότι η αναπτυξή τους θα γίνει πάνω στα αποκαϊδια των εργατικών λαικών δικαιωμάτων που δημιούργησε η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με κύριο άξονα την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Αυτό μαρτυρά και η εφαρμογή του Νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου απο την σημερινή κυβέρνηση που ψηφίστηκε απο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ένωση Κεντρώων. Είναι ο νόμος που καταργεί τον καθορισμό του κατώτερου μισθού μέσα από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις εργοδοσίας - εργαζομένων και ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ουσιαστικά διαμορφώνει το ύψος του κατέρου μισθού με βάση την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή με βάση τα συμφέροντα των εργοδοτών και όχι των δικών μας αναγκών.

Η μόνη απάντηση για εμάς είναι η οργάνωση του αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, η κάλυψη των αναγκών μας, η υπογραφή ΣΣΕ. Φέρνουμε στο επίκεντρο τα δικά μας αιτήματα. Βάζουμε εμπόδια στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που επιδιώκει να σταματήσει κάθε διεκδήκηση, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Βάζουμε εμπόδια στην επιδίωξη που έχουν να αποδεχτούμε το «ο γέγονε γέγονε», το περασμένα ξεχασμένα. Θέλουν να μάθουμε να ζούμε με τα ψίχουλα που μας πετούν απο το τρπάεζι τους, την ίδια ώρα που μας αρπάζουν όλο το φαΐ.

Δεν συμβιβαζόμαστε, 8 Νοέμβρη απεργούμε


Στις 8 Νοεμβρίου απεργούμε μαζικά δίνοντας απάντηση στην λογική του τίποτα δεν γίνεται, της απογοήτευσης, του μικρότερου κακού. Με αισιοδοξία και μαχητικότητα εμπνεόμαστε από τον αγώνα των λιμενεργατών στις προβλήτες της Cosco που έδειξε στους εργαζόμενους του Πειραιά, ότι όταν ο εργαζόμενος μπαίνει μπροστά, συσπειρώνεται στο σωματείο του, διεκδικεί τον πλούτο που παράγει, αποδεικνύεται ο εργάτης ο ισχυρός και όχι το μεγαθήριο της COSCO.

Δίνουμε δυναμική απάντηση σε όσους μας θέλουν συννένοχους στο μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας


Οι εξελίξεις στο χώρο του εμπορίου είναι αποκαλυπτικές για το μέλλον που μας επιφυλάσουν μέρα με την μέρα στους χώρους δουλειάς.

• Ο όμιλος Folli Folie είναι ένα ακόμα παράδειγμα για το πως μια πολυεθνική τέτοιου διαμετρήματος μπορεί μέσα σε ένα βράδυ να γίνει «προβληματική», δημιουργώντας ανασφάλεια στους εργαζόμενους για την επόμενη μέρα, την απειλή της απόλυσης
• H ενταντικοποίηση και οι απειλές για μετάθεση εργαζομένων στην ΑΒ Βασιλόπουλος είναι μια ακόμα μέθοδος της εργοδοσίας για να αυξήσει την κερδοφορία της και να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους
• Τα δουλεμπορικά γραφεία που εξασφαλίζουν πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα καταργώντας ότι έχει μείνει απο τις κατακτήσεις των αγώνων της εργατικής τάξης το συναντάς σε μια σειρά εργασιακούς χώρους όπως η Leroy Merlin.
• Τα εργατικά ατυχήματα, η απληρωσιά και η μαύρη εργασία απο την άλλη είναι μερικά παραδείγματα απο την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργοδοσίας στο κλάδο μας, προϊόν όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που έχουν ψηφισει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κανένας εργαζόμενος μόνος


Οι εργαζόμενοι στις σημερινές συνθήκες έχουμε μόνο μια επιλογή για να μην είμαστε έρμαια των αντεργατικών πολιτικών που μας γονατίζουν για τα κέρδη του κεφαλαίου. Η επιλογή μας είναι να περάσουμε στην αντεπίθεση, οργανωμένα και συλλογικά. Να δυναμώσουμε και να μαζικοποιήσουμε το σωματείο μας, να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα. Κανένας να μην είναι μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την απάντηση μας σε κυβέρνηση και εργοδοσία μέσα σε κάθε χώρο με την απεργία στις 8 Νοεμβρίου. Συμμετέχουμε μαζικά στην
Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 18:00


ΣΧΟΛΙΑ

BLOGGER

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου...
  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο  blog - sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων.
  • Το blog - sahiel.gr περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.
  • Εάν εντοπίσετε στο  blog - sahiel.gr κείμενα στα οποία είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων και δεν θέλετε να εξαπλωθεί, θα είμαστε ευτυχείς να σας βοηθήσουμε με την αφαίρεση των κατάλληλων διασυνδέσεων, παρακαλώ επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας - email: sahielgr@gmail.com ... Στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Αυτή η ιστοσελίδα είναι μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

[/fa-fire/ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ]_$type=two$h=0$meta=0$rm=0$snip=0$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,110,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,427,ΑΠΟΨΕΙΣ,1319,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,549,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,754,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,198,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,403,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,38,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,33,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,641,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4597,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1450,ΕΛΛΑΔΑ,2619,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1019,ΕΣΕΙΣ,500,ΗΛΙΟΣ,104,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,265,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,80,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,103,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2180,ΚΥΠΡΟΣ,258,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,151,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,616,ΝΑΣΑ,481,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,615,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,437,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1645,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,611,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,271,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1219,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,300,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2108,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,154,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3772,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,179,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,129,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1119,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,49,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1124,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,30,ΤΟΥΡΚΙΑ,473,ΥΓΕΙΑ,2218,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,87,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,55,LIFESTYLE,319,UFO,213,VIDEO,2931,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Απεργία 8 Νοέμβρη Συγκέντρωση πλατεία Καραϊσκάκη 10.30 στον Πειραιά
Απεργία 8 Νοέμβρη Συγκέντρωση πλατεία Καραϊσκάκη 10.30 στον Πειραιά
Απεργία 8 Νοέμβρη Συγκέντρωση πλατεία Καραϊσκάκη 10.30 στον Πειραιά
https://1.bp.blogspot.com/-yg2vuQzWjYc/W8BrvsNottI/AAAAAAABtvo/bgHHa2v30x0h_ZBoe5Q922jSHEw7Av7HACLcBGAs/s640/Apergia-8-Noembrh-Sygkentrwsh-plateia-Karaiskakh.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-yg2vuQzWjYc/W8BrvsNottI/AAAAAAABtvo/bgHHa2v30x0h_ZBoe5Q922jSHEw7Av7HACLcBGAs/s72-c/Apergia-8-Noembrh-Sygkentrwsh-plateia-Karaiskakh.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/10/Apergia-8-Noembrh-Sygkentrwsh-plateia-Karaiskakh.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/10/Apergia-8-Noembrh-Sygkentrwsh-plateia-Karaiskakh.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content