$type=sticky$count=4$cate=1$icon=1$show=home

Ο Νετανιάχου προεξοφλεί «θερμό» επεισόδιο: «Περιμένω τουρκική κίνηση στη Μεσόγειο»

Ο Νετανιάχου προεξοφλεί «θερμό» επεισόδιο: «Περιμένω τουρκική κίνηση στη Μεσόγειο»


Επεισόδιο στην Α. Μεσόγειο προεξοφλεί ο Μ. Νετανιάχου, καθώς ανησυχεί ιδιαιτέρως για τις κινήσεις των Τούρκων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Axios, που επιβεβαιώνονται από διπλωματικές πηγές, ανώτεροι ισραηλινοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες προέβησαν σε σημαντικές αποκαλύψεις αναφορικά με το τι είπε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου προς τους ΥΠΕΞ Κύπρου και Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε ανησυχίες για τις κινήσεις Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ προβλέπει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα διατηρήσει την πίεση στην Άγκυρα, ένεκα της συνεχιζόμενης κράτησης του Πάστορα Μπράνσον, ενώ δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι το Τελ Αβίβ την ταυτόχρονη απόκτηση από την Τουρκία μαχητικών stealth F-35 μαζί με το υπερσύγχρονο βαλλιστικό ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Oι πηγές αυτές εξάλλου αναφέρουν πως ο Νετανιάχου εκτιμά πως δεν θα προκύψει πρόοδος ως προς την επίλυση της κρίσης στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, όχι τουλάχιστον πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του επόμενου μήνα, καθώς η υπόθεση του Πάστορα Brunson κρίνεται ως πολύ σημαντική από πολλούς ευαγγελικούς ψηφοφόρους, οι οποίοι παραδοσιακά ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Στις συναντήσεις που έγιναν, ο Νετανιάχου μίλησε πολύ κριτικά για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξέφρασε την απαισιοδοξία αλλά και ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, επειδή ο Ερντογάν λαμβάνει παράλογες οικονομικές αποφάσεις, αναφέρει το δημοσίευμα

«Υπάρχει ένα συστημικό πρόβλημα στην Τουρκία. Ο Ερντογάν με αποκαλεί Χίτλερ κάθε δύο εβδομάδες – δεν βλέπω το φως στο τέλος της σήραγγας [σχετικά με το μέλλον της Τουρκίας]», φέρεται να είπε ο Νετανιάχου.

Όσον αφορά τον συνεχιζόμενο εμφύλιο στην Συρία, ο Νετανιάχου είπε στους Υπουργούς Κύπρου και Ελλάδας ότι μετά την συμφωνία συμφιλίωσης με την Τουρκία πριν από 2 χρόνια, οι βοηθοί του μιλούσαν κάθε δύο εβδομάδες με τον πλησιέστερο σύμβουλο του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν. «Αλλά σήμερα δεν έχουμε ούτε ανταλλαγές πληροφοριών με την Τουρκία για τη Συρία», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Παράλληλα, στο άρθρο αναφέρεται επίσης πως ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός είναι ανήσυχος για τις επικείμενες, στα τέλη Οκτωβρίου, όπως απεδείχθη, τουρκικές κινήσεις κατά την διάρκεια γεωτρήσεων το επόμενο διάστημα ανατολική Μεσόγειο, καθώς φαίνεται πως η Άγκυρα θα βγάλει και εκείνη το δικό της πλωτό γεωτρύπανο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ως αντίποινα για την γεώτρηση της Exxon στο «10», αλλά κυρίως για την fast track και κατά μόνας αδειοδότηση του τεμαχίου «7».

«Ο Ερντογάν είναι απερίσκεπτος και απρόβλεπτος, είμαι απαισιόδοξος, είναι ένα οξύμωρο που ένα μέλος του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία αγοράζει πυραύλους S-400 από τη Ρωσία …Με ανησυχεί επίσης η αγορά από την Τουρκία αεροσκαφών F-35 από τις Η.Π.Α.», αναφέρεται στην ανάρτηση του Axios.com.

Το εν λόγω άρθρο αναπαραγάγεται εδώ και κάποιες ώρες από διάφορους δημοσιογράφους στο Ισραήλ.

H απάντηση στις προκλήσεις του Ερντογάν

Βήμα ισχυροποίησης και διεύρυνσης της μεταξύ τους συνεργασίας έκαναν χθες οι ηγέτες της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Ελλάδας κατά την τριμερή σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα της Κρήτης.

Νίκος Αναστασιάδης, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και Αλέξης Τσίπρας έδωσαν εντολή προς τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών τους προκειμένου να αρχίσουν διαβουλεύσεις με στόχο τη δημιουργία σχηματισμών με νέες χώρες. Σχηματισμοί οι οποίοι θα περιλαμβάνουν και τη Γαλλία.

Οι κινήσεις αυτές έγιναν καθώς ήδη από καιρό η Γαλλία έδειξε έτοιμη να αποτελέσει μέρος αυτής της συνεργασίας με την τριμερή να μετατρέπεται σε τετραμερή και να ισχυροποιείται. Εξέλιξη, η οποία δείχνει και το διεθνές εκτόπισμα που έχουν αποκτήσει οι τριμερείς συνεργασίες στην περιοχή.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (που συμμετείχαν στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, στην Κρήτη) επανέλαβαν την αμέριστή τους στήριξη στις προσπάθειες της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου.

Προς τον σκοπό αυτό, ο τερματισμός των αναχρονιστικών διευθετήσεων ασφάλειας και η αποχώρηση ξένων στρατευμάτων παραμένει απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει η Κυπριακή Δημοκρατία να λειτουργήσει ως ένα κανονικό κυρίαρχο κράτος, μέλος των ΗΕ και της ΕΕ, ελεύθερο από ξένες εξαρτήσεις. Τόνισαν ότι τα ΗΕ παραμένουν το μόνο πλαίσιο μέσω του οποίου μπορεί να επιτευχθεί λύση.

Πρόσθεσαν ότι η παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ παραμένει απαραίτητη για όσο συνεχίζεται η παράνομη τουρκική στρατιωτική κατοχή.

Οι τρεις αρχηγοί τόνισαν τη σημασία για σεβασμό της κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της δικαιοδοσίας κάθε κράτους στις ναυτικές ζώνες του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όπως αντανακλάται και στη Σύμβαση των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενισχύσουν τη συνεργασία τους μέσω σειράς συμφωνιών για την εκμετάλλευση και τη μεταφορά φυσικού αερίου, κάτι που ενισχύει περαιτέρω το γεγονός ότι η ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία.

Υπογράμμισαν ότι αυτή η συνεργασία βασίζεται στις καλά εδραιωμένες αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Προς τον σκοπό αυτό, υπογράμμισαν τη διεθνή φύση της Σύμβασης της Θάλασσας και τόνισαν την προσήλωσή τους στο να προχωρήσουν τάχιστα με τις διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των κοινών θαλάσσιων συνόρων όπου κριθεί απαραίτητο.

Τέλος, κάλεσαν την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στις ναυτικές ζώνες της Κύπρου και να απέχει από παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

Μνημόνια συνεργασίας

Οι εργασίες της Συνόδου ξεκίνησαν με διμερή κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε στη συνέχεια διμερή κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχε, επίσης, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ακολούθησε τριμερής συνάντηση και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των τριών χωρών, με επικεφαλής τους τρεις ηγέτες.

Στη συνέχεια υπεγράφησαν συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Συγκεκριμένα, υπεγράφησαν τα ακόλουθα: Μνημόνιο Συνεργασίας τεχνικής συνεργασίας Τελωνείων. Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο Διευθυντής της Αρχής Τελωνείων κ. Δημήτρης Χατζηκωστής, Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της Εκπαίδευσης. Εκ μέρους της Δημοκρατίας υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών. Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρηματικότητας. Εκ μέρους της Δημοκρατίας υπέγραψε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, και των αντίστοιχων Οργανισμών Αιγύπτου και Ελλάδας. Εκ μέρους της κυπριακής πλευράς υπέγραψε ο Πρόεδρος του Invest Cyprus κ. Μιχάλης Μιχαήλ.


Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,117,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,463,ΑΠΟΨΕΙΣ,1427,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,762,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,449,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,653,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4739,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1530,ΕΛΛΑΔΑ,2660,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,320,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1036,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,293,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,90,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2312,ΚΥΠΡΟΣ,265,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1727,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1243,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,307,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2197,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3903,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,140,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1140,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,537,ΥΓΕΙΑ,2320,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,330,UFO,215,VIDEO,2964,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ο Νετανιάχου προεξοφλεί «θερμό» επεισόδιο: «Περιμένω τουρκική κίνηση στη Μεσόγειο»
Ο Νετανιάχου προεξοφλεί «θερμό» επεισόδιο: «Περιμένω τουρκική κίνηση στη Μεσόγειο»
Ο Νετανιάχου προεξοφλεί «θερμό» επεισόδιο: «Περιμένω τουρκική κίνηση στη Μεσόγειο»
https://4.bp.blogspot.com/-P83tvf6MJzo/W8DmocHO7tI/AAAAAAABtxE/ovDZrB0KMQAEh1Z6yXjXso-4vYGNJVJiQCLcBGAs/s640/o-netaniaxou-proeksoflei-thermo-epeis.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-P83tvf6MJzo/W8DmocHO7tI/AAAAAAABtxE/ovDZrB0KMQAEh1Z6yXjXso-4vYGNJVJiQCLcBGAs/s72-c/o-netaniaxou-proeksoflei-thermo-epeis.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/10/o-netaniaxou-proeksoflei-thermo-epeis.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/10/o-netaniaxou-proeksoflei-thermo-epeis.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων