$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Αντιμέτωπες με μία μαζική εισβολή αμάχων βρίσκονται οι ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με μία μαζική εισβολή αμάχων βρίσκονται οι ΗΠΑ


Αντιμέτωπες με μία μαζική εισβολή αμάχων βρίσκονται οι ΗΠΑ, καθώς οι πρώτοι μετανάστες από την Ονδούρα βρίσκονται ήδη στα σύνορα με το Μεξικό και αναζητούν τρόπους να περάσουν στην Καλιφόρνια. Την Πέμπτη μάλιστα η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς εκατοντάδες μετανάστες διαδήλωσαν κοντά σε συνοριακή διέλευση, την ώρα που από την άλλη πλευρά των συνόρων ο αμερικανικός στρατός έκανε γυμνάσια.

Οι μετανάστες του πρώτου καραβανιού, περίπου 4.500 από τους οποίους οι περισσότεροι από την Ονδούρα, βρίσκονται εδώ και ημέρες στην Τιχουάνα, όπου τα κέντρα υποδοχής έχουν γεμίσει και ήδη έχουν εμφανιστεί αυτοσχέδιοι καταυλισμοί. Πολλοί από αυτούς εγκατέλειψαν χθες τον καταυλισμό, σε ένα γήπεδο μπέιζμπολ που τους παραχώρησαν οι τοπικές αρχές, με σκοπό να κατευθυνθούν προς την γέφυρα Ελ Τσαπαράλ, κοντά στο σημείο εισόδου στην Καλιφόρνια.

Η διέλευση Σαν Ισίδρο είχε κλείσει προσωρινά, για όση ώρα ο αμερικανικός στρατός έκανε εκτεταμένα γυμνάσια. Την ίδια ώρα οι τοπικές μεξικανικές αρχές και ανθρωπιστικές οργανώσεις σχεδόν τους εκλιπαρούσαν τους μετανάστες να εγγραφούν στους καταλόγους αναμονής για άσυλο και να αναζητήσουν εργασία στο Μεξικό για τους μήνες που θα χρειαστεί να περιμένουν. Οι περισσότεροι από αυτούς ωστόσο αρνήθηκαν και δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στην περιοχή του Τσαπαράλ μέχρι να τους επιτραπεί να ζητήσουν άσυλο.

Νέες απειλές Τραμπ

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απειλήσει εκ νέου να κλείσει όλα τα σύνορα με το Μεξικό και να διακόψει ακόμη και τις διμερείς εμπορικές συναλλαγές, αν οι μεξικανικές αρχές δεν λάβουν μέτρα για την παρεμπόδιση του καραβανιού να προσεγγίσει τα αμερικανικά σύνορα.

Ο Τραμπ είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει την μαζική εισβολή μεταναστών στις ΗΠΑ και μία ημέρα νωρίτερα η κυβέρνησή του εξουσιοδότησε το Πεντάγωνο να κάνει χρήση ακόμη και «θανατηφόρας βίας», αν χρειαστεί, προκειμένου να απωθήσει τους μετανάστες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προειδοποιήσει με ανάλογες απειλές το Μεξικό και τους μετανάστες ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου και ενώ η προεκλογική εκστρατεία για τις ενδιάμεσες εκλογές βρισκόταν στην κορύφωσή της. Οι μετανάστες όμως, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Ονδούρα στις 13 Οκτωβρίου διέσχισαν το Μεξικό, διανύοντας συνολικά 4.200 χιλιόμετρα, και αυτήν την στιγμή βρίσκονται στα αμερικανικά σύνορα, αντιμέτωποι με περίπου 6.000 Αμερικανούς στρατιώτες.

Πολυδάπανη επιχείρηση

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, αν η κατάσταση εκτραχυνθεί και άλλο. Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωσε άλλωστε προεκλογικά, ότι για την αποτροπή της «εισβολής» ενδέχεται να αναπτυχθούν συνολικά στα σύνορα με το Μεξικό 10 έως 15 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες. Σε μια τέτοια περίπτωση αναμένεται να εκτιναχθεί στα ύψη και το κόστος της επιχείρησης, το οποίο σύμφωνα με το Πεντάγωνο αυτήν την στιγμή ανέρχεται στα 72 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται βεβαίως για μία πρώτη οικονομική εκτίμηση, αφού, όπως δήλωσε και ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, κατά την επίσκεψή του στην μεξικανική μεθόριο, είναι πολύ νωρίς για να συνεκτιμηθούν συνολικά οι δαπάνες της επιχείρησης. Η ανάπτυξη των στρατιωτών στα σύνορα με το Μεξικό προκάλεσε πάντως τις έντονες επικρίσεις των Δημοκρατικών, αλλά και αρκετών Ρεπουμπλικάνων, ενώ αρχικά είχε χαρακτηριστεί ως προεκλογικό τέχνασμα του Τραμπ για να περιορίσει τις εκλογικές απώλειες.

Εντωμεταξύ, ο στρατηγός που έχει τεθεί επικεφαλής της επιχείρησης δήλωσε πρόσφατα ότι οι πρώτοι στρατιώτες θα αρχίσουν να επιστρέφουν τις επόμενες ημέρες στις βάσεις τους, καθώς έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους και δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν στα σύνορα. Πρόκειται κυρίως για μονάδες μηχανικού και παροχής διοικητικής υποστήριξης, οι οποίες μετείχαν σε επιχειρήσεις τοποθέτησης συρματοπλέγματος ασφάλειας και κατασκευής άλλων υποδομών.

Εμπλοκή αρμοδιοτήτων

Η απόφαση για την επιστροφή των δυνάμεων υποστήριξης γνωστοποιείται λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση του Τραμπ για την ανάπτυξή τους. Αν και δεν συνηθίζεται, αφού σε προηγούμενες επιχειρήσεις την δουλειά αυτή την έκαναν εφεδρικά τμήματα της Εθνοφρουράς, η ανάπτυξη αυτών των ενεργών στρατιωτικών σχηματισμών ήταν μία παραχώρηση του Πενταγώνου προς τον πρόεδρο Τραμπ.

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί και τα ΜΜΕ σιωπούν: 10 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν μέχρι το τέλος του χρόνου

Ο στρατηγός Μπιουκάναν επιβεβαίωσε τέλος, ότι ο στρατός απέρριψε αίτημα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας για την ανάπτυξη ένοπλης στρατιωτικής δύναμης, προκειμένου να συνδράμει τις υπηρεσίες συνοριακής ασφάλειας στην περίπτωση βίαιης σύγκρουσης με τους μετανάστες. «Κάτι τέτοιο εντάσσεται στις επιχειρήσεις επιβολής του νόμου και ο υπουργός Άμυνας δεν έχει αρμοδιότητα να εγκρίνει ένα τέτοιο αίτημα, εντός του αμερικανικού εδάφους», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε τέλος ότι έως τις 15 Δεκεμβρίου όλοι οι στρατιώτες θα έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους.

Ο Τραμπ πάντως εξετάζει το ενδεχόμενο να εξουσιοδοτηθούν τα αμερικανικά στρατεύματα που θα βρεθούν στα σύνορα με το Μεξικό να διεξάγουν ακόμη και ιατρικές εξετάσεις στους μετανάστες. Αυτό θα γίνεται βέβαια, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο της πρότασης, μόνο στην περίπτωση που η αρμόδια Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων θα έχει ιδιαίτερο φόρτο εργασίας. Έτσι όμως θα υπάρχει μεγαλύτερη εμπλοκή του στρατού στην επιχείρηση, παρά τις αναφορές του Πενταγώνου ότι δεν αναμένεται να υπάρχει άμεση αλληλεπίδραση των ενόπλων δυνάμεων με τους μετανάστες.

slpress.gr

ΣΧΟΛΙΑ

BLOGGER

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ]_$type=two$h=0$meta=0$rm=0$snip=0$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,109,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,418,ΑΠΟΨΕΙΣ,1291,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,547,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,750,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,194,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,374,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,36,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,33,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,639,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4554,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1431,ΕΛΛΑΔΑ,2611,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1015,ΕΣΕΙΣ,497,ΗΛΙΟΣ,103,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,262,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,76,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,101,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2162,ΚΥΠΡΟΣ,258,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,150,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,615,ΝΑΣΑ,480,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,612,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,435,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1631,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,608,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,267,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1211,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,300,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2087,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,154,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3730,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,176,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,125,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1113,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,48,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1114,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,28,ΤΟΥΡΚΙΑ,450,ΥΓΕΙΑ,2198,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,86,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,691,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,54,LIFESTYLE,316,UFO,212,VIDEO,2925,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Αντιμέτωπες με μία μαζική εισβολή αμάχων βρίσκονται οι ΗΠΑ
Αντιμέτωπες με μία μαζική εισβολή αμάχων βρίσκονται οι ΗΠΑ
Αντιμέτωπες με μία μαζική εισβολή αμάχων βρίσκονται οι ΗΠΑ
https://1.bp.blogspot.com/-0Hyr3BTT0DM/W_gW1ZJI9jI/AAAAAAABvYY/6mjpU-ahQWQNMJeou5bSHj1qVUpB75zcgCLcBGAs/s640/antimetwpes-me-mia-mazikh-eisbolh-amaxwn-briskontai-oi-hpa.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-0Hyr3BTT0DM/W_gW1ZJI9jI/AAAAAAABvYY/6mjpU-ahQWQNMJeou5bSHj1qVUpB75zcgCLcBGAs/s72-c/antimetwpes-me-mia-mazikh-eisbolh-amaxwn-briskontai-oi-hpa.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/11/antimetwpes-me-mia-mazikh-eisbolh-amaxwn-briskontai-oi-hpa.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/11/antimetwpes-me-mia-mazikh-eisbolh-amaxwn-briskontai-oi-hpa.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content