$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Κυνήγι μαγισσών εναντίον της Αγγελικής Φράγκου

Κυνήγι μαγισσών εναντίον της Αγγελικής Φράγκου


Του Παναγιώτη Στάθη

Μια αιφνιδιαστική ανακριτική απόφαση αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση των "επισφαλών", κατά την κατηγορία, χρηματοδοτήσεων εταιρειών από την Marfin, αφού σύμφωνα με νομικές πηγές κινούνταν σταδιακά προς συμβιβασμό. Η συγκεκριμένη δικογραφία έχει ως κεντρικό πρόσωπο την ισχυρότερη πλοιοκτήτρια στον κόσμο Αγγελική Φράγκου, και αφορά έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την (τότε) τράπεζα Marfin προς την IRF European Finance Investments υπό όρους που δύνανται να θεωρηθούν επισφαλείς λόγω ανεπαρκών εγγυήσεων. Η διερευνώμενη υπόθεση αφορά ποσό ύψους 178 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά. Την περασμένη Παρασκευή η ανακρίτρια Παναγιώτα Σίδερη δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες της κας Φράγκου, αλλά και των ελεγχόμενων από εκείνη εταιρειών "IRF European Finance Investments LTD" και "Amadeus Maritime S.A".

Ρύθμιση

Η κίνηση έφερε αμηχανία καθώς τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως ήδη για την υπόθεση έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς (στην οποία έχει περάσει η Marfin) και της πλοιοκτήτριας (για την υπόθεση Amandeus) με την οποία ρυθμίστηκε η οφειλή και καταβλήθηκαν μετρητά 25 εκατομμύρια ευρώ φέτος, ενώ θα καταβάλλονται σε τοκοχρεολύσια 18 εκατομμύρια ετησίως. Παράλληλα δόθηκαν πρόσθετες εγγυήσεις (υποθήκες σε καράβια) επιπλέον των παλιών και σε νέα ακίνητα στη Ν. Υόρκη καθώς και προσωπικές εγγυήσεις της ιδίας.

Η ανακρίτρια όμως στο έγγραφό της αναφέρεται σε υπόνοιες για καταθέσεις που αποτελούν προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας.

"Προκύπτουν βάσιμες υπόνοιες ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Αγγελικής Φράγκου του Νικολάου αλλά και των απολύτως ελεγχόμενων από αυτήν εταιρειών με τις επωνυμίες "IRF European Finance Investments LTD" (που εδρεύει στις Νήσους Βερμούδες) και "Amadeus Maritime S.A" (με έδρα τον Παναμά) αλλά και σε τυχόν τηρούμενες εκ μέρους της θυρίδες θησαυροφυλακίου στα πιστωτικά ιδρύματα και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της χώρας (...) περιέχονται χρήματα ή κινητά πράγματα ή τίτλοι αξίας, αποκτηθέντα εξ εγκληματικής δραστηριότητας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσες κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση η δε ως άνω περιουσία, ως προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας".

Συγκεκριμένα, με την ανακριτική διάταξη διατάσσεται:

"- Α) Η απαγόρευση των κινήσεων άπαντων των τηρούμενων στην Ελλάδα σε οπουδήποτε πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό τραπεζικών λογαριασμών οποιασδήποτε μορφής (ακόμη και κοινών με τρίτα πρόσωπα) τίτλων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων της προαναφερόμενης κατηγορούμενης (φερόμενης ως αυτουργού του εγκλήματος της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες) και των απολύτως ελεγχόμενων από αυτή εταιρειών, ομολόγων, μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων που διακρατά στην Ελλάδα σε ατομική ή κοινή επενδυτική μερίδα η ίδια και οι απολύτως ελεγχόμενες από αυτήν εταιρείες και

- Β) Η δέσμευση και το άνοιγμα τυχόν διατηρουμένων σε οπουδήποτε πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιιστωτικό οργανισμό στην Ελλάδα θυρίδων θησαυροφυλακίου με αποκλειστικό δικαιούχο ή συνδικαιούχο με τρίτα πρόσωπα την ως άνω κατηγορουμένη ή και τις απολύτως ελεγχόμενες από αυτήν εταιρείες, ομολόγων, μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων που διακρατά στην Ελλάδα σε ατομική ή κοινή επενδυτική μερίδα με αποκλειστικούς δικαιούχους ή συνδικαιούχους με τρίτα πρόσωπα την προαναφερόμενη κατηγορούμενη και οι απολύτως ελεγχόμενες από αυτήν εταιρείας".

Ως προς την ανάκριση που διενεργεί η κ. Σίδερη αναφέρει στη διάταξη που εξέδωσε για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της Αγγελικής Φράγκου: "Διερευνάται η έγκριση και χορήγηση χρηματοδοτήσεως εκ μέρους της τράπεζας Marfin ΕΓΝΑΤΙΑ Βank (MEB) προς την εταιρεία με την επωνυμία "IRF European Finance Investments LTD", υπό όρους σαφώς επισφαλείς για την περιουσία της τράπεζας, έναντι ανεπαρκών εγγυήσεων, χωρίς να προηγηθεί, ορθή και αντικειμενική αξιολόγηση των οικονομικών και λοιπών στοιχείων της ως άνω εταιρείας και των δεδομένων των κλάδων δραστηριότητας αυτής, ζημιώνοντας τις απαιτήσεις του ως άνω πιστωτικού ιδρύματος, καθολικός διάδοχος του οποίου είναι σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, οι δε απαιτήσεις αυτές δεν έχουν έως σήμερα ικανοποιηθεί. Το συνολικό δε ύψος της ζημίας από το υπόλοιπο του οφειλόμενου κεφαλαίου στην επίμαχη περίπτωση δανειοδοτήσεως ανέρχεται στο ποσό των 178.138.214,676".

Η απόφαση του 2018

Γιατί λοιπόν η ανακρίτρια αποφάσισε να δεσμεύσει τους λογαριασμούς και τις θυρίδες ενώ υπάρχει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση μεταξύ της Πειραιώς και της πλευράς της πλοιοκτήτριας για ρύθμιση; Ένα επιπλέον στοιχείο είναι πως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντός του 2018 εκδόθηκε δικαστική απόφαση με την οποία απορρίφθηκε αγωγή της κας Φράγκου κατά της Πειραιώς και έγινε δεκτή η ανταγωγή της Πειραιώς. Με αυτή ουσιαστικά διατάσσεται να καταβληθεί αμέσως και ολόκληρο το ποσό της "οφειλής" γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό νομικό όπλο της τράπεζας. Νομικές πηγές μάλιστα εκτιμούσαν πως η Τράπεζα έχοντας αυτό το "όπλο" δεν χρειαζόταν (αντιθέτως) να μπει σε διαπραγμάτευση αλλά απλώς μπορούσε να αξιώσει ολόκληρο το ποσό. Ο αντίλογος βέβαια είναι πως η απόφαση αυτή έχει εφεσιβληθεί ήδη κατά συνέπεια έως ότου εκδοθεί οριστική απόφαση καλό θα ήταν η τράπεζας να αναζητήσει τρόπο να πάρει – συμβιβαστικά- πίσω τα χρήματα.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,475,ΑΠΟΨΕΙΣ,1459,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,558,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,765,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,208,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,477,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,655,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4779,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1557,ΕΛΛΑΔΑ,2669,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,321,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1043,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,304,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,92,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,136,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2355,ΚΥΠΡΟΣ,266,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,621,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1752,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1247,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,308,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2241,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,156,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3943,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,185,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,147,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1142,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1143,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,567,ΥΓΕΙΑ,2338,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,91,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,331,UFO,216,VIDEO,2971,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Κυνήγι μαγισσών εναντίον της Αγγελικής Φράγκου
Κυνήγι μαγισσών εναντίον της Αγγελικής Φράγκου
Κυνήγι μαγισσών εναντίον της Αγγελικής Φράγκου
https://2.bp.blogspot.com/-9cLoUQ_VO7A/W-MnHMNZraI/AAAAAAABu2c/Bb94HrEFXQI5KwUo1CLs93nxVtiZouc-QCLcBGAs/s640/kunigi-magisson-enantion-tis-aggelikis-fragkou.JPG
https://2.bp.blogspot.com/-9cLoUQ_VO7A/W-MnHMNZraI/AAAAAAABu2c/Bb94HrEFXQI5KwUo1CLs93nxVtiZouc-QCLcBGAs/s72-c/kunigi-magisson-enantion-tis-aggelikis-fragkou.JPG
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/11/kunigi-magisson-enantion-tis-aggelikis-fragkou.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/11/kunigi-magisson-enantion-tis-aggelikis-fragkou.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων