$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Μένετε μόνος; Τότε πρέπει να πάρετε σκύλο!

Μένετε μόνος; Τότε πρέπει να πάρετε σκύλο!


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατοχή σκύλου είχε μία δραματική επίδραση σε ανθρώπους που ζούσαν μόνοι τους, οδηγώντας σε μείωση του κινδύνου να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο κατά 36%. Σε σπίτια που κατοικούνταν από περισσότερους ανθρώπους οι σκύλοι είχαν μικρότερη θετική επίδραση, αλλά και πάλι μείωναν τις πιθανότητες θανάτου από καρδιακή ασθένεια κατά 15%, όπως απέδειξε η έρευνα.

Τα ευρήματα της έρευνας

Τα ευρήματα προκύπτουν από μία έρευνα περισσοτέρων από 3,4 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Σουηδία, των οποίων εξετάσθηκαν τα ιατρικά αρχεία και τα αρχεία κατοχής ζώων, προκειμένου να ερευνηθούν τα πιθανά οφέλη για την υγεία των κατόχων των κατοικιδίων. Τα άτομα που έλαβαν μέρος στην έρευνα ήταν ηλικίας από 40 μέχρι 80 ετών και μελετήθηκε η ζωή τους για μέχρι και 12 χρόνια. Ποσοστό πάνω από 13% αυτών είχε σκύλο για κατοικίδιο.

Η Tove Fall, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, και κάτοχος ενός κουταβιού ράτσας κόικερχοντζ πέντε μηνών, ανέφερε ότι τα οφέλη για την υγεία μας από την κατοχή ενός σκύλου ήταν καλύτερα σε ανθρώπους που ζούσαν μόνοι τους. "Παρατηρούμε επιδράσεις σε μοναχικά σπίτια που είναι πολύ πιο δυνατές σε σχέση με τα σπίτια που ζουν πολλοί άνθρωποι", εξηγεί. "Εάν έχεις σκύλο ουσιαστικά εκμηδενίζεις τις επιπτώσεις του να μένεις μόνος".

Η διευθύντρια γενικής ιατρικής της Βρετανίας, Helen Stokes-Lampard, προειδοποίησε ότι η μοναχικότητα είναι τόσο κακή για την υγεία του ανθρώπου όσο μία χρόνια πάθηση. Το εκτιμώμενο 1,1 εκατομμύριο μοναχικοί Βρετανοί έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα σε σύγκριση με αυτούς που έχουν καλά κοινωνικά δίκτυα, καθιστώντας τη μοναξιά ως επιβλαβή για την υγεία του έθνους, όπως ο διαβήτης. Αν και οι άνθρωποι που ζουν μόνοι δεν νιώθουν απαραίτητα μοναξιά, πολλοί στη σουηδική μελέτη φαίνεται ότι ωφελήθηκαν δυσανάλογα από την κατοχή ενός σκύλου.

Δουλεύοντας με το συνεργάτη της, Mwenya Mubanga, επάνω στα αρχεία από τα εθνικά μητρώα της Σουηδίας, η Fall ερεύνησε και τους θανάτους από οποιαδήποτε αιτία και ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που ζούσαν μόνοι με τους σκύλους τους είχαν κατά ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της έρευνας, σε σχέση με αυτούς που δεν είχαν σκύλο. Για τα μεγαλύτερα σπιτικά, η πιθανότητες θανάτου ήταν κατά 11% μικρότερες σε σχέση με αυτούς που είχαν σκύλο, όπως γράφουν οι ερευνητές.

Η μελέτη δεν μπορεί να εξηγήσει με ποιο τρόπο ακριβώς οι σκύλοι έχουν τέτοια επίδραση στην υγεία μας, αλλά και μόνο η συντροφιά τους μπορεί να μειώσει το άγχος και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν πιο υγιείς τρόπους ζωής. Στην έρευνα, η Fall εξέτασε τις επιπτώσεις διαφορετικών ειδών σκύλων και ανακάλυψε ότι οι κάτοχοι σκύλων που ανατράφηκαν αρχικά για κυνήγι, όπως τα τεριέ, τα γκόλντεν ριτρίβερ και τα μπιγκλ, παρουσίαζαν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.

Γενικά οι άνθρωποι που επιλέγουν κυνηγετικά σκυλιά μπορεί να είναι πιο ενεργοί σωματικά, επειδή οι σκύλοι αυτοί χρειάζονται και περισσότερη άσκηση. Η σχέση μπορεί όμως να λειτουργεί αμφίδρομα, καθώς με πιο ενεργούς σκύλους να απαιτούν άσκηση από τους ιδιοκτήτες τους, δεν τους αφήνουν και να κάνουν καθιστική ζωή.

Ωστόσο, η Fall δεν πιστεύει ότι το να έχεις περισσότερη άσκηση τα εξηγεί όλα, ή ακόμα και τα περισσότερα από τα οφέλη για την υγεία του ανθρώπου από την κατοχή σκύλου. "Έχω την εντύπωση ότι έχει σχέση με την κοινωνική υποστήριξη", αναφέρει.

Υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις. Το να κυκλοφορεί ένας σκύλος μέσα στο σπίτι μπορεί να επηρεάζει ποιες ποικιλίες μικροβίων κατοικούν και στο ανθρώπινο σώμα και αυτές μπορεί να επηρεάζουν την υγεία μας προς το καλύτερο. Σε προηγούμενες έρευνες, η Fall είχε αποδείξει ότι το να έχεις ένα σκύλο για κατοικίδιο μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες να αναπτύξει ένα παιδί άσθμα κατά 15%.

Η Fall ελπίζει να έχει περισσότερες απαντήσεις σύντομα. Μία ερώτηση κλειδί είναι εάν οι σκύλοι προστατεύουν τους ανθρώπους απέναντι στην καρδιακή ασθένεια μειώνοντας την πίεση του αίματος ή μέσω κάποιου άλλου τρόπου. "Μπορεί να εξηγείται επειδή οι κάτοχοι σκύλων θέλουν να περνούν περισσότερο χρόνο έξω ή είναι περισσότερο οργανωμένοι ή έχουν καλύτερη ενσυναίσθηση", λέει η Fall.

Βρείτε στο Shape.gr το πρόγραμμα για να τρέχετε μαζί με τον σκύλο σας βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση και των δυο σας!

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,119,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,474,ΑΠΟΨΕΙΣ,1455,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,555,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,765,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,208,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,475,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,655,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4771,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1554,ΕΛΛΑΔΑ,2669,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,321,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1042,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,298,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,92,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,136,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2348,ΚΥΠΡΟΣ,266,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,621,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,654,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1748,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1246,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,308,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2233,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,156,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3934,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,183,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,147,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1141,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1141,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,561,ΥΓΕΙΑ,2334,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,91,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,331,UFO,216,VIDEO,2971,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Μένετε μόνος; Τότε πρέπει να πάρετε σκύλο!
Μένετε μόνος; Τότε πρέπει να πάρετε σκύλο!
Μένετε μόνος; Τότε πρέπει να πάρετε σκύλο!
https://2.bp.blogspot.com/-uARE1JeLrBU/W_1kyuIMQlI/AAAAAAABvkQ/fnZ-y52UyVoSyc2VwE_uqdm4vJH-PioewCLcBGAs/s640/menete-monos-tote-prepei-na-parete-skulo.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-uARE1JeLrBU/W_1kyuIMQlI/AAAAAAABvkQ/fnZ-y52UyVoSyc2VwE_uqdm4vJH-PioewCLcBGAs/s72-c/menete-monos-tote-prepei-na-parete-skulo.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/11/menete-monos-tote-prepei-na-parete-skulo.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/11/menete-monos-tote-prepei-na-parete-skulo.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων