11/30/2018

Παγκόσμια ανησυχία: Ποιόν θα προδώσουν οι Τούρκοι την ύστατη στιγμή; – Καλούν την Τουρκία να επιλέξει

Παγκόσμια ανησυχία: Ποιόν θα προδώσουν οι Τούρκοι την ύστατη στιγμή; – Καλούν την Τουρκία να επιλέξει


Στο επίκεντρο της γειτονιάς μας βρίσκεται η Τουρκία,η οποία δείχνει να είναι σε κόντρα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μια κόντρα που οδηγεί, μάλλον ηθελημένα την Τουρκία όλο και πιο κοντά στα χέρια της Ρωσίας, η οποία εποφθαλμιά τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και της Κωνσταντινούπολης.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μην ξεχνάμε πως Τρμαπ και Πούτιν αντιμάχονται μαζί το Βαθύ Κράτος των διεθνιστών στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, εναντίον επιλογών του οποίοι έχει εκφραστεί ουκ ολίγες φορές ο Τραμπ.

Ωστόσο, η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και τα προσχήματα οφείλονται να τηρούνται.

Σύντομα θα κληθεί να επιλέξει, σε περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν, αργά ή γρήγορα, σε «θερμή» σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Ήδη καλείται να επιλέξει μεταξύ της αγοράς του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 ή να παραμείνει εταίρος στο ακριβότερο αμερικανικό εξοπλιστικό πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Αυτό δήλωσε δήλωσε στο Bloomberg ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, Τζέιμς Ινχόουφ.

«Για να παραμείνει η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35, δεν πρέπει να προχωρήσει στην απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400», ανέφερε ο γερουσιαστής, σχολιάζοντας έκθεση του Πενταγώνου, η οποία προειδοποιεί ότι «η αμερικανική κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της Τουρκίας» στην παραγωγή του μαχητικού σε περίπτωση που προχωρήσει στην αγορά των S-400».

«Η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, όμως οφείλει να συμπεριφέρεται σαν τέτοιος. Εν κατακλείδι, η Τουρκία πρέπει να επιλέξει μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Αν προχωρήσει στην αγορά των S-400, θα υπάρξουν επιπτώσεις», τόνισε ο Ινχόουφ.

Το ΝΑΤΟ έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά τους με την επιδίωξη της Τουρκίας να αποκτήσει τους S-400, επειδή τα πολύπλοκα συστήματα αυτού του είδους «συνήθως απαιτούν την παρουσία ειδικευμένων εκπαιδευτών από την χώρα παραγωγής τους, στην περίπτωσή μας από την Ρωσία», δήλωσε ο Στηβ Ζάλογκα, ειδικός πυραυλικών συστημάτων της εταιρείας στρατιωτικών αναλύσεων Teal Group.

Προσέθεσε πως υπάρχουν ανησυχίες μήπως οι Τούρκοι επιτρέψουν σε Ρώσους εμπειρογνώμονες να δοκιμάσουν τα συστήματα αναγνώρισης των S-400 εναντίον τουρκικών μαχητικών F-35, με απώτατο στόχο την υπονόμευση των αντίμετρων που αυτά διαθέτουν.

Άλλωστε οι S-400 αποτελούν τεράστια απειλή για τα μαχητικά του ΝΑΤΟ!

Τι θα κάνει λοιπόν η Τουρκία; Ρωσία ή Δύση; Εθνική Δεξιά ή Νέα Τάξη;

Ποιόν θα προδώσει την ύστατη στιγμή;


Πηγή: el.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ...

© Copyright 2019 Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι! | Κατοχυρωμένα Πνευματικά Δικαιώματα
-->