$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Οι Ρώσοι «βλέπουν» «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο

Οι Ρώσοι «βλέπουν» «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο


Πρώτο θέμα στον ρωσικό τύπο η πιθανότητα πολεμικής διένεξης Ελλάδος και Τουρκίας.

Η ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδος εξαπέλυσε μια σειρά ασυνήθιστα αυστηρών προειδοποιήσεων προς την Τουρκία, απειλώντας να συντρίψει τα στρατεύματά της αν τολμήσουν να αποβιβαστούν σε οποιαδήποτε αμφισβητούμενη νησίδα στο Αιγαίο, αλλά και η Άγκυρα δεν «έκανε πίσω» στα λόγια της, αναφέρει το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων στην Ρωσία το Russia Today.

Μεγάλη έκταση στο ρωσικό τύπο πήραν οι προειδοποιήσεις του υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος δήλωσε ότι «όποιος τολμήσει οτιδήποτε θα τους συντρίψουν (οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις). «Η Αθήνα θέλει ειρήνη, αλλά δεν θα παραχωρήσει ένα εκατοστό του εδάφους της».

Αυτές οι δηλώσεις «κτύπησαν» ηχηρά στα «αυτιά» των Ρώσων αξιωματούχων στο Κρεμλίνο, οι οποίοι διαβλέπουν την μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης ακόμα και πολεμικής ρήξης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, με θέμα τις βραχονησίδες και τα 18 αμφισβητούμενα νησιά τα οποία «παρουσιάζουν» οι Τούρκοι με χάρτες και σχεδιαγράμματα στην διεθνή κοινή γνώμη.

Οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΑΜ και Α/ΓΕΕΘΑ έκαναν μεγάλη εντύπωση μέσω του τύπου και στους Ρώσους πολίτες, οι οποίοι απεχθάνονται τους Τούρκους.

«Επί του παρόντος, Ελλάδα και Τουρκία έχουν πολλές και μεγάλες διαμάχες μπροστά τους με θέμα το Αιγαίο.

Η θάλασσα αυτή διαθέτει δεκάδες μικρά νησάκια που καθιστούν τα θαλάσσια σύνορα ιδιαίτερα προκλητικά. Υπάρχουν πολλές συγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια», αναφέρει το ρωσικό άρθρο που και το ίδιο προμηνύει πιθανή ρήξη για την τύχη νησιών και βραχονησίδων που έχουν όμως οριστεί σαφώς με την συνθήκη της Λωζάνης την οποία θέλουν να καταργήσουν οι Τούρκοι πάση θυσία.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας είχαμε αναφέρει ότι ρωσικό ινστιτούτο σύμφωνα με άρθρο στο RT ρίχνει στην Ελλάδα ακόμα μεγαλύτερη «βόμβα».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «ο Ερντογάν κατ ‘επανάληψη από την αρχή της προεδρίας του, έχει δηλώσει ρητώς και κατηγορηματικώς ότι διάφορα ελληνικά νησιά ανήκουν σε τουρκικό έδαφος επειδή είναι κοντά στην Τουρκία και μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα», όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών Διεθνών Σχέσεων και διεθνούς διπλωματίας στην Μόσχα βασικός σύμβουλος του ρωσικού ΥΠΕΞ Βλαντιμίρ Λούτκοκ.

Αυτό θα οδηγήσει σε νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας , αναφέρει το RT.

Η διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο χρονολογείται από την εποχή της εμφάνισης του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923, η οποία έληξε με την κατανομή των εδαφών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, τα περισσότερα από τα νησιά του Αιγαίου, ακόμη και αυτά που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, είναι Ελληνικά . Αργότερα, μετά το 1947, ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα.

Οι σχέσεις μεταξύ χωρών που δεν ήταν φιλικές από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1919-1922 άρχισαν να επιδεινώνονται γρήγορα μετά τη σύγκρουση στην Κύπρο και την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα του νησιού το 1974.

Η υπογραφή του 1982 της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας έδωσε την Ελλάδα την ευκαιρία να διεκδικήσει την επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια .

Η Τουρκία θεωρεί όμως ότι αυτό αποτελεί απειλή για την ασφάλειά της.

Και οι δύο χώρες επίσης ορίζουν τα σύνορα του εναέριου χώρου τους διαφορετικά, γεγονός που οδηγεί σε πολυάριθμα περιστατικά μεταξύ των τουρκικών και των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων στον αέρα. Το 1987 και το 1996, οι χώρες βρέθηκαν κοντά στα όρια μιας ένοπλης σύγκρουσης. Την τελευταία φορά η σύγκρουση δεν έλαβε χώρα, εξαιτίας της παρέμβασης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καταλήγει το ρωσικό ινστιτούτο.

Άρα σύμφωνα με όλα αυτά, οι δηλώσεις ειδικά αυτές του Α/ΓΓΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη περί ισοπέδωσης «οποιασδήποτε» προσπάθειας αποβίβασης τουρκικών δυνάμεων σε ελληνική βραχονησίδα, αποτελούν μέγιστη αφύπνιση για την ελληνική κοινωνία.

Υπάρχουν πληροφορίες πιθανότατα ότι οι Τούρκοι όντως απεργάζονται τέτοιου είδους σχέδια για μικρονήσους, ή βραχονησίδες μας και για αυτό και μας απειλούν συνεχώς με «νομιμοφανείς» δηλώσεις (προς την διεθνή κοινότητα) κατά των ελληνικών συμφερόντων.

Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την ανεμπόδιστη πορεία των πλοίων τους στο Αιγαίο, όπως και οι Αμερικανοί, που ετοιμάζουν την μεταφορά υγροποιημένου αερίου με σταθμό στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δύο υπερδυνάμεις κοιτούν όμως μόνο αποκλειστικά τα συμφέροντα τους και τίποτα παραπέρα.

Για αυτό και ο Έλληνας Ναύαρχος είπε ότι θα «πολεμήσουμε μόνοι μας»

Πάντα όμως είχαμε την βοήθεια της Υπερμάχου Παναγίας την οποία όμως κάποιοι σήμερα προσπαθούν να την διώξουν από την ψυχή του Έλληνα.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,119,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,474,ΑΠΟΨΕΙΣ,1455,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,555,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,765,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,208,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,475,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,655,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4771,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1554,ΕΛΛΑΔΑ,2669,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,321,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1042,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,298,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,92,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,136,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2348,ΚΥΠΡΟΣ,266,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,621,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,654,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1748,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1246,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,308,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2233,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,156,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3934,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,183,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,147,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1141,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1141,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,561,ΥΓΕΙΑ,2334,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,91,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,331,UFO,216,VIDEO,2971,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Οι Ρώσοι «βλέπουν» «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο
Οι Ρώσοι «βλέπουν» «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο
Οι Ρώσοι «βλέπουν» «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο
https://2.bp.blogspot.com/-_OfztGWspPo/XCn2DsL_IJI/AAAAAAABwXk/yrG19Gcs8RInF1itj2qyDYrIRf5jPSkeQCLcBGAs/s640/Oi-Rwsoi-blepoun-thermo-epeisodio-sto-Aigaio.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-_OfztGWspPo/XCn2DsL_IJI/AAAAAAABwXk/yrG19Gcs8RInF1itj2qyDYrIRf5jPSkeQCLcBGAs/s72-c/Oi-Rwsoi-blepoun-thermo-epeisodio-sto-Aigaio.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/12/Oi-Rwsoi-blepoun-thermo-epeisodio-sto-Aigaio.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/12/Oi-Rwsoi-blepoun-thermo-epeisodio-sto-Aigaio.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων