$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Η κόντρα Ερντογάν-ΗΠΑ ενδιαφέρει την Ελλάδα

Η κόντρα Ερντογάν-ΗΠΑ ενδιαφέρει την Ελλάδα


Καλεντερίδης: Στο άρθρο μας της Παρασκευής γράφαμε ότι «από μέρα σε μέρα, αν όχι από στιγμή σε στιγμή, αρχίζει μια νέα επιχείρηση εισβολής στη Συρία, με στόχο τους Κούρδους». Όντως, τις βραδινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή, τουρκικά αεροσκάφη F-16 βομβάρδισαν το στρατόπεδο Κούρδων προσφύγων Μαχμούρ, που βρίσκεται νοτίως της Ερμπίλ, και το όρος Καρατσόκ, στην επαρχία Σιντζάρ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι γεζίντι.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν είκοσι F-16, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού στον αέρα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρατήρησης, και προσβλήθηκαν τριάντα στόχοι του PKK, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ.

Στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, έγραψε για το θέμα: «Απόψε οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν μια πετυχημένη αεροπορική επιχείρηση στο Σιντζάρ και το όρος Καρατσόκ, σημαντικά κέντρα συγκέντρωσης των ομάδων των τρομοκρατών που αποτελούν απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και την εθνική μας ασφάλεια. Η επιχείρηση αυτή είναι ένα χτύπημα στην τρομοκρατία και ένα μήνυμα στους υποστηρικτές της».

Για την ίδια επιχείρηση ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που την παρακολούθησε από την Αίθουσα Επιχειρήσεων, δήλωσε: «Η αποστολή αυτή περατώθηκε. Οι προετοιμασίες για τις επόμενες επιχειρήσεις συνεχίζονται με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτές».

Την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την επιχείρηση, ο Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση του Δικαστικού Σώματος, έδινε ένα ξεκάθαρο και απειλητικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ: «Χθες βράδυ πραγματοποιήσαμε τις επιχειρήσεις μας στο Ιράκ, στο Σιντζάρ, το Καρατσόκ και το Μαχμούρ, που αποτελούν μόνιμη απειλή για τα σύνορά μας. Θα σταματήσουμε εκεί; Όχι, θα ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις. Όπου υπάρχει απειλή για εμάς, θα πάρει την απάντησή της. Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως και να ’χει, θα εξολοθρευτούν… Στη βόρεια Συρία οι ΗΠΑ έχουν 22 στρατιωτικές βάσεις. Στέλνουν όπλα, εξοπλισμό και πυρομαχικά, που καταλήγουν στο PKK, το PYD και το YPG».

Συνεχίζοντας ο Ερντογάν είπε: «Η Ιεράπολη/Μένπετζ είναι ένα μέρος που κατοικείται σε ποσοστό 85-90% από Άραβες. Όμως έχει παραχωρηθεί εξ ολοκλήρου στον έλεγχο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Είπαν ότι θα εκκενώσουν την περιοχή από αυτούς, όμως δεν τους έχουν διώξει. Τώρα τους λέμε ότι αφού δεν τους βγάζετε εσείς, θα εισβάλουμε στην Ιεράπολη/Μένπετζ, για να το κάνουμε εμείς. Το δηλώνω ανοικτά, η Τουρκία έχασε πολύ χρόνο περιμένοντας να πραγματοποιήσει την επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη εναντίον των τρομοκρατών.

»Από τούδε και στο εξής δεν μας έχει μείνει άλλο υπομονή».

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δηλώσεις που αφορούν την προετοιμασία της επιχείρησης ανατολικά του Ευφράτη, που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στην ουσία μας είπε ότι ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, με την αεροπορική επιχείρηση στο Καρατσόκ και το Μαχμούρ, στο έδαφος του Ιράκ.

Όσον αφορά τη στάση των ΗΠΑ, έχουμε την επίσκεψη που έκανε εκτάκτως στην Άγκυρα ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Συρία, πρέσβης Τζέφρι, στις 8 Δεκεμβρίου, όταν άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία για την επικείμενη επιχείρηση των ΤΕΔ ανατολικά του Ευφράτη.

Στην εν λόγω επίσκεψη ο Τζέφρι, αφού άκουσε από το στόμα του Χουλουσί Ακάρ και του συμβούλου του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν για άλλη μια φορά τη δεδηλωμένη αποφασιστικότητα της Τουρκίας να πραγματοποιήσει την επιχείρηση παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός διπλωμάτης φέρεται να είπε στους Τούρκους αξιωματούχους: «Αν οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να κάνει μονομερείς ενέργειες στη βόρεια Συρία, αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους στρατιώτες μας που βρίσκονται εκεί. Πιο πριν έγινε μια ανάλογη ενέργεια στην περιοχή της Ντερ εζ Ζορ.* Κι εμείς χρησιμοποιήσαμε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και απαντήσαμε. Οι ΗΠΑ επιχειρούν στον περιοχή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, από κοινού με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (οι δυνάμεις του PYD/YPG αποτελούν τη ραχοκοκαλιά τους). Αυτό γίνεται ανατολικά του Ευφράτη, στην Ντερ εζ Ζορ αλλά και στη Ράκα».

Να έλθουμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης: Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει επισήμως και σε κάθε τόνο ότι οι Κούρδοι της Συρίας, και συγκεκριμένα οι δυνάμεις του PYD/YPG, αποτελούν στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ και ότι είναι απαραίτητοι στην αντιμετώπιση του ΙΚ. Μάλιστα, τις μέρες αυτές είναι σε εξέλιξη κοινή επιχείρηση Κούρδων και Αμερικανών στην κάτω κοιλάδα του Ευφράτη, όπου τα τελευταία προπύργια των τζιχαντιστών.

Επίσης, οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι θα ιδρύσουν αριθμό φυλακίων-παρατηρητηρίων κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, τα οποία θα διασφαλίζουν ότι δεν πρόκειται να διεισδύσει κανείς στην τουρκική πλευρά και να απειλήσει την Τουρκία.

Άρα, γίνεται φανερός ο στόχος των ΗΠΑ να ιδρύσουν ένα αυτόνομο κουρδικό κράτος στη βόρεια Συρία, το οποίο θα αποτελεί μείζονα απειλή για την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, εξού και οι απειλές Ερντογάν και η μεγάλη κόντρα με τις ΗΠΑ.

Το τεράστιας σημασίας ζήτημα για τον Ελληνισμό, την Κύπρο και την Ελλάδα, είναι το εξής: Αν τελικά η Τουρκία κάνει πράξη τις απειλές και επιτεθεί σε έναν σύμμαχο των ΗΠΑ, με τον οποίο μάλιστα την ίδια στιγμή ο αμερικανικός στρατός διεξάγει κοινές επιχειρήσεις, τότε εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη πλέον το «πράσινο φως» που μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι άναβε από πλευράς Ουάσινγκτον κάθε φορά που είχαμε ελληνοτουρκική κρίση, από την εισβολή στην Κύπρο μέχρι σήμερα.

Αυτή η διαπίστωση πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους εγκεφάλους του ελληνικού ΥΠΕΞ, του ΥΠΕΘΑ και των λοιπών αρμόδιων υπηρεσιών, ειδικά τώρα που είναι σε εξέλιξη ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ.

Θα επανέλθουμε στο θέμα, το οποίο θεωρούμε ότι για περισσότερο από έναν λόγους είναι ίσως το σοβαρότερο από όλα όσα είναι σε εξέλιξη και απαιτεί να δείξουμε προσοχή και σοβαρότητα.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2018 μια μονάδα Ρώσων και Ουκρανών μισθοφόρων, ενεργώντας για λογαριασμό Ρώσου ολιγάρχη, ιδιοκτήτη πετρελαϊκής εταιρείας, επιχείρησε να προελάσει ανατολικά του Ευφράτη, από Χισάμ, για να καταλάβει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Conoco, τις οποίες κατέχουν Κούρδοι και Αμερικανοί, διαχειριζόμενοι την παραγωγή. Τότε οι ΗΠΑ ειδοποίησαν τη Ρωσία και επιτέθηκαν εναντίον των μισθοφόρων, με αποτέλεσμα να έχουμε πάνω από 400 νεκρούς και τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Ρωσία με μεταγωγικά αεροσκάφη.

Αυτή την επίθεση εννοεί ο Τζέφρεϊ, όταν αναφέρεται στο δικαίωμα της αυτοάμυνας.

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ

pontos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,105,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,389,ΑΠΟΨΕΙΣ,1226,ΑΡΗΣ,173,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,543,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,745,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,116,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,188,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,317,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,34,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,30,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,633,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1310,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4445,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1382,ΕΛΛΑΔΑ,2572,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,314,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1003,ΕΣΕΙΣ,490,ΗΛΙΟΣ,102,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,241,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,56,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,96,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2085,ΚΥΠΡΟΣ,253,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,150,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,610,ΝΑΣΑ,475,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,600,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,432,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1590,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,598,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,264,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1192,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,298,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2034,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,152,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3619,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,175,ΣΕΛΗΝΗ,82,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,114,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1095,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,47,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1090,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,27,ΤΟΥΡΚΙΑ,416,ΥΓΕΙΑ,2167,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,81,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,690,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,51,LIFESTYLE,306,UFO,212,VIDEO,2900,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Η κόντρα Ερντογάν-ΗΠΑ ενδιαφέρει την Ελλάδα
Η κόντρα Ερντογάν-ΗΠΑ ενδιαφέρει την Ελλάδα
Η κόντρα Ερντογάν-ΗΠΑ ενδιαφέρει την Ελλάδα
https://4.bp.blogspot.com/-0XQNt5J1c5M/XBlKTGVXTNI/AAAAAAABwIM/zKvTfuNXefUrqbZNxW6_sNcp4mPruG3gACLcBGAs/s640/i-kontra-erntogan-ipa-endiaferei-tin-ellada.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-0XQNt5J1c5M/XBlKTGVXTNI/AAAAAAABwIM/zKvTfuNXefUrqbZNxW6_sNcp4mPruG3gACLcBGAs/s72-c/i-kontra-erntogan-ipa-endiaferei-tin-ellada.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/12/i-kontra-erntogan-ipa-endiaferei-tin-ellada.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/12/i-kontra-erntogan-ipa-endiaferei-tin-ellada.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content