$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$hide=mobile$show=home

Οι Σέρβοι «πάγωσαν» τους Αλβανούς: «Θα καταργήσουμε τα σύνορα με την Δημοκρατία Σέρπσκα αν ενωθείτε με το Κόσοβο» – Σοκ στα Τίρανα

Οι Σέρβοι «πάγωσαν» τους Αλβανούς: «Θα καταργήσουμε τα σύνορα με την Δημοκρατία Σέρπσκα αν ενωθείτε με το Κόσοβο» – Σοκ στα Τίρανα


Σε ταραχή βρίσκονται τα Τίρανα μετά από τις δηλώσεις του Σέρβου υπουργού για ένωση της Σερβίας με τη Δημοκρατία Σέρπσκα. Οι Αλβανοί πάγωσαν καθώς μια τέτοια εξέλιξη ίσως αποτελέσει καθοριστικό εμπόδιο για τα αλβανικά σχέδια.

Οι Αλβανοί και η «κυβέρνηση» του Κοσόβου προκαλούν συνεχώς, μιλώντας για κατάργηση συνόρων ανάμεσα στις δύο χώρες και εν τέλει ενοποίηση. Σερβία και Ρωσία δεν επιθυμούν την υλοποίηση των εν λόγω σχεδίων και έτσι, το σενάριο να ενσωματωθούν στη Σερβία οι Σερβοβόσνιοι είναι πολύ πιθανό.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού της Ασφάλειας και υπουργός Εσωτερικών, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Γραφείου, ότι «η ανακοίνωση της κατάργησης των συνόρων μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα και τα δικαιώματα των Σέρβων στο νότιο τμήμα της επαρχίας μας».

Ο υπουργός είπε ότι η κατάργηση των συνόρων Αλβανίας- Κοσόβου έρχεται σε αντίθεση με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 1244 και ότι όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του τμήματος της περιοχής αυτής, αλλά και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, όπως αναφέρει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

«Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής απάντηση από τη διεθνή κοινότητα. Η Δημοκρατία της Σερβίας με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο όπως απαιτείται από την Ευρώπη και τον κόσμο, θα αντιδράσει για να μην τεθεί περαιτέρωσε κίνδυνο η σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», είπε ο Στεφάνοβιτς.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: Αν ενεργούσαμε και εμείς με τον ίδιο τρόπο, τότε θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο με τη Δημοκρατία Σέρπσκα.

«Τότε θα βλέπαμε πως θα αντιδρούσε η διεθνής κοινότητα. Δεν μπορούμε να φαντασθούμε ότι θα σιωπούσαν όλοι. Για αυτό ακριβώς προειδοποιούμε ότι η συμπεριφορά αυτή είναι αντίθετη με το ψήφισμα 1244, το διεθνές δίκαιο και ότι γίνεται προσπάθεια υπονόμευσης της περιφερειακής σταθερότητας», είπε.

Ο Στεφάνοβιτς μετά τη συνάντηση του Γραφείου Συντονισμού των Υπηρεσιών Ασφαλείας, κατά την οποία συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, δήλωσε ότι θα ενισχυθεί η καταπολέμηση των ξένων μυστικών υπηρεσιών που δρουν στο έδαφος της Σερβίας.

Όπως αναφέραμε και χθες στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, «έπεσαν» οι υπογραφές Αλβανίας-Κοσόβου για κοινό σημείο ελέγχου στα σύνορα και επερχόμενη κατάργηση αυτών, φέρνοντας νέες απειλές στα Βαλκάνια.

Ένα βήμα πιο κοντά στην ενοποίηση Αλβανίας και Κόσοβου, φέρνει η δημιουργία κοινού σημείου διέλευσης και ελέγχου στα σύνορα των δύο περιοχών. Όπως αναφέρουν Αλβανοί αξιωματούχοι, η πλήρης κατάργηση των συνόρων είναι κοντά.

Παράλληλα, υπεγράφη ο νόμος για τη δημιουργία του παράνομου τακτικού στρατού στο Κόσοβο, γεγονός που προκαλεί ένταση στη Σερβία. Η σερβική κυβέρνηση έχει απειλήσει ακόμα και με στρατιωτική επέμβαση αν προχωρήσει η σύσταση του κοσοβαρικού στρατού.

Όλες οι εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις Αλβανίας-Κοσόβου, αλλά και στις (φαινομενικά) μονομερείς κινήσεις της κυβέρνησης της Πρίστινα, έχουν ένα κοινό. Αποτελούν μέρος του σχεδίου για τη Μεγάλη Αλβανία, που απαιτεί να εξαπλωθεί στα Βαλκάνια.

Τίρανα και Πρίστινα απειλούν άμεσα την ειρήνη και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, καθώς οι παράλογες και ανιστόρητες βλέψεις τους δημιουργούν κλίμα αποσταθεροποίησης που με μια σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε σφοδρές συγκρούσεις.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,116,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,462,ΑΠΟΨΕΙΣ,1421,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,761,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,447,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,653,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4733,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1522,ΕΛΛΑΔΑ,2658,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,319,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1036,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,90,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2308,ΚΥΠΡΟΣ,265,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1727,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1241,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,307,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2192,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3898,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,140,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1139,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,536,ΥΓΕΙΑ,2318,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,330,UFO,215,VIDEO,2963,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Οι Σέρβοι «πάγωσαν» τους Αλβανούς: «Θα καταργήσουμε τα σύνορα με την Δημοκρατία Σέρπσκα αν ενωθείτε με το Κόσοβο» – Σοκ στα Τίρανα
Οι Σέρβοι «πάγωσαν» τους Αλβανούς: «Θα καταργήσουμε τα σύνορα με την Δημοκρατία Σέρπσκα αν ενωθείτε με το Κόσοβο» – Σοκ στα Τίρανα
Οι Σέρβοι «πάγωσαν» τους Αλβανούς: «Θα καταργήσουμε τα σύνορα με την Δημοκρατία Σέρπσκα αν ενωθείτε με το Κόσοβο» – Σοκ στα Τίρανα
https://4.bp.blogspot.com/-8GBArV7Eb-c/XCoK9ekZt4I/AAAAAAABwX0/avis7GhYozYDerrmy1aMt-vyeSHjFH3xACLcBGAs/s640/oi-serboi-pagwsan-tous-albanous.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-8GBArV7Eb-c/XCoK9ekZt4I/AAAAAAABwX0/avis7GhYozYDerrmy1aMt-vyeSHjFH3xACLcBGAs/s72-c/oi-serboi-pagwsan-tous-albanous.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/12/oi-serboi-pagwsan-tous-albanous.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/12/oi-serboi-pagwsan-tous-albanous.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων