$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Πτώση Τραμπ και Παγκόσμιος Πόλεμος;

Πτώση Τραμπ και Παγκόσμιος Πόλεμος;


Είναι η απειλή Παγκοσμίου Πολέμου, τίποτε λιγότερο! Ο Dow Jones έχασε 414 μονάδες ή 1,81% στις 22.445, 37 μονάδες και σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε κατά 7% σημειώνοντας τη χειρότερη εβδομάδα της τελευταίας δεκαετίας και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2008.

Από τον Ian Ford


[Hταν στις 15 Οκτωβρίου του 2008 όταν η επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του αμερικανικού νόμου περί χρεοκοπίας. Ήταν η μεγαλύτερη χρεοκοπία στην αμερικανική ιστορία, καθώς διαχειριζόταν ένα χαρτοφυλάκιο ύψους άνω των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έκτοτε χρησιμοποιούμε την ημερομηνία αυτή ως την τυπική έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008-2009, έστω και εάν η πραγματική έναρξη είναι στο δεύτερο μισό του 2007.]

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές ο εκδιωγμός του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο θα μπορούσε να προκαλέσει την έναρξη Παγκοσμίου Πολέμου. Την αδυναμία του Τραμπ οσμίζεται ο Πούτιν με την Ρωσία να επικρίνει ανοιχτά την Συμφωνία των Πρεσπών. Kάθε άλλο παρά τυχαία ισχυρές χώρες όπως η Γερμανία μαζεύουν πίσω στη πατρίδα το χρυσό.

Σ΄ένα τόσο εκρηκτικό περιβάλλον είναι παιγνίδι με τη φωτιά να προκαλεί ο Ελληνας Α/ΓΕΕΘΑ την Τουρκία για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό στο σκάνδαλο Πετσίτη!


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση του, επικρίνει έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Τζον Σάλλιβαν στα Σκόπια στις 18 Δεκεμβρίου, όταν υποστήριξε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ότι η Ρωσία εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να δικαιολογήσουν την παρέμβαση τους στην εσωτερική πολιτική της ΠΓΔΜ και την ώθηση της χώρας στο ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενες ότι υπήρχαν απόπειρες εκ μέρους της Μόσχας να σταματήσουν την ένταξη της χώρας στην βορειοατλαντική Συμμαχία, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

O S&P 500 κατά τη σημερινή συνεδρίαση σημείωσε πτώση 2,14% στις 2.414,62 μονάδες και στην εβδομάδα έχασε 7%.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε σήμερα κατά 2,99%, στην εβδομάδα σημείωσε απώλειες 8,2% και εισήλθε στην bear market.

Ο Dow και o S&P oι οποίοι βρίσκονται σε φάση διόρθωσης, οδεύουν και οι δύο προς τον χειρότερο Δεκέμβριο από το 1931 καθώς οι απώλειες του μήνα αγγίζουν το 12%.

Οι αγορές βρέθηκαν ξανά στο “κόκκινο” καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με το ενδεχόμενο μιας μακράς παράλυσης των αμερικανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, το λεγόμενο “shutdown”, εάν οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου αρνηθούν να χρηματοδοτήσουν το συνοριακό τείχος με το Μεξικό, λίγες μόλις ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για τον προϋπολογισμό.


Η καταληκτική ημερομηνία είναι απόψε τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στην Ουάσιγκτον (Σάββατο 07.00 ώρα Ελλάδας). Σε περίπτωση απουσίας συμβιβασμού μεταξύ των δύο σωμάτων του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου επί του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για το έτος 2019, ορισμένες υπηρεσίες ενδεχομένως θα χρειαστεί να κλείσουν και οι υπάλληλοί τους να βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επέμεινε ότι η χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα περιλαμβάνεται σε αυτόν τον προϋπολογισμό.

Το επενδυτικό κοινό επίσης εξακολουθεί να ανησυχεί ότι οι συνεχείς αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων θα επιβαρύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Η Federal Reserve έχει πραγματοποιήσει συνολικά τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων αυτό το έτος, ενώ υπολογίζει άλλες δύο για το 2019.


Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,4% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αντί για 3,5% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Τα τελικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες δεν ήταν τόσο ισχυρές όσο είχε προηγουμένως αναφερθεί και οι εξαγωγές υποχώρησαν περισσότερο από την αρχική εκτίμηση.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση του εξάλλου, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι συνολικές παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Τα κυβερνητικά στοιχεία έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν άνοδο 1,3% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Μέσα σ΄αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί η πρόσφατη σύγκριση της σημερινής παγκόσμιας κατάστασης με τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου την οποία έκανε ο αρχηγός του βρετανικού στρατού, σερ Νικ Κάρτερ.


Ο Σερ Νικ Κάρτερ αναφέρθηκε στο βασικό στοιχείο που χαρακτήριζε την εποχή που ξέσπασε ο Α’ Παγκόσμιος, πριν από περίπου 100 χρόνια και το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή του και σήμερα, παρουσιάζοντας ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοιχείο αυτό δεν είναι άλλο από τη «σταθερή αντιπαράθεση» σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα κρατών σε ολόκληρο τον κόσμο. «Η σταθερή αντιπαράθεση αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση προκειμένου οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των εθνών να εντείνονται πολύ γρήγορα. Η κατάσταση θυμίζει την πρώτη 10ετία του περασμένου αιώνα, όταν ο μεγάλος ανταγωνισμός ολοκληρώθηκε με το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο αρχηγός του βρετανικού στρατού.

Ο στρατηγός Κάρτερ επισήμανε μια ανησυχητική έλλειψη γνώσης ή ενδιαφέροντος μεταξύ των πολιτών για το πώς έχουν εξελιχθεί τα σημερινά γεωπολιτικά ζητήματα, γεγονός πόυ επίσης θυμίζει την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η γνώση αποτελέσε τη δύναμη για τη μεγάλη διάρκεια ειρήνης που ακολούθησε μετά το τέλος του επίσης καταστροφικού Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Φυσικά, οι άνθρωποι δεν μελετούν πραγματικά την ιστορία πλέον», τόνισε και παρουσίασε μια πρόσφατη έρευνα σε 2.000 ανθρώπους για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το 50% πίστευε ότι ο τότε πρωθυπουργός ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και το 10% πίστευε ότι ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ. Το 20% πιστεύει ότι πολεμούσαμε με τους Γάλλους. Το 6% θεωρούσε ότι η δολοφονία του προέδρου Κένεντι προκάλεσε τον πόλεμο. Και όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου, το 16% ψήφισε για το Περλ Χάρμπορ, το 8% για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, το 7% για τον Hastings και το 5% για το Helm’s Deep, τη μάχη στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού.


Ο Σερ Νικ Κάρτερ τέλος κατονόμασε τις χώρες που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη, τις οποίες και χαρακτήρισε «εχθρικά κράτη». «Ρωσία, Κίνα και Ιράν αμφισβητούν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία» της Βρετανίας, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού. Στους παράγοντες αποσταθεροποίησης πρόσθεσε, δε, και τις ακροδεξιές δυνάμεις του λαϊκισμού, την τρομοκρατία και τις εθνικιστικές ομάδες, που «θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τη μαζική μετανάστευση».

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης του Προσωπικού Άμυνας (CDS) μίλησε στο Royal United Services Institute (Rusi) στο Λονδίνο λέγοντας: «Ζούμε σε έναν πολυπολικό κόσμο ανταγωνιστικών δυνάμεων, με αποκλίνουσες απόψεις για το πώς πρέπει να δουλέψει ο κόσμος, διαφορετικές αξίες, μια αίσθηση ιστορικών δικαιωμάτων. Εν τω μεταξύ, ο χαρακτήρας της πολιτικής και του πολέμου εξελίσσεται ταχύτατα, οδηγούμενος από τη διάδοση της πληροφορίας και το ρυθμό της τεχνολογικής αλλαγής. Οι ανταγωνιστές μας έχουν γίνει κυρίαρχοι στην εκμετάλλευση των ορίων μεταξύ ειρήνης και πολέμου».

kourdistoportocali.com


ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,105,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,389,ΑΠΟΨΕΙΣ,1226,ΑΡΗΣ,173,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,543,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,745,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,116,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,188,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,317,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,34,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,30,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,633,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1310,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4445,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1381,ΕΛΛΑΔΑ,2572,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,314,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1003,ΕΣΕΙΣ,490,ΗΛΙΟΣ,102,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,241,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,56,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,96,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2084,ΚΥΠΡΟΣ,253,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,150,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,610,ΝΑΣΑ,475,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,600,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,432,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1589,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,598,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,264,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1192,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,298,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2033,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,152,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3618,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,175,ΣΕΛΗΝΗ,82,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,114,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1094,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,47,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1090,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,27,ΤΟΥΡΚΙΑ,416,ΥΓΕΙΑ,2167,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,81,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,690,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,51,LIFESTYLE,306,UFO,212,VIDEO,2900,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Πτώση Τραμπ και Παγκόσμιος Πόλεμος;
Πτώση Τραμπ και Παγκόσμιος Πόλεμος;
Πτώση Τραμπ και Παγκόσμιος Πόλεμος;
https://3.bp.blogspot.com/-D9SAiLaiU6c/XB9o0XQvh0I/AAAAAAABwN8/wN5kp8OlncojKF23DVMp00ZJReCUETRYgCLcBGAs/s640/ptosi-trab-ke-pagkosmios-polemos.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-D9SAiLaiU6c/XB9o0XQvh0I/AAAAAAABwN8/wN5kp8OlncojKF23DVMp00ZJReCUETRYgCLcBGAs/s72-c/ptosi-trab-ke-pagkosmios-polemos.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/12/ptosi-trab-ke-pagkosmios-polemos.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/12/ptosi-trab-ke-pagkosmios-polemos.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content