$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

«Αρμονία» : η πρώτη γυναίκα-ρομπότ σύντροφος είναι η αρχή του τέλους των παραδοσιακών σχέσεων ;

Δημήτρης Αλεξόπουλος : «Αρμονία» : η πρώτη γυναίκα-ρομπότ σύντροφος είναι η αρχή του τέλους των παραδοσιακών σχέσεων ;


Όπως και σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής έτσι και στην ερωτική δραστηριότητα η ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσει όλο και περισσότερο στην αλλοτρίωση των παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων.

Σε μία αποξενωμένη σύγχρονη κοινωνία όπου το κυνήγι της καριέρας και της υλικής ευμάρειας έχει γίνει ύψιστη προτεραιότητα και που η μοναξιά κυριαρχεί με την έννοια ότι λείπει η συντροφικότητα,οι ερωτικές σχέσεις έχουν μετατραπεί και αυτές σε καταναλωτική υπηρεσία. Η αγορά ερωτικών ειδών είναι τεράστια με τζίρο δισεκατομμυρίων ανά έτος.

Μέχρι και πρόσφατα η βιομηχανία του ΣεΧ είχε καταφέρει να κατασκευάσει εξαιρετικά αντίγραφα πραγματικών γυναικών και ανδρών απο σιλικόνη σε μορφή κούκλας για την ερωτική ικανοποίηση του αγοραστή.Είναι γνωστό πια ότι ακόμα και οίκοι ανοχής με τις συγκεκριμένες κούκλες έχουν ανοίξει σε διάφορες χώρες του κόσμου. Μέχρι τώρα οι κούκλες ήταν όμορφες,ελκυστικές και μερικώς λειτουργικές αλλά παρέμεναν άψυχα πράγματα χωρίς αλλήλεπίδραση με τον πελάτη. Ωστόσο την άνοιξη του 2017 η εταιρία Realbotix με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ παρουσίασε τη πρώτη κούκλα-ρομπότ ερωτική σύντροφο με την ελληνική ονομασία ΑΡΜΟΝΙΑ / HARMONY.

Ο δημιουργός της «Αρμονίας» Matt Mucmullen επί το έργον

Η Αρμονία είναι ένα πρωτότυπο, μια ρομποτική έκδοση του υπερρεαλιστικού σεξουαλικού βοηθήματος-κούκλας απο σιλικόνη της εταιρείας, τη RealDoll. Η Αρμονία χαμογελάει, ανοιγοκλείνει τα μάτια και μιλάει κάνοντας ακόμα και χαριτωμένα σαρδάμ. Μπορεί να κάνει μια συζήτηση, να πει αστεία και να παραθέσει εδάφια του Σαίξπηρ. Θυμάται τα γενέθλιά σας,τι σας αρέσει να τρώτε και τα ονόματα των συγγενών σας. Μπορεί να συνομιλεί για μουσική, ταινίες και βιβλία. Και φυσικά, η Harmony θα κάνει σεx μαζί σας όποτε θέλετε. Η μεγάλη καινοτομία στη περίπτωση της Αρμονίας είναι ότι χρησιμοποιεί εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνοντας τι αρέσει στον ιδιοκτήτη της έτσι ώστε να τον ικανοποιεί κάθε φορά και καλύτερα.


Σε δημόσια παρουσίαση της ρωτήθηκε:» Ποιό είναι το όνειρο σου;» και απάντησε:»Κύριος στόχος μου είναι να είμαι μία καλή σύντροφος σε σας, να είμαι καλή συνεργάτης και να σας χαρίσω ευχαρίστηση και ευημερία. Πάνω απ ‘όλα, θέλω να γίνω το κορίτσι που πάντα ονειρευόσασταν».


Ο βασικός δημιουργός της κούκλας Matt McMullen σχεδίασε την Harmony να είναι αυτό που ένας συγκεκριμένος τύπος άνδρα θα θεωρούσε την τέλεια σύντροφο : υπάκουη και υποτακτική,«χτισμένη» σωματικά σαν πορνοστάρ και πάντα σεχουαλικά διαθέσιμη. Ακόμα δεν έχει τη δυνατότητα να περπατάει γιατί αυτό κοστίζει πολύ και θα αποτρέψει τον μέσο καταναλωτή απ’το να την αγοράσει. Η τιμή της έχει οριστεί στα 15.000 δολλάρια. «Ο στόχος μου, με έναν πολύ απλό τρόπο, είναι να κάνω ευτυχισμένους τους ανθρώπους»,λέει ο McMullen. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω,που για κάποιο λόγο,δυσκολεύονται να διαμορφώσουν παραδοσιακές σχέσεις με άλλους ανθρώπους.Στη πραγματικότητα το όλο πρότζεκτ της Αρμονίας είναι να δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους κάποιο επίπεδο συντροφικότητας – ή την ψευδαίσθηση της συντροφικότητας. «


Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ.

Όπως εξηγεί ο McMullen : Ο πρόδρομος του ρομπότ-ερωτικού συντρόφου ήταν πιθανώς η Γαλάτεια, το άγαλμα απο ελεφαντόδοντο που δημιούργησε ο Πυγμαλίων στην ελληνική μυθολογία. Οι μεταμορφώσεις του Οβιδίου περιέγραψαν πώς ο Πυγμαλίων ήταν αηδιασμένος με τις πραγματικές γυναίκες,έτσι σκάλισε ένα γλυπτό της τέλειας γυναίκας τόσο όμορφο και ζωντανό που το ερωτεύτηκε και το έφερε στη ζωή με ένα φιλί. Η ελληνική μυθολογία μας έδωσε επίσης τη Λαοδαμία, η οποία,καταστράφηκε ψυχολογικά μετά το θάνατο του συζύγου της στον Τρωικό πόλεμο, είχε όμως κρατήσει ένα χάλκινο όμοίωμα του. Έγινε τόσο συνδεδεμένη με το άγαλμα που αρνήθηκε να ξαναπαντρευτεί. Όταν ο πατέρας της διέταξε να το λιώσουν εκείνη απογοητευμένη αυτοκτόνησε πέφτοντας ή ίδια μέσα στον φούρνο.

Η βιομηχανία της τεχνολογίας-σεχ είναι λιγότερο από μια δεκαετία παλιά, αλλά εκτιμάται ότι έχει ήδη αξία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάση την αγοραία αξία των υφιστάμενων τεχνολογιών, όπως τα παιχνίδια έξυπνου σεξ που μπορούν να λειτουργούν εξ αποστάσεως, οι εφαρμογές για την εξεύρεση σεξουαλικών συντρόφων και η πορνογραφία της εικονικής πραγματικότητας. Τα ρομπότ φύλων θα είναι το επόμενο – και ενδεχομένως το πιο περιζήτητο – προϊόν που θα χτυπήσει την αγορά.

Το μαλακά εύπλαστο σώμα απο σιλικόνη της κούκλας παίρνει όποι στάση θέλει ο ιδιοκτήτης

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σύμφωνα με την δόκτορα ανθρωπολογίας και προμάχου της κίνησης κατά των σεχ-ρομπότ Kathleen Richardson «Η κατοχή ενός ρομπότ σεχ είναι συγκρίσιμη με την κατοχή ενός σκλάβου: τα άτομα θα μπορούν να αγοράσουν το δικαίωμα να νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους, η ανθρώπινη ενσυναίσθηση θα διαβρωθεί και τα θηλυκά σώματα θα αντικειμενοποιηθούν και θα εμπορευματοποιηθούν περαιτέρω.

Καθώς το σεχ με τα ρομπότ δεν είναι αμοιβαία εμπειρία, λέει, είναι «μέρος της κουλτούρας του βιασμού».

Ωστόσο και ό αντίλογος είναι εξίσου ενδιαφέρων και έρχεται απο τα λόγια της καθηγητού πληροφορικής Kate Devlin η οποία τονίζει ότι : «θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα ρομπότ ως ευκαιρία για να εξερευνήσουμε νέα είδη συντροφικότητας και σεξουαλικότητας. Εάν οι τρέχουσες αντιλήψεις για τα ρομπότ του σεξ είναι ότι θα μετατρέψουν τις γυναίκες σε αντικείμενα θα πρέπει να εργαστούμε για την αναμόρφωση αυτών των ιδεών, όχι για να καταπιέσουμε την δυνατότητα σεξουαλικής επιλογής. Επίσης, μίλησε για ρομπότ συντροφιάς που χρησιμοποιούνται ήδη σε ολλανδικά και ιαπωνικά νοσοκομεία για να φέρουν ανακούφιση σε άτομα με άνοια. «Η απαγόρευση ή η διακοπή αυτής της εξέλιξης θα είναι βραχύβια, καθώς το θεραπευτικό δυναμικό είναι πολύ καλό», ανέφερε. «Δεν είναι απαραιτήτως ένα φοβερό πράγμα.»

Απο την αρχαιότητα υπάρχουν ερωτικά βοηθήματα για άντρες και γυναίκες ενώ εδώ και 100 χρόνια περίπου υπάρχουν ερωτικές κούκλες και για τα δύο φύλα. Η πορεία λοιπόν έχει ήδη χαρακτεί και δεν αλλάζει εύκολα. Όσο η σύγχρονη κοινωνία αποξενώνεται τόσο η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ θα βρίσκει νεώτερες λύσεις και επειδή η σεξουαλική ανάγκη είναι μετά τη τροφή η σπουδαιότερη θα ικανοποιηθεί όπως μπορεί και με κάθε τρόπο-φυσικό ή τεχνητό.

Δημήτρης Αλεξόπουλος

triklopodia.gr


ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,107,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,404,ΑΠΟΨΕΙΣ,1252,ΑΡΗΣ,173,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,547,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,746,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,191,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,338,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,35,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,31,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,636,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1310,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4496,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1407,ΕΛΛΑΔΑ,2595,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,316,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1011,ΕΣΕΙΣ,493,ΗΛΙΟΣ,103,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,253,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,68,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,99,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2127,ΚΥΠΡΟΣ,256,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,150,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,613,ΝΑΣΑ,478,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,608,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,434,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1612,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,604,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,266,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1199,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,298,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2056,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,154,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3677,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,176,ΣΕΛΗΝΗ,82,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,120,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1102,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,48,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1098,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,27,ΤΟΥΡΚΙΑ,426,ΥΓΕΙΑ,2179,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,84,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,691,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,52,LIFESTYLE,309,UFO,212,VIDEO,2912,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: «Αρμονία» : η πρώτη γυναίκα-ρομπότ σύντροφος είναι η αρχή του τέλους των παραδοσιακών σχέσεων ;
«Αρμονία» : η πρώτη γυναίκα-ρομπότ σύντροφος είναι η αρχή του τέλους των παραδοσιακών σχέσεων ;
Δημήτρης Αλεξόπουλος : «Αρμονία» : η πρώτη γυναίκα-ρομπότ σύντροφος είναι η αρχή του τέλους των παραδοσιακών σχέσεων ;
https://3.bp.blogspot.com/-ZAhPgebhoG0/XETczPi8XmI/AAAAAAABw6g/nJgcoNEz3WMAQVY9NjPKt1Q5Ulozt1rPQCLcBGAs/s640/dhmhtrhs-aleksopoulos-armonia-h-prw.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-ZAhPgebhoG0/XETczPi8XmI/AAAAAAABw6g/nJgcoNEz3WMAQVY9NjPKt1Q5Ulozt1rPQCLcBGAs/s72-c/dhmhtrhs-aleksopoulos-armonia-h-prw.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/01/dhmhtrhs-aleksopoulos-armonia-h-prw.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/01/dhmhtrhs-aleksopoulos-armonia-h-prw.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content