$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

ΗΠΑ: Παραλύουν τα αμερικανικά αεροδρόμια από το "shutdown" της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης

ΗΠΑ: Παραλύουν τα αμερικανικά αεροδρόμια από το "shutdown" της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης


Το διεθνές αεροδρόμιο Ντάλες στην Ουάσινγκτον είναι ένα ακόμη αεροδρόμιο στις ΗΠΑ που έκλεισε τις γραμμές ηλεκτρονικού σκαναρίσματος αποσκευών, μετά τις απουσίες που καταγράφηκαν από απλήρωτους πράκτορες της αρμόδιας υπηρεσίας ασφάλειας (TSA), σύμφωνα με το “Politico.”

Το διεθνές αεροδρόμιο στο Μαϊάμι, αλλά και το αεροδρόμιο Τζορτζ Μπους στο Χιούστον, είχαν ανακοινώσει την διακοπή της λειτουργίας σημείων ελέγχου στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εξαιτίας του υψηλού ποσοστού απουσίας των πρακτόρων της TSA.

Στο μεταξύ, οι επιβάτες στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ατλάντας (Hartsfield-Jackson International Airport) καθυστερούσαν χθες το πρωί για περισσότερο από μία ώρα στις γραμμές του ελέγχου ασφάλειας. Οι καθυστερήσεις οφείλονταν στο γεγονός ότι είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας έξι γραμμές ελέγχου ασφάλειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού τύπου (Atlanta Journal Constitution).

‘Έχουμε λιγότερες γραμμές εξαιτίας του shutdown,” δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του αεροδρομίου της Ατλάντα στο “Politico.”

“Οι γραμμές είναι μεγάλες, αλλά υπάρχει συνεχής ροή, κινούνται,” είπε ο ίδιος.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε τρεις ημέρες μετά, αφού οι πράκτορες της TSA έχασαν τις πρώτες επιταγές πληρωμής τους, από την έναρξη της μερικής διακοπής λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Χθες, το ποσοστό των μη προγραμματισμένων απουσιών από την αναφερόμενη υπηρεσία διπλασιάστηκε στο 7,6% σε σύγκριση με το 3,2% που είχε καταγραφεί την ίδια ημέρα του 2018.

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημοκρατικός Μπένι Τόμσον που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα κατηγόρησε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για τις καθυστερήσεις στις γραμμές ελέγχου αποσκευών των αεροδρομίων, αλλά και για τις απουσίες του προσωπικού ελέγχου που επικαλείται ασθένεια ή παραιτείται. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κατάσταση αυτή προκαλείται από την “παιδική άρνηση του προέδρου Τραμπ να μην ανοίγει την κυβέρνηση, εκτός κι αν γίνει το δικό του.”

“Η συνέχιση του shutdown όχι μόνο θα αυξήσει τις καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, αλλά και προκαλέσει εμπόδια στο εμπόριο, ενώ θα επηρεάσει αρνητικά και την ασφάλεια των πτήσεων στην περίπτωση που δεν ληφθεί άμεσα μία απόφαση. Ελπίζω ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα καταλάβει ότι το να είσαι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο χρονικά shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν αποτελεί τίτλο τιμής. Θα έχει απρόσμενες αρνητικές συνέπειες κατά τους επόμενους μήνες. Μέχρι να αναγνωρίσει το λάθος του, ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να τον θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο,” εξήγησε ο Τόμας.

Παράλληλα, η μερική διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχει αναγκάσει την TSA να ακυρώσει την εκπαίδευση 323 εργαζομένων πρώτης γραμμής. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται κι εργαζόμενοι στον έλεγχο των αποσκευών. Από τις τάξεις εκπαίδευσης των εργαζομένων συνεχίζονται μόνο όσες χαρακτηρίζονται ως “αποφασιστικής σημασίας.”

Από την άλλη μεριά, 18 εκπαιδευτικές τάξεις για στελέχη εποπτείας, αλλά και την προκεχωρημένη εκπαίδευση των στελεχών της TSA έχουν διακοπεί, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ίδιας υπηρεσίας.

Στο αεροδρόμιο Ντάλες, στελέχη του αεροδρομίου, των αεροπορικών εταιριών και της TSA, αποφάσισαν την “ενοποίηση των σημείων ελέγχου” χθες το πρωί, εξαιτίας της απουσίας του προσωπικού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της TSA Μάικλ Μπίλελο. Ο ίδιος απέδωσε τις απουσίες στις κακές καιρικές συνθήκες του Σαββατοκύριακου, ενώ παραδέχτηκε ότι το ποσοστό των απουσιών ήταν λίγο μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.

Ωστόσο, όλες οι γραμμές ελέγχου αποσκευών στο αεροδρόμιο Ντάλες ξαναλειτούργησαν γύρω στο μεσημέρι, χθες.

Από την πλευρά της, η TSA έχει δηλώσει ότι η ασφάλεια των αεροδρομίων δεν θα τεθεί σε κίνδυνο εξαιτίας της μερικής διακοπής λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Παράλληλα, η ίδια υπηρεσία προσπαθεί να περιορίσει τις μισθολογικές απώλειες του προσωπικού της, υποσχόμενη την καταβολή αποζημιώσεων για την πρώτη ημέρα του shutdown, αλλά και την χορήγηση αμοιβής 500 δολαρίων την εβδομάδα, σε μορφή πρόσθετης μισθολογικής παροχής.

Τα περισσότερα αμερικανικά αεροδρόμια από την μεριά τους, αναμένουν επιδείνωση στην διαθεσιμότητα εργασίας των πρακτόρων της TSA, ενώ τόσο το αεροδρόμιο στο Μαϊάμι, όσο κι αεροδρόμια σε άλλες περιοχές έχουν καταστρώσει σχέδια έκτακτης ανάγκης, για την διαχείριση των γραμμών ελέγχου αποσκευών, σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Μπίντγουελ (Airports Council International-North America).

Το αρμόδιο για την λειτουργία αεροδρομίων συμβούλιο στις ΗΠΑ, αλλά και οι Δημοκρατικοί παροτρύνουν την TSA να βρει έναν άλλον τρόπο για την πληρωμή του προσωπικού της, στον έλεγχο ασφάλειας των αποσκευών. Θα μπορούσε π.χ. να πάρει ένα ποσοστό από το τέλος ασφάλειας επί της τιμής του αεροπορικού εισιτηρίου, που πληρώνουν οι επιβάτες των αεροπορικών εταιριών.

Ωστόσο, η TSA ισχυρίζεται ότι δεν έχει πρόσβαση στα χρήματα αυτά. Το Κογκρέσο λαμβάνει ετήσιο κονδύλι μεγαλύτερο από ένα δισεκατομμύρια δολάρια από το τέλος ασφάλειας των αεροδρομίων. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για σκοπούς μείωσης των ελλειμμάτων, ενώ ότι περισσεύει από αυτό, κατατίθεται στο υπουργείο των Οικονομικών, δήλωσε ο Μπίλελο στο “Politico.”

Τα προβλήματα με την καταβολή μισθών συνεχίζονται και για μία άλλη ομάδα εργαζομένων που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της εναέριας κυκλοφορίας και των αεροδρομίων, τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Η ένωσή τους (the National Air Traffic Controllers Association) έχει υποβάλλει μήνυση κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Μία αρχική δικαστική ακρόαση για την μήνυση αυτή, αναμένεται να κατατεθεί σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/“Politico”

onalert.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,107,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,405,ΑΠΟΨΕΙΣ,1258,ΑΡΗΣ,173,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,547,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,746,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,191,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,339,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,35,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,31,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,637,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1310,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4498,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1409,ΕΛΛΑΔΑ,2599,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,317,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1012,ΕΣΕΙΣ,494,ΗΛΙΟΣ,103,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,253,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,68,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,99,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2128,ΚΥΠΡΟΣ,256,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,150,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,613,ΝΑΣΑ,478,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,608,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,434,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1614,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,605,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,266,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1199,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,298,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2061,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,154,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3681,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,176,ΣΕΛΗΝΗ,82,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,121,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1103,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,48,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1099,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,27,ΤΟΥΡΚΙΑ,428,ΥΓΕΙΑ,2180,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,84,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,691,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,52,LIFESTYLE,310,UFO,212,VIDEO,2914,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: ΗΠΑ: Παραλύουν τα αμερικανικά αεροδρόμια από το "shutdown" της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης
ΗΠΑ: Παραλύουν τα αμερικανικά αεροδρόμια από το "shutdown" της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης
ΗΠΑ: Παραλύουν τα αμερικανικά αεροδρόμια από το "shutdown" της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης
https://1.bp.blogspot.com/-KKSipsRKA-w/XD2qtwgdoWI/AAAAAAABww4/eBqEelP8Puw6dLGFUenfLe7aCq8k39lVgCLcBGAs/s640/hpa-paralyoun-ta-amerikanika-aerodromio-apo-to-shutdown-ths.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-KKSipsRKA-w/XD2qtwgdoWI/AAAAAAABww4/eBqEelP8Puw6dLGFUenfLe7aCq8k39lVgCLcBGAs/s72-c/hpa-paralyoun-ta-amerikanika-aerodromio-apo-to-shutdown-ths.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/01/hpa-paralyoun-ta-amerikanika-aerodromio-apo-to-shutdown-ths.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/01/hpa-paralyoun-ta-amerikanika-aerodromio-apo-to-shutdown-ths.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content