$type=sticky$count=4$cate=1$icon=1$show=home

Η Μόσχα «επιστρέφει» στα Βαλκάνια: Ρωσικό ραντάρ τοποθετείται στη Ν. Σερβία

Η Μόσχα «επιστρέφει» στα Βαλκάνια: Ρωσικό ραντάρ τοποθετείται στη Ν. Σερβία


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας

Σχέδιο ολικής επαναφοράς εκτελεί η Ρωσία στην Σερβία, με την απόφαση «βοήθειας» για την τοποθέτηση ενός υπερ-ραντάρ στο βουνό Καπαόνικ, δίπλα ακριβώς από τα σύνορα με το Κόσοβο, το οποίο σύμφωνα με ειδικούς θα «βλέπει» όλα τα Βαλκάνια και θα φτάνει μέχρι το Αιγαίο.

Ο Πούτιν αποφάσισε όπως δείχνουν τα πράγματα, να «παίξει σκληρά» και επιζητεί την επίβλεψη μιας τεράστιας περιοχής από τις χώρες: του Κοσόβου, Αλβανίας και ΠΓΔΜ.

Στο όρος Καπαόνικ εδώ και χρόνια υπήρχε ένα σερβικό ραντάρ το οποίο το είχε εξουδετερώσει το ΝΑΤΟ το 1999 , και το οποίο σε μια ιδιότυπη «συμφωνία» δεν ξανατοποθετήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα.

Μετά την πρόσφατη απόφαση της δημιουργίας του αποκαλούμενου κοσοβάρικου τακτικού στρατού, Σερβία και Ρωσία αποφάσισαν από κοινού να τοποθετήσουν ένα «τεράστιο μάτι» που δεν θα βλέπει μόνο την περιοχή αλλά ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Αυτή την κίνηση ήθελε να την υλοποιήσει η σερβική πλευρά εδώ και πολλά χρόνια, αλλά την μπλόκαραν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, επειδή το «σερβικό» ραντάρ θα έλεγχε το χώρο πάνω από το έδαφος του Κοσσυφοπεδίου στο οποίο υπάρχει μια ισχυρότατη αμερικανική βάση.

Τώρα μετά την επίσκεψη του Πούτιν και την υπογραφή 20 συμφωνιών μαζί με την είσοδο της χώρας στην ευρασιατική ένωση, το Κρεμλίνο φέρεται πάντα να εγγυάται προσωπικά για ότι θα λαμβάνει χώρα στην σερβική δημοκρατία.

Αλβανικά πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν ότι μετά την δημιουργία του λεγόμενου στρατού του Κοσσόβου, η οποία θεωρείται ως εχθρική πράξη από τους Σέρβους, το Βελιγράδι αποφάσισε την τοποθέτηση ενός υπερ-ραντάρ στο όρος Καπαόνικ, το οποίο θα εποπτεύει όχι μόνο το έδαφος του Κοσσόβου, αλλά την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

Αυτό το βήμα συμφώνησαν Σέρβοι και Ρώσοι αξιωματούχοι, ενώ το θέμα συζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βελιγράδι, αναφέρει πηγή των σερβικών υπηρεσιών ασφαλείας σύμφωνα με σερβική εφημερίδα.

Ο Σέρβος στρατιωτικός αναλυτής Μίροσλαβ Λαζάνσκι εξηγεί ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι το σερβικό ραντάρ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για στρατιωτικούς σκοπούς από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Όταν μας επιτέθηκε το ΝΑΤΟ το 1999 , στόχος τους ήταν γέφυρες, σιδηρόδρομοι, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και ραντάρ.

– Δεν ξέρω με ποια δικαιολογία είχαν μέχρι στιγμής μπλοκάρει την επανατοποθέτηση του ραντάρ στο όρος Καπαόνικ, που είναι μια περιοχή της Σερβίας

Χρειαζόμαστε το ραντάρ για τον καλύτερο έλεγχο της κυκλοφορίας των πολιτών. Θεός φυλάξοι, υπάρχει πιθανότητα μιας πολεμικής σύγκρουσης, ή δεν ξέρω τι και εμείς θα ρωτάμε τις Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ, για το ραντάρ;», δήλωσε ο Λαζάνσκι που τόνισε ρητά ότι το θέμα αυτό δεν καλύπτεται από τη συμφωνία του Κουμάνοβο.

Ο Σέρβος αντισυνταγματάρχης ε.α. και αμυντικός αναλυτής Ljuban Karan προσθέτει ότι: «το ραντάρ στο όρος Καπαόνικ θα έχει μεγάλη εμβέλεια και θα είναι το κύριο και πιο αξιόπιστο μέσο έγκαιρης προειδοποίησης σε πιθανό κίνδυνο αεροπορικών επιδρομών, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι Αμερικανοί θα συνεχίζουν να αντιτίθενται σθεναρά σε αυτό.

Το ραντάρ βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και έχει τεράστιο εύρος. Αυτό το ραντάρ θα μας επιτρέπει να παρακολουθούμε την κατάσταση στον εναέριο χώρο πάνω από την αμερικανική βάση Bonsteel και σίγουρα αυτό δεν το θέλουν με τίποτα οι ΗΠΑ», κατέληξε ο Karan.

Τι θα κάνει όμως το ΝΑΤΟ το οποίο εδώ και χρόνια αντιτίθεται στη τοποθέτηση ραντάρ στο όρος Καπαόνικ;

Άγνωστο και αδιάφορο θέμα για τους Ρώσους, οι οποίοι «βλέπουν» προφανώς πιθανές εξελίξεις εκτός του Κοσόβου και στην ΠΓΔΜ, στην οποία το «καζάνι βράζει», μιας και το πολύ άσχημο πολιτικό σκηνικό στην χώρα οδηγεί κατευθείαν σε διαχωρισμό της πολιτικής ζωής, ενώ οι Αλβανοί του κρατιδίου θέλουν να ενωθούν με τους υπόλοιπους Αλβανούς των Βαλκανίων.


iellada.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,117,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,464,ΑΠΟΨΕΙΣ,1427,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,762,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,451,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,653,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4741,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1532,ΕΛΛΑΔΑ,2663,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,320,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1036,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,294,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,91,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2312,ΚΥΠΡΟΣ,265,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1729,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1243,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,307,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2200,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,156,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3905,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,141,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1140,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,538,ΥΓΕΙΑ,2321,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,330,UFO,215,VIDEO,2964,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Η Μόσχα «επιστρέφει» στα Βαλκάνια: Ρωσικό ραντάρ τοποθετείται στη Ν. Σερβία
Η Μόσχα «επιστρέφει» στα Βαλκάνια: Ρωσικό ραντάρ τοποθετείται στη Ν. Σερβία
Η Μόσχα «επιστρέφει» στα Βαλκάνια: Ρωσικό ραντάρ τοποθετείται στη Ν. Σερβία
https://4.bp.blogspot.com/-_mrZH4rT4Xs/XEmuAaegsuI/AAAAAAABxBk/usyp36nzPVIi6KBpiaeXrBfjHCjmky4LQCLcBGAs/s640/i-mosha-epistrefei-sta-valkania-rosiko-rantar-topotheteitai-sti-n-servia.png
https://4.bp.blogspot.com/-_mrZH4rT4Xs/XEmuAaegsuI/AAAAAAABxBk/usyp36nzPVIi6KBpiaeXrBfjHCjmky4LQCLcBGAs/s72-c/i-mosha-epistrefei-sta-valkania-rosiko-rantar-topotheteitai-sti-n-servia.png
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/01/i-mosha-epistrefei-sta-valkania-rosiko-rantar-topotheteitai-sti-n-servia.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/01/i-mosha-epistrefei-sta-valkania-rosiko-rantar-topotheteitai-sti-n-servia.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων