$type=sticky$count=4$cate=1$icon=1$show=home

Η παραίτηση του Κοτζιά από την θέση του ΥΠΕΞ μας γλύτωσε απ' την συμφωνία με την Αλβανία

Η παραίτηση του Κοτζιά από την θέση του ΥΠΕΞ μας γλύτωσε απ' την συμφωνία με την Αλβανία


Το ιδιαιτέρως ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι ο Ν. Κοτζιάς φέρεται να ασκεί προσωπική πολιτική, η οποία ήταν άγνωστη στο σύνολο της αντιπολίτευσης.

Έχει εντυπωθεί στην μνήμη μου το ευδαίμον ύφος του πρώην υπουργού κ. Ν. Κοτζιά, μετά την ολοκλήρωση της καταστροφικής για τον ελληνισμό Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία ο ίδιος θεωρεί προσωπική του επιτυχία [για τους Σκοπιανούς είναι, και προφανώς θα τον ευγνωμονούν, όπως και τον κ. Α. Τσίπρα], όταν περιχαρής μας ανήγγειλε πως επείγεται να υπογραφεί και Συμφωνία με την Αλβανία, πριν αναχωρήσει για διακοπές.

Είναι γεγονός πάντως, ότι ικανοποιητική απάντηση γιατί η τόση βιασύνη -η οποία κατά κανόνα οδηγεί σε προχειρότητα- να υπογραφούν αυτές οι συμφωνίες με τους γείτονες.

Το επιχείρημα, ότι ήθελε να προλάβει τους Τούρκους που θα καθιστούσαν τα Σκόπια προτεκτοράτο τους εις βάρος μας, δεν αντέχει σε κριτική.

Αφενός επειδή σε τίποτε δεν εμποδίζει τους Τούρκους να το επιχειρήσουν, με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ -το οποίο οι Τούρκοι έχουν καταξεφτιλίσει, χωρίς επίπτωση-, και αφετέρου γιατί επιδείχθηκε και η ίδια βιασύνη για συμφωνία με την Αλβανία, η οποία ήδη είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και μάλιστα βρίσκεται σε περίοπτη θέση, χωρίς να εμποδιστεί η Τουρκία να της συμπεριφέρεται ως προτεκτοράτο. Κοινή είναι η πεποίθηση, ότι ο περίεργος και αιφνίδιος ανασχηματισμός του Έντι Ράμα, πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής του Ερντογάν. Και υπάρχουν επ’ αυτού επιχειρήματα.

Το ιδιαιτέρως όμως ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι ο κ. Ν. Κοτζιάς φέρεται να ασκεί προσωπική πολιτική, η οποία ήταν άγνωστη στο σύνολο της αντιπολίτευσης, αλλά φαίνεται και ότι αγνοούσε πολλά τόσο η κυβέρνηση εν τω συνόλω της, όσο και ο ίδιος ο κ. Α. Τσίπρας. Ένδειξη αυτού είναι ότι αιφνιδιάστηκε με την αναγγελία ενώπιόν του ότι είχε σχεδόν έτοιμη το Υπουργείο την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο και αλλαχού [θέμα που έβαλε στο συρτάρι ο πρωθυπουργός, και καλώς έπραξε].

Πέραν αυτών, θεωρώ αδιανόητο να υπογράφονται συμφωνίες που δεσμεύουν τον ελληνισμό στους αιώνες, όχι μόνον χωρίς την έγκριση του πολιτικού κόσμου, αλλά και με πλήρη άγνοιά του. Όταν επιζητείται η συναίνεση των κομμάτων για τον διορισμό κάποιου κυβερνητικού αξιωματούχου, είναι πρωτοφανές να υπογράφονται Συμφωνίες με ξένες ώρες, το περιεχόμενο των οποίων να γίνεται γνωστό μετά την υπογραφή. Αρμόζει άραγε τέτοια τακτική σε δημοκρατικό πολίτευμα;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός της αποκάλυψης του Αλβανού πρωθυπουργού, ότι προτίθεται να οριοθετήσει εκ νέου και τα σύνορα με την Ελλάδα. Αυτή καθαυτή η δήλωση, ίσως δεν θα παρουσίαζε ενδιαφέρον αν δεν είχαν προηγηθεί παρόμοιες δηλώσεις προηγουμένως.

Το στίγμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας το είχε δώσει ο αρμόδιος επίτροπος για την διεύρυνση της ΕΕ. Γιαχάνες Χαν, όταν στις αρχές Ιουλίου δήλωσε πως «εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες». Μετά τον θόρυβο που σηκώθηκε από τους έκπληκτους Έλληνες περί των τεκταινομένων εν αγνοία τους, ο Χαν ανασκεύασε αργότερα λέγοντας ότι αναφερόταν στα θαλάσσια σύνορα.

Αναδιάρθρωση όμως, σημαίνει ότι μεταβάλλω τα υπάρχοντα. Στην θάλασσα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος, επειδή απλώς δεν έχουν καθοριστεί σύνορα για να αναδιαρθρωθούν. Ο Χαν, απλώς αποκάλυψε τι συζητούσαν Ελλάδα και Αλβανία. Και όχι μόνον αυτό, αλλά το ίδιο ακριβώς είπε και ο κ. Α. Τσίπρας, για να ανασκευάσει και αυτός μετ’ ολίγον, αγνοώντας ίσως ότι η λανθάνουσα γλώσσα λέγει την αλήθεια.

Ένα θετικό στοιχείο από όλη αυτήν την υπόθεση, είναι ότι η Ελλάδα… ανακάλυψε το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Αφού όμως ο διεθνής Τύπος γέμισε με άρθρα για την αποκαλούμενη αλβανική μαφία, που ξεπλένει το βρόμικο χρήμα με αγορά ή σφετερισμό οικοπέδων στην Αλβανία.

Μακεδών / voria.gr

Himara.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,117,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,463,ΑΠΟΨΕΙΣ,1427,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,762,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,449,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,653,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4739,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1530,ΕΛΛΑΔΑ,2660,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,320,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1036,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,293,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,90,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2312,ΚΥΠΡΟΣ,265,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1727,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1243,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,307,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2197,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3903,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,140,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1140,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,537,ΥΓΕΙΑ,2320,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,330,UFO,215,VIDEO,2964,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Η παραίτηση του Κοτζιά από την θέση του ΥΠΕΞ μας γλύτωσε απ' την συμφωνία με την Αλβανία
Η παραίτηση του Κοτζιά από την θέση του ΥΠΕΞ μας γλύτωσε απ' την συμφωνία με την Αλβανία
Η παραίτηση του Κοτζιά από την θέση του ΥΠΕΞ μας γλύτωσε απ' την συμφωνία με την Αλβανία
https://2.bp.blogspot.com/-0eymXM1bHyM/XDYsBDq9ECI/AAAAAAABwnU/YaVCYjNc-743xCVCe9B3ih8EJ7tBR3dDACLcBGAs/s640/paraitisi-kotzia-mas-glytose-apo-symfonia-me-alvania.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-0eymXM1bHyM/XDYsBDq9ECI/AAAAAAABwnU/YaVCYjNc-743xCVCe9B3ih8EJ7tBR3dDACLcBGAs/s72-c/paraitisi-kotzia-mas-glytose-apo-symfonia-me-alvania.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/01/paraitisi-kotzia-mas-glytose-apo-symfonia-me-alvania.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/01/paraitisi-kotzia-mas-glytose-apo-symfonia-me-alvania.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων