$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Αλκοόλ: Δείτε ποιον επηρεάζει περισσότερο τους άνδρες ή τις γυναίκες;

Αλκοόλ: Δείτε ποιον επηρεάζει περισσότερο τους άνδρες ή τις γυναίκες;Οι άνδρες και οι γυναίκες επεξεργάζονται το αλκοόλ διαφορετικά και για το λόγο αυτό, το προτεινόμενο όριο μονάδων στις περισσότερες χώρες διαφέρει μεταξύ τους.

Το ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να καταναλώνουν τις ίδιες ποσότητες αλκοόλ με τους άντρες, δεν οφείλεται σε κάποια αντρική συνομωσία αλλά σε βιολογικό γεγονός.

Οι γυναίκες έχουν λιγότερα σωματικά υγρά από τους άντρες άρα η συγκέντρωση αλκοόλ (BAC) στο αίμα τους είναι αναλογικά υψηλότερη. Έτσι, αν μια γυναίκα που ζυγίζει 60 κιλά καταναλώσει δύο μονάδες αλκοόλ, τότε ένας άντρας ίδιου μεγέθους πρέπει να καταναλώσει 3 μονάδες για να φτάσει το αλκοόλ, στο αίμα του, στα ίδια επίπεδα.

Οπότε οι γυναίκες επηρεάζονται από την κατανάλωση αλκοόλ νωρίτερα συγκριτικά με τους άνδρες, ακόμα κι αν έχουν καταναλώσει λιγότερο αλκοόλ. Αν ένας άνδρας και μία γυναίκα πιουν την ίδια ποσότητα, η συγκέντρωση αλκοόλης στο αίμα της γυναίκας θα είναι υψηλότερη.

Η αιθανόλη του αλκοόλ οξειδώνεται στον οργανισμό από το ένζυμο αλκοολική αφυδρογονάση. Οι γυναίκες τείνουν να έχουν λιγότερο ενεργή αφυδρογονάση και εξαιτίας αυτού χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να επεξεργαστούν το αλκοόλ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μεθάνε ταχύτερα και έχουν το αλκοόλ στον οργανισμό τους για περισσότερο χρόνο.

Επίσης οι γυναίκες που πίνουν αλκοόλ βιώνουν προβλήματα υγείας ταχύτερα, ενώ είναι περισσότερο σοβαρά από των ανδρών που πίνουν την ίδια ποσότητα αλκοόλ.

Οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να ζητήσουν βοήθεια

Ακόμα και όταν οι γυναίκες βιώνουν προβλήματα με το αλκοόλ είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν βοήθεια συγκριτικά με τους άνδρες. Στην Αυστραλία π.χ. μόλις το ένα τρίτο των ανθρώπων που λαμβάνουν θεραπεία από ειδικό για το αλκοόλ είναι γυναίκες. Οι φραγμοί που θέτουν οι γυναίκες για την αναζήτηση βοήθειας συμπεριλαμβάνουν την κοινωνική κατακραυγή, το φόβο ότι μπορεί να χάσουν τα παιδιά τους αλλά και τη μειωμένη διαθεσιμότητα προγραμμάτων για γυναίκες.

Πώς το αλκοόλ θα μπορούσε να επηρεάσει την υγεία;

Το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σημαντικών προβλημάτων υγείας όπως ο καρκίνος, η εγκεφαλική βλάβη, η ηπατική ανεπάρκεια και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Επίσης μπορεί να απειλήσει την υγεία του εμβρύου σε περίπτωση που η έγκυος καταναλώνει αλκοόλ, ενώ κατά τη διάρκεια του θηλασμού, μικρές ποσότητες αλκοόλ μπορούν να περάσουν μέσω του γάλακτος στο βρέφος. Καλό είναι λοιπόν η μητέρα να επιλέγει να πιει μετά από το θηλασμό και όχι πριν από αυτόν.

Πόσο πολύ είναι το πολύ

Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες κατανάλωσης αλκοόλ στην Αυστραλία οι υγιείς ενήλικες (άνδρες και γυναίκες) δεν θα έπρεπε να πίνουν περισσότερα από δύο ποτά ανά περίσταση προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο νόσου από ασθένεια που σχετίζεται με το αλκοόλ. Συστήνουν επιπλέον ότι για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού που σχετίζεται με το αλκοόλ θα πρέπει η κατανάλωση να μην ξεπερνά τα τέσσερα ποτά ανά έξοδο. Ως ποτό νοούνται τα 100ml κρασιού, τα 285ml μπίρας και τα 30ml πιο δυνατού ποτού όπως το ουίσκι.

Σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεται να ελαττώσετε το ποτό

Πίνετε κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα; Η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με την εξάρτηση

Χρειάζεστε να πιείτε περισσότερο για να νιώσετε το αλκοόλ να σας «πιάνει»; Αυτό δείχνει αυξανόμενη ανοχή στο αλκοόλ και είναι ένα πρώιμο σημάδι εξάρτησης.

Έχετε δυσκολία στο να κάνετε ένα διάλειμμα ή να κόψετε το αλκοόλ ή πίνετε περισσότερο αλκοόλ από όσο αντέχετε; Αυτά είναι σημάδια ότι δεν έχετε αυτοέλεγχο ως προς την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνετε.

Βρίσκετε ότι η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες σε καθημερινή βάση; Για παράδειγμα να αργείτε στη δουλειά σας εξαιτίας του χανγκόβερ;

Παρατηρείτε ότι η ζωή σας επηρεάζεται; Για παράδειγμα έχετε αισθήματα άγχους ή κατάθλιψης όταν πίνετε, πριν πιείτε ή αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο σας; Το αλκοόλ μπορεί αρχικά να δρα ως χαλαρωτικό, αλλά στην πορεία επιδεινώνει τα προβλήματα άγχους, κατάθλιψης ή ύπνου.

Κάνετε πράγματα ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση μέθης τα οποία αργότερα μετανιώνετε;

Πώς να μειώσετε το αλκοόλ: Αν πίνετε περισσότερο από όσο θα θέλατε τότε φτιάξτε ένα πλάνο για τη μείωσή του. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει:

Ορίστε μέρες χωρίς αλκοόλ κάθε εβδομάδα

Πιείτε μη αλκοολούχα ποτά είτε μαζί είτε ενδιάμεσα από τα αλκοολούχα ποτά σας.

Μειώστε την ταχύτητα με την οποία καταναλώνετε το αλκοόλ. Ελαττώνοντας την ταχύτητα επιτρέπεται στο σώμα σας να δεχτεί ποτά με μικρότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Φάτε πριν ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης αλκοόλ. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε την δράση του αλκοόλ.

Αποφύγετε τα «σφηνάκια». Ακόμα κι αν το κάνετε ελέγξτε την ποσότητα που θα καταναλώσετε.

Πηγή


ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,106,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,390,ΑΠΟΨΕΙΣ,1226,ΑΡΗΣ,173,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,543,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,745,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,116,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,188,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,317,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,35,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,30,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,633,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1310,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4445,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1383,ΕΛΛΑΔΑ,2572,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,314,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1003,ΕΣΕΙΣ,490,ΗΛΙΟΣ,102,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,241,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,56,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,96,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2085,ΚΥΠΡΟΣ,253,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,150,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,610,ΝΑΣΑ,475,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,600,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,432,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1590,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,599,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,264,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1192,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,298,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2035,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,152,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3621,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,175,ΣΕΛΗΝΗ,82,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,114,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1095,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,47,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1090,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,27,ΤΟΥΡΚΙΑ,417,ΥΓΕΙΑ,2168,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,81,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,690,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,51,LIFESTYLE,306,UFO,212,VIDEO,2900,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Αλκοόλ: Δείτε ποιον επηρεάζει περισσότερο τους άνδρες ή τις γυναίκες;
Αλκοόλ: Δείτε ποιον επηρεάζει περισσότερο τους άνδρες ή τις γυναίκες;
Αλκοόλ: Δείτε ποιον επηρεάζει περισσότερο τους άνδρες ή τις γυναίκες;
https://3.bp.blogspot.com/-UKTdTEn1gZU/XHa6lL43cKI/AAAAAAAByJ0/Yqu84cCTXmoUVnq-UR8OMr1GwgjPLDPLgCLcBGAs/s640/alkool-dite-pion-epireazi-perissotero-tous-andres-i-tis-gynekes.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-UKTdTEn1gZU/XHa6lL43cKI/AAAAAAAByJ0/Yqu84cCTXmoUVnq-UR8OMr1GwgjPLDPLgCLcBGAs/s72-c/alkool-dite-pion-epireazi-perissotero-tous-andres-i-tis-gynekes.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/02/alkool-dite-pion-epireazi-perissotero-tous-andres-i-tis-gynekes.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/02/alkool-dite-pion-epireazi-perissotero-tous-andres-i-tis-gynekes.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content