$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Διερεύνηση Ποινικών και Πειθαρχικών ευθυνών για τις κάμερες στα σχολεία των Χανίων

Διερεύνηση Ποινικών και Πειθαρχικών ευθυνών για τις κάμερες στα σχολεία των Χανίων


Διερεύνηση Ποινικών και Πειθαρχικών ευθυνών
για τις κάμερες στα σχολεία των Χανίων

σύμφωνα και με έγγραφο της ανεξάρτητης Αρχής

Η επιβεβαίωση από την ανεξάρτητη «ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» (Α.Π.Δ.Π.Χ.) των αναφορών για την παράνομη ευρεία εγκατάσταση και λειτουργία εξωτερικών Συστημάτων Καμερών Ασφαλείας σε Δημόσια-Δημοτικά κτίρια όπως και τα Σχολεία αρμοδιότητας του Δήμου Χανίων, προσέθεσε νέα ουσιώδη στοιχεία στην πολύπλευρη διερεύνηση του θέματος από τις Εισαγγελικές Αρχές των Χανίων, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Στις αρμοδιότητες της ανεξάρτητης Αρχής ανήκει μόνο η επιβολή Διοικητικών κυρώσεων εις βάρος των «υπευθύνων επεξεργασίας», στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η απεγκατάσταση των παράνομων καμερών ασφαλείας, όπως και έγινε ήδη στο Δημοτικό Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» (4 κάμερες), στο «Ιστορικό Αρχείο Κρήτης» (6 κάμερες), στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας (2 κάμερες) και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο και 10ο Νηπιαγωγείο Χανίων (2 κάμερες), ενώ αναμένονται και οι τελικές Αποφάσεις και για τα υπόλοιπα σχολεία των Χανίων.

Το σχετικό έγγραφο της ανεξάρτητης Αρχής αναφέρεται στην υποχρεωτική (πριν την 25η Μαΐου 2018) αρχική «Γνωστοποίηση» του συστήματος βιντεοεπιτήρησης προς την Αρχή, της οποίας η παράλειψη ή η χρονικά καθυστερημένη υποβολή επιφέρει Ποινικές κυρώσεις. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, αρχική «Γνωστοποίηση» δεν υλοποιήθηκε ποτέ στα εξής Σχολεία των Χανίων: 1ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας (4 κάμερες), 2ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας (2 κάμερες), 10ο Δημοτικό Σχολείο και 10ο Νηπιαγωγείο (2 κάμερες), Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής (6 κάμερες), 7ο Νηπιαγωγείο (4 κάμερες). Υλοποιήθηκε αλλά ετεροχρονισμένα όταν ήδη είχαν ανακύψει αντιδράσεις και όχι από τότε που έγινε η εγκατάστασή του στα εξής Σχολεία των Χανίων: 3ο Δημοτικό Σχολείο και 3ο-4ο Νηπιαγωγείο (10 κάμερες), 7ο Δημοτικό Σχολείο (4 κάμερες), Γυμνάσιο Σούδας (8 κάμερες).

Σε όλα τα προαναφερόμενα Σχολεία αγνοήθηκε η απαραίτητη προϋπόθεση νομιμοποίησης, η Απόφαση εγκατάστασης του συστήματος βιντεοεπιτήρησης, που προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη τόσο του «Συλλόγου Διδασκόντων» (Καθηγητών–Δασκάλων) όσο και του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων» αλλά και του «μαθητικού Συλλόγου» του Σχολείου, πριν την εγκατάστασή του. Σε όποιες περιπτώσεις δηλώνεται σύμφωνη γνώμη Συλλόγου έστω και ετεροχρονισμένα, αυτή δεν αποδεικνύεται βάσει επαρκώς τεκμηριωμένων Πρακτικών και είναι ΑΚΥΡΗ, μια παράλειψη που αποτελεί βεβαιωμένη παραβίαση άρθρων του Καταστατικού του που αναφέρονται στο σκοπό λειτουργίας του και συνιστά λόγο διάλυσής του. Επίσης, ως η απαραίτητη από τη σχετική Νομοθεσία Αιτιολόγηση με βάση πραγματικά στοιχεία, χρησιμοποιείται η εσκεμμένη, μεθοδευμένη, ψευδής και μοναδική Αιτιολόγηση των φθορών από γκράφιτι.

Με το έγγραφό της η ανεξάρτητη Αρχή επιβεβαιώνει σχετικές αναφορές για τα Σχολεία των Χανίων, με τρόπο επαρκή για την κίνηση τόσο της Ποινικής όσο και της Πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση, όπως των Διευθυντών των Σχολείων, των Διευθυντών των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων που ήδη Αρχειοθέτησαν την υπόθεση, των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων και των αρμοδίων Αιρετών και Υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όλοι τους συνέργησαν συντονισμένα και φέρουν ευθύνη για το «σοκ» που δέχθηκε η σχολική κοινότητα σε κάθε ένα από τα αναφερόμενα Σχολεία, όταν ένα πρωί κατόπιν Απόφασης φασιστικού τύπου, αυθαίρετα, μονομερώς και εξ’ ολοκλήρου παράνομα, τα Σχολεία αυτά μετατράπηκαν σε «ηλεκτρονικά φρούρια-φυλακές». Ήδη δεκάδες στρέμματα του σημαντικού αστικού δημόσιου χώρου των Δημόσιων Σχολείων των Χανίων είναι υπό παράνομη ψηφιακή επιτήρηση, προετοιμάζοντας έτσι μια μορφή διοίκησης-ελέγχου της κοινωνίας στην Κρήτη διαφορετική και ανεξάρτητη από το σύστημα που ισχύει σήμερα στο Ελληνικό Κράτος.

Επίσης, στο Δημοτικό Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» (4 κάμερες) που είναι μνημείο αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (17 κάμερες) και το «Ιστορικό Αρχείο Κρήτης» (6 κάμερες) που είναι χαρακτηρισμένα ως Διατηρητέα κτίρια, έχει συντελεστεί παράβαση της Νομοθεσίας τόσο για την «προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» όσο και «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς». Ήδη έχει οριστεί για το Μάϊο 2019 η σχετική Δίκη εναντίον του αρμόδιου Αιρετού για το παράνομο εξωτερικό Σύστημα Καμερών Ασφαλείας στο Δημοτικό Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης».

Νικόλαος Σ. ΣτεργιάδηςΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

[/fa-fire/ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ]_$type=two$count=4$hide=mobile$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,113,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,441,ΑΠΟΨΕΙΣ,1363,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,550,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,755,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,200,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,419,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,42,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,34,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,646,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4657,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1483,ΕΛΛΑΔΑ,2641,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1029,ΕΣΕΙΣ,502,ΗΛΙΟΣ,105,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,272,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,86,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,121,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2238,ΚΥΠΡΟΣ,260,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,151,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,618,ΝΑΣΑ,481,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,631,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,10,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,439,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1681,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,613,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1229,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,303,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2142,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3834,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,180,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,130,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1129,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,49,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1129,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,31,ΤΟΥΡΚΙΑ,504,ΥΓΕΙΑ,2278,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,87,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,56,LIFESTYLE,324,UFO,213,VIDEO,2950,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Διερεύνηση Ποινικών και Πειθαρχικών ευθυνών για τις κάμερες στα σχολεία των Χανίων
Διερεύνηση Ποινικών και Πειθαρχικών ευθυνών για τις κάμερες στα σχολεία των Χανίων
Διερεύνηση Ποινικών και Πειθαρχικών ευθυνών για τις κάμερες στα σχολεία των Χανίων
https://2.bp.blogspot.com/-QS0VxenLGs0/XHG2LU27smI/AAAAAAAByGM/JEYm6rCzpjUMvJt4Acs6cXnBng2Zrn1VQCLcBGAs/s640/diereunhsh-Poinikwn-kai-Peitharxikwn-euthynwn-gia-tis-kameres-sta-sxoleia.png
https://2.bp.blogspot.com/-QS0VxenLGs0/XHG2LU27smI/AAAAAAAByGM/JEYm6rCzpjUMvJt4Acs6cXnBng2Zrn1VQCLcBGAs/s72-c/diereunhsh-Poinikwn-kai-Peitharxikwn-euthynwn-gia-tis-kameres-sta-sxoleia.png
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/02/diereunhsh-Poinikwn-kai-Peitharxikwn-euthynwn-gia-tis-kameres-sta-sxoleia.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/02/diereunhsh-Poinikwn-kai-Peitharxikwn-euthynwn-gia-tis-kameres-sta-sxoleia.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων