$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$hide=mobile$show=home

$hide=mobile$show=home

Νέες συγκεντρώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία

Νέες συγκεντρώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία


Εν μέσω έντονης πολεμικής για τη χρήση όπλων εκτόξευσης αμυντικών σφαιρών (LBD) από την αστυνομία, τα «κίτρινα γιλέκα» διαδηλώνουν σήμερα στο Παρίσι εναντίον των αστυνομικών βιαιοτήτων κατά τη 12η ημέρα της κινητοποίησής τους που σηματοδοτείται από νέες συγκεντρώσεις σ' όλη τη Γαλλία, κυρίως στη Βαλάνς.

Την επομένη της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας να διατηρήσει τη χρήση των αμφιλεγόμενων εκτοξευτήρων αμυντικών σφαιρών (LBD) στις διαδηλώσεις, μια «μεγάλη πορεία των τραυματιών» προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα με αίτημα την απαγόρευση του «LBD-40 και των βομβίδων GLI-F4 και GMD», δυόμισι μήνες μετά την έναρξη του κινήματος.

«Για να τελειώνουμε με την υπερβολική βία που επιβάλλει η κυβέρνηση για να σπάσει την αμφισβήτηση», οι διαδηλωτές καλούνται να έρθουν με «επιδέσμους στο μάτι, νάρθηκες, να βάλουν κόκκινο στα κίτρινα γιλέκα εν είδει αίματος», σύμφωνα με τις εκκλήσεις στο Facebook.

Στο Παρίσι, τη Λιόν ή το Μονπελιέ, οι διαδηλωτές σκοπεύουν να καταγγείλουν κυρίως την προσφυγή στα LBD, αυτά τα μη θανατηφόρα όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 9.200 φορές από την αρχή της κινητοποίησης και κατηγορούνται ότι προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς, όπως στον Ζερόμ Ροντρίγκες, μια από τις κεντρικές προσωπικότητες των «κίτρινων γιλέκων».


Τα «Κίτρινα Γιλέκα» θα διαμαρυρηθούν κατά της προσφυγής στα LBD

Σύμφωνα με τη μαχητική ένωση «Ας τους αφοπλίσουμε», 20 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί σοβαρά στο μάτι -οι περισσότεροι τυφλώθηκαν- από τις 17 Νοεμβρίου. Η υπηρεσία της αστυνομίας που ελέγχει την αστυνομία (IGPN) ανέλαβε τη διεξαγωγή 116 ερευνών, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δέκα εκ των οποίων αφορούν σοβαρούς τραυματισμούς στα μάτια. Συνολικά οι αρχές έχουν καταγράψει περισσότερους από 1.900 τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών και περισσότερους από 1.200 στους κόλπους των δυνάμεων της τάξης.

Το Συμβούλιο Επικρατείας, το οποίο συνεδρίασε κατεπειγόντως, ανακοίνωσε πως ο κίνδυνος να σημειωθούν βιαιότητες στις διαδηλώσεις καθιστά «απαραίτητο να επιτραπεί στις δυνάμεις της τάξης να καταφεύγουν» στα LBD, μια απόφαση που θεωρήθηκε «ακατανόητη» από τα «κίτρινα γιλέκα».

Μπροστά στην πολεμική, ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε χθες, Παρασκευή, πως αυτό το λεγόμενο ενδιάμεσο όπλο μπορεί «να τραυματίσει» και υποσχέθηκε να τιμωρήσει «τις καταχρήσεις», όμως υπεραμύνθηκε της χρήσης του «για να αντιμετωπισθούν οι ταραχοποιοί».

«Αν δεν υπήρχαν λεηλατημένα καταστήματα, οδοφράγματα, καμένα αυτοκίνητα, κατεστραμμένα δημόσια κτίρια (...), αν ο νόμος γινόταν σεβαστός, απλούστατα, δεν θα υπήρχαν τραυματίες», δήλωσε ο Κριστόφ Καστανέρ υποσχόμενος πως αυτό το 12ο Σάββατο κινητοποίησης θα είναι παρούσα μια «ισχυρή» αστυνομική δύναμη.

Δέκα χιλιάδες διαδηλωτές αναμένονται στη Βαλάνς

Η έκταση αυτής της 12ης πράξης είναι ακόμη αβέβαιη, ενώ το περασμένο Σάββατο είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 69.000 «κίτρινα γιλέκα» σε όλη τη Γαλλία έναντι 84.000 στις 19 Ιανουαρίου. Τους αριθμούς αυτούς αμφισβητούν συστηματικά οι διαδηλωτές που κατηγορούν την αστυνομία ότι υποτιμά την κινητοποίησή τους.

Ενώ κατά την 9η κινητοποίησή τους είχαν καλέσει σε συγκέντρωση στην Μπουρζ, τα «κίτρινα γιλέκα» καλούν αυτή τη φορά σε μαζική κινητοποίηση στη Βαλάνς, όπου ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη την περασμένη εβδομάδα για τη μεγάλη συζήτηση που άρχισε η κυβέρνηση με την ελπίδα να τερματίσει την κρίση.

Μέχρι 10.000 διαδηλωτές αναμένονται στην πόλη αυτή, όπου έχουν ληφθεί εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας. «Φοβούμαστε πως, όπως το είδαμε και σ' άλλες διαδηλώσεις, όπως αυτή στην Μπουρζ, περίπου το 10% των διαδηλωτών θα είναι βίαιοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της Βαλάνς Νικολά Νταραγκόν.

Η αστυνομία αποφάσισε έτσι να δημιουργήσει μια «αρκετά πλατιά» κλειστή περίμετρο στο κέντρο της πόλης, με ελέγχους ταυτοτήτων στα σημεία πρόσβασης, και συνέστησε στους εμπόρους να κλείσουν σήμερα τα καταστήματά τους.

Όπως κάθε Σάββατο, συγκεντρώσεις προβλέπεται να διεξαχθούν επίσης στο Μπορντό και την Τουλούζη. Τα «κίτρινα γιλέκα» καλούν επίσης σε κινητοποιήσεις στις πόλεις Νανσί, Καν, Νάντη και Ρουέν, όπου η αστυνομία απαγόρευσε κάθε διαδήλωση τη νύκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας, ένας «τοίχος της ντροπής» θα ανεγερθεί στη μνήμη των 14 ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους (11 στη Γαλλία, 3 στο Βέλγιο) σε ατυχήματα από την αρχή της κινητοποίησης, ως προοίμιο της πορείας η οποία θα ξεκινήσει στις 13:30 (τοπική ώρα).

Πηγή


Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,116,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,462,ΑΠΟΨΕΙΣ,1420,ΑΡΗΣ,175,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,761,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,444,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,652,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4729,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1522,ΕΛΛΑΔΑ,2657,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,319,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1035,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,88,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2304,ΚΥΠΡΟΣ,264,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1724,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1241,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,305,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2188,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3895,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,139,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1139,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1137,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,533,ΥΓΕΙΑ,2318,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,329,UFO,215,VIDEO,2963,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Νέες συγκεντρώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία
Νέες συγκεντρώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία
Νέες συγκεντρώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία
https://2.bp.blogspot.com/-ug45Fa8OJY8/XFXXnbKV4LI/AAAAAAABxU8/i6BrnVTc05cLiwITsmfdSd7Se8a3daEeQCLcBGAs/s640/nees-sygkentroseis-ton-kitrinon-gilekon-sti-gallia.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-ug45Fa8OJY8/XFXXnbKV4LI/AAAAAAABxU8/i6BrnVTc05cLiwITsmfdSd7Se8a3daEeQCLcBGAs/s72-c/nees-sygkentroseis-ton-kitrinon-gilekon-sti-gallia.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/02/nees-sygkentroseis-ton-kitrinon-gilekon-sti-gallia.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/02/nees-sygkentroseis-ton-kitrinon-gilekon-sti-gallia.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων