$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$hide=mobile$show=home

$hide=mobile$show=home

Το σχέδιο για την «Μεγάλη Αλβανία» έχει ξεκινήσει

Το σχέδιο για την «Μεγάλη Αλβανία» έχει ξεκινήσει


Λίγο μετά τις 14 Δεκεμβρίου του 2018, ανακοινώθηκε η δημιουργία στρατού στο Κοσσυφοπέδιο. Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα με μεγάλη χαρά για τη συμφωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα την κατάργηση του διπλού ελέγχου στα σύνορα των δύο χωρών.

Διαβεβαίωσε ότι η πλήρης κατάργηση των συνόρων με την Αλβανία θα τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο και σύμφωνα με τους κανόνες του χώρου Σένγκεν.

Από την 1η Ιανουαρίου τα εμπορεύματα του Κοσσυφοπεδίου περνούν ανεμπόδιστα στο λιμάνι του Δυρραχίου.

Η κατάργηση των συνόρων μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο βήμα προς την ενοποίηση των βαλκανικών περιοχών που κατοικούνται από κατά πλειοψηφία ή μειοψηφία από Αλβανούς.

Στις 26 Νοεμβρίου, η κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας πραγματοποιήθηκε στο Πετς, ο Ράμα και ο Χαραντινάι ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός κοινού ταμείου για την εξωτερική πολιτική με στόχο την προώθηση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2025.


Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι όλα αυτά τα βήματα είναι το ισοδύναμο της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας. Αν και ο σχεδιασμός αυτός είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια, αρχίζοντας με την αντίθεση της διεθνούς κοινότητας.

Οι Βαλκάνιοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι είναι μια διαδικασία που δύσκολα μπορεί να σταματήσει.

Μέχρι στιγμής, μόνο ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αντέδρασε στην κατάργηση των συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αλβανοί τοποθετούν τη διεθνή κοινότητα στο προσκήνιο.

«Είναι σαφές ότι θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν τα σχέδιά τους, όταν τον Μάρτιο θα καταργήσουν τα σύνορα, είμαι βέβαιος ότι οι Κοσοβάροι θα αυξήσουν τους δασμούς που επιβάλλονται στις εισαγωγές από τη Σερβία και θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από μια ισχυρότερη θέση – σε συμμαχία με την Αλβανία», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Έντι Ράμα ο ‘Πατέρας του Έθνους’

Ο Αλβανός πρωθυπουργός φαίνεται να είναι ο στρατηγός της υλοποίησης του αλβανικού ονείρου.

Αποκαλείται ‘Πατέρας του Έθνους’, απολαμβάνει μεγάλης απήχησης και εμπιστοσύνης από τους Αλβανούς των Βαλκανίων. Είτε προέρχονται από το Κοσσυφοπέδιο, είτε από τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα, αναμένουν την ευλογία του για οποιαδήποτε πολιτική απόφαση που τους επηρεάζει.

Η αλβανική πλατφόρμα

Στην πΓΔΜ , όταν ήρθε στην εξουσία ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ιδρύθηκε η Αλβανική Πλατφόρμα.

Το κείμενο υπογράφηκε στα τέλη του 2017 και έθεσε τα θεμέλια ενός συνασπισμού των αλβανικών κομμάτων στην πΓΔΜ, με σκοπό την ένταξή τους στη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων, αυξάνοντας σημαντικά τα δικαιώματά τους. Οι Σλαβομακεδόνες εθνικιστές διαμαρτυρήθηκαν διακριτικά για αλβανοποίηση, γράφοντας για Αλβανο-σλαβική Ομοσπονδία που είναι το κατώφλι της ενσωμάτωσης του δυτικού τμήματος της χώρας στη Μεγάλη Αλβανία.

Στο Μαυροβούνιο

Οι προσδοκίες των εθνοτικών Αλβανών γίνονται ολοένα και πιο επίμονες στο Μαυροβούνιο. Είναι παρόντες σε όλες τις κυβερνητικές δομές, από την κυβέρνηση μέχρι τις δημοτικές αρχές. Στο τέλος του 2014, οι Αλβανοί κατάφεραν να κερδίσουν αυτονομία στο δήμο Τούζι (ένα προάστιο της Ποντγκόριτσα), που τους επιτρέπει να ελέγχουν τον τοπικό προϋπολογισμό.

Στη σημερινή κυβέρνηση οι Αλβανοί κατέχουν διάφορες υπουργικές θέσεις και έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική του Μαυροβουνίου, που συγκλίνουν με το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

Η αίσθηση της ύπαρξης ενός έθνους

Πέρυσι, ο Έντι Ράμα παρουσίασε την ιδέα μιας κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, κοινών διπλωματικών αποστολών και ενός προέδρου στο κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου.

Σχετικά με τη δέκατη επέτειο του Κοσσυφοπεδίου, συζητήθηκε το γενικό μέλλον του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, υπογραμμίζοντας το πολιτικό συμφέρον και των δύο πλευρών στη συγχώνευση των εδαφών τους.

Στον πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό τομέα, οι σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας είναι τόσο έντονες ώστε τα σύνορα που τους χωρίζουν να φαίνονται ανύπαρκτα.

Ο Ράμα ανακοίνωσε εκ των προτέρων τη δημιουργία ενός κοινού εκπαιδευτικού συστήματος και στις δύο χώρες και τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς. Η παρουσία των τεσσάρων διαφορετικών νομισμάτων- το λέι στην Αλβανία, το ευρώ στο Κοσσυφοπέδιο και στο Μαυροβούνιο, το δηνάριο στη Σερβία και το δηνάριο των Σκοπίων –δεν προβληματίζει κανέναν αφού το ευρώ κυκλοφορεί σε όλη την περιοχή.

Δεν έχει σημασία που ζουν, οι Αλβανοί πιστεύουν ότι ανήκουν στο ίδιο έθνος: αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση των πιέσεων τα βαλκανικά εδάφη που κατοικούν. Έτσι, κατά τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας της Αλβανίας, που είναι η ημέρα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, η 29η Νοεμβρίου 1912 στον Αυλώνα από τον Ισμαήλ Κεμάλ, διοργανώνονται γιορτές σε όλες τις χώρες που κατοικούν οι Αλβανοί.

Στους δρόμους και τις αγορές της Πρίστινα και των Σκοπίων έχουν μεγάλες σημαίες και χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας, όπου σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται εδάφη της πΓΔΜ, της Ελλάδας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, όπου ζουν Αλβανοί.

Η ιδέα υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ

Ορισμένες χώρες υποστηρίζουν τη δημιουργία ειρηνικά της Μεγάλης Αλβανίας, αν και ακόμη σιωπηλά ομονοούν ότι αυτό θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια… Η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε το πράσινο φως στην ‘οριοθέτηση’ – ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

Το βόρειο τμήμα του Κοσόβου που κατοικείται από Σέρβους, θα πρέπει να συνδεθεί με τη Σερβία με αντάλλαγμα το Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μέντβετζα της νότιας Σερβίας, περιοχές που κατοικούνται κυρίως από Αλβανούς, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στο Κοσσυφοπέδιο.

Αυτή η ανταλλαγή εδαφών προβλέπεται να διευκολύνει τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις της σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης- στο Κοσσυφοπέδιο-, έχουν υποστηρίξει την ιδέα εδώ και χρόνια.

Η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο είναι σημαντικοί στρατηγικοί εταίροι των Αμερικανών, ειδικά τώρα που το Μαυροβούνιο εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ, τους επέτρεψε να πάρουν τον έλεγχο πάνω από την Αδριατική Θάλασσα, κόβοντας την πρόσβαση στους Ρώσους σε αυτό το τμήμα των Δυτικών Βαλκανίων.

Η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας υποστηρίζεται από την Τουρκία, που θεωρεί ότι η ένωση των μουσουλμάνων Αλβανών θα αποτελέσει μέσο για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας και επιρροής της στα Δυτικά Βαλκάνια.

Πηγή

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,116,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,462,ΑΠΟΨΕΙΣ,1420,ΑΡΗΣ,175,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,761,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,444,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,652,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4729,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1522,ΕΛΛΑΔΑ,2657,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,319,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1035,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,88,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2304,ΚΥΠΡΟΣ,264,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1724,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1241,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,305,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2188,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3895,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,139,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1139,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1137,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,533,ΥΓΕΙΑ,2318,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,329,UFO,215,VIDEO,2963,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Το σχέδιο για την «Μεγάλη Αλβανία» έχει ξεκινήσει
Το σχέδιο για την «Μεγάλη Αλβανία» έχει ξεκινήσει
Το σχέδιο για την «Μεγάλη Αλβανία» έχει ξεκινήσει
https://2.bp.blogspot.com/-RtoqI8HQEBk/XFcCqiz_lcI/AAAAAAABxXw/aqKhuT7Xx78fzCwhELuqjdypvI1zhVoZACLcBGAs/s640/to-schedio-gia-tin-megali-alvania-echei-ksekinisei.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-RtoqI8HQEBk/XFcCqiz_lcI/AAAAAAABxXw/aqKhuT7Xx78fzCwhELuqjdypvI1zhVoZACLcBGAs/s72-c/to-schedio-gia-tin-megali-alvania-echei-ksekinisei.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/02/to-schedio-gia-tin-megali-alvania-echei-ksekinisei.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/02/to-schedio-gia-tin-megali-alvania-echei-ksekinisei.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων