$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Υπόθεση Γεωργιάδη: Από τη Μολδαβία στην καταδίκη για παιδεραστία !!!

Υπόθεση Γεωργιάδη: Από τη Μολδαβία στην καταδίκη για παιδεραστία !!!


Ο Νίκος Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής της ΝΔ, υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταδικάστηκε πρωτόδικα για υπόθεση παιδεραστίας και συγκεκριμένα για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.
 
Πρόκειται για την υπόθεση μεγάλου κυκλώματος εκμετάλλευσης ανηλίκων που δρούσε στη Μολδαβία και είχε πελάτες από όλο τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων ήταν αξιωματούχοι και διπλωμάτες που ταξίδευαν στη χώρα για σεξοτουρισμό.

Ο Νίκος Γεωργιάδης κατονομάστηκε από τα ανήλικα αγόρια, θύματα του κυκλώματος, αλλά και από τον προαγωγό ως πελάτης τους. Το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο παρά την καταδίκη του δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς του επεβλήθη συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο επέβαλε στον Νίκο Γεωργιάδη: για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Ακόμη του επέβαλε χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για δύο αγόρια 16 και 17 ετών και έναν 15χρονο, ο οποίος έχει διαγνωστεί και με επιληπτικό σύνδρομο, από την Υπερδνειστερία. Ένα από τα αγόρια είχε μιλήσει και σε δημοσιογράφους για την κακοποίησή του από τον Νίκο Γεωργιάδη, ενώ υπάρχει και βιντεοσκοπημένο υλικό. Οι περιγραφές αυτού του υλικού έχουν μεταφερθεί αυτούσιες στο κατηγορητήριο.


«Στο παρασκήνιο μέχρι να ξεφουσκώσει το θέμα»

Τα στοιχεία της υπόθεσης, που τελικά οδήγησε στην καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη, είχαν δημοσιευτεί τον Ιανουάριο του 2016 στο περιοδικό Hot Doc. Ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν εκείνη την περίοδο το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, επίσημα παραιτήθηκε από υπεύθυνος του Πολιτικού Σχεδιασμού. Ωστόσο όπως ο ίδιος ο Γεωργιάδης αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε να καθίσει «πίσω» για δυο, τρεις μήνες και να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι «να καθίσει» το θέμα.

Επί της ουσίας, ο Νίκος Γεωργιάδης «κρύφτηκε» από τη ΝΔ, αλλά όπως φαίνεται δεν έπαψε να είναι ενεργός στο παρασκήνιο. Υπενθυμίζεται επίσης πως όλο το προηγούμενο διάστημα, στελέχη της ΝΔ στήριξαν τον Νίκο Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας την «αθωώτητά» του και κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη». Ένας εκ των πιο θερμών υποστηρικτών του ήταν ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στη δίκη, ενώ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη.

Τον ισχυρισμό της «πολιτικής δίωξης» και της «σκευωρίας» με στόχο να πληγεί πολιτικά τόσο ο ίδιος όσο και ο νεοεκλεγείς τότε Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέρριψε και ο Εισαγγελέας, ο οποίος και ζήτησε την καταδίκη του για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων. Όταν ο Νίκος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα του Hot Doc για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, ο εισαγγελέας του απάντησε πως το όνομά του εμφανίζεται στην υπόθεση σε δημοσιεύματα δημοσιογράφων στη Μολδαβία από τα τέλη του 2010. Τότε, αναρωτήθηκε, «δεν θορυβήθηκε ο κατηγορούμενος;». «Το έκαναν οι ξένοι δημοσιογράφοι για τον χτυπήσουν πολιτικά; Το 2010 δεν υπάρχει θέμα πολιτικής σκοπιμότητας παρά μονάχα η διερεύνηση της αλήθειας. Έτσι καταρρίπτεται κατά την άποψή μου, μία από τις βασικές υπερασπιστικές γραμμές του κατηγορουμένου ότι τα δημοσιεύματα τον ενέπλεκαν για να τον πλήξουν πολιτικά», τόνισε ο εισαγγελέας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην «πρωτοφανή και αξιοπερίεργη» στάση του. «Δεν τον άγγιζε τίποτα», επισήμανε.

Η αρχή...

Όπως υπενθυμίζει το Hot Doc, όλα ξεκίνησαν το 2007. Ο αμερικανός παιδόφιλος Μαρκ Μπιάνκι συνελήφθη και καταδικάστηκε στις ΗΠΑ με 24 χρόνια φυλάκιση επειδή είχε κακοποιήσει σεξουαλικά 10 παιδιά στη Μολδαβία. Δύο χρόνια αργότερα, ο βρετανός Ντέιβιντ Μπράιαν καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση για παρόμοια εγκλήματα στην ίδια χώρα. Το 2010, μια εκτεταμένη επιχείρηση της Μολδαβικής Αστυνομίας, μετά από πιέσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων ενάντια στην εμπορία ανθρώπων, οδήγησε σε σύλληψη ενός μεγάλου κυκλώματος παιδοφιλίας.

Όπως αποδείχθηκε, η Μολδαβία καθώς και η Υπερδνειστερία, μια αυτονομημένη επαρχία της που διατηρεί σχέσεις με τη Ρωσία, είχαν μετατραπεί στον απόλυτο προορισμό παιδόφιλων, μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι αξιωματούχοι και διπλωμάτες, οι οποίοι καλύπτονταν πίσω από τους τίτλους τους και ταξίδευαν στη Μολδαβία για σεξοτουρισμό. Σύμφωνα πάντα με το Hot Doc, έκαναν επαφές, μέσα από σελίδες στο ίντερνετ, με τους διακινητές, ζητώντας παιδιά, που, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν κυρίως παιδιά από ορφανοτροφεία ή φτωχές οικογένειες, τα οποία χρησιμοποιούσε το κύκλωμα γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας να τα προστατέψει.

Η εμπλοκή Νίκου Γεωργιάδη

Το 2010 οι αρχές της Μολδαβίας εξαρθρώνουν το κύκλωμα. Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι και ο Νίκος Γεωργιάδης. Η αστυνομία προχωράει στην προσαγωγή του. Τότε βρισκόταν στη Μολδαβία ως απεσταλμένος του ΟΗΕ και της ΕΕ. Παρότι προσήχθη από την Αστυνομία, επικαλείται τη διπλωματική του ασυλία και τελικά δεν διώκεται. Στο κατηγορητήριο ωστόσο της Εισαγγελίας, αλλά και σε άλλα δικόγραφα, το όνομα και η δράση του Νίκου Γεωργιάδη περιγράφονται από τα θύματα και τον προαγωγό. Μάλιστα, ένα από τα ανήλικα παιδιά με τα οποία, με βάση τη δικογραφία, ο Νίκος Γεωργιάδης είχε σεξουαλικές επαφές, μίλησε και επίσημα σε δημοσιογράφους, λέγοντας πως βιάστηκε ενώ κοιμόταν.

Η δικηγόρος Ναταλία Μπαϊράμ, από την οργάνωση La Strada, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση των θυμάτων, περιέγραφε χαρακτηριστικά: «Ο Νικόλαος Γεωργιάδης συνάντησε νεαρά αγόρια, όχι μόνο από τη Μολδαβία αλλά και από την Υπερδνειστερία, και τα εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά. Όταν δύο θύματα, δύο νεαρά αγόρια από τη Μολδαβία, μας ανέφεραν έναν έλληνα πολίτη, με το όνομα Νικ, δώσαμε την πληροφορία στην Αστυνομία και την ειδική Υπηρεσία Καταπολέμησης Διακίνησης Ανθρώπων (CCTP) απαιτώντας να ξεκινήσει έρευνα. Ξεκίνησαν έρευνα και ταυτοποίησαν τον Νικ με τον Νικόλαο Γεωργιάδη. Βρήκαν το διαμέρισμά του και τοποθέτησαν ειδικά μέσα και κάμερες, ώστε να επιβεβαιώσουν ότι εκμεταλλευόταν παιδιά. Έτσι εξασφάλισαν βίντεο, που αποδείκνυε πως ο Νικόλαος Γεωργιάδης κάλεσε ένα από τα θύματά του και κατά τη διάρκεια της νύχτας συνευρέθηκαν σεξουαλικά. Η Αστυνομία δεν ήξερε ακόμα ποιος ήταν ο Γεωργιάδης και ότι είχε διπλωματική ασυλία. Εκείνη την περίοδο ήταν σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών και υπάλληλος του Οργανισμού Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNPD)».


Η δικογραφία

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Hot Doc, το Μάρτιο του 2011, η γενική εισαγγελέας Καταπολέμησης Διακίνησης Ανθρώπων, Ελένα Καζακόφ, ασκεί διώξεις εναντίον των πρωταγωνιστών κυκλώματος παιδεραστίας στο Κισινάου της Μολδαβίας. Το κύκλωμα έχει εξαρθρωθεί από τη Μολδαβική Αστυνομία, μετά από παρακολούθηση μέσω τεχνικών μέσων, παγίδευση χώρων και ερευνών στα σπίτια των εμπλεκόμενων. Το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη εμφανίζεται στη δικογραφία. Στις σελίδες 3-4 του κατηγορητηρίου της εισαγγελέως αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Την ίδια περίοδο, ο Σιβίτκσι Όλεγκ (σ.σ. πρόκειται για τον προαγωγό) παρακινήθηκε από τον έλληνα υπήκοο Νικόλαο Γεωργιάδη να αναζητήσει παιδιά αρσενικού φύλου, τα οποία θα του παρείχαν σεξουαλικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής. Οργάνωσε (ο Σιβίτκσι) μία συνάντηση του Γεωργιάδη με τον ανήλικο Μπιντιάκ Μιχαήλ και με ένα άλλο παιδί, ονόματι Μαξίμ, που δεν ταυτοποιήθηκε από τα όργανα δίωξης και ο οποίος είχε στρατολογηθεί από τον Όλεγκ Σιβίτσκι με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την πορνεία, κοντά στον κινηματογράφο “Πατρίδα” στο Κισινάου. Στη συνάντηση που αναφέραμε και ως αποτέλεσμα των ενεργειών που κατέβαλε ο Σιβίτσκι, ο έλληνας υπήκοος Νικόλαος Γεωργιάδης επέλεξε τον ανήλικο Μπιντιάκ Μιχαήλ για τη σεξουαλική εκμετάλλευση».

Οι αποκαλύψεις στην Ελλάδα

Την υπόθεση δημοσιοποίησε στην Ελλάδα το περιοδικό Hot Doc, τον Ιανουάριο του 2016. Εκείνη την περίοδο ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν στενός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη που έδινε τη μάχη για την προεδρία της ΝΔ. Στα τέλη του Ιανουαρίου η δικηγόρος Ναταλία Μπαϊράμ της «La Strada», η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη του κυκλώματος, έφτασε από τη Μολδαβία στην Ελλάδα και κατέθεσε στο Τμήμα Ανηλίκων. Ωστόσο λίγους μήνες αργότερα, τον Αυγούστου, και ενώ υπήρξαν και νέα δημοσιεύματα με στοιχεία, ο εισαγγελέας Δ. Γκύζης αρχειοθέτησε την υπόθεση, η οποία ξανάνοιξε από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Δ. Πιέρρο και οδήγησε τελικά στην καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

[/fa-fire/ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ]_$type=two$count=4$hide=mobile$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,113,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,442,ΑΠΟΨΕΙΣ,1366,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,550,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,755,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,200,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,420,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,42,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,34,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,646,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4660,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1484,ΕΛΛΑΔΑ,2642,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1029,ΕΣΕΙΣ,502,ΗΛΙΟΣ,105,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,272,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,86,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,121,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2239,ΚΥΠΡΟΣ,260,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,151,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,618,ΝΑΣΑ,481,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,633,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,10,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,439,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1683,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,613,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1229,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,303,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2143,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3836,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,180,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,130,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1130,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,49,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1129,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,31,ΤΟΥΡΚΙΑ,504,ΥΓΕΙΑ,2279,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,87,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,56,LIFESTYLE,325,UFO,213,VIDEO,2950,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Υπόθεση Γεωργιάδη: Από τη Μολδαβία στην καταδίκη για παιδεραστία !!!
Υπόθεση Γεωργιάδη: Από τη Μολδαβία στην καταδίκη για παιδεραστία !!!
Υπόθεση Γεωργιάδη: Από τη Μολδαβία στην καταδίκη για παιδεραστία !!!
https://4.bp.blogspot.com/-oYURrLeCJLg/XHa8ML70bFI/AAAAAAAByJ8/hWQx8A44K8U2Uvz7gC5mnBxHpA7AJavEgCLcBGAs/s640/ypothesis-georgiadi-apo-ti-moldabia-stin-katadiki-gia-paiderastia.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-oYURrLeCJLg/XHa8ML70bFI/AAAAAAAByJ8/hWQx8A44K8U2Uvz7gC5mnBxHpA7AJavEgCLcBGAs/s72-c/ypothesis-georgiadi-apo-ti-moldabia-stin-katadiki-gia-paiderastia.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/02/ypothesis-georgiadi-apo-ti-moldabia-stin-katadiki-gia-paiderastia.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/02/ypothesis-georgiadi-apo-ti-moldabia-stin-katadiki-gia-paiderastia.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων