$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Αλβανική κυβέρνηση και δημοτική αρχή βάζουν πλάτη σε καταπάτηση περιουσίας στο χωριό Δρυμάδες Χιμάρας

Αλβανική κυβέρνηση και δημοτική αρχή βάζουν πλάτη σε καταπάτηση περιουσίας στο χωριό Δρυμάδες Χιμάρας


Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενημερωθήκαμε για μια επένδυση στον χώρο του τουρισμού στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας. Συνεργάτης μας πήγε στο χώρο της επένδυσης και είδε συνεργεία να περιφράζουν το οικόπεδο που πρόκειται να γίνει η ξενοδοχειακή μονάδα. Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσε ότι το οικόπεδο φτάνει μέχρι την κήτη του ξερόλακκου. Μέσα στον χώρο που δεσμεύεται για την επένδυση υπάρχει ένας δρόμος 100 ετών τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι χωριανοί για να κατέβουν στην παραλία, στο σημείο αυτό ο δρόμος έκλεισε για να γίνει το ξενοδοχείο.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο από ότι μάθαμε έχει πουληθεί από μέλη της οικογένειας Ζούπα, βάση των παλιών χαρτών 50 μέτρα από την κήτη του ξερόλακκου, ήταν κοινόχρηστο και με έναν ύποπτο και περίεργο τρόπο από σήμερα έγινε ιδιωτικός, άρα έχουμε να κάνουμε με καταπάτηση δημόσιας περιουσίας.

Στην πινακίδα που αναγράφει την άδεια του έργου, φαίνεται ξεκάθαρα ο επενδυτής, το αρχιτεκτονικό γραφείο, ο χρόνος πραγματοποίησης της επένδυσης και ο φορέας που εξέδωσε την άδεια, που δεν είναι άλλος πέρα από τον δήμαρχο Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο.


Ο επενδυτής είναι η εταιρία Rinia 4 (Εταιρία συμφερόντων του Λούλι Μορίνα, γνωστός "επενδυτής" καταπατητής και σε άλλες περιπτώσεις στους Δρυμάδες και προσωπικός φίλος του Αλβανού πρωθυπουργού). Ο Μορίνα φαίνεται να αγόρασε το συγκεκριμένο οικόπεδο από τον Αλμπάν Πέζα, επίσης φίλο του Ράμα και πρώην βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Το περίεργο όμως είναι πως το αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει σχεδιάσει την συγκεκριμένη επένδυση είναι η εταιρία CITYFORSTER & COMPASS STUDIO, του Ολλανδού Μάρτινς, ο οποίος είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού Ράμα και σχεδιαστής πολλών έργων στην Αλβανία.

Το συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο έχει σχεδιάσει τον πεζόδρομο, την προβλήτα και το συντριβάνι ακριβώς μπροστά απ' το σημείο όπου θα χτιστεί το ξενοδοχείο. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα δημόσια έργα που κτίστηκαν την προηγούμενη χρόνια, δεν είχαν σκοπό την εξυπηρέτηση των Δρυμαδιωτών αλλά την αναβάθμιση της συγκεκριμένης ιδιωτικής επένδυσης. Επίσης, μπροστά από το οικόπεδο που θα κτιστεί η μονάδα υπάρχει ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του Πέτρο Ζούπα, ο οποίος κατάφερε μετά από 20 έτη δικαστικής διαμάχης να αποκτήσει τους τίτλους ιδιοκτησίας. Η χαρά του όμως δεν κράτησε πολύ γιατί στο σχέδιο του αρχιτέκτονα Μάρτινς το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει συμπεριληφθεί για την δημιουργία χώρων πρασίνου και πάλι στην υπηρεσία της ξενοδοχειακής μονάδας.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία, έχουμε μια αγαστή συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με τη δημοτική αρχή όπου ένας επενδυτής ξένος προς την περιοχή διευκολύνετε να «ξεκινήσει μια επένδυση» παραβιάζοντας τους πολεοδομικούς κανόνες. Η καινούργια επένδυση (έγκλημα) έχει όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιούν οι "επενδυτές" για να πετύχουν τους σκοπούς τους .

Α: Τον χρήσιμο ηλίθιο, τον πωλητή.
Β: Το αρχιτεκτονικό γραφείο
Γ: Τοπικές αρχές, δημογεροντία και δήμος
Δ: Ευλογίες κεντρικής κυβέρνησης

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

[/fa-fire/ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ]_$type=two$count=4$hide=mobile$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,113,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,442,ΑΠΟΨΕΙΣ,1366,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,551,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,755,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,200,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,420,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,42,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,35,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,646,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4663,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1484,ΕΛΛΑΔΑ,2642,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1029,ΕΣΕΙΣ,502,ΗΛΙΟΣ,105,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,272,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,86,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,121,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2240,ΚΥΠΡΟΣ,260,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,151,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,618,ΝΑΣΑ,481,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,633,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,10,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,439,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1685,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,613,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1229,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,303,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2144,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3838,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,180,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,130,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1130,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,49,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1129,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,31,ΤΟΥΡΚΙΑ,506,ΥΓΕΙΑ,2281,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,88,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,57,LIFESTYLE,325,UFO,213,VIDEO,2950,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Αλβανική κυβέρνηση και δημοτική αρχή βάζουν πλάτη σε καταπάτηση περιουσίας στο χωριό Δρυμάδες Χιμάρας
Αλβανική κυβέρνηση και δημοτική αρχή βάζουν πλάτη σε καταπάτηση περιουσίας στο χωριό Δρυμάδες Χιμάρας
Αλβανική κυβέρνηση και δημοτική αρχή βάζουν πλάτη σε καταπάτηση περιουσίας στο χωριό Δρυμάδες Χιμάρας
https://1.bp.blogspot.com/-2fF2mpjxBWM/XHz0bpAXVAI/AAAAAAAByQo/Fy50VlmEWgAzCTCxO82pOJZq9mpr_sZYwCLcBGAs/s640/alvaniki-kyvernisi-kai-dimotiki-arxi-katapatisi-periousias-drymades.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-2fF2mpjxBWM/XHz0bpAXVAI/AAAAAAAByQo/Fy50VlmEWgAzCTCxO82pOJZq9mpr_sZYwCLcBGAs/s72-c/alvaniki-kyvernisi-kai-dimotiki-arxi-katapatisi-periousias-drymades.JPG
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/03/alvaniki-kyvernisi-kai-dimotiki-arxi-katapatisi-periousias-drymades.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/03/alvaniki-kyvernisi-kai-dimotiki-arxi-katapatisi-periousias-drymades.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων