$type=sticky$count=4$cate=1$icon=1$show=home

Αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια: Σερβία, Αλβανία, Mαυροβούνι και Βουλγαρία στο ρυθμό των διαδηλώσεων.

Αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια: Σερβία, Αλβανία, Mαυροβούνι και Βουλγαρία στο ρυθμό των διαδηλώσεων.


Υπάρχουν διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις εις βάρος των κυβερνήσεων της Σερβίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Βουλγαρίας όπου πραγματοποιήθηκε διαδήλωσε μπροστά στο κοινοβούλιο σήμερα.

Την Κυριακή 1.000 διαδηλωτές μια ακόμη επιχειρούμενης έγχρωμης εξέγερσης συγκεντρώθηκαν έξω από την Προεδρία της Σερβίας στο Βελιγράδι ισχυριζόμενοι πως θέλουν να μιλήσουν στον Aleksandar Vucic. Κάποιοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό κι επιτέθηκαν στις δυνάμεις της τάξης. Το βράδυ βγαίνοντας ο Σέρβος Πρόεδρος από το γραφείο του γιουχαίστηκε από τους συγκεντρωμένους.


«Πολλοί χούλιγκαν καθοδηγούμενοι από έναν από τους αρχηγούς της Ένωσης για τη Σερβία τον Bosko Obradovic, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς στους δρόμους του Βελιγραδίου. Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς ενώ αποπειράθηκαν με ένα καμιόνι να διεμβολίσουν την περίμετρο ασφαλείας »,ανακοίνωσε το Υπ. Εσωτερικών.

Οι 1000 διαδηλωτές περικύκλωσαν την προεδρική έδρα στο κέντρο του Βελιγραδίου και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.Ο Aleksandar Vucic βγαίνοντας κι ενώ εκείνοι του απεύθυναν ύβρεις τους έδωσε τις καλύτερες ευχές του κι αποχώρησε. Χθες στις 16 Μάρτη το βράδυ μια ομάδα αντιπολιτευόμενων εισέβαλαν στο κτίριο της κρατικής Radio-télévision Σερβίας (RTS), απαιτώντας ν΄απευθύνουν μήνυμα στο λαό. Μετά τις 8 Δεκέμβρη η αντιπολίτευση διαδηλώνει κάθε Σάββατο κατά του Aleksandar Vucic κατηγορώντας τον για αυταρχισμό κι εναντίον του RTS που το θεωρούν μεροληπτικό.Κινητοποιούμενοι και σε άλλες πόλεις ζητούν παραιτήσεις των διευθυνόντων του RTS.


Στις μερικές δεκάδες που μπήκαν στο κτίριο του RTS βρίσκονταν πολλοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης και ο τ. Δήμαρχος Βελιγραδίου ο κεντρώος Dragan Djilas, κι ένας βουλευτής ακροδεξιού κόμματος ο Bosko Obradovic, σύμφωνα με το κανάλι N1.

Ο υπ. Εσωτ Nebojsa Stefanovic κατήγγειλε την εισβολή στην Ραδιοτηλεόραση. Οι αστυνομικοί εκκένωσαν τους ταραξίες..

« Η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι θα είναι σε θέση να παρέχει ασφάλεια στο κτίριο και οι αρχές δεν θα επιτρέψουν τη βία να απειλήσει κανέναν », δήλωσε ο πρόεδρος Σερβίας στους δημοσιογράφους.
Σήμερα η κινητοποίηση έγινε όπου διεξήχθη συνέντευξη Τύπου Vucic που άρχισε στις 12.00 μ.μ. τοπική ώρα.

Στις εκλογές την άνοιξη του 2017, ο Vucic κέρδισε το 55% των ψήφων σε προεδρικές εκλογές, με περίπου 60% συμμετοχή των ψηφοφόρων. Αυτό συνέβη αφού ο Βούτσιτς ήταν πρωθυπουργός από το 2014.

Σύμφωνα με το fort-russ το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και οι χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ, όπως η CANVAS, τ. Otpor! συνεργάζονται τόσο με την φιλελεύθερη όσο και με την εθνικιστική αντιπολίτευση . Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια κρίσιμη κατάσταση ώστε να πρέπει να αποχωρήσει η κυβέρνηση Vucic, να ζητήσουν «νέες εκλογές» υπό τη διαχείριση μιας «μεταβατικής κυβέρνησης».

Ωστόσο, η σημερινή διαμαρτυρία – αν και πιο μαχητική, ήταν σημαντικά μικρότερη από ό, τι σε προηγούμενες ημέρες.Χθες το βράδυ, υπήρχαν μόνο 1.584 άτομα και ακόμη λιγότερα στην αρχή σήμερα. Και είναι νευρικοί γι ‘αυτό. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχει καταβληθεί προσπάθεια από τον εισαγόμενο και αυτοαποκαλούμενο «CIA Asset» Τζορτζέ Βουκάτινοβιτς, να διευκολυνθεί μια φιλελεύθερη-εθνικιστική συμμαχία.

Η βασική καταγγελία της εθνικιστικής αντιπολίτευσης για τον Vucic είναι ότι συνήψε τη Συμφωνία των Βρυξελλών, η οποία έχει μέτρα για την ομαλοποίηση των σχέσεων με την απομονωμένη περιοχή του Κοσσυφοπεδίου. Οι εθνικιστές αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, άποψη που μοιράζεται η πλειοψηφία των Σέρβων, ανεξάρτητα από τον πολιτικό προσανατολισμό. Αυτό που καθιστά προβληματικές τις δηλώσεις τους είναι η συμμαχία τους με το Δημοκρατικό Κόμμα και τον φιλελεύθερο Γέρεμιτς. Ωστόσο, η Σερβία έχασε το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο υπό τη διακυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος, η άνοδος του Vucic και του Προοδευτικού Κόμματός του έρχεται εν μέρει ως κυρίαρχη αντίδραση στις μαζικές παραχωρήσεις του φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.


Οι φιλελεύθεροι που συνδέονται είτε με το αμερικανικό κρατικό τμήμα που χρηματοδοτεί τον Γέρεμιτς, είτε με το Δημοκρατικό Κόμμα, αντιτίθενται στη μονοπωλιακή χρήση των δομών των μέσων ενημέρωσης από τον .

Η φιλελεύθερη και εθνικιστική συμμαχία χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία από τις ΗΠΑ σε χώρες όπως η Ουκρανία – οι εθνικιστές χρησιμοποιήθηκαν ως πεζοναύτες που αργότερα θα προδοθούν, καθώς οι φιλελεύθεροι αναλαμβάνουν την εξουσία και μεταφέρουν περαιτέρω τις οικονομικές και κοινωνικές δομές στα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Το Washington Post συνεχίζει να δημοσιεύει άρθρα που υποστηρίζουν τη φιλελεύθερη αντιπολίτευση εναντίον του Vucic .

Το μήνυμα που βγαίνει εναντίον του Βούτσιτς από την εθνικιστική αντιπολίτευση είναι ότι ο ίδιος εργάζεται για τα συμφέροντα των ΗΠΑ ή της ΕΕ – παρόλο που οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν την αντιπολίτευση στον Vucic και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του Vuk Jeremic. Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ μέσω των προξενικών γραφείων του στο Βελιγράδι, υποστήριξε επισήμως τον Γέρεμιτς. Αυτό είναι το σημείο όπου χωλαίνει το κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον του Vucic .

Μετά τις Συρία Ουκρανία όπου κυρίως ενεργοποιήθηκε το δυτικό τόξο της αραβικής άνοιξης και των έγχρωμων επαναστάσεων αντίστοιχα με τις γνωστές συνέπειες ήταν η σειρά των Αλγερία, Βενεζουέλα και τώρα των Βαλκανίων με αιχμή το Βελιγράδι να γευθούν την ίδια βορειοατλαντική τακτική.

Από την άλλη πλευρά η αυθεντική εξέγερση αποσιωπημένη εν πολλοίς από τα μίντια γίνεται στην καρδιά της γαλλικής υπερδύναμης με 3000 τραυματίες και πάνω από 10 νεκρούς και διαρκείς σημαντικές κινητοποιήσεις πολύ μαχητικές σε πολλές πόλεις.

Η ρωσοαμερικάνικη διαμάχη διατρέχει την υφήλιο από τη Μέση Ανατολή και τον Ευφράτη ως τη Λ Αμερική και τη Βενεζουέλα και τώρα τα πολύπαθα Βαλκάνια….

dimpenews.com


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,117,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,463,ΑΠΟΨΕΙΣ,1425,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,761,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,448,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,653,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4737,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1528,ΕΛΛΑΔΑ,2660,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,320,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1036,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,293,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,90,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2312,ΚΥΠΡΟΣ,265,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1727,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1242,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,307,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2196,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3902,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,140,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1140,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,537,ΥΓΕΙΑ,2320,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,330,UFO,215,VIDEO,2964,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια: Σερβία, Αλβανία, Mαυροβούνι και Βουλγαρία στο ρυθμό των διαδηλώσεων.
Αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια: Σερβία, Αλβανία, Mαυροβούνι και Βουλγαρία στο ρυθμό των διαδηλώσεων.
Αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια: Σερβία, Αλβανία, Mαυροβούνι και Βουλγαρία στο ρυθμό των διαδηλώσεων.
https://2.bp.blogspot.com/-UGJ5ZD0fDTA/XI63mH8qnEI/AAAAAAABytw/_ojtSe1uPz0kZDjkFL_6_s7dFXfOBnllACLcBGAs/s640/apostatheropoihsh-sta-balkania-serbi.webp
https://2.bp.blogspot.com/-UGJ5ZD0fDTA/XI63mH8qnEI/AAAAAAABytw/_ojtSe1uPz0kZDjkFL_6_s7dFXfOBnllACLcBGAs/s72-c/apostatheropoihsh-sta-balkania-serbi.webp
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/03/apostatheropoihsh-sta-balkania-serbi.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/03/apostatheropoihsh-sta-balkania-serbi.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων