$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Μη «στήνεσαι» :Τα δίνει όλα ο Κατρούγκαλος…O φόβος της Τουρκίας απλώθηκε παντού! (Όλη η συνέντευξη του ΥΠΕΞ στη TRT)

Μη «στήνεσαι» :Τα δίνει όλα ο Κατρούγκαλος…O φόβος της Τουρκίας απλώθηκε παντού! (Όλη η συνέντευξη του ΥΠΕΞ στη TRT)


Ο υπουργός Εξωτερικών, λίγο πριν συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, έδωσε μία συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu. «Πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία, η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο.

Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο από αυτό», είπε. Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα βλέπει θετικά την συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου».

Αν οι διπλωματικές πηγές της Αθήνας υποστήριξαν ότι χάθηκε το νόημα των δηλώσεων Κατρούγκαλου στη μετάφραση και ότι ο υπουργός δεν εννοούσε την συμμετοχή της Τουρκίας στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, φαίνεται ότι η κυβέρνηση αποδέχεται πλέον εκπτώσεις όσον αφορά τα ελληνικά δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της ανήκουν

. Παρακινούμενη από το φοβικό σύνδρομο μοιάζει διατεθειμένη να συζητήσει κάποιου είδους συνδιαχείριση-συνεκμετάλλευση με την Άγκυρα.

Κατά τη συνάντηση εργασίας που έχουν σήμερα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Η Αθήνα εμφανίζεται αποφασισμένη να διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και να συνεχίζει να ρίχνει γέφυρες φιλίες παρ’ ότι οι εθνικιστικοί τόνοι ανεβαίνουν επικίνδυνα στην Τουρκία, µε βασικό εκφραστή τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως αντιμετωπίζουν θετικά την συμπερίληψη της Τουρκίας στο ενεργειακό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κατρούγκαλος προέβη σε δηλώσεις στο Πρακτορείο Ανάντολου ενόψει της συνάντησης που θα πραγματοποιήσει αύριο με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αντάλια.

Απαντώντας στο ερώτημα πως αντιμετωπίζει η Ελλάδα την συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση στη Ανατολική Μεσόγειο, ο Έλληνας υπουργός είπε:

«Φυσικά αντιμετωπίζουμε θετικά την συμπερίληψη της Τουρκίας. Πως μπορεί να αποκλείσει κάποιος την Τουρκία η οποία έχει ακτή τόσων χιλιομέτρων στην Μεσόγειο, από αυτή την περιοχή; Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο».

Ο Κατρούγκαλος σε ό’τι αφορά τους ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε πως και οι δυο πλευρές στην Κύπρο έχουν δικαιώματα.

Ανέφερε πως πραγματοποιούν συνομιλίες με την Τουρκία προκειμένου να βρουν τον τρόπο οικοδόμησης της εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, σημείωσε πως είχαν έναν ειλικρινή διάλογο με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνάντηση που είχαν στην πρωτεύουσα του Βελγίου, Βρυξέλλες και καταβάλλουν προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί μια θετική ατζέντα για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

Αναφορικά με την θαλάσσια γραμμή ανάμεσα στις δυο χώρες είπε:

«Οι ηγέτες των δυο χωρών συμφώνησαν για την διασφάλιση της θαλάσσιας σύνδεσης από την Ίζμιρ στο Λιμάνι Λαυρίου. Πιστεύω πως τα δρομολόγια αυτά θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο».

Αφού τόνισε πως καταβάλλουν προσπάθεια να κατανοήσουν καλύτερα τις θέσεις των δυο πλευρών πριν την διεξαγωγή των ενδεχόμενων συνομιλιών για τη λύση του Κυπριακού, είπε πως επιθυμούν την επανέναρξη των συνομιλιών.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση κατά τεμενών στη Νέα Ζηλανδία και την έξαρση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είπε:

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι παραδειγματικές χώρες οι οποίες προσπαθούν να αποδείξουν πως μπορεί να υπάρξει μια καλή συνεργασία μεταξύ των χωρών που έχουν διαφορετικές θρησκείες».

Εφιστώντας την προσοχή πως στην Ευρώπη επικρατεί μια διαμάχη μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν μια ανοιχτή κοινωνία και τον σεβασμό στις ελευθερίες και των ξενόφοβων, ακραίων εθνικιστών, που μεγαλώνουν και την Ισλαμοφοβία ο Κατρούγκαλος είπε:

«Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σημαντική μόνο από την άποψη της οικονομίας, αλλά είναι σημαντική και από την άποψη της Ευρώπης που θα θέλαμε να δούμε στο μέλλον. Εμείς επιθυμούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και για την ταυτότητα της Ευρώπης και για να δείξουμε το ευρωπαϊκό μέλλον το οποίο οραματιζόμαστε».

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία ζητά την αναστολή των ενταξιακών διαβουλεύσεων με την Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως το ψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό και πρόσθεσε:

«Όλοι οι Έλληνες μέλη του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισαν κατά του ψηφίσματος !!!!. Αυτό σημαίνει πως εμείς θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Αυτό είναι προς όφελος εκτός του τουρκικού λαού και της Ευρώπης και της Ελλάδας».

Υπογράμμισε πως η πόρτα της Ευρώπης πρέπει να παραμείνει ανοιχτή στην Τουρκία και ανέφερε:

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτό σε όλα τα φόρα που είμαστε παρόντες. Θα υποστηρίξουμε πως πρέπει να εκσυγχρονιστεί και η Τελωνειακή Ένωση. Αυτό είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και ταυτόχρονα της Ευρώπης και της Ελλάδας».

ethnikosmaxitis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,494,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4798,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1574,ΕΛΛΑΔΑ,2686,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,94,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2383,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1770,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2266,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3966,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,587,ΥΓΕΙΑ,2352,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Μη «στήνεσαι» :Τα δίνει όλα ο Κατρούγκαλος…O φόβος της Τουρκίας απλώθηκε παντού! (Όλη η συνέντευξη του ΥΠΕΞ στη TRT)
Μη «στήνεσαι» :Τα δίνει όλα ο Κατρούγκαλος…O φόβος της Τουρκίας απλώθηκε παντού! (Όλη η συνέντευξη του ΥΠΕΞ στη TRT)
Μη «στήνεσαι» :Τα δίνει όλα ο Κατρούγκαλος…O φόβος της Τουρκίας απλώθηκε παντού! (Όλη η συνέντευξη του ΥΠΕΞ στη TRT)
https://1.bp.blogspot.com/-ACPEh30E_mo/XJNsDD3HeTI/AAAAAAABy4g/Vk1o3R6IBYcMt-hc6Qi02-rJ9briLPUAgCLcBGAs/s640/mi-stinesai-ta-dinei-ola-o-katroygkalos-o-fovos-tis-toyrkias.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-ACPEh30E_mo/XJNsDD3HeTI/AAAAAAABy4g/Vk1o3R6IBYcMt-hc6Qi02-rJ9briLPUAgCLcBGAs/s72-c/mi-stinesai-ta-dinei-ola-o-katroygkalos-o-fovos-tis-toyrkias.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/03/mi-stinesai-ta-dinei-ola-o-katroygkalos-o-fovos-tis-toyrkias.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/03/mi-stinesai-ta-dinei-ola-o-katroygkalos-o-fovos-tis-toyrkias.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων