$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

BOMBA! Πώς η ΝΔ καταργεί τους δημοσιογράφους…

BOMBA! Πώς η ΝΔ καταργεί τους δημοσιογράφους…


Μία νέα επικοινωνιακή τακτική ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η Πειραιώς φιλοτεχνώντας (ή μήπως προστατεύοντας), το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας περιττούς τους δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος της ΝΔ τους τελευταίους μήνες πραγματοποιεί συνεχώς επισκέψεις και συναντήσεις με στοχευμένα κοινά.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στις επισκέψεις αυτές ή και σε περιοδείες σε περιοχές της Αττικής όπως πρόσφατα στα Σεπόλια, δεν έχει μαζί του δημοσιογράφους. Οι κινήσεις αποκρύπτονται και οι λειτουργοί του Τύπου ενημερώνονται εκ των υστέρων, αφού οι επισκέψεις και οι περιοδείες έχουν ολοκληρωθεί.

Το γραφείο Τύπου μοιράζει εκ των υστέρων φωτογραφίες και ενίοτε βιντεάκια με στιγμιότυπα από τις επαφές του προέδρου με τους πολίτες, όπως έγινε πρόσφατα με τους καλλιτέχνες όπου παρουσιαστής του ρεπορτάζ της συνάντησης ήταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Η διανομή επιλεγμένων φωτογραφιών δεν είναι καινούργιο στοιχείο, παραδοσιακά οι αρχηγοί έχουν δικούς τους φωτογράφους που μοιράζουν στην συνέχεια φωτογραφίες -αλλά πάντα υπήρχαν και ανεξάρτητοι επαγγελματίες.

Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι τώρα η Πειραιώς, έχοντας αποκλείσει τους δημοσιογράφους από τις επισκέψεις και συναντήσεις του πρόεδρου, στη συνέχεια μοιράζει και το “ρεπορτάζ”. Όχι απλώς τις δηλώσεις του αρχηγού, (όπως είθισται να γίνεται για να διευκολύνονται), αλλά και το τι διεμήφθη κατά τις επισκέψεις, ποιους συνάντησε, τι είπε ο ίδιος αλλά και τι του απάντησαν οι πολίτες. Πρόκειται έτσι για ρεπορτάζ που αναπαράγουν τα φιλικά της ΝΔ Μέσα Ενημέρωσης το οποίο όμως έχει συντάξει εξ ολοκλήρου το γραφείο Τύπου του κόμματος.
Απρόοπτα και χαριτωμένα

Σε αυτές τις συναντήσεις υπάρχουν πάντα “απρόοπτα και χαριτωμένα στιγμιότυπα” για να προβληθεί το ανθρώπινο προφίλ του προέδρου του κόμματος και πάντα από ανθρώπους που συμφωνούν με τις θέσεις του και καταφέρονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Στον Πειραιά για παράδειγμα αφού πήγε σε πιάτσα ταξί όπου οι ταξιτζήδες τον άκουγαν άφωνοι, στην συνέχεια λέει το “ρεπορτάζ” της Πειραιώς “ο κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε καταστήματα στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά και συνομίλησε με εμπόρους και πολίτες. Ένας φαρμακοποιός διαμαρτυρήθηκε έντονα για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον κλάδο του και ο κ. Μητσοτάκης δεν απέφυγε ένα αιχμηρό σχόλιο: «Δυστυχώς παλαιότερα οι συνδικαλιστικοί σας εκπρόσωποι σάς είχαν κοροϊδέψει, και ήθελαν να κάνουν όλα τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ», του είπε”.

Κάπως έτσι προκύπτουν τραγελαφικά όπως με τον πωλητή του περιοδικού Σχεδίας που στην συνέχεια διέψευσε το “ρεπορτάζ” ή με τους πολίτες που “αυθόρμητα χαιρετούν τον Κυριάκο”, και στην συνέχεια αποδεικνύονται γνωστοί. Στο “ρεπορτάζ” με τον πωλητή της Σχεδίας πχ αφού έτυχε (όπως πάντα) “θερμής υποδοχής) από πολίτες οι οποίοι του εύχονταν κάθε επιτυχία στις επικείμενες εκλογές”, ο κ. Μητσοτάκης αγοράζει το γνωστό περιοδικό “Σχεδία”. «Το ξέρω Πρόεδρε ότι μας στηρίζετε. Δεν είναι η πρώτη φορά που αγοράζετε τη Σχεδία και μάλιστα από μένα», του είπε ο πωλητής”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Πειραιώς. Μόνο που στην συνέχεια ο πωλητής, Λεωνίδας Γεωργίου, το διέψευσε δηλώνοντας σε τηλεοπτικό σταθμό»στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δεν έχω ξαναπουλήσει το περιοδικό»..

Παρομοίως στη συνάντηση με τους διανομείς, οι τελευραίοι φέρονται να λένε στον Κυριάκο Μητσοτάκη θέσεις της ΝΔ, ακόμη και κατά της κυβέρνησης. Γλαφυρό και πάλι το “ρεπορτάζ” της Πειραιώς: “Ένας διανομέας θυμήθηκε μάλιστα ότι όταν η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μειώσει τον Φ.Π.Α στην εστίαση από 24% σε 13% τότε «αμέσως αυξήθηκαν οι ασφαλισμένοι». Ενώ ένας άλλος επισήμανε πως «αν υπήρχε χαμηλότερη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, ο επιχειρηματίας δεν θα έχει πρόβλημα να δώσει περισσότερα». Πολλοί συζήτησαν με τον Πρόεδρο και για την πολιτική επικαιρότητα. Ένας μάλιστα εξ αυτών τον ρώτησε ευθέως: «Πρόεδρε πότε θα φύγει ο Τσίπρας;». «Όταν γίνουν εκλογές, απλά δεν ξέρουμε ακόμη πότε ακριβώς θα γίνουν», του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης”.
Ενσωματωμένα ΜΜΕ

Το αποκορύφωμα ήταν η συνάντηση με τους καλλιτέχνες όπου δημιουργοί όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Νικολόπουλος, χρησιμοποιούνται σαν ντεκόρ για την παρουσίαση των θέσεων του κ. Μητσοτάκη, ενισχύοντας έκοντες άκοντες και πολλαπλασιάζοντας την εμβέλεια του μηνύματός του. Ο δημιουργός του βίντεο δεν τους δίνει καν δική τους φωνή.

Εν κατακλείδι με τη νέα τακτική της Πειραιώς ακόμη και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ καταργούνται, τόσο οι ίδιοι όσο και τα Μέσα Ενημέρωσης που βασίζονται στο έτοιμο υλικό μετατρέπονται σε ενσωματωμένους στον προπαγανδιστικό μηχανισμό του κόμματος.

Δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την τακτική. Στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου λέει ότι “σε λίγο θα τον βάλλουν σε γυάλινο κλουβί σαν τον Πάπα όταν επισκέπτεται πιστούς” και προσθέτει “δεν υπάρχει λόγος να βάζουν τον πρόεδρο σε αποστειρωμένο περιβάλλον, είναι αρκετά καλός στην φυσική του επαφή με τους πολίτες, σε πραγματικά αυθόρμητες συναντήσεις μόνο να κερδίσει έχει”.

Σπύρος Γκουτζάνης

slpress.gr

[Πηγή ##eye##]

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

[/fa-fire/ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ]_$type=two$count=4$hide=mobile$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,113,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,442,ΑΠΟΨΕΙΣ,1366,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,550,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,755,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,200,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,420,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,42,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,34,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,646,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4660,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1484,ΕΛΛΑΔΑ,2642,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1029,ΕΣΕΙΣ,502,ΗΛΙΟΣ,105,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,272,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,86,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,121,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2239,ΚΥΠΡΟΣ,260,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,151,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,618,ΝΑΣΑ,481,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,633,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,10,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,439,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1683,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,613,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1229,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,303,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2143,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3836,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,180,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,130,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1130,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,49,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1129,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,31,ΤΟΥΡΚΙΑ,504,ΥΓΕΙΑ,2279,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,87,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,56,LIFESTYLE,325,UFO,213,VIDEO,2950,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: BOMBA! Πώς η ΝΔ καταργεί τους δημοσιογράφους…
BOMBA! Πώς η ΝΔ καταργεί τους δημοσιογράφους…
BOMBA! Πώς η ΝΔ καταργεί τους δημοσιογράφους…
https://3.bp.blogspot.com/-oymsVJiWUes/XL2Vu2sur6I/AAAAAAABzlE/3cpn56W20MU5DCRv3NHNr5moq7o5cLnkQCLcBGAs/s640/bomba-pos-i-nd-katargi-tous-dimosiografous-compressed.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-oymsVJiWUes/XL2Vu2sur6I/AAAAAAABzlE/3cpn56W20MU5DCRv3NHNr5moq7o5cLnkQCLcBGAs/s72-c/bomba-pos-i-nd-katargi-tous-dimosiografous-compressed.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/04/bomba-pos-i-nd-katargi-tous-dimosiografous.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/04/bomba-pos-i-nd-katargi-tous-dimosiografous.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων