$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$hide=mobile$show=home

$hide=mobile$show=home

Διψούν για αίμα οι Σκοπιανοί εθνικιστές: «Άνισος ο διαμοιρασμός του 1913″ – «Θα επαναφέρουμε τη Μακεδονία του Αιγαίου»

Διψούν για αίμα οι Σκοπιανοί εθνικιστές: «Άνισος ο διαμοιρασμός του 1913″ – «Θα επαναφέρουμε τη Μακεδονία του Αιγαίου»


Νέα προκλητικά δημοσιεύματα και χάρτες έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους στον Τύπο του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων, για δήθεν άνισο διαμοιρασμό της Μακεδονίας ανάμεσα σε Γιουγκοσλαβία και Ελλάδα, υπονοώντας σαφώς το κομμάττι που αυτοί ονομάζουν «Μακεδονία του Αιγαίου».


Το άρθρο αναφέρει ότι «ολόκληρη η ιστορία της Ευρώπης συνδέεται με τη Μακεδονία, την οποία οι Ευρωπαίοι διαμοίρασαν το 1913 λίγο πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ οι μεγαλύτερες μάχες διεξήχθησαν στο έδαφος της Μακεδονίας.

Στο τέλος, σε ένα μέρος της Μακεδονίας, οι Μακεδόνες δημιούργησαν τη χώρα τους εντός Γιουγκοσλαβίας.

Αυτό το κρατίδιο τρόμαξε την Ελλάδα, μιας και αυτοί οι «Μακεδόνες» είναι αληθινοί απόγονοι του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου και έχουν το δικαίωμα να ζουν στο δικό τους κράτος.

Φοβόμαστε όμως ότι η πλούσια ιστορία των Μακεδόνων θα τους φέρει πάρα πολλά προβλήματα που θα επιβληθούν από Βουλγαρία και Ελλάδα, επειδή και οι δύο χώρες φοβούνται την ύπαρξη της Μακεδονίας και των Μακεδόνων πολιτών.

Ο Γουίνστον Τσώρτσιλ είχε επανειλημμένα δηλώσει: «Τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη ιστορία από ό, τι μπορούν να καταναλώσουν», καταλήγει το προκλητικό άρθρο.

Την ίδια στιγμή ο ηγέτης του μεγαλύτερου σκοπιανού κόμματος VMRO, και πιθανώς ο επόμενος πρωθυπουργός, C.Mickoski δηλώνει : «Από εμένα ως πολιτικό, δεν θα ακούσετε ποτέ το όνομα της χώρας μας διαφορετικά από το «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο ίδιος τόνισε ότι το VMRO-DPMNE στις επόμενες βουλευτικές εκλογές έρχεται με ένα πρόγραμμα που υπόσχεται ότι αν κερδίσει 80 βουλευτές , θα αποκαταστήσει το παρόν σύνταγμα και θα φέρει την παλαιά ονομασία, πριν ο Ζόραν Ζάεφ προβεί και σε άλλες προδοτικές κινήσεις.

Τόνισε δε ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρχουν πολλά προγράμματα και υποσχέσεις από πολιτικούς, αλλά ο ίδιος δεν θα προφέρει ποτέ την χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία».


Ο Μιτσκόφσκι ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν ήταν παραβίαση του Συντάγματος εφόσον ανέφερε την χώρα με το παλαιό συνταγματικό όνομα της, και δήλωσε ότι δεν ήταν καμία παραβίαση γι ‘αυτόν.

Δηλαδή στα Σκόπια την συμφωνία των Πρεσπών την υποστηρίζει μόνο το κόμμα του Ζάεφ και μετά από αυτόν το χάος, μιας και τώρα άνοιξε ακόμα πιο πολύ η όρεξη τους για την μία και μοναδική ελληνική Μακεδονία μας.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας, περίεργοι καιροί φέρνουν περίεργα γεγονότα και καταστάσεις, ειδικά στην πολυτάραχη περιοχή των Βαλκανίων που δεν ησυχάζει ποτέ, ειδικά μετά την επίτευξη της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών και τα σενάρια αλλαγής συνόρων, ενώ έχουμε συνεχή άρθρα για την αποκαλούμενη «Μακεδονία του Αιγαίου».

Όλα αυτά οδήγησαν ορισμένους αναλυτές να αρχίσουν να χρησιμοποιούν έναν νέο όρο, αυτό της «Βαλκανικής Άνοιξης», μετά από αυτόν της «Αραβικής Άνοιξης» που κατέκλυσε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή μετά το 2009.

Ο σκοπιανός εθνικιστικός Τύπος κατακλύζεται από άρθρα που αναφέρονται στην «Μακεδονία του Αιγαίου», ενώ ξένα ινστιτούτα μιλούν για DNA των «Μακεδόνων», και καταπιεσμένη μειονότητα εντός Ελλάδος.

Σύμφωνα με άρθρο του Steve Pljakas, Καναδο-σκοπιανού προέδρου ένωσης Σκοπιανών του Καναδά το όνειρο της «Μακεδονίας του Αιγαίου» είναι πλέον ζωντανό.

«Η Μητέρα Φύση δώρισε στην «Μακεδονία του Αιγαίου» τον πλούτο της πλουσιοπάροχα σε αξιοθέατα. Ταυτόχρονα, η ιστορία έχει αφήσει ανεκτίμητα ίχνη σημαντικών γεγονότων. Ως εκ τούτου Μακεδόνες από την Μακεδονία του Αιγαίου όπου και αν βρίσκονται στην πατρίδα ή έξω από αυτή, χαίρονται με όλα αυτά που έχει σε όλα τα τμήματα της διαιρεμένης Μακεδονίας με υπερηφάνεια έχοντας σκοπό να διατηρήσουν ένα τέτοιο θησαυρό για τις μελλοντικές γενιές.

Η Μακεδονία του Αιγαίου είναι μια χώρα της οποίας το όνομα προήλθε από την μικρή επαρχία κοντά στην Πέλλα, την πρωτεύουσα του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου.

Αλλά με την επέκταση των συνόρων της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας του Αλέξανδρου, σταδιακά αυξήθηκε και η περιοχή που αναφέρεται με το όνομα Μακεδονία. Ωστόσο, η διαίρεση της Μακεδονίας έχει πολιτική, πολιτιστική, στρατιωτική και διοικητική σημασία», δήλωσε ο Steve.

Η Μακεδονία ως γεωγραφική περιοχή καλύπτει το κεντρικό τμήμα της Βαλκανικής Χερσονήσου, και περιβάλλεται από τα βουνά: Sar Planina, Kozjak Osogovo και Ρίλα και νότια τον ποταμό Bistrica έως τις ακτές του Αιγαίου.

Τα βουνά Κοράμπ, Jablanica, Γράμμος και Πίνδος περικυκλώνουν την Μακεδονία από τα δυτικά και ανατολικά του ποταμού Νέστου έως το δυτικό τμήμα της οροσειράς της Ροδόπης. Μέσα στα σύνορα αυτά, η Μακεδονία καλύπτει μια έκταση 67.741,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η Κάτω Μακεδονία, σε αντίθεση με την Άνω Μακεδονία, είναι κατά κύριο λόγο επίπεδες. Ο ποταμός Βαρδάρης χωρίζει την Κάτω Μακεδονία σε ανατολική και δυτική.

Η βόρεια συνορεύει με το Βαρδάρη και την Μακεδονία του Πιρίν, ενώ η νότια συνορεύει με την Ελλάδα, την Αλβανία στα δυτικά με την Ήπειρο.

Σύμφωνα με την παρούσα διοίκηση της Ελλάδας, η Μακεδονία του Αιγαίου χωρίζεται στις ακόλουθες περιφέρειες: Καστοριά Κοζάνη , Φλώρινα, Νομό Πέλλας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Χαλκιδικής», καταλήγει το άρθρο του ίδιου.

Η εμφάνιση τέτοιων κατάπτυστων, ανιστόρητων και κυρίως προκλητικών άρθρων βοηθά στο κατανοήσουμε το μέγεθος του «προβλήματος» που επιχειρούν έντεχνα κάποιοι να δημιουργήσουν στην Ελλάδα, πολλές φορές βοηθούμενοι από ξένα κέντρα εξουσίας.

Η δημοσιοποίηση τέτοιων απόψεων βοηθά στην αφύπνιση των Ελλήνων αξιωματούχων σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από παντού στα Βόρεια για την χώρα μας, από ευφάνταστους Σκοπιανούς εθνικιστές.

Μια φορά «θάφτηκε» (1945), από την ελληνική πολιτική ελίτ της εποχής, η μετονομασία μιας ασήμαντης Γιουγκοσλαβικής επαρχίας με το όνομα Βαρντάσκα σε Μακεδονία και το αποτέλεσμα μας «έσκασε» στα χέρια το 1991.

pentapostagma.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,116,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,462,ΑΠΟΨΕΙΣ,1420,ΑΡΗΣ,175,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,761,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,444,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,652,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4729,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1522,ΕΛΛΑΔΑ,2657,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,319,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1035,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,88,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2304,ΚΥΠΡΟΣ,264,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1724,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1241,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,305,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2188,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3895,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,139,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1139,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1137,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,533,ΥΓΕΙΑ,2318,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,329,UFO,215,VIDEO,2963,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Διψούν για αίμα οι Σκοπιανοί εθνικιστές: «Άνισος ο διαμοιρασμός του 1913″ – «Θα επαναφέρουμε τη Μακεδονία του Αιγαίου»
Διψούν για αίμα οι Σκοπιανοί εθνικιστές: «Άνισος ο διαμοιρασμός του 1913″ – «Θα επαναφέρουμε τη Μακεδονία του Αιγαίου»
Διψούν για αίμα οι Σκοπιανοί εθνικιστές: «Άνισος ο διαμοιρασμός του 1913″ – «Θα επαναφέρουμε τη Μακεδονία του Αιγαίου»
https://1.bp.blogspot.com/-ypIy0evbSe0/XK92_KmsXJI/AAAAAAABzUI/VcRORC9nmPgsDhlAXadpHdvwNsdawIQyACLcBGAs/s640/dipsoun-gia-aima-oi-skopianoi-ethnikist.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-ypIy0evbSe0/XK92_KmsXJI/AAAAAAABzUI/VcRORC9nmPgsDhlAXadpHdvwNsdawIQyACLcBGAs/s72-c/dipsoun-gia-aima-oi-skopianoi-ethnikist.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/04/dipsoun-gia-aima-oi-skopianoi-ethnikist.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/04/dipsoun-gia-aima-oi-skopianoi-ethnikist.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων