$type=sticky$count=4$cate=1$icon=1$show=home

Πολ Τόμσεν: Επιμένει στην περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολογήτου

Πολ Τόμσεν: Επιμένει στην περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολογήτου


Τα θεωρεί ως προϋπόθεση για φιλικές προς την ανάπτυξη πολιτικές – «Καλοδεχούμενη» η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ στην Ελλάδα

«Ναι» στην πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είπε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιτυγχάνει τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά επανέλαβε ότι το αφορολόγητο όριο πρέπει να μειωθεί, προκειμένου, όπως ανέφερε, να απελευθερωθούν πόροι για «φορολογικές μεταρρυθμίσεις» και για αύξηση κοινωνικών δαπανών.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι θα καλωσόριζε την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανειακών οφειλών της Ελλάδας και πρόσθεσε: «Οι πόροι του ΔΝΤ είναι προσωρινοί. Χορηγούνται σε χώρες που τους έχουν ανάγκη και υπάρχουν κίνητρα για την αποπληρωμή τους».

Ερωτηθείς για τη μείωση του αφορολογήτου ορίου από το 2020, ο Δανός τεχνοκράτης επέμεινε ότι το μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τη μη εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις. «Οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν τόσο στις συντάξεις όσο και στο φορολογικό είναι κρίσιμης σημασίας, όχι για να πετύχει η Ελλάδα τους δημοσιονομικούς στόχους -που είμαι σίγουρος ότι θα τους πετύχει-, αλλά για να απελευθερωθούν πόροι που θα επιτρέψουν να εκσυγχρονίσει την οικονομία της, να γίνουν επενδύσεις, να γίνουν φορολογικές μεταρρυθμίσεις, να αποκατασταθούν οι δημόσιες δαπάνες που συμπιέστηκαν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα στη διάρκεια της κρίσης, ώστε να δυσκολεύεται το Δημόσιο να παρέχει υπηρεσίες», υποστήριξε ο κ. Τόμσεν και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα τα πήγε εξαιρετικά καλά στη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά χρειάζεται ένα φιλικό μείγμα μέτρων. Αυτά τα μέτρα έχουν στόχο να διαμορφωθεί ένα πιο φιλικό μείγμα πολιτικής».

Όσον αφορά στον τραπεζικό τομέα, ο κ. Τόμσεν ρωτήθηκε εάν οι ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να χρειαστούν στο ορατό μέλλον νέα κεφάλαια, αλλά απέφυγε να απαντήσει, εστιάζοντας την προσοχή του μόνο στην ανάγκη ταχύτερης μείωσης των κόκκινων δανείων:«Δεν έχουμε πρόγραμμα με την Ελλάδα, γι’ αυτό δεν έχουμε πρόσβαση σε αναλυτικά στοιχεία και δεν μπορώ να απαντήσω σε συγκεκριμένες ερωτήσεις για κεφαλαιακές ανάγκες. Είναι κρίσιμο, λόγω του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου μη εξυπηρετούμενων δανείων και επειδή τα κεφάλαια των τραπεζών στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στον αναβαλλόμενο φόρο, να έχει η Ελλάδα αξιόπιστη στρατηγική για το τραπεζικό σύστημα, να εκκαθαριστούν οι ισολογισμοί των τραπεζών από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να μπορέσει το τραπεζικό σύστημα να δανείσει ξανά και να υποστηρίξει την οικονομία», σημείωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και συμπλήρωσε: «Για πολλά χρόνια το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προσπαθούσε αργά να μειώσει τα κόκκινα δάνεια. Δεν έχω τη δυνατότητα να αξιολογήσω εάν έφθασε στο σημείο που χρειάζεται, γιατί δεν έχουμε στοιχεία».

Η κατάσταση στην ευρωζώνη

Οι εμπορικές εντάσεις και η αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit είναι δύο από τους σημαντικότερους κινδύνους για τις οικονομίες της ευρωζώνης, σύμφωνα με την ανάλυση του ΔΝΤ. Ο κ. Τόμσεν εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη νέα διεύρυνση του χάσματος μεταξύ ΗΠΑ-Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και μεταξύ του Βορρά και του Νότου της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, ιδίως στις αγορές προϊόντων και στο πτωχευτικό Δίκαιο.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ επισήμανε ακόμα το σημαντικό φρενάρισμα της ανάπτυξης στη Γερμανία και την Ιταλία και κάλεσε τις χώρες που έχουν δημοσιονομικό χώρο, όπως η Γερμανία, να τον αξιοποιήσουν, αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες ή μειώνοντας τους φόρους. Επίσης συνέστησε να συνεχιστεί η αύξηση των ονομαστικών μισθών, που ξεκίνησε πέρυσι στη Γερμανία.

iskra.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,117,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,464,ΑΠΟΨΕΙΣ,1427,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,762,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,450,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,653,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4741,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1531,ΕΛΛΑΔΑ,2662,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,320,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1036,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,294,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,91,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2312,ΚΥΠΡΟΣ,265,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1728,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1243,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,307,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2199,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,156,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3904,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,141,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1140,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,537,ΥΓΕΙΑ,2320,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,330,UFO,215,VIDEO,2964,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Πολ Τόμσεν: Επιμένει στην περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολογήτου
Πολ Τόμσεν: Επιμένει στην περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολογήτου
Πολ Τόμσεν: Επιμένει στην περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολογήτου
https://4.bp.blogspot.com/-XocZFUZ-e5k/XLHIiXUs7-I/AAAAAAABzWY/tbl-s_g_0LMFT45seZuo0Vh_q6XcxgTJwCLcBGAs/s640/pol-tomsen-epimenei-sthn-perikoph-syn.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-XocZFUZ-e5k/XLHIiXUs7-I/AAAAAAABzWY/tbl-s_g_0LMFT45seZuo0Vh_q6XcxgTJwCLcBGAs/s72-c/pol-tomsen-epimenei-sthn-perikoph-syn.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/04/pol-tomsen-epimenei-sthn-perikoph-syn.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/04/pol-tomsen-epimenei-sthn-perikoph-syn.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων