$type=sticky$count=4$cate=1$icon=1$show=home

Η Κίνα ανακοίνωσε τον "πόλεμο του λαού" στην αμερικανική οικονομία

Η Κίνα ανακοίνωσε τον "πόλεμο του λαού" στην αμερικανική οικονομία


Άνθρωποι περπατούν δίπλα σε μια σφαίρα με την εικόνα της Αμερικής κοντά μια τράπεζα στο Πεκίνο

 Ivan Danilov

Κρίνοντας από την αντίδραση των επίσημων κινεζικών μέσων ενημέρωσης, το Πεκίνο δεν αναμένει μια γρήγορη ή ειρηνική επίλυση της οικονομικής σύγκρουσης με την Ουάσινγκτον. Αλλαγές στον τόνο της επίσημης θέσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Ουράνιας Αυτοκρατορίας έχουν παρατηρηθεί ακόμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Η Κίνα υπόσχεται έναν« πόλεμο του λαού »επειδή η εμπορική σύγκρουση παίρνει μια εθνικιστική στροφή», γράφει ο Αμερικαικός οργανισμός των επιχειρηματικών πληροφοριών του Μπλούμπεργκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «πόλεμος του λαού», ο οποίος περιγράφεται στο εκδοτικό υλικό της δημοσίευσης της κινεζικής κρατικής εξωτερικής πολιτικής Global Times, δεν είναι μόνο μια απόκλιση από τη συγκρατημένη και διπλωματική ρητορική που χρησιμοποιήθηκε πριν, αλλά και την de facto αναγνώριση ότι η σύγκρουση με τις ΗΠΑ βγαίνει (ή έχει ήδη βγει) από το καθαρά οικονομικό επίπεδο.

Ο αρχισυντάκτης του Global Times Hu Xin, ο οποίος μερικές φορές αποκαλείται «κινεζική Μάντισσα» στο αμερικανικό τμήμα των κοινωνικών δικτύων λόγω της καλής γνώσης του για την κατάσταση των αμερικανικών-κινεζικών σχέσεων, εξήγησε στο Twitter, ποια είναι η ουσία της αλλαγμένης Πολιτικής και του δημόσιου λόγου: «η απόφαση της Κίνας να αυξήσει τους ναύλους και να ρίξει τις αμερικάνικες μετοχές ενέπνευσε την κινεζική κοινωνία. Το να είμαστε άκαμπτοι προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να επιτύχουμε την ειρήνη μέσω του αγώνα είναι η συναίνεση της πλειονότητας των Κινέζων. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν νέους φόρου. Η αντιαμερικάνικη αντιπαράθεση κορυφώθηκε. «

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη μέρα ο Hu Xin υπαινίχθηκε ότι οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες συζητούν ενεργά συγκεκριμένες επιλογές για την επαναφορά του κινεζικού χαρτοφυλακίου κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ στην αγορά, γεγονός που προκάλεσε έναν μικρό πανικό στα Αμερικανικά χρηματοπιστωτικά μέσα. Γρήγορα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είτε η Κίνα δεν θα τολμούσε να λάβει ένα τέτοιο μέτρο είτε ότι ένα τέτοιο ριζοσπαστικό μέτρο θα έπαιζε τελικά στα χέρια του Donald Trump, αν και θα προκαλούσε σοβαρή ζημιά στους απλούς Αμερικανούς.

«Αν η Κίνα πουλήσει τα ομόλογα της στις ΗΠΑ, κερδίζει Ο Trump, η πώληση θα οδηγήσει σε εξασθένιση του δολαρίου, που θα συμβάλει στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ με την Κίνα», γράφει ο πρακτορείο Bloomberg. Πρόκειται για μια υπερβολικά αισιόδοξη εκτίμηση που δεν λαμβάνει υπόψη πόσο η δράση της Κίνας θα υπονομεύσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ και πόσο η κινεζική παρέμβαση θα δυσχεράνει τη δημιουργία του κρατικού χρέους των ΗΠΑ, πράγμα που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας των ΗΠΑ.

Ο Peter Schiff, επικεφαλής του επενδυτικού Πρακτορείου Euro Pacific Capital, πιστεύει ότι η λογική συνέχιση της σημερινής σύγκρουσης δεν αποτελεί καλό στοιχείο για την Aμερικανική οικονομία, ενώ πολλοί στις ΗΠΑ αρνούνται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια: «Η άγνοια της πραγματικής φύσης των σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ είναι εντυπωσιακή. Όταν η Κίνα αρνείται να υποστηρίξει, η οικονομία των υπηρεσιών μας με βάση τις πιστώσεις θα εκραγεί! «δήλωσε στο tweeter.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να υποθέσουμε ότι αυτή θα είναι μια ανώδυνη διαδικασία για την Κίνα. Το αντίθετο: η κινεζική οικονομία αναπτύσσεται εδώ και δεκαετίες, μεταξύ άλλων μέσω της προτιμησιακής πρόσβασης σε αμερικανικές τεχνολογίες, κεφάλαια και αγορές, και η «αποσύνδεση» από το Αμερικανικό σύστημα (εάν πρόκειται για το συνολικό εμπάργκο και » Κυρώσεις δολαρίου «) δεν μπορεί παρά να προκαλέσει στην Κίνα μια μάλλον σοβαρή ζημία, για οποία θα πρέπει να προχωρήσει σε μακροπρόθεσμες και σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Οι εκπρόσωποι των Κινέζων αξιωματούχων δεν τονίζουν στα Κινεζικά κοινωνικά δίκτυα την αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας να χαρακτηρίζεται ως σύγκρουση δυο βιβλίων- “Η τέχνη της διαπραγμάτευσης (του Donald Trump) και μια συλλογή από τις ομιλίες του Μάο σχετικά με την θεωρία και την πρακτική “του παρατεταμένου αντάρτικου πολέμου”. Σε γενικές γραμμές, η κινεζική ηγεσία στοιχηματίζει στο γεγονός ότι το κινεζικό σύστημα στο σύνολό του, και οι Κινέζοι πολίτες ειδικότερα, έχουν ένα πολύ υψηλότερο όριο πόνου από τους Αμερικανικούς ομολόγους τους. Και ότι θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες δυσκολίες, οι οποίες απλά θα σπάσουν το αμερικανικό πολιτικό σύστημα και την Αμερικανική κοινωνία.

Η στρατηγική της Κίνας είναι να «ανεχθεί αυτό που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ανεχθούν. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο στον Λευκό Οίκο, αλλά ο Donald Trump και η ομάδα του έλαβαν τις πληροφορίες με έναν ασυνήθιστο τρόπο, υποτιμώντας τες στην προσδοκώμενη άποψη του Πεκίνου ότι ο επόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών το 2020 θα είναι Δημοκρατικός και ο πρώην Αντιπρόεδρος υπό τον Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν. Ο Trump δήλωσε άμεσα ότι η Κίνα είχε παραιτηθεί από τις συμφωνίες που είχε ήδη φθάσει επειδή αναμένει να καταλήξει σε συμφωνία με τον Μπάιντεν ή με έναν από τους πιο αδύναμους δημοκρατικούς και ο Τύπος που πρόσκειται κοντά στον Trump ξεκίνησε την ενεργό προώθηση των θεμάτων που δείχνουν τη σχέση του γιού του Biden με κινεζικές επιχειρήσεις. Το Αμερικανικό ταμπλόι το New York Post γράφει ότι η επιχείρηση του Hunter Biden (γιος του Joe), αμέσως μετά την επίσκεψη του τότε αντιπροέδρου των ΗΠΑ στην Κίνα, έλαβε συμβόλαιο για μισό δισεκατομμύριο δολάρια με κινεζική κρατική τράπεζα. Και δεν είναι ακριβώς αυτό που φέρεται να εξηγεί την πολύ μαλακή θέση του ίδιου του Μπάιντεν για το ζήτημα του οικονομικού πολέμου με την Κίνα.

Ανεξάρτητα από το πόσο αληθινές είναι οι παραπάνω κατηγορίες, είναι ασφαλές να στοιχηματίσει κανείς ότι ο Trump, η συνοδεία του, μέρος των αμερικανικών δυνάμεων ασφαλείας και ακόμη και μέρος των «συστημικών πολιτικών» των δημοκρατικών και των ρεπουμπλικανικών κομμάτων σκοπεύουν να «συντρίψουν την Κίνα μέχρι τέλους». Τώρα, κατά την άποψή τους, το ζήτημα του κατά πόσον οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν το καθεστώς της παγκόσμιας ηγεμονίας στον εικοστό πρώτο αιώνα έχει πραγματικά επιλυθεί.

Εδώ μπορείτε να εμπιστευτείτε την αξιολόγηση του επικεφαλής στρατηγού καμπάνιας του Trump Stephen Bannon, ο οποίος είπε στο CNBC ότι δεν υπάρχουν «πιθανότητες» για την υποχώρηση του Αμερικανικού προέδρου σε έναν εμπορικό πόλεμο. Αν πριν από ένα μήνα υπήρχαν λόγοι να πιστέψουμε ότι το Trump θα συμφωνούσε σε κάποιο είδος «εκεχειρίας» και ορισμένων (αν και προσωρινών) παραχωρήσεων σε θέματα σημαντικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τώρα είναι πιθανό να κλιμακωθεί μέχρι να επιτευχθούν οι αρνητικές συνέπειες. Είναι απροσδιόριστο αν πρόκειται για την Κίνα ή τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ρόλος της Ρωσίας στο πλαίσιο της αυξανόμενης σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας (καθώς και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και άλλων χωρών που μπορούν να «μεταφέρουν την ισορροπία δυνάμεων» στον αγώνα μεταξύ δύο αντίπαλων συγκρίσιμων δυνάμεων ) θα αυξηθεί μόνο. Η Μόσχα ξεφορτώθηκε το αμερικανικό πακέτο ομολόγων εγκαίρως (γιατί αν έπρεπε να πουλήσει μετά την Κίνα, θα έπρεπε να γίνει με απώλειες) και τώρα τα χέρια είναι εντελώς αποσυνδεδεμένα για να πάρουν τα μέγιστα μπόνους από την αναδιοργάνωση του παγκόσμιου οικονομικού και πολιτικού συστήματος.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,117,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,463,ΑΠΟΨΕΙΣ,1427,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,762,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,449,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,653,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4739,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1530,ΕΛΛΑΔΑ,2660,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,320,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1036,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,293,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,90,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2312,ΚΥΠΡΟΣ,265,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1727,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1243,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,307,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2197,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3903,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,140,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1140,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,537,ΥΓΕΙΑ,2320,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,330,UFO,215,VIDEO,2964,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Η Κίνα ανακοίνωσε τον "πόλεμο του λαού" στην αμερικανική οικονομία
Η Κίνα ανακοίνωσε τον "πόλεμο του λαού" στην αμερικανική οικονομία
Η Κίνα ανακοίνωσε τον "πόλεμο του λαού" στην αμερικανική οικονομία
https://4.bp.blogspot.com/-i6QGoAGPtLg/XOAiHTsnA5I/AAAAAAAB0FQ/Bu5Xgbsma6goa_jBF6qWkZt0khJ9cm03gCLcBGAs/s640/h-kina-anakoinwse-ton-polemo-tou-laou.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-i6QGoAGPtLg/XOAiHTsnA5I/AAAAAAAB0FQ/Bu5Xgbsma6goa_jBF6qWkZt0khJ9cm03gCLcBGAs/s72-c/h-kina-anakoinwse-ton-polemo-tou-laou.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/05/h-kina-anakoinwse-ton-polemo-tou-laou.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/05/h-kina-anakoinwse-ton-polemo-tou-laou.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων