$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Δρομοκαΐτειο: Κόλαση για τον 20χρονο Βασίλη! Δεμένος χειροπόδαρα ζει σαν φυλακισμένος!

Δρομοκαΐτειο: Κόλαση για τον 20χρονο Βασίλη! Δεμένος χειροπόδαρα ζει σαν φυλακισμένος!


"Δεν υπάρχει άλλη ζωή γι’ αυτό το παιδί" λέει η μητέρα του 20χρονου Βασίλη, που ζει ένα δράμα στο Δρομοκαΐτειο. Νοσηλεύεται ανάμεσα σε σχιζοφρενείς, τοξικομανείς, ακόμα και εγκληματίες, ενώ έχει διαγνωστεί με αυτισμό και δεν είναι ψυχικά ασθενής. Κραυγή αγωνίας από την μητέρα του στο newsit.gr: “Το παιδί μου υποφέρει”, λέει και καταδικάζει την Πολιτεία για την αδιαφορία που επιδεικνύει.

Ο Βασίλης δεν είναι ψυχικά ασθενής, είναι ένας 20χρονος ο οποίος έχει διαγνωστεί με αυτισμό και παραμένει εδώ και έναν χρόνο κλεισμένος σε ένα μικρό δωμάτιο στο Δρομοκαΐτειο, δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι του αρκετές ώρες την ημέρα.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται εκεί, παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν εδώ και μήνες οι αρμόδιοι φορείς για τη μεταφορά του σε οικοτροφείο, κατάλληλο για την πάθησή του.

Νοσηλεύεται ανάμεσα σε σχιζοφρενείς, τοξικομανείς, ακόμα και εγκληματίες. Δηλαδή, νοσηλεύεται σε έναν χώρο, όχι απλώς ακατάλληλο για την περίπτωσή του, αλλά επιβαρυντικό για την ψυχολογία του και επικίνδυνο για τη ζωή του.

Το newsit.gr έχει αναδείξει και στο παρελθόν την τραγική ιστορία του 20χρονου Βασίλη, ο οποίος ζει σαν φυλακισμένος σε έναν μικρό θάλαμο που μοιάζει κελί και που μετά βίας χωράει το κρεβάτι του και μια ντουλάπα. Από αυτόν το θάλαμο, ζήτημα είναι αν βγαίνει μια φορά την ημέρα, για να πάει μια μικρή βόλτα ως το προαύλιο του ψυχιατρείου.

Και η Πολιτεία μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις της μητέρας του, όλο αυτό το διάστημα, το μόνο που πρόσφερε σε αυτό το παιδί είναι δυο επισκέψεις την εβδομάδα από νοσηλευτές κρατικού φορέα, για να τον φροντίζουν.

Εκλιπαρεί για να φύγει από το Δρομοκαΐτειο – Κωφεύει η Πολιτεία

“Ο γιος μου νοσηλεύεται εδώ και ένα χρόνο στο Δρομοκαΐτειο, δεμένος χειροπόδαρα. Η ζωή του γιου μου εδώ, περνάει σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας μέσα στο θάλαμο. Όταν έρθω ή εγώ η ο πατέρας του και τον λύσουμε, θα τον πάμε μια βόλτα, ή αν έρθουν οι νοσηλευτές από τον κρατικό φορέα και τον κάνουν κι αυτοί μια βόλτα, μέχρι την αυλή του νοσοκομείου, μέχρι τα παγκάκια ή μέχρι το κυλικείο. Δεν υπάρχει άλλη ζωή γι’ αυτό το παιδί. Δηλαδή, ή θα είναι στο δωμάτιο δεμένος ή στο ένα άκρο ή στα δύο άκρα ή στα τρία άκρα ή και στα τέσσερα, ανάλογα με τη συμπεριφορά του, ή θα βγούμε μία βολτίτσα εδώ στο προαύλιο στο Δρομοκαΐτειο. Τις τελευταίες μέρες, λόγω ζέστης όλες οι ψυχιατρικές παθήσεις έχουν διέγερση, είναι διεγερτικός και μου λέει συνέχεια ότι θέλει να φύγει από εδώ” λέει, μιλώντας στο newsit.gr, η μητέρα του 20χρονου Βασίλη, Παναγιώτα Λιόλιου και οι φωνές του παιδιού της, που ακούγονται από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο αυτά που μας λέει.
“Το παιδί μου υποφέρει”

Η μητέρα του Βασίλη δεν αντέχει να βλέπει επί έναν χρόνο το γιο της δεμένο και καθηλωμένο στο κρεβάτι του ψυχιατρείου και να ακούει εδώ και μήνες τις υποσχέσεις των αρμοδίων ότι θα μεταφερθεί σε κάποιο οικοτροφείο κατάλληλο για την πάθησή του.

“Υποφέρει το παιδί και ήθελα να ρωτήσω για μία ακόμη φορά “τα άλλα παιδιά, τα αυτιστικά, πού είναι; Δεν είναι σε οικοτροφεία; Γιατί το δικό μου δεν μπορεί να πάει;”. Να φύγει τώρα. Το να μου λένε ότι θα πάει σε οικοτροφείο σε πέντε μήνες και σε τρεις μήνες και σε δύο μήνες δεν μου λέει τίποτα. Εντός δέκα ημερών να φύγει το παιδί” προσθέτει η Παναγιώτα Λιόλιου.


“Μπαλάκι” ανάμεσα στις κοινωνικές δομές

Ο 20χρονος Βασίλης, όπως και όλα τα παιδιά με αυτισμό, πήγαινε στο σχολείο έως τα 15 του χρόνια. Μετά, οι επιλογές ήταν είτε να τον αναλάβει η οικογένειά του, είτε να φιλοξενηθεί σε κάποια κρατική δομή. Ο Βασίλης, όταν έγινε 15 χρονών πήγε στο οικοτροφείο του Σκαραμαγκά. Όταν αυτό έκλεισε, μεταφέρθηκε σε ένα ειδικό οικοτροφείο στην Αγία Παρασκευή. Από εκεί, μια οξεία νευρική κρίση, τον έστειλε στο Δρομοκαΐτειο ψυχιατρείο και από τότε, όλες οι πόρτες των εξειδικευμένων για την πάθησή του δομών είναι κλειστές για αυτόν. Ο 20χρονος δεν μπορεί να φιλοξενηθεί πουθενά, όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι για την περίπτωσή του.

“Δεν έχει γίνει κάτι μέχρι στιγμής για να φύγει από εδώ. Στις αρχές της χρονιάς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας μας υποσχέθηκε ότι θα πάει σε ένα οικοτροφείο. Το οικοτροφείο αυτό θεώρησε το γιο μου ως υπεράριθμο. Δεν υπάρχει θέση εκεί για αυτόν. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένει εδώ, στο Δρομοκαΐτειο. Το υπουργείο μας υπόσχεται εδώ και πέντε μήνες ότι το παιδί θα πάει σε μία νέα δομή στο Περιστέρι, η οποία αναμένεται να φτιαχτεί εδώ και πέντε μήνες. Μας ενημερώνουν ότι το κτίριο έχει βρεθεί, αλλά περιμένουν τη χρηματοδότηση του υπουργείου ή της Περιφέρειας για να επισκευαστεί και να ανοίξει. Το παιδί μου πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό από το Δρομοκαΐτειο. Σήμερα, χθες. Πρέπει να φύγει το παιδί μου από εδώ. Δεν αντέχει άλλο. Και οι γιατροί δεν αντέχουν άλλο, δηλαδή, ο χώρος εδώ δεν είναι κατάλληλος. Το παιδί πρέπει να πάει στο οικοτροφείο. Και όχι να περιμένουμε ένα μήνα και δύο μήνες και τρεις μήνες, γιατί κάθε μήνα μας λένε ότι θα φύγει τον επόμενο μήνα. Όταν έρχεται ο επόμενος μήνας μας λένε πάλι ότι θα φύγει τον επόμενο μήνα από το Δρομοκαΐτειο. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, έχει καταντήσει κοροϊδία. Ένα οικοτροφείο προσωρινά να ανοίξει να μπει το παιδί μου μέσα. Για λίγο καιρό. Μέχρι να φτιαχτεί αυτό που θα το φιλοξενήσει μόνιμα. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο” λέει η μητέρα του 20χρονου.


“Ούτε ζώα δεν νοσηλεύονται σε τέτοιες συνθήκες στο Δρομοκαΐτειο”

Στις αρχές του περασμένου Μαρτίου οι νοσηλευτές στο Δρομοκαΐτειο, με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσής τους, απέκλεισαν την εφημερία με μοναδικό αίτημα να βρεθεί κατάλληλος χώρος φιλοξενίας για τον 20χρονο.

“Το παιδί αυτό θα πρέπει, άμεσα, να μεταφερθεί σε μία ειδική μονάδα φιλοξενίας για αυτιστικά παιδιά. Ούτε ζώα δεν νοσηλεύονται σε τέτοιες συνθήκες. Το μέλλον αυτού του παιδιού είναι να είναι δεμένο; Έχουμε βάλει τσιμέντο στο κρεβάτι του, στο θάλαμο όπου νοσηλεύεται, γιατί το μετακινεί και το χτυπάει στους τοίχους. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να βρίσκεται εδώ” μας είχε πει τότε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.

Τι άλλαξε από τότε έως σήμερα; Τίποτα άλλο εκτός από το ότι η Πολιτεία, τώρα πλέον, στέλνει δυο φορές την εβδομάδα νοσηλευτές, οι οποίοι επισκέπτονται τον 20χρονο στο ψυχιατρείο και τον φροντίζουν για κάποιες ώρες, κρατώντας του συντροφιά, μιλώντας του και βγάζοντάς τον μια βόλτα στο προαύλιο.

Οι δυο γονείς του Βασίλη, που κατοικούν στο Αίγιο έρχονται από εκεί τις υπόλοιπες μέρες την εβδομάδα, για να φροντίζουν το μοναχοπαίδι τους στο Δρομοκαΐτειο. “Ερχόμαστε τη μια μέρα εγώ και την άλλη ο πατέρας του, για να τον δούμε. Ερχόμαστε με το ΚΤΕΛ και ξοδεύουμε 50 ευρώ κάθε φορά. Δεν αντέχουμε άλλο. Πρώτα είναι η ψυχική υγεία του παιδιού και μετά και η δικιά μας. Επειδή ερχόμαστε και βλέπουμε το παιδί σημαίνει ότι εμείς είμαστε καλά; Εγώ έχω πάρα πολλά προβλήματα και τα απέκτησα εδώ και ένα χρόνο” λέει η Παναγιώτα Λιόλιου.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Με πληροφορίες από: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

[/fa-fire/ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ]_$type=two$count=4$hide=mobile$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,113,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,441,ΑΠΟΨΕΙΣ,1363,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,550,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,755,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,200,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,419,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,42,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,34,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,646,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4657,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1483,ΕΛΛΑΔΑ,2641,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1029,ΕΣΕΙΣ,502,ΗΛΙΟΣ,105,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,272,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,86,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,121,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2238,ΚΥΠΡΟΣ,260,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,151,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,618,ΝΑΣΑ,481,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,631,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,10,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,439,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1681,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,613,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1229,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,303,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2142,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3834,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,180,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,130,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1129,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,49,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1129,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,31,ΤΟΥΡΚΙΑ,504,ΥΓΕΙΑ,2278,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,87,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,56,LIFESTYLE,324,UFO,213,VIDEO,2950,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Δρομοκαΐτειο: Κόλαση για τον 20χρονο Βασίλη! Δεμένος χειροπόδαρα ζει σαν φυλακισμένος!
Δρομοκαΐτειο: Κόλαση για τον 20χρονο Βασίλη! Δεμένος χειροπόδαρα ζει σαν φυλακισμένος!
Δρομοκαΐτειο: Κόλαση για τον 20χρονο Βασίλη! Δεμένος χειροπόδαρα ζει σαν φυλακισμένος!
https://1.bp.blogspot.com/-BTvxJwcXhc4/XRFM4cjI_dI/AAAAAAAB1Do/Zi5iWq2uBgIin2CDUbokHxLkOVteuOXlgCLcBGAs/s640/dromokaiteio-kolasi-gia-ton-20xrono-vasili-demenos-xeiropodara.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-BTvxJwcXhc4/XRFM4cjI_dI/AAAAAAAB1Do/Zi5iWq2uBgIin2CDUbokHxLkOVteuOXlgCLcBGAs/s72-c/dromokaiteio-kolasi-gia-ton-20xrono-vasili-demenos-xeiropodara.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/06/dromokaiteio-kolasi-gia-ton-20xrono-vasili-demenos-xeiropodara.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/06/dromokaiteio-kolasi-gia-ton-20xrono-vasili-demenos-xeiropodara.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων