$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

«Εμφύλιος» στους Μασόνους: Ο Μανέας και οι «λοχαγοί»

«Εμφύλιος» στους Μασόνους: Ο Μανέας και οι «λοχαγοί»


Οχι μόνο συνεχίζεται ο εισαγγελικός και φορολογικός έλεγχος στους κόλπους της ελληνικής μασονίας, ο οποίος συνεχώς αποκαλύπτει μαύρες τρύπες, όπως αυτή της δωρεάς-φάντασμα του 1.530.050 ευρώ, αλλά αναδεικνύονται και μείζονα θέματα ατιμωτικών συμπεριφορών, κατά τους μασονικούς κανόνες, όπως αυτό της τελεσίδικής καταδίκης από τον Αρειο Πάγο του επιτίμου Μεγάλου Διδασκάλου Χρήστου Μανέα για συκοφαντική δυσφήμηση κατά άλλου επιφανούς μέλους της ελληνικής μασονίας.

Το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε ο Χρήστος Μανέας σε φυλάκιση 13 μηνών με τριετή αναστολή -αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου- για συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροή του πρώην ύπατου μεγάλου ταξιάρχη του 33ου και τελευταίου βαθμού της μασονίας Ραφαήλ Ντε Σιγούρα.

Η υπόθεση που απασχόλησε τον Αρειο Πάγο αφορούσε επεισόδιο το οποίο εξελίχθηκε τον Νοέμβριο του 2007 στο τεκτονικό μέγαρο της οδού Αχαρνών. Οι αρεοπαγίτες με την υπ’ αριθμ. 85/2019 απόφασή τους απέρριψαν ως αβάσιμη την αίτηση του Χρήστου Μανέα, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, και μάλιστα του επιδικάστηκε δικαστική δαπάνη 250 ευρώ.

Ετσι, μια ομάδα επιρροές τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή μασονία, με επικεφαλής τον Χρήστο Μανέα, έχει μείνει στο περιθώριο και δεν είναι αποδεκτή από τον κύκλο των λεγόμενων «ανταρτών» λόγω της καταδίκης του Μανέα για το ατιμωτικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης μασόνου.

Οι «αντάρτες» ή «λοχαγοί», όπως τους αποκαλούν, δεν είναι άλλοι από ορισμένα από τα μέλη της προσωρινής διοίκησης που διορίστηκαν με δικαστική απόφαση το 2018 και έχουν αναλάβει το βάρος της όλης κάθαρσης. Οι «λοχαγοί», όπως λένε οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στο κτίριο της Αχαρνών, δίνουν αγώνα ώστε να παραδώσουν καθαρή την ελληνική μασονία στα 4.000 μέλη της.

Την αρχηγία των «ανταρτών» έχουν αναλάβει δυο παλαιοί μασόνοι, ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του Σωματείου των Μασόνων Μαρίνος Πετρόπουλος και ο ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. και πρώην αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κοντούλης, αμφότεροι του 33ου βαθμού.

Τον ρόλο του συντονισμού αλλά και της χρηματοδότησης του δικαστικού αγώνα έχουν αναλάβει ο επιχειρηματίας και πρώην γενικός γραμματέας Λεωνίδας Κασιάπης του 33ου βαθμού και οι δικηγόροι Γεώργιος Τσαπρούνης του 28ου βαθμού και Φίλιππος Δημητρίου του 32ου βαθμού.

Υπεξαίρεση στα ταμεία

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η επιχείρηση της οικονομικής κάθαρσης που ξεκίνησε το 2014 στη Μεγάλη Μασονική Στοά της Ελλάδος, αλλά και σε όλο το μασονικό τόξο και συνεχώς αποκαλύπτονται νέα σημαντικά οικονομικά κενά. Αναζητούνται εκατομμύρια ευρώ της υπεξαίρεσης που χάθηκαν από τα ταμεία της στοάς και άλλα ποσά που χάθηκαν περιέργως λόγω της κακοδιαχείρισης στο πέρασμα των χρόνων. Οσο προχωρά η έρευνα τόσο μεγαλώνει η μαύρη τρύπα που είχε αρχικά αποκαλυφθεί και πλέον είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Εδώ και πάνω από έναν χρόνο έχει οριστεί οικονομικός πραγματογνώμονας, ο οποίος με εντολή ανακριτή έχει κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, του Τεκτονικού Ιδρύματος και της Τεκτονικής Αδελφότητας για τη χρονική περίοδο από το 2006 μέχρι και το 2018.

Μάλιστα, σύσσωμη η προσωρινή διοίκηση της Τεκτονικής Αδελφότητας απέστειλε αναφορά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στην οποία καταγγέλλει ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της, κατά τα έτη 2013 και 2014 έγιναν δύο δωρεές σε μετρητά, συνολικού ύψους 1.530.500 ευρώ (1.230.500 και 300.000 ευρώ) από την Τεκτονική Αδελφότητα προς το Τεκτονικό Ιδρυμα.

Ωστόσο, όπως προκύπτει, το σωματείο σε εκείνη τη χρονική περίοδο δεν διέθετε το επίμαχο ποσό σε μετρητά, ούτε όμως υπήρχε και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, ενώ δεν προέκυπτε και κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τις δύο αυτές δωρεές.

Για την τύχη των δανείων αυτών η εποπτεύουσα αρχή, η οποία εκ της νομοθεσίας είναι ο Δήμος Αθηναίων, αδιαφόρησε και απέρριψε όχι μία αλλά τρεις φορές την ομόφωνη εισήγηση όλων των υπηρεσιών του για έλεγχο και ορισμό επιτρόπου στην Τεκτονική Αδελφότητα.

Τελικά, το περασμένο έτος, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου Αθηναίων, ορίστηκε επίτροπος. Τότε όμως, το σωματείο ήταν ήδη ανενεργό, είχε ήδη οριστεί δικαστικά προσωρινή διοίκηση και η περιουσία του είχε κάνει φτερά.

Οι φορολογικές δηλώσεις και οι δύο δωρεές προς το Τεκτονικό Ιδρυμα έγιναν αντικείμενο διερεύνησης από την ΑΑΔΕ από τον Ιανουάριο του 2019, με το σχετικό πόρισμα να αναμένεται.

Πηγή: protothema.gr

Με πληροφορίες από: aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,119,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,474,ΑΠΟΨΕΙΣ,1456,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,555,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,765,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,208,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,477,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,655,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4774,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1555,ΕΛΛΑΔΑ,2669,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,321,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1043,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,299,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,92,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,136,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2352,ΚΥΠΡΟΣ,266,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,621,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,654,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1749,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1247,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,308,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2236,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,156,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3936,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,184,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,147,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1141,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1142,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,561,ΥΓΕΙΑ,2337,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,91,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,331,UFO,216,VIDEO,2971,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: «Εμφύλιος» στους Μασόνους: Ο Μανέας και οι «λοχαγοί»
«Εμφύλιος» στους Μασόνους: Ο Μανέας και οι «λοχαγοί»
«Εμφύλιος» στους Μασόνους: Ο Μανέας και οι «λοχαγοί»
https://1.bp.blogspot.com/-vyM7dQtYIUw/XRj_3UDXwAI/AAAAAAAB1RM/MiFMBgNURtYeuFe8CN_56CjK_TWH3MMmgCLcBGAs/s640/emfylios-stoys-masonoys-o-maneas-kai-oi-lochago.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-vyM7dQtYIUw/XRj_3UDXwAI/AAAAAAAB1RM/MiFMBgNURtYeuFe8CN_56CjK_TWH3MMmgCLcBGAs/s72-c/emfylios-stoys-masonoys-o-maneas-kai-oi-lochago.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/06/emfylios-stoys-masonoys-o-maneas-kai-oi-lochagoi.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/06/emfylios-stoys-masonoys-o-maneas-kai-oi-lochagoi.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων