$type=sticky$count=4$cate=1$icon=1$show=home

Πλησιάζει η ώρα της Κωνσταντινούπολης – ΒΓΑΙΝΕΙ στο προσκήνιο ο Ελληνισμός

Πλησιάζει η ώρα της Κωνσταντινούπολης – ΒΓΑΙΝΕΙ στο προσκήνιο ο Ελληνισμός


του Κίμωνα Χαραλάμπους

«Εδώ είναι η Ιστανμπούλ… και όχι Κωνσταντινούπολη, άλλοι το βλέπουν διαφορετικά και θα πρέπει κάποιος να τους σταματήσει, χρόνος πολύ δεν απομένει μέχρι τις 23 Ιουνίου», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με αιχμές κατά του ελληνικής καταγωγής υποψήφιου Δημάρχου, Εκρέμν Ιμάμογλου (είχε εκλεγεί αλλά οι εκλογές θα επαναληφθούν, για την Τουρκία μιλάμε άλλωστε).

Ο Ιμάμογλου δυσκολεύεται να διαχειριστεί το θέμα με την ελληνική του καταγωγή (προέρχεται από ελληνόφωνους γονείς, θυμηθείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ), όπως χρόνια τώρα κάνουν οι περισσότεροι εκ των ελληνογενών, κρυπτοχριστιανών ή συνειδητοποιημένων νέο-γενίτσαρων της Τουρκίας.

Δυτικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν και αυτά να… «διαψεύσουν» την, μη δημοφιλή, ελληνική καταγωγή του Ιμάμογλου, καθώς σκοπός της Δύσης είναι η Κωνσταντινούπολη να φύγει από τον έλεγχο του Ερντογάν και να αναλάβουν οι «ευρωπαϊστές» των σοσιαλδημοκρατών της γείτονας και όχι φυσικά ο… Ελληνισμός.

Στόχος, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο αλλαγών συνόρων στην ευρύτερη γειτονιά μας θα μπορούσε να ήταν η δημιουργία ενός ορθοδόξου Βατικανού, μίας γεωγραφικής περιφέρειας με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη (δεν σημαίνει πως όλα αυτά θα ευνοήσουν τους Έλληνες, κρατάτε πάντα μικρό καλάθι).

Τα προαναφερθέντα τα γνωρίζει προφανώς ο Ερντογάν και ως εκ τούτου αναφέρθηκε στο θέμα ονόματος της Πόλης και στην ελληνική καταγωγή του Ιμάμογλου, προκειμένου να τον «χτυπήσει» προεκλογικά στο φανατικό τουρκόφρον κοινό.

Ελληνικής καταγωγής όμως είναι και αυτός, σύμφωνα με παλαιότερες καταγγελίες δικών του πολιτικών αντιπάλων.

Προκειμένου να αντιληφθείτε πως η προεκλογική «μάχη» για την Κωνσταντινούπολη έχει βαθύτερες προεκτάσεις, διαβάστε το άρθρο του γνωστού Έλληνα «ακτιβιστή», Ταμέρ Τσιλικίρ, με τίτλο «Φυσάει ένας άνεμος από τον Πόντο στην Κωνσταντινούπολη»!

Όπως αναφέρει ο Τσιλιγκίρ, ανεξάρτητα με το ποιός είναι Έλληνας ή όχι, «ο άνεμος αυτός παρασέρνει και αυτόν ο οποίος χάρη αντιπαλότητας λέει σε κάποιον “Είσαι Ρωμιός” αλλά και αυτόν που απαντά “Ορκίζομαι δεν είμαι Ρωμιός” , αναφερόμενος φυσικά στην διαμάχη Ερντογάν-Ιμάμογλου με «φόντο» τον Ελληνισμό.

Ένας Ελληνισμός που αποκτά φωνή εντός Τουρκίας και αναδεικνύει την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, θέτοντας «γερές βάσεις» για το όποιο μέλλον, καθώς η ώρα διεθνοποίησης του θέματος της Κωνσταντινούπολης πλησιάζει.

Διαβάστε απόσπασμα από τα «Τουρκικά Νέα»:

Φυσάει ένας άνεμος από τον Πόντο στην Κωνσταντινούπολη.

Άνεμος τέτοιος που παρασέρνει μαζί του ότι βρίσκει μπροστά του. Δονούνται βράχια, το χώμα απογειώνεται, μιλάνε τα δέντρα, τα ποτάμια και η θάλασσα.

Η ιστορία σαν ένας γίγαντας που ξύπνησε από τον ύπνο του, ψιθυρίζει στα θύματα “Πόντος” και κραυγάζει “Πόντος” στους τυράννους.

(…)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟYΠΟΛΗ Ή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΓΕ Ή ΙΝΣΤΑΝΜΠΟΥΛ Ή ΙΣΛΑΜΜΠΟΛ;

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές δήλωσε: “Εδώ είναι Ινστανμπουλ η με την άλλη ονομασία της Ισλαμμπολ. Εδώ δεν είναι Κωνσταντινούπολη, αλλά κάποιοι έτσι θέλουν να τη βλέπουν. Έχουμε 22 μέρες ενάντια σε αυτούς που θέλουν να την βλέπουν έτσι”.

Κι όμως Ινστανμπουλ στα ελληνικά σημαίνει “εις τήν Πόλι(ν)”

Μάλιστα και ο προφήτης Μωάμεθ την αποκαλεί Κωνσταντινιγε.

Στην πραγματικότητα δεν είναι σημαντικό το τι υπολογισμό κάνει ο καθένας, αλλά το ότι φυσάει ένας άνεμος από τον Πόντο προς την Κωνσταντινούπολη. Η 100 ετών σιωπή σπάει και το σκοτάδι φωτίζεται.

Και ο άνεμος αυτός παρασέρνει και αυτόν ο οποίος χάρη αντιπαλότητας λέει σε κάποιον “Είσαι Ρωμιός” αλλά και αυτόν που απαντά “Ορκίζομαι δεν είμαι Ρωμιός” .

ΥΓ. Ο Ιμάμογλου όταν αναγκάστηκε να απαντήσει αν είναι Έλληνας, είπε πως το σημαντικό είναι «να είσαι σωστός άνθρωπος». Έτσι για την ιστορία.

Δείτε το βίντεο:


el.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,117,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,463,ΑΠΟΨΕΙΣ,1427,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,762,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,449,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,653,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4739,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1530,ΕΛΛΑΔΑ,2660,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,320,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1036,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,293,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,90,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2312,ΚΥΠΡΟΣ,265,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1727,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1243,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,307,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2197,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3903,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,140,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1140,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,537,ΥΓΕΙΑ,2320,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,330,UFO,215,VIDEO,2964,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Πλησιάζει η ώρα της Κωνσταντινούπολης – ΒΓΑΙΝΕΙ στο προσκήνιο ο Ελληνισμός
Πλησιάζει η ώρα της Κωνσταντινούπολης – ΒΓΑΙΝΕΙ στο προσκήνιο ο Ελληνισμός
Πλησιάζει η ώρα της Κωνσταντινούπολης – ΒΓΑΙΝΕΙ στο προσκήνιο ο Ελληνισμός
https://1.bp.blogspot.com/-4uXOwbiykaA/XP7AhKm055I/AAAAAAAB0pM/66GFaUzLq1kj3I40V6QirXhol5qb0sd7wCLcBGAs/s640/plisiazei-i-ora-tis-konstantinoypoli.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-4uXOwbiykaA/XP7AhKm055I/AAAAAAAB0pM/66GFaUzLq1kj3I40V6QirXhol5qb0sd7wCLcBGAs/s72-c/plisiazei-i-ora-tis-konstantinoypoli.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/06/plisiazei-i-ora-tis-konstantinoypoli.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/06/plisiazei-i-ora-tis-konstantinoypoli.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων