$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Σε επτά φορές ισόβια καταδικάστηκε ο serial killer της Κύπρου

Σε επτά φορές ισόβια καταδικάστηκε ο serial killer της Κύπρου


Τα θύματα του Μεταξά είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάτχα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η 8χρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η 6χρονη Σιέρα.

Σε επτά φορές ισόβια καταδικάστηκε ο serial killer της Κύπρου, Νίκος Μεταξάς. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μεταξά και στις 12 κατηγορίες, 7 φόνους και 5 απαγωγές.

Ο 35χρονος οδηγήθηκε στο Κακουργιοδικείο υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας και χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου, παραδεχόμενος και τις επτά δολοφονίες.

Συγγνώμη προς τα θύματά του, τις οικογένειές τους, αλλά και σε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία ζήτησε ο Νίκος Μεταξάς με δήλωσή του ενώπιον του Κακουργιοδικείου ενώ παραδέχτηκε και τους επτά φόνους.

Ξεσπώντας σε λυγμούς, ο 35χρονος απολογήθηκε και στην οικογένειά του για τη στεναχώρια που τους προκάλεσε, χαρακτηρίζοντας τα εγκλήματά του ειδεχθή.

Τέλος, σημείωσε ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση επιστημονικής ομάδας, προκειμένου να διεξαχθεί ενδελεχής μελέτη για την περίπτωσή του.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Μεταξά:

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις συνέπειες. Η στάση μου αυτή δεν ανατρέπει τις τραγικές συνέπειες των πράξεών μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των εγκλημάτων μου και να μην καθυστερήσω τη διαδικασία στο δικαστήριο.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στα θύματα και στους συγγενείς τους για τον άδικο πόνο που τους προκάλεσα. Η απονομή δικαιοσύνης ας είναι ένα ελάχιστο βάλσαμο.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στα παιδιά μου και στους γονείς μου για τη στενοχώρια που τους προκάλεσα.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στην κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πως ένας άνθρωπος μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο.

Με βασανίζει και μένα το ερώτημα.

Σε κομμάτια των αναμνήσεων μου προσπαθώ να βρω κάποιους λόγους σε οδυνηρές αναμνήσεις.

Αλλά δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση.

Είμαι στη διάθεση επιστημονικής ομάδας για να διεξαχθεί ενδελεχής μελέτη για την περίπτωσή μου.

Τα θύματα του Μεταξά είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάτχα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η 8χρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η 6χρονη Σιέρα.

Η Αστυνομία κατέθεσε επτά διαφορετικούς φακέλους, που αφορούν ξεχωριστά τις επτά δολοφονίες.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέγνωσε στο δικαστήριο όλα τα γεγονότα, ενώ κατέθεσε και φωτογραφικό υλικό.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Μεταξάς υποστήριξε ότι λόγω της κατάσταση της μικρής Έλενα, πίστευε πως η μητέρα της, Λίβια, την εξέδιδε και του είχε γίνει εμμονή να τη σκοτώσει. «Όταν τη σκότωσε έβγαλε όλο το μίσος που έκρυβε μέσα του» ανέφερε η εισαγγελική αρχή. Αφού σκότωσε την άτυχη 36χρονη από τη Ρουμανία, κάθισε και κοιτούσε το άψυχο σώμα της, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν η κόρη της και την έπνιξε!

«Έβαλα τη Λιβία κάτω και την έσφιγγα μέχρι να τη δω νεκρή. Την είδα επιτέλους νεκρή. Έπιασα τη με τα δυο μου χέρια βλέποντας την και την πίεζα στα δυο της πλευρά, την έσφιγγα μέχρι να πεθάνει. Έκατσα και κοιτούσα τη Λιβία νεκρή στο κρεβάτι της. Σκότωσα το μωρό με τον ίδιο τρόπο», έχει πει στην ομολογία του.

Ο Μεταξάς, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, σκότωσε τη Μαρικάρ ενώ έκαναν έρωτα γιατί «του ήρθαν αναμνήσεις από τη Λίβια». Ομολόγησε επίσης ότι οι δολοφονίες της Μαρί Ρόουζ και της κόρης της, Σιέρρα, ήταν προσχεδιασμένες. Ο Μεταξάς υποστήριξε πως όπως και με την 36χρονη ΛίβιαΜπρουνέα, πίστευε πως και η Μαρί Ρόουζ εξέδιδε την κόρη της!

«Στις 4/5 τις παρέλαβα. Τις μετέφερα στο σπίτι μου. Βάλαμε τη μικρή για ύπνο και της είπα ότι έχω λεφτά και θα την παντρευτώ όπως έλεγα και στη Λιβία. Είχα τα ίδια συναισθήματα με τη Λιβία ότι έχει παιδί που κακοποιείται από ανώμαλους. Τότε την άρπαξα και την έπνιξα. Μετά πήγα στη Σιέρρα και σκέφτηκα να τη σκοτώσω», έχει ομολογήσει στις αρχές ο Μεταξάς. Σύμφωνα όμως με τον εισαγγελέα, οι δυο γυναίκες ουδέποτε εξέδιδαν τα παιδιά τους και τα όσα ισχυρίζεται ο «Ορέστης» είναι ψέματα.

Περιγράφοντας τους ανακριτές τους φόνους της Μαρί Ρόουζ και της μικρής Σιέρρα, ο Μεταξάς έχει πει όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο: «Mετέβη και παρέλαβε τη Μαρί Ρόουζ και τη μικρή Σιέρρα. Ο κατηγορούμενος βγήκε στο πατάρι και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης άκουσαν τη Σιέρρα να κλαίει. Ο κατηγορούμενος δήθεν αντιλήφθηκε ότι κάτι δε πήγαινε καλά. Ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να σκουντήσει τη μικρή για να ανοίξουν τα μάτια της. Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε υπεράνθρωπες προσπαθείς του και πως έκανε μαλάξεις για να επαναφέρει τη μικρή Σιέρα. Ταυτόχρονα η Ρόουζ φώναζε και της έλεγε «σταμάτα να φωνάζεις». «Δε θυμάμαι ποσό την κρατούσα από το λαιμό» είπε. Ξαφνικά είδα την Ρόουζ στο πάτωμα και προσπάθησα να τη επαναφέρω είπε στους ανακριτές. Σκέφτηκα τα παιδιά μου αν πήγαινα φυλακή. Σκέφτηκα αμέσως να εξαφανίσω τα πτώματα».

Αργότερα, όμως, ο Μεταξάς είχε δώσει κι άλλη εκδοχή για το φόνο της Μαρί Ρόουζ: «Της είπα ότι θέλω να κοιμάμαι με τη μικρή και αυτή είπε δεν έχει πρόβλημα. Επιβεβαιώθηκα ότι εξέδιδε τη μικρή και την άρπαξα και την έπνιξα. Μου ήρθε στο μυαλό η σφαγή των Ποντίων που οι μάνες σκότωναν τα παιδιά τους για να γλιτώσουν».

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία της Ασμίτα είπε ότι ενώ έκαναν έρωτα την κατέγραφε και εκείνη το αντιλήφθηκε και τον έφτυσε. «Τότε θύμωσα και θυμήθηκα τη Λιβία», είπε ο 35χρονος. Ακολούθως τη σκότωσε και την πέταξε στο πηγάδι.

Ο 35χρονος Μεταξάς είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε στην Κύπρο, καθώς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι επτά φορές ισόβια.

Ο Νίκος Μεταξάς παρέμεινε στις Κεντρικές Φυλακές το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα παρουσιάστηκε ενώπιον Κακουργιοδικείου, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Με πληροφορίες από: eleftherostypos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,105,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,389,ΑΠΟΨΕΙΣ,1226,ΑΡΗΣ,173,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,543,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,745,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,116,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,188,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,317,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,34,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,30,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,633,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1310,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4445,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1381,ΕΛΛΑΔΑ,2572,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,314,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1003,ΕΣΕΙΣ,490,ΗΛΙΟΣ,102,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,241,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,56,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,96,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2084,ΚΥΠΡΟΣ,253,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,150,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,610,ΝΑΣΑ,475,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,600,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,432,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1589,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,598,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,264,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1192,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,298,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2033,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,152,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3618,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,175,ΣΕΛΗΝΗ,82,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,114,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1094,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,47,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1090,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,27,ΤΟΥΡΚΙΑ,416,ΥΓΕΙΑ,2167,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,81,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,690,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,51,LIFESTYLE,306,UFO,212,VIDEO,2900,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Σε επτά φορές ισόβια καταδικάστηκε ο serial killer της Κύπρου
Σε επτά φορές ισόβια καταδικάστηκε ο serial killer της Κύπρου
Σε επτά φορές ισόβια καταδικάστηκε ο serial killer της Κύπρου
https://1.bp.blogspot.com/-eTXfneSuvmQ/XRC3VNSo3LI/AAAAAAAB1Bw/7z1OS60jNIU1GS-MRRVH9cqk3Yk3f8urQCLcBGAs/s640/se-epta-fores-isobia-katadikastike-o-serial-killer-tis-kuprou.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-eTXfneSuvmQ/XRC3VNSo3LI/AAAAAAAB1Bw/7z1OS60jNIU1GS-MRRVH9cqk3Yk3f8urQCLcBGAs/s72-c/se-epta-fores-isobia-katadikastike-o-serial-killer-tis-kuprou.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/06/se-epta-fores-isobia-katadikastike-o-serial-killer-tis-kuprou.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/06/se-epta-fores-isobia-katadikastike-o-serial-killer-tis-kuprou.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content