$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Πανικόβλητη από τις αποκαλύψεις η Τουρκική στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών - Eιδήσεις που μπλοκάρονται…

Πανικόβλητη από τις αποκαλύψεις η Τουρκική στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών - Eιδήσεις που μπλοκάρονται…


Πανικόβλητη από τις αποκαλύψεις η Τουρκική στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών ζητά από το twitter να μπλοκάρει την Νordic Μonitor

Η Τουρκική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών ζήτησε από ένα τουρκικό δικαστήριο να αποκλείσει το λογαριασμό της Νordic Μonitor στο twitter υποστηρίζοντας ότι τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν εκεί από το πρακτορείο ειδήσεων με έδρα τη Σουηδία, θα μπορούσαν να προσβάλουν την φήμη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια μέρα που υποβλήθηκε το αίτημα αυτό από την Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου, ο δικαστής Μουσταφά Ασαφλερ του 6ου Ποινικού Δικαστηρίου Άγκυρας, αποδέχθηκε το αίτημα και διέταξε το μπλοκάρισμα των λογαριασμών της ιστοσελίδας Nordic Monitor στο twitter στις 20 Ιουνίου 2019.

Η καταγγελία που υποβλήθηκε από τις ΤΕΔ, οφείλεται στο ότι η nordic monitor δημοσίευσε απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα που εκθέτουν το πως ο τουρκικός στρατός κατασκόπευε δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που είχαν αναπτυχθεί στην Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι εισαγγελείς διεύθυναν ποινικές έρευνες σχετικά με το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ.

Τα τουρκικά δικαστήρια έχουν καταστεί εργαλείο στα χέρια της ισλαμικής κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από μαζική εκκαθάριση περισσότερων από 4.000 δικαστών και εισαγγελέων με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Ο Ερντογάν με κατάχρηση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης, με σκοπό να εκδιώξει αυτούς που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, έχει οδηγήσει στη φυλακή περίπου 200 δημοσιογράφους, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Περίπου 180 ΜΜΕ κατασχέθηκαν και έκλεισαν από την κυβέρνηση το 2016, ενώ πολλές ιστοσελίδες ειδήσεων μπλοκαρίστηκαν στην Τουρκία.

Το Τwitter ανέφερε ότι δεν θα λάβει καμία ενέργεια σχετικά με την εντολή του δικαστή να εμποδίσει τον λογαριασμό της Νordic Μonitor.
Οι περισσότερες δικαστικές εντολές που ζητούν από το αμερικανικό δίκτυο Τwitter να αναστείλει να ακυρώσει ή να αποκλείσει χρήστες προέρχονται από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας του twitter που καλύπτει την περίοδο από την 1η Ιουλίου 2017 ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 η Τουρκία εξέδωσε 466 δικαστικές αποφάσεις για αιτήματα αφαίρεσης περιεχομένου ενώ ο αριθμός για τον υπόλοιπο κόσμο συνολικά ήταν 47.
Με άλλα λόγια το 91% όλων των αιτημάτων λογοκρισίας υπό τη μορφή δικαστικών αποφάσεων προέρχονταν από μία και μόνο χώρα την Τουρκία.
Αυτό δείχνει πως το τουρκικό δικαστικό σύστημα έχει πολιτικοποιηθεί και υποταχθεί στον εκτελεστικό τομέα της κυβέρνησης.

Η τελευταία έκθεση για τη διαφάνεια η οποία καλύπτει την 1η Ιουλίου 2018 με 31 Δεκεμβρίου 2018 έδειξε ότι η Τουρκία εξέδωσε 597 δικαστικές αποφάσεις για αιτήσεις αφαίρεσης περιεχομένου οι οποίες ανήλθαν στο 52% των αιτήσεων λογοκρισίας παγκοσμίως με τη μορφή δικαστικών αποφάσεων και ενίσχυσαν τη θέση της Τουρκίας ως ηγέτιδας στο πακέτο για την εκστρατεία αυτή λογοκρισίας.
Το Τwitter ικανοποίησε μόνο το 4% των αιτημάτων κατάργησης που προερχόταν από την Τουρκία σε αυτή την περίοδο.

Η ιστοσελίδα Νordic Μonitor έχει παλαιότερα πληγεί με παρόμοιες αποφάσεις τουρκικού δικαστηρίου.

Στις 31 Ιανουαρίου 2019 ένα δικαστήριο στην Άγκυρα διέταξε ένα μπλοκ στην είδηση του Νordic Μonitor η οποία εξέθετε το πώς Η τουρκική δικαιοσύνη τον Ιανουάριο του 2019 επιβεβαίωσε μία φωνητική καταγραφή που αποκάλυπτε πως κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι συζητούσαν για να στήσουν μία συνωμοσία ώστε μέσα από ένα στημένο περιστατικό να προκαλέσουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Η απόφαση για μπλοκάρισμα στο twitter της Νordic Μonitor πάρθηκε από τον δικαστή Αλή Κελες του 2ου Ποινικού Δικαστηρίου Άγκυρας μία μέρα μετά από την υποβολή σχετικής αναφοράς από την κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν.
Η δικαστική απόφαση ως δικαιολογία ανέφερε την “εθνική ασφάλεια” διατάσσοντας το twitter να καταργήσει ή να αποκλείσει την πρόσβαση στο συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Το άρθρο αυτό το οποίο δημοσιεύτηκε στο twitter είχε τίτλο “Τουρκικό δικαστήριο επικυρώνει τον ήχο που αποκάλυψε την μυστική επιχείρηση της υπηρεσίας κατασκοπείας ΜΙΤ στην Συρία”/ και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Νordic Μonitor τον Ιανουάριο του 2019.

Το αρθρο αποκαλύπτει πως ένα τουρκικό δικαστήριο επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα ενός διαρρεύσαντος ηχητικού, στο οποίο ακούγονται κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι να συζητάνε την δυνατότητα παρέμβασης στη Συρία μετά από μία μυστική επιχείρηση που θα έστηνε η Υπηρεσία Πληροφοριών ΜΙΤ.

Στο ηχητικό εκείνο ακούγονται ο τότε υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου, ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλερ, να συζητάνε στις 13/3/2019 για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Ο Φιντάν ακούγεται να λέει στο ηχητικό: “Αν χρειαστεί θα στείλω τέσσερις άντρες στη Συρία θα τους βάλω να ρίξουν 8 βλήματα προς την τουρκική πλευρά και να δημιουργήσουν έτσι μία δικαιολογία για πόλεμο”.

Ενα άλλο περιστατικό στο οποίο ο Τούρκος δικαστής διέταξε μπλοκ κατά της ιστοσελίδας nordic monitor στο twitter, έλαβε χώρα όταν η ιστοσελίδα δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τις συστηματικές αποτυχίες και προβλήματα των drones που κατασκευάστηκαν από την τουρκική εταιρία Baykar, Εταιρεία που ανήκει μεταξύ άλλων και στον γαμπρό του προέδρου Ερντογάν τον Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.

Οι αποκαλύψεις τεκμηριωμένες σε ένα απόρρητο στρατιωτικό τουρκικό έγγραφο, δημοσιεύτηκαν στις 11 Μαΐου 2019 και εξέθεσαν τον τρόπο με το οποίο η κυβέρνηση κάλυψε αυτά τα προβλήματα, με τα τερματικά δεδομένων εδάφους συχνά να δυσλειτουργούν και με το πρόβλημα να ξαναρχίζει μετά την επιστροφή του στην υπηρεσία μετά από την επισκευή.

Ο γαμπρός του Ερντογάν δεν αμφισβήτησε ποτέ τα έγγραφα ή την ουσία της εκθέσεις αλλά διαμέσου του δικηγόρου του τούρκου προέδρου Αχμέτ Οζελ, υποστήριξε στις 17/5/2019 στο 1ο Ποινικό Δικαστήριο Κωνσταντινούπολις πως είχαν παραβιαστεί τα δικαιώματα του.

Ο δικαστής Μουσταφά Κολαι εξέδωσε την ετυμηγορία του την ίδια μέρα με την απόφαση υπ. αριθμόν 2019/3966 συμφωνώντας με τον ισχυρισμό του ενάγοντος πως το άρθρο που είχε δηλώσεις που προσβάλλουν τον Μπαϊρακτάρ και ως εκ τούτου τα δικαιώματα του είχαν παραβιαστεί. το άρθρο προσδιορίζει τον γαμπρό του Ερντογάν μόνο μία φορά ως κύριο υπεύθυνο της τεχνολογίας στην εταιρεία Μπαικαρ που παράγει τα drones.

Παρακάτω η απόφαση του δικαστή :


Nordic Monitor

tourkikanea.gr

Το διαβάσαμε στο: enoplos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,119,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,474,ΑΠΟΨΕΙΣ,1453,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,555,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,765,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,208,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,474,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,655,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4770,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1554,ΕΛΛΑΔΑ,2669,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,321,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1042,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,298,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,92,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,136,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2347,ΚΥΠΡΟΣ,266,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,621,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,654,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1748,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1246,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,308,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2233,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,156,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3933,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,183,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,146,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1141,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1141,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,560,ΥΓΕΙΑ,2333,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,91,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,LIFESTYLE,331,UFO,216,VIDEO,2971,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Πανικόβλητη από τις αποκαλύψεις η Τουρκική στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών - Eιδήσεις που μπλοκάρονται…
Πανικόβλητη από τις αποκαλύψεις η Τουρκική στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών - Eιδήσεις που μπλοκάρονται…
Πανικόβλητη από τις αποκαλύψεις η Τουρκική στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών - Eιδήσεις που μπλοκάρονται…
https://1.bp.blogspot.com/-2e8N_m5Up1I/XT6umbehR7I/AAAAAAAB2GE/Ft2b-VY1itEmaiO8T_WbmXbvKrP-MXL8wCLcBGAs/s640/Panikoblhth-apo-tis-apokalypseis-h-Tourkikh.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-2e8N_m5Up1I/XT6umbehR7I/AAAAAAAB2GE/Ft2b-VY1itEmaiO8T_WbmXbvKrP-MXL8wCLcBGAs/s72-c/Panikoblhth-apo-tis-apokalypseis-h-Tourkikh.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/07/Panikoblhth-apo-tis-apokalypseis-h-Tourkikh.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/07/Panikoblhth-apo-tis-apokalypseis-h-Tourkikh.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων