$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Τύμπανα πολέμου : Η ΕΕ στέλνει ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο.

Τύμπανα πολέμου : Η ΕΕ στέλνει ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο.


Είναι αστείο - για δεκαετίες δεν είχαμε ποτέ προβλήματα με τα εμπορικά πλοία που διέρχονται από τον Περσικό Κόλπο, αλλά ξαφνικά έχει γίνει ένα σημαντικό σημείο ανάφλεξης.

Όπως θα δείτε παρακάτω, οι Ιρανοί προειδοποιούν τώρα ότι σκοπεύουν να «ασφαλίσουν» τα στενά του Ορμούζ και εν τω μεταξύ ένα σχέδιο για μια ευρωπαϊκή ναυτική επιχειρησιακή δύναμη που θα αντιμετωπίσει τους Ιρανούς θα αναπτυχθεί ταχέως.

Η κατάσχεση ενός βρετανικού δεξαμενόπλοιου πριν από λίγες μέρες ενόχλησε τους βρετανούς αξιωματούχους και είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί. Φυσικά όσο περισσότερο γίνεται "κορεσμένη" η περιφέρεια του Περσικού Κόλπου με στρατιωτικά στοιχεία, τόσο πιθανότερο είναι ότι θα συμβεί ένα "λάθος" και σίγουρα δεν θα χρειαστεί ένας σπινθήρας για να ξεκινήσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος σε αυτό το σημείο.

Σήμερα, σχεδόν το 20% του συνόλου του πετρελαίου που παράγεται σε ολόκληρο τον κόσμο περνάει από το Στενό του Ορμούζ και αυτό το καθιστά μια εξαιρετικά σημαντική πλωτή οδό. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξακολουθούν να τονίζουν τη σημασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας μέσω της περιοχής και φαίνεται να χάνουν υπομονή με τους Ιρανούς.
Αλλά το Ιράν δεν σκοπεύει να υποχωρήσει. Την Τρίτη, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αρατσί, δήλωσε ότι η χώρα του «θα καταβάλει τις καλύτερες προσπάθειές της» για να εξασφαλίσει το Στενό του Ορμούζ.


Οι Ιρανοί σκοπεύουν να κρατούν τα πετρελαιοφόρα όταν τους ταιριάζει;

Η κατάσχεση του Stena Impero μας ώθησε επικίνδυνα κοντά στον πόλεμο και η βρετανική κυβέρνηση εξακολουθεί να ελπίζει ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν στην απελευθέρωση του εν λόγω δεξαμενόπλοιου.

Η Γαλλία, η Ιταλία και η Δανία έδωσαν αρχική υποστήριξη για ένα βρετανικό σχέδιο για μια ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή με στόχο την ασφαλή ναυτιλία μέσω των στενών του Ορμούζ, που προτάθηκε μετά την κατάσχεση από το Ιράν ενός πετρελαιοφόρου με βρετανική σημαία, ανέφεραν τρεις ανώτεροι διπλωμάτες της ΕΕ την Τρίτη.

Η επιφυλακτική στήριξη σε μια συνεδρίαση των απεσταλμένων της ΕΕ στις Βρυξέλλες έρχεται σε αντίθεση με την χλιαρή ανταπόκριση των ευρωπαίων συμμάχων σε μια παρόμοια αμερικανική έκκληση που ξεκίνησε στο ΝΑΤΟ στα τέλη Ιουνίου, όταν οι χώρες φοβήθηκαν ότι θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις ΗΠΑ-Ιρανικές εντάσεις.

Θα μπορούσε αυτό να είναι η αρχή μιας "συμμαχίας των πρόθυμων";

Οι βρετανοί υπουργοί εξωτερικών και αξιωματούχοι της άμυνας συζήτησαν επίσης μια πιθανή αποστολή, η οποία πιθανόν θα αφορούσε όχι μόνο τα πλοία αλλά και τα αεροσκάφη, απευθείας με τους Ιταλούς, Ισπανούς, Γάλλους και Γερμανούς ομολόγους τους.

Σε συνέντευξη στην CBS News , ο διοικητής της CENTCOM, στρατηγός Kenneth McKenzie, ισχυρίστηκε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ενδέχεται να κατέστρεψαν τουλάχιστον δύο ιρανικά αεροσκάφη την περασμένη εβδομάδα ...Θα πρέπει να είμαστε πολύ ευγνώμονες για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν περισσότερα γυρίσματα προς το παρόν, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Και ακόμα κι αν τα πράγματα σταθεροποιηθούν βραχυπρόθεσμα, η αλήθεια είναι ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταματήσει η αντίστροφη μέτρηση σε πόλεμο σε αυτό το σημείο. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν καταστήσει εξαιρετικά σαφές ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουν στους Ιρανούς να αναπτύξουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα πέρα ​​από ένα ορισμένο επίπεδο και οι Ιρανοί αγωνίζονται να προωθήσουν το πρόγραμμά τους από τότε που οι ΗΠΑ έφυγαν από την πυρηνική συμφωνία του Ομπάμα.


Εκτός αν υπάρξει κάποιο τρελό θαύμα και συμβεί μια άλλη πυρηνική συμφωνία, φαίνεται ότι ο πόλεμος βρίσκεται στον ορίζοντα.

Χωρίς αμφιβολία, ζούμε σε μια εποχή «πολέμων και φήμες πολέμων» , και μόλις ξεκινήσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, δεν θα μπορέσουμε να τον σταματήσουμε.

Ας προσευχηθούμε λοιπόν για την ειρήνη, γιατί η εναλλακτική λύση είναι πολύ φρικτή.

https://dcdirtylaundry.com/war-drums-europe-readies-a-naval-task-force-as-iran-threatens-to-secure-the-strait-of-hormuz/
http://theeconomiccollapseblog.com/archives/war-drums-europe-readies-a-naval-task-force-as-iran-threatens-to-secure-the-strait-of-hormuz

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DC DIRTY LAUNDRY ΚΑΙ ΤΟ THE ECONOMIC COLLAPSE BLOG : Corfiatiko.blogspot.com


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,475,ΑΠΟΨΕΙΣ,1459,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,558,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,765,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,208,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,479,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,655,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4779,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1558,ΕΛΛΑΔΑ,2669,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,321,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1044,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,304,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,92,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,136,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2355,ΚΥΠΡΟΣ,266,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,621,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1753,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,308,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2242,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,156,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3944,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,185,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,147,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1142,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1143,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,569,ΥΓΕΙΑ,2338,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,91,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,331,UFO,216,VIDEO,2971,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Τύμπανα πολέμου : Η ΕΕ στέλνει ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο.
Τύμπανα πολέμου : Η ΕΕ στέλνει ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο.
Τύμπανα πολέμου : Η ΕΕ στέλνει ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο.
https://1.bp.blogspot.com/-9ZFbdjvx-8Y/XT6qyHKYOpI/AAAAAAAB2FU/YGu24SKv0rYHF_2HWUr8rA3CI9U4fBTVACLcBGAs/s640/Tympana-polemou-H-EE-stelnei-nautikes.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-9ZFbdjvx-8Y/XT6qyHKYOpI/AAAAAAAB2FU/YGu24SKv0rYHF_2HWUr8rA3CI9U4fBTVACLcBGAs/s72-c/Tympana-polemou-H-EE-stelnei-nautikes.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/07/Tympana-polemou-H-EE-stelnei-nautikes.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/07/Tympana-polemou-H-EE-stelnei-nautikes.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων