$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Αόρατος μανδύας από καθρέπτες μπορεί να σταματήσει το χρόνο επ 'αόριστον

Αόρατος μανδύας από καθρέπτες μπορεί να σταματήσει το χρόνο επ 'αόριστον


Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχουν σχεδιάσει ένα αόρατο μανδύα που μπορεί να κρύψει προσωρινά αντικείμενα για αόριστο χρονικό διάστημα.

Αντικείμενα που καλύπτονται από αυτό το αόρατο μανδύα δεν θα εξαφανιστούν από το οπτικό πεδίο, αλλά μάλλον θα φαίνεται ότι ο χρόνος έχει σταματήσει τελείως για το καλλυμένο αντικείμενο. Ένα ρολόι, για παράδειγμα, θα συνεχίζει να λειτουργεί - αλλά για τον ανθρώπινο παρατηρητή, οι δείκτες ποτέ δεν θα κινούνται.

Μια χρήση για μια τέτοια συσκευή απόκρυψης είναι η ασφάλεια, όπου ένας κλέφτης θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν χρονικό μανδύα μπροστά από ένα αντικείμενο που σκοπεύει να κλέψει - έτσι ώστε οι τυχόν εξωτερικοί παρατηρητές ή οι κάμερες ασφαλείας, η κλοπή – το φαινόμενο, στην ορολογία της φυσικής - δεν έχει ακόμη συμβεί. Υπάρχουν, βέβαια, καθώς και πολλές στρατιωτικές χρήσεις, γι αυτή την εφεύρεση.

Ο μανδύας αορατότητας Northwestern είναι κατασκευασμένος από έναν απλό παλιό καθρέφτη, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή θα πρέπει να καλύψει ολόκληρο το ορατό φάσμα φωτός. Οι περισσότερες από τις πρόσφατες έρευνες σε μανδύες αορατότητας (τόσο χωρικές όσο και χρονικές) έχουν επικεντρωθεί στη χρήση μετα-υλικών- τεχνητά υλικά που μπορούν να κάμψουν το φως με παράξενους και θαυμαστούς τρόπους. Μέχρι στιγμής, όμως, έχουμε καταφέρει μόνο να κατασκευάσουμε μεταϋλικά που λειτουργούν σε στενές ηλεκτρομαγνητικές ζώνες, όπως το υπέρυθρο φως ή τα μικροκύματα - το οποία δεν είναι και πολύ χρήσιμα εάν προσπαθεί κάποιος να κρύψει κάπου, κάτι ,από τον άνθρωπο.


Ο χρονικός μανδύας, σχεδιασμένος από τον μαθηματικό Miguel Lerma, χρησιμοποιεί τέσσερεις κανονικούς καθρέφτες (B, C, F, G) και τέσσερεις ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέφτες (A, D, E, H), που μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ τους απόλυτα αντανακλαστικά, με απόλυτη διαφάνεια, ή οπουδήποτε μεταξύ τους. Βασικά, για μας για να αντιληφθούμε ένα γεγονός - όπως ένας κινούμενος δείκτης ρολογιού - το φως πρέπει να αναπηδήσει από το ρολόι και να χτυπήσει στο πίσω μέρος του ματιού μας. Αυτό συμβαίνει με την ταχύτητα του φωτός, η οποία για μια μικρή απόσταση είναι ουσιαστικά στιγμιαία. Εάν επιβραδύνει το φως πριν φτάσει το αντικείμενο, όμως, δημιουργεί μια περίοδο κατά την οποία το αντικείμενο δεν είναι φωτισμένο - και ως εκ τούτου δεν μπορείτε να δείτε το γεγονός.

Η διαδικασία είναι μάλλον πολύπλοκη, αλλά αλλάζοντας την ανακλαστικότητα των τεσσάρων ηλεκτρικά ενεργοποιημένων καθρεπτών, τα γεγονότα που συμβαίνουν στο αντικείμενο (Ο) μπορεί να κρύβονται από τον παρατηρητή. Η διάρκεια του χρονικού μανδύα είναι διπλάσια από το χρόνο που χρειάζεται το φως για να ταξιδέψει μεταξύ του Α και Β - και έτσι αν τοποθετήσετε το B πολύ, πολύ πολύ μακριά - όπως σε ένα άλλο πλανήτη - θα μπορούσε θεωρητικά να κρύψετε ένα αντικείμενο για λεπτά, ή ώρες ... ή έτη φωτός. Υποθέτω ότι θα μπορούσατε να το κάνετε ακόμη και εδώ στη Γη, αν έχετε δημιουργήσει ένα τεράστιο (και εννοώ εκατομμύρια μίλια τεράστιο) δίκτυο από καθρέφτες ικανό να αναπηδήσει το φως γύρω, για μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά.

Προς το παρόν, αυτό ακούγεται σαν ο Miguel Lerma να μην έχει κατασκευάσει ακόμη τη συσκευή - αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ο σχεδιασμός του να μην μπορεί να εφαρμοστεί σήμερα, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα και άμεσα διαθέσιμα υλικά. Στην πραγματικότητα, δεδομένης της φύσης της μηχανής του χρόνου αυτής της συσκευής, είναι πιθανό ότι κάποιος - ίσως ο στρατός – να έχει κατασκευάσει ήδη. Εμείς απλά δεν μπορούμε να το δούμε ακόμα ...


Πληροφορίες από το extremetech

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,119,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,474,ΑΠΟΨΕΙΣ,1453,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,555,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,765,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,208,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,474,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,655,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4770,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1554,ΕΛΛΑΔΑ,2669,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,321,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1042,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,298,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,92,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,136,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2347,ΚΥΠΡΟΣ,266,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,621,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,654,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1748,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1246,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,308,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2233,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,156,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3933,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,183,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,146,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1141,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1141,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,560,ΥΓΕΙΑ,2333,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,91,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,LIFESTYLE,331,UFO,216,VIDEO,2971,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Αόρατος μανδύας από καθρέπτες μπορεί να σταματήσει το χρόνο επ 'αόριστον
Αόρατος μανδύας από καθρέπτες μπορεί να σταματήσει το χρόνο επ 'αόριστον
Αόρατος μανδύας από καθρέπτες μπορεί να σταματήσει το χρόνο επ 'αόριστον
https://1.bp.blogspot.com/-xRCHJeTFADg/XT9rNhCAlSI/AAAAAAAB2IE/mRCS2AyYHfM3x3jUD2-GIgU7nFaU36pQgCLcBGAs/s640/aoratos-mandyas-apo-kathreptes-mporei-na-stamathsei.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-xRCHJeTFADg/XT9rNhCAlSI/AAAAAAAB2IE/mRCS2AyYHfM3x3jUD2-GIgU7nFaU36pQgCLcBGAs/s72-c/aoratos-mandyas-apo-kathreptes-mporei-na-stamathsei.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/07/aoratos-mandyas-apo-kathreptes-mporei-na-stamathsei.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/07/aoratos-mandyas-apo-kathreptes-mporei-na-stamathsei.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων