$type=sticky$count=4$cate=1$icon=1$show=home

Η NASA Κρύβει την Πραγματική Ταυτότητα του Φόβου.

Η NASA Κρύβει την Πραγματική Ταυτότητα του Φόβου.


Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Χρόνια τώρα υποστηρίζεται ότι το φεγγάρι Φόβος του πλανήτη Άρη, είναι ένα τεχνητό σώμα, ένας δορυφόρος που τοποθέτησαν εκεί οι εξωγήινοι ή ένας αρχαίος ανθρώπινος πολιτισμός που κατάφερε κάποτε να φύγει από την επιφάνεια της Γης…

Όλα τα παρακλάδια και οι πτυχές των υποθέσεων βασίζονται, κυρίως, σε υπολογισμούς ενός Ρώσος επιστήμονα, του Δρ Joseph Samuilovich ο οποίος έχει την θεωρία ότι οι κινήσεις της Φόβου δεν είναι σύμφωνες με αυτό που περιμένει κανείς από ένα ουράνιο σώμα με το συγκεκριμένο σχήμα και το συγκεκριμένο μέγεθός.

Το 1960, ο δρ S. Fred Singer, επιστημονικός σύμβουλος του προέδρου Eisenhower, φάνηκε να θέλει να στηρίξει μια θεωρία για τον Φόβο, το μυστήριο φεγγάρι του Άρη. Στην πραγματικότητα, μέσα από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Astronautics δήλωσε: «Ο Φόβος έγινε δεκτός ως ένα ουράνιο σώμα, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ένας τεχνητός δορυφόρος από μια προηγμένη εξωγήινη φυλή»

Υποστηρίζεται, λοιπόν, πως σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, το εσωτερικό του Φόβου χαρακτηρίζεται από μεγάλα σπήλαια, δομημένα όμως γεωμετρικά και με ορθογώνια τοιχώματα. Αυτό υποδηλώνεται από την επιστροφή των αντηχήσεων μέσω εσωτερικών ανακλάσεων που έγιναν ύστερα από ειδικές μετρήσεις.

Με άλλα λόγια, ο Φόβος δεν είναι ο τυπικός δορυφόρος που θα περίμενε κανείς να περιστρέφεται με φυσικό τρόπο γύρω από τον πλανήτη του.

Ο Φόβος παραμένει τυλιγμένος στο μυστήριο από την ανακάλυψή του, το 1877 και ακόμα και σήμερα δεν είμαστε σίγουροι για το τι συμβαίνει με αυτόν, καθώς αρκετοί, μεταξύ των επιστημόνων, αμφισβητούν την πραγματική καταγωγή του.

Τον Δεκέμβριο του 2015, η Αποστολή Mars Atmosphere and Volatile Evolution Mission (MAVEN) της NASA υλοποίησε διάφορες προσεγγίσεις κοντά στον Φόβο. «Μεταξύ των δεδομένων που επέστρεψαν στη Γη υπάρχουν κάποιες φασματικές εικόνες του Φοίβου που φωτογραφήθηκαν σε υπεριώδη ακτινοβολία», εξήγησε εκπρόσωπος της NASA.

Απώτερος σκοπός της MAVEN ήταν να κατανοήσουν αν ο Φόβος είναι στην πραγματικότητα ένας αστεροειδής που συνελήφθη από τη βαρύτητα του Άρη ή αν έχει προκύψει σταδιακά γύρω από την τροχιά του. Δυστυχώς, η NASA δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει καμία μελέτη σχετικά.

Μερικά από τα ζητήματα που συνθέτουν το μυστήριο του εν λόγω δορυφόρου είναι ότι σε προηγούμενες μελέτες αναφέρονται ίχνη οργανικών μορίων που ανιχνεύθηκαν στην επιφάνειά του. Είναι ο μοναδικός δορυφόρος που αναφέρεται ότι έχει τεράστια σπήλαια-κενά. Δεν είναι σφαιρικός, αλλά με βάση τη χαρτογράφηση Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) έχει σχήμα «πατάτας».

Η επιφάνεια του Φόβου είναι διάσπαρτη με ένα πλήθος κρατήρων, μερικοί από τους οποίους φαίνεται να έχουν παράξενες ευθυγραμμίσεις.


Στα παράδοξα συμπεριλαμβάνεται και ο διάσημος «μονόλιθος» που φαίνεται να ξεχωρίζει.


Ενώ υποστηρίζεται ότι υπάρχουν και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν ως μονόλιθοι


Ο Φόβος, αν ακολουθήσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από αυτόν, φαίνεται να κρύβει κάτι πολύ μεγάλο, το οποίο η NASA συγκαλύπτει. Ίσως, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο ότι διαστημικές αποστολές, όπως τα ρώσικα Phobos 1 και Phobos 2, και το αμερικανικό Mars Observer, εξαφανίστηκαν ανεξήγητα.

Επιπλέον και σύμφωνα με την express.co.uk, ο αστροναύτης Buzz Aldrin αναγνώρισε αυτόν τον «μονόλιθο» ως μία περίεργη «βάση». Μάλιστα είπε:

«Θα πρέπει να επισκεφτούμε τα φεγγάρια του Άρη. Υπάρχει ένας μονόλιθος εκεί – μια πολύ ασυνήθιστη δομή σε αυτό το μικρό πατατοειδές αντικείμενο (εννοεί τον Φόβο) που περνάει γύρω από τον Άρη μια φορά κάθε επτά ώρες».

Ωστόσο, δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι ο Φόβος είναι κοίλος-κούφιος, ενώ οι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν την παράξενη ανωμαλία του κύβου-μονόλιθου.

Σχετικά με αυτόν, ο Yisrael Spinoza, από το τμήμα Lunar and Planetary Laboratory του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, δήλωσε ότι είναι ένα εντελώς φυσικό φαινόμενο και ότι θα βρούμε παρόμοιες δομές και εδώ στη Γη.

«Υπάρχουν πολλοί ορθογώνιοι ογκόλιθοι στη Γη και τον Άρη και σε άλλους πλανήτες» τόνισε.

Όπως και να έχει. Κανείς μα κανείς, ούτε οι επιστήμονες ούτε οι ανεξάρτητοι ερευνητές μπορούν να υπερασπιστούν τις θεωρίες τους με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία. Καθώς και οι μεν και οι δε, πάσχουν από αυτά και στηρίζονται μόνο σε εικόνες και εικασίες.

Δείτε και τα σχετικά βιντεάκια:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

PHOBOS MONOLITH?


NASA monitored Extraterrestrial activities on Phobos and censured data from the Maven mission


Με πληροφορίες από: diadrastika.com

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,117,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,464,ΑΠΟΨΕΙΣ,1427,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,762,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,450,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,653,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4739,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1531,ΕΛΛΑΔΑ,2662,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,320,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1036,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,293,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,90,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2312,ΚΥΠΡΟΣ,265,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1728,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1243,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,307,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2198,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,156,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3903,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,141,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1140,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,537,ΥΓΕΙΑ,2320,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,330,UFO,215,VIDEO,2964,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Η NASA Κρύβει την Πραγματική Ταυτότητα του Φόβου.
Η NASA Κρύβει την Πραγματική Ταυτότητα του Φόβου.
Η NASA Κρύβει την Πραγματική Ταυτότητα του Φόβου.
https://1.bp.blogspot.com/-7hYAcZaoPWU/XTAxZzNJVpI/AAAAAAAB1wc/KDljj3fU9wAZ0h0czBbwqpSWbrR4M3vKACLcBGAs/s640/nasa-kryvi-tin-pragmatiki-taftotita-tou-fovou.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-7hYAcZaoPWU/XTAxZzNJVpI/AAAAAAAB1wc/KDljj3fU9wAZ0h0czBbwqpSWbrR4M3vKACLcBGAs/s72-c/nasa-kryvi-tin-pragmatiki-taftotita-tou-fovou.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/07/nasa-kryvi-tin-pragmatiki-taftotita-tou-fovou.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/07/nasa-kryvi-tin-pragmatiki-taftotita-tou-fovou.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων