$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$hide=mobile$show=home

$hide=mobile$show=home

ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


Θα ξεκινήσει “ανένδοτο” ο Σαμαράς;


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 άρχισαν οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της νέας κυβέρνησης την Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή των Ελλήνων. Θα ακολουθούσαν των υπολοίπων κομμάτων και προβλέπεται η όλη διαδικασία να λήξει τη Δευτέρα αργά το βράδυ με την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση!

Το παρόν άρθρο γράφτηκε την Παρασκευή και δεν γνωρίζουμε την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς!

Θεωρούμε όμως, ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα ξέφευγε το Σάββατο από την ήδη – πολλές φορές – διατυπωμένη άποψή του, πως:

«…η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τη Συμφωνία, καθώς η προάσπιση του διεθνούς δικαίου αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ασπίδα προστασίας απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα…»!

Ωστόσο αυτή η διατυπωμένη θέση του Πρωθυπουργού υπαγορεύεται από συμβούλους του και ποιους; Γιατί αυτή η θέση, ταυτίζεται απόλυτα με τις επιθυμίες της Καγκελαρίας της Γερμανίας, η οποία φρόντισε από το βράδυ διεξαγωγής των ευρωεκλογών (26 Μαΐου) να στείλει ηχηρότατο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν καταγραφόταν η μεγάλη νίκη του και της ΝΔ! και το οποίο ήταν ο σεβασμός αυτής της προδοτικής – εμετικής για τα εθνικά μας συμφέροντα Συμφωνίας!

Θα ακούσει ο Κ. Μητσοτάκης την άλλη επιστημονική άποψη;


Όμως ο Πρωθυπουργός έχει καλέσει ως θα όφειλε, όλους εκείνους που διατυπώνουν μια αντίθετη άποψη, υπερθεματίζοντας υπέρ της ολοσχερούς ακύρωσης αυτής της Συμφωνίας; Όπως ο Ελληνοαμερικανός Κρις Σπύρου, πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην πολιτειακός γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιου Χαμσάιρ! Όπως ο Γιώργος Κασιμάτης, διακεκριμένος νομικός, πολιτειολόγος και πανεπιστημιακός καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Νομικής Σχολής των Αθηνών και διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου! Όπως ο Λευτέρης Καραγιάννης, διπλωμάτης, πρώην πρέσβης στο Βελιγράδι! Όπως ο Πέτρος Παραράς, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας! Όπως ο Λευτέρης Καραγιάννης, διπλωμάτης, πρώην πρέσβης στο Βελιγράδι!

Οι τρεις πρώτοι δε, έχουν δημιουργήσει αρμόδια Επιτροπή ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς καταγγέλλουν “σκευωρία” – πολύ σοβαρή τοποθέτηση – πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτηρίζουν “ανθελληνική, παράνομα κατασκευασμένη, αντισυνταγματικά επικυρωμένη και ως εκ τούτου, ανυπόστατη” και υποστηρίζουν ότι “θα αποβιώσει στον ΟΗΕ”»!


Βέβαια εκτός αυτών των επιστημονικών απόψεων περί ολοσχερούς ακυρώσεως της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπάρχουν πάρα πολλές ακόμη!

Είναι λοιπόν επιβεβλημένο ο Πρωθυπουργός να καλέσει τους εν λόγω επιστήμονες σε σύσκεψη προκειμένου να ακούσει τα επιχειρήματά τους!

Διαφορετικά, θα καταγραφεί επίσημα πως ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδος, είναι άλλος ένα κυβερνήτης της Μέρκελ στην Ελλάδα!

Θα σηκώσει το γάντι ο Αντώνης Σαμαράς;


Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμμετείχε στο τελευταίο συλλαλητήριο στην Αθήνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και είχε δηλώσει:

«Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οποία προβοκάτσια (;;;) κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία»!

Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς στις 24 Ιανουαρίου 2019 στη Βουλή των Ελλήνων, μια ημέρα πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν καταπέλτης κατά αυτής της προδοτικής Συμφωνίας!

Παραθέτουμε παρακάτω, την καταγραφή αυτής της ομιλίας, όπως δημοσιεύθηκε στα “Νέα”:

«Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική και αυτό είναι ιστορική αλήθεια! Λένε πως υπάρχουν τρία κομμάτια της Μακεδονίας, άρα και εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι ψέμα, γιατί το 1913 δεν διαμοιράστηκε καμία Μακεδονία! Ο όρος Μακεδονία είναι μια σλαβική επινόηση, αυτό σας λέω και εγώ», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους δεν υπήρχε καμία ονομασία Μακεδονία.

Αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς πως η Πηνελόπη Δέλτα έγραφε για “μακεδονίτικα”, επισημαίνοντας πως η αναφορά της ήταν λόγω της διαμάχης Ελλάδας-Βουλγαρίας καθώς οι Έλληνες αρνούνταν να τα αποκαλέσουν βουλγάρικα.

«Μετά την αποχώρηση των Οθωμανών η επαρχία προσαρτήθηκε στη Γιουγκοσλαβία και την ονόμασαν Βαρδαρία» τόνισε. Τι υποκρύπτει η διαστρέβλωση της ιστορίας; Ανησυχούν οι ίδιοι οι Έλληνες, όπως το απέδειξαν στα συλλαλητήρια.

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις τόσο του Κωνσταντίνου Καραμανλή όσο και του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την ονομασία Μακεδονία…

Επεσήμανε δε ότι: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1992 είπε ότι, αν τα Σκόπια δεν αποτελούσαν απειλή εκείνη την στιγμή, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τι θα γινόταν στο μέλλον αν αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το χαρτί της μακεδονικής εθνότητας»!

«Δεν έχω αντίρρηση να μπουν στο ΝΑΤΟ αρκεί να αφήσουν απέξω τον αλυτρωτισμό τους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αντίθετα με τη Συμφωνία των Πρεσπών ευνοούμε τον αλυτρωτισμό τους…

Τόνισε ότι, ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Γκεοργκιέφσκι έχει πάρει βουλγαρικό διαβατήριο και μιλάει ήδη για Σκοπιανούς που αισθάνονται Βούλγαροι.

Υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει το πρόβλημα, δημιουργεί πολύ μεγαλύτερο…

«Έξω από κάθε εθνική γραμμή η Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε χαρακτηριστικά!

Ισχυρό το Σαμαρικό μπλοκ στη Βουλή…Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο συλλαλητήριο στην Αθήνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, συμμετείχε και ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος έλαβε 283 ψήφους, που είναι ρεκόρ ψήφων εκλογής ΠτΒ!

Δεν πρέπει να παραγνωριστεί ότι ο κ. Τασούλας είναι υπέρ το δέον Σαμαρικός!

Όπως άλλωστε και ο εκ των Αντιπροέδρων της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης! Όπως επίσης, ο Μάκης Βορίδης και ο Θανάσης Πλεύρης! Όπως επίσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, η Νίκη Κεραμέως, ο Νότης Μηταράκης, ο Γιάννης Βρούτσης, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος και πολλοί άλλοι!

Δηλαδή, το Σαμαρικό μπλοκ είναι μια κυβέρνηση από μόνο του!

Πιστεύετε, πως θα χτυπήσουν σύντομα όργανα στη ΝΔ; Θα ξεκινήσει “ανένδοτο” ο Αντώνης Σαμαράς;

Κοντός ψαλμός αλληλούια, διαφορετικά η Ελλάς, όπως διαφαίνεται ετούτη τη στιγμή δεν έχει καμιά ελπίδα επιβίωσης!!


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,116,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,462,ΑΠΟΨΕΙΣ,1420,ΑΡΗΣ,175,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,761,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,444,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,652,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4729,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1522,ΕΛΛΑΔΑ,2657,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,319,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1035,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,88,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2304,ΚΥΠΡΟΣ,264,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1724,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1241,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,305,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2188,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3895,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,139,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1139,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1137,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,533,ΥΓΕΙΑ,2318,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,329,UFO,215,VIDEO,2963,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
https://1.bp.blogspot.com/-GcRD7QZLwDQ/XTe2WbKP2VI/AAAAAAAB16E/hzwh5BAVxPAFYxpc_ngo6QNlykigVyqyACLcBGAs/s640/mitsotakis-samaras-compressed.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-GcRD7QZLwDQ/XTe2WbKP2VI/AAAAAAAB16E/hzwh5BAVxPAFYxpc_ngo6QNlykigVyqyACLcBGAs/s72-c/mitsotakis-samaras-compressed.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/07/samaras-enantion-mhtsotakh.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/07/samaras-enantion-mhtsotakh.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων