$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Προοίμιο εξελίξεων για τη «Μεγάλη Αλβανία»: Πάνω από 11.000 Αλβανοί μετακινήθηκαν από Κόσοβο στη Ν.Σερβία

Τρομερό σχέδιο αποκαλύπτουν βαλκανικά ΜΜΕ σχετικά με το σχέδιο εποικισμού της Ν.Σερβίας με Αλβανούς, την αγορά οικιών και οικοπέδων από


Τρομερό σχέδιο αποκαλύπτουν βαλκανικά ΜΜΕ σχετικά με το σχέδιο εποικισμού της Ν.Σερβίας με Αλβανούς, την αγορά οικιών και οικοπέδων από τους ίδιους, για την μελλοντική ανακήρυξη αυτονομίας της περιοχής, στα χνάρια του Κοσόβου το 1999, κινητοποιώντας τους Σέρβους πολιτικούς.

Εκτιμάται ότι μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια περισσότεροι από 11.000 Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου έχουν μεταναστεύσει στη νότια Σερβία (Πρέσεβο). Η μαζική απόκτηση οικιών και γης από τους Σέρβους άρχισε συστηματικά το 2010. Οι Αλβανοί αγοράζουν κυρίως ακίνητα σε σερβικά χωριά που βρίσκονται στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Δήμος του Bujanovac τους τελευταίους μήνες μοιάζει με ένα μεγάλο εργοτάξιο. Κτίρια φυτρώνουν σαν μανιτάρια και κυρίως κανείς δεν ζει σε παλαιά διαμερίσματα. Τα διαμερίσματα πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές για τις δυνατότητες της περιοχής, περίπου 700 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και οι αγοραστές είναι πάντα Αλβανοί.

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια προσπάθεια των Αλβανών να «κατακτήσουν ήσυχα» το «σενάριο του Κοσσυφοπεδίου», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik και η εφημερίδα Nova gazeta.

Το όνειρο μιας «Μεγάλης Αλβανίας»

Η γιατρός Jelena Vukoicic δηλώνει στο Sputnik ότι ο μαζικός αποικισμός των Αλβανών από το Κοσσυφοπέδιο στην Ν.Σερβία άρχισε επίσης να προετοιμάζει το έδαφος για όλα όσα θα συμβούν αργότερα.

«Μας πήραν το Κοσσυφοπέδιο και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνουν το ίδιο και στο Πρέσεβο. Είναι σαφές ότι οι Αλβανοί έχουν μια σαφή στρατηγική για να διευθετήσουν τις περιοχές που θεωρούν δικές τους, επιβεβαιώνοντας έτσι την ιδέα της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», που είναι το μακροπρόθεσμο σχέδιο τους», εξηγεί η Βούκοβιτς.

Η ίδια προειδοποιεί ότι σε αυτή την περίπτωση όλοι οι Σέρβοι οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί, ειδικά επειδή οι Αλβανοί της διασποράς διαθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά και ότι τα χρήματα καταλήγουν σε μεγάλο βαθμό το να αγοράζουν σερβική γη».

«Με αυτά τα χρήματα, αγοράζουν γη και ακίνητα, ωθώντας έτσι τους Σέρβους έξω από την περιοχή τους, καθιστώντας τους αριθμητικά λιγότερους. Αυτό συμβαίνει και στη νότια Σερβία, η οποία αποτελεί μόνο μέρος του σχεδίου τους», εξηγεί η ίδια.

Η Σέρβα επιστήμονας σημειώνει ότι αυτή η διαδικασία δεν πραγματοποιείται μόνο στη Σερβία.

«Αυτό συμβαίνει επίσης στην ΠΓΔΜ, όπου οι Αλβανοί έχουν αγοράσει άνω του ήμισυ των Σκοπίων και βλέπουμε παρόμοια πράγματα να συμβαίνουν και στο Μαυροβούνιο. Το κάνουν όποτε βρίσκονται σε μεγάλους αριθμούς και όπου νομίζουν ότι θα πρέπει να κατακτήσουν έδαφος. Οφείλουμε να ξυπνήσουμε για μια στιγμή και να συνειδητοποιήσουμε ότι περιβαλλόσαστε από Αλβανούς που δεν έχουν ζήσει ποτέ στην περιοχή, οι οποίοι στην συνέχεια θα αναζητήσουν διεθνή βοήθεια για την απομάκρυνση ενός άλλου τμήματος της επικράτειάς μας», καταλήγει η ίδια.

Οι Σέρβοι θεωρούν ότι η αλβανική μειονότητα εποικίζει την Νότια Σερβία και φοβούνται ότι υπάρχει σχέδιο αυτονομίας των Αλβανών πίσω από το απροσδόκητο εμπόριο ακινήτων.

Μη ρεαλιστικές τιμές

Υπολογίζεται ότι μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια περισσότεροι από 11.000 Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου έχουν μεταναστεύσει στο Νις και ο λόγος για τον οποίο οι Σέρβοι πωλούν την περιουσία τους είναι ότι δεν έχουν χρήματα. Από την άλλη πλευρά, ο σκοπός των Αλβανών είναι να επεκταθούν πέρα ​​από τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου.

«Οι Αλβανοί αγοράζουν κυρίως οικόπεδα και σπίτια σε σερβικά χωριά που βρίσκονται στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, δηλαδή στην περιοχή γύρω από το Vranje, στα σύνορα με το Bujanovac, αλλά και στις περιοχές Toplice, Prokuplje, Kurshumlise, Blace, υψηλότερα από την πραγματική τιμή. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αρχεία για την πώληση ακινήτων, οπότε είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πόσοι Αλβανοί στην πραγματικότητα κατέχουν ιδιοκτησίες σε αυτό το τμήμα της Σερβίας», δηλώνει η Jelena Vukoicic.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου εξακολουθούν να θεωρούνται πολίτες του κράτους της Σερβίας, ώστε να μπορούν να αγοράζουν ελεύθερα ακίνητα στη Σερβία.

Το Novi Bazaar βρίσκεται επίσης στη λίστα των αγαπημένων τοποθεσιών για τους Αλβανούς, αλλά οι αγοραστές ενδιαφέρονται κυρίως για μεγάλες αγροτικές ιδιοκτησίες μακριά από την πόλη.

Ελπίζουμε μόνο με όλα αυτά να ξυπνήσουν όλες οι κυβερνήσεις στα Βαλκάνια συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,494,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4798,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1574,ΕΛΛΑΔΑ,2686,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,94,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2383,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1770,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2266,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3966,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,587,ΥΓΕΙΑ,2352,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Προοίμιο εξελίξεων για τη «Μεγάλη Αλβανία»: Πάνω από 11.000 Αλβανοί μετακινήθηκαν από Κόσοβο στη Ν.Σερβία
Προοίμιο εξελίξεων για τη «Μεγάλη Αλβανία»: Πάνω από 11.000 Αλβανοί μετακινήθηκαν από Κόσοβο στη Ν.Σερβία
Τρομερό σχέδιο αποκαλύπτουν βαλκανικά ΜΜΕ σχετικά με το σχέδιο εποικισμού της Ν.Σερβίας με Αλβανούς, την αγορά οικιών και οικοπέδων από
https://1.bp.blogspot.com/-M2k5KSRsD0E/XWh4s816DjI/AAAAAAAB3I4/zfbZgy5dSE0ywxkVJ41yaYB1soexe6JJwCLcBGAs/s640/Prooimio-ekseliksewn-gia-th-Megalh-Albania.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-M2k5KSRsD0E/XWh4s816DjI/AAAAAAAB3I4/zfbZgy5dSE0ywxkVJ41yaYB1soexe6JJwCLcBGAs/s72-c/Prooimio-ekseliksewn-gia-th-Megalh-Albania.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/08/Prooimio-ekseliksewn-gia-th-Megalh-Albania.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/08/Prooimio-ekseliksewn-gia-th-Megalh-Albania.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων