$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

$show=home

Η αρκούδα και ο δράκος - Τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ αν οι στρατιές της Ρωσίας και της Κίνας ενωθούν

Η αρκούδα και ο δράκος. Τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ αν οι στρατιές της Ρωσίας και της Κίνας ενωθούν


Συμμετέχοντες στις ρωσικές και κινεζικές ομάδες στην τελετή κλεισίματος του διεθνούς διαγωνισμού "άριστος στρατός”

ΜΟΣΧΑ, 2 Αυγ-RIA Novosti, Αντρέι Κότς. Η Ρωσία και η Κίνα έχουν έλθει πιο κοντά-πρόσφατα αεροσκάφη μακράς εμβέλειας πραγματοποίησαν τις πρώτες κοινές περιπολίες.

Τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά, δύο TU-95 MS και δύο H-6K, πέρασαν από τη θάλασσα της Ιαπωνίας και την θάλασσα της Ανατολικής Κίνας . Λίγο πριν από αυτό, ο πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ διέταξε την οργάνωση διαπραγματεύσεων για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προβλέπουν ήδη τη δημιουργία μιας στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ του Πεκίνου και της Μόσχας ικανή να αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ. Αν και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μια τέτοια συμμαχία, το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti προσπάθησε να αξιολογήσει την πλήρη πολεμική τους δύναμη.

Τανκς και κανόνια

Υποθετικά, μια στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας θα μπορούσε πράγματι να αποτελέσει το ιδανικό αντίβαρο στο ΝΑΤΟ. Τα δύο κράτη, τα οποία καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ευρασίας, έχουν τεράστιους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους. Ο συνολικός αριθμός των ενόπλων δυνάμεων είναι περισσότεροι από 3.000.000 άνθρωποι. Αυτό είναι ελαφρώς λιγότερο από το ΝΑΤΟ.

Ο αριθμός των πυρηνικών κεφαλών είναι σε ισοτιμία. Το μερίδιο του λέοντος στο πυρηνικό απόθεμα του πλανήτη ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία. Η Κίνα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι σκοπεύει να διατηρήσει το στρατηγικό της οπλοστάσιο σε ένα ελάχιστο επαρκές επίπεδο. Ο ακριβής αριθμός των κινεζικών κεφαλών κρατείται μυστικός, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 270.


Μεταφορά-εκτοξευτή του συγκροτήματος της RS-24 στη στρατιωτική παρέλαση αφιερωμένο στην 73 η επέτειο της νίκης στο β ' Παγκόσμιο πόλεμο

Η Ρωσία και η Κίνα υπερτερούν κατά πολύ της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας σε τάνκς, την κύρια δύναμη κρούσης του στρατού. Λαμβάνοντας υπόψη τα θωρακισμένα οχήματα σε αποθήκες αποθήκευσης, η δυνητική Συμμαχία έχει περίπου 26.000 οχήματα μάχης εναντίον 15.000 σε χώρες του ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή, οκτώ από τα 29 κράτη της Συμμαχίας δεν έχουν καθόλου τις δικές τους θωρακισμένες μονάδες.

Οι «θεοί του πολέμου» είναι επίσης στο πλευρό της Ρωσίας και της Κίνας. Οι δύο χώρες είναι οπλισμένες με 28-30 χιλιάδες διαφορετικά όπλα, κανόνια, όλμους και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων. Με τα αποθεματικά, οι αριθμοί είναι ακόμη πιο σοβαροί: μόνο στη Ρωσία υπάρχουν 22500 κομμάτια πυροβολικού σε αποθήκες. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ βρίσκεται επίσης σε κατάσταση "φωτιάς". Στις στρατιές των Συμμαχικών χωρών-25.000 όπλα.

Ασιατικές φιλοδοξίες

Το ΝΑΤΟ σίγουρα ξεπερνά τη Ρωσία και την Κίνα στη θάλασσα, κυρίως χάρη στο ισχυρό αμερικανικό ναυτικό. Τα πλοία και τα υποβρύχια στους στόλους της Συμμαχίας είναι περισσότερα από 2200, συμπεριλαμβανομένων των σκαφών υποστήριξης και των πλοίων της ακτοφυλακής. Το ΝΑΤΟ έχει απόλυτη υπεροχή σε πυραυλικά σκάφη και μεταφορείς αεροσκαφών. Οι στόλοι της Ρωσίας και της Κίνας-έχουν μόλις πάνω από 900 σκάφη. Ο μεγαλύτερος στόλος υποβρυχίων ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες (68 σκάφη). Η Ρωσία και η Κίνα έχουν 64 και 68 σκάφη, αντίστοιχα.

Τέλος, το NATO έχει τη μεγαλύτερη αεροπορία στον κόσμο. Η πολεμική αεροπορία της Συμμαχίας έχει 20.500 αεροσκάφη, ελικόπτερα και μεταφορικά σκάφη (λαμβάνοντας υπόψη τις στρατιωτικές μεταφορές, τα αναγνωριστικά, τα ειδικά οχήματα αεροπορίας και κατάρτισης). Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει σχεδόν 14.000 αεροσκάφη. Η Ρωσία και η Κίνα μπορούν να σηκώσουν περίπου 6500 αεροσκάφη και ελικόπτερα στον αέρα.

Ο PLA (Κινέζικος στρατός) έχει ισχυρή επίγεια δύναμη περίπου 925.000 άτομα. Η Κίνα διαθέτει μεγάλο αριθμό τμημάτων και ταξιαρχιών έτοιμων για μάχη, συμπεριλαμβανομένων των επανδρωμένων και εξοπλισμένων από προσωπικό και εξοπλισμό εν καιρώ πολέμου, καθώς και σύγχρονα μέσα πολέμου. Ειδικότερα, το 2017, η μαζική παραγωγή των τανκς VT-4, τα οποία ταξινομούνται από ειδικούς ως ενδιάμεσος εξοπλισμός μεταξύ των τανκς τρίτης και τέταρτης γενιάς (η τελευταία περιλαμβάνει, για παράδειγμα, το ρωσικό T-14 στην πλατφόρμα Αρμάτα).

Ο ρυθμός εκσυγχρονισμού του κινεζικού Ναυτικού προκαλεί επίσης έκπληξη στους εμπειρογνώμονες. Σε μια δεκαετία, το Πεκίνο μπόρεσε να προωθήσει σοβαρά ένα πρόγραμμα για την κατασκευή επιφανειακών και υποβρύχιων πλοίων όλων των τάξεων και βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένων των αντιτορπιλικών και των αεροπλανοφόρων . Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η συσσώρευση της εκστρατευτικής ικανότητας. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην κατασκευή πλοίων για τη μεταφορά μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων με εξοπλισμό και όπλα σε μεγάλες αποστάσεις.

Ρωσία και η Κίνα θα μπορούσαν να αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια στη στρατιωτική σφαίρα. Η Ένωση αυτών των δύο κρατών μπορεί να γίνει ένα νέο κέντρο εξουσίας στο πολυπολικό σύστημα του μέλλοντος. Φυσικά, σήμερα δεν υπάρχει συζήτηση για ένα τέτοιο συνασπισμό, αλλά η πορεία της προσέγγισης έχει ήδη ληφθεί. Και διεξοδικά.

Ενάντια στη Δύση

Το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις για τη στρατιωτική συνεργασία. Η συζήτηση για ένα πιθανό τελικό έγγραφο συμφωνήθηκε με το Υπουργείο Εξωτερικών. Η θέση των επικείμενων διαπραγματεύσεων και η ημερομηνία τους δεν αναφέρονται. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα λάβουν χώρα.

Η κοινή περίπολος Ρώσων και Κινέζων "επισκεπτών" που πραγματοποιήθηκε την επομένη της δημοσίευσης της εντολής του πρωθυπουργού δεν είναι ούτε μια απλή σύμπτωση. Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης της Κίνας Γου Κιάνγκ είπε ότι η Ρωσία και η Κίνα θα συνεχίσουν τις κοινές επιχειρήσεις.


"Τύπος 99" τανκς του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας στο σημείο "Tsugol" της Βαϊκάλης

Θυμηθείτε ότι τον Ιούνιο του 2017, ο υπουργός Αμύνης Σεργκέι Shoigu συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό τουChang Wanquan στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής στην Αστάνα και πρότεινε να υπογράψουν χάρτη πορείας για τη στρατιωτική συνεργασία για το 2017-2020. Η αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών ήταν 12 ετών μέχρι τότε, την πρώτη φορά που η Ρωσία και η Κίνα πραγματοποίησαν διμερείς ασκήσεις σε 2005 στη χερσόνησο Σαντονγκ της Κίνας και στο Βλαδιβοστόκ. Περισσότεροι από 10000 στρατιώτες και αξιωματικοί συμμετείχαν σε αυτά. Οι ελιγμοί έχουν γίνει ετήσιοι. Σήμερα, η Κίνα είναι ένας τακτικός συμμετέχων στους διεθνείς αγώνες του στρατού.

«Η Ρωσία και η Κίνα στον στρατιωτικό τομέα πλησιάζουν σοβαρά», δήλωσε στο RIA Novosti ο Alexander Plendzhiev, ανώτερος λέκτορας στο Ρωσικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Plekhanov και ο Αλεξάντερ Περέντζιεφ, μέλος τους συμβουλευτικού συμβουλίου των Αξιωματικών της Ρωσίας.

"Αυτό βασίζεται σε ισχυρή οικονομική συνεργασία και στα παγκόσμια έργα στα οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες. Η Μόσχα και το Πεκίνο καταλαβαίνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επιθετικές απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό οφείλεται στην αναπόφευκτη διαδικασία απώλειας της παγκόσμιας ηγεσίας της Ουάσιγκτον. Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους πιέζουν τη Ρωσία και την Κίνα. Οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπιστούν . Γιατί να το κάνουμε μόνοι μας , αν μπορούμε να ενωθούμε;

Πέρυσι, στρατιώτες του PLA εντάχθηκαν με Ρώσους συντρόφους στις κοινές ασκήσεις Vostok 2018. Επιπλέον, η Κίνα ήταν η πρώτη ξένη χώρα που έλαβε τα Ρωσικά αμυντικά πυραυλικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 “Θρίαμβος” και τα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Su-35 . Είναι ασφαλές να πούμε ότι το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο κρατών είναι πραγματικά πρωτοφανές στην πρόσφατη ρωσική ιστορία.

https://ria.ru/20190802/1557070624.html

Το διαβάσαμε στο: tokoutsavaki.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,119,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,473,ΑΠΟΨΕΙΣ,1450,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,555,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,765,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,207,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,472,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,655,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4765,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1553,ΕΛΛΑΔΑ,2669,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,321,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1041,ΕΣΕΙΣ,507,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,297,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,92,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,135,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2343,ΚΥΠΡΟΣ,266,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,620,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,654,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1748,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,622,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1244,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,308,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2232,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,156,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3931,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,183,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,146,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1141,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1141,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,556,ΥΓΕΙΑ,2330,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,91,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,LIFESTYLE,331,UFO,216,VIDEO,2970,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Η αρκούδα και ο δράκος - Τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ αν οι στρατιές της Ρωσίας και της Κίνας ενωθούν
Η αρκούδα και ο δράκος - Τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ αν οι στρατιές της Ρωσίας και της Κίνας ενωθούν
Η αρκούδα και ο δράκος. Τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ αν οι στρατιές της Ρωσίας και της Κίνας ενωθούν
https://1.bp.blogspot.com/--hwH5eQkK0A/XUS0s4A5V7I/AAAAAAAB2QY/qO5cRoEYN68_lL8prUMjIFUJ6N3bEcPSACLcBGAs/s640/H-arkouda-kai-o-drakos-Ti-tha-symbei-sto-NATO.jpg
https://1.bp.blogspot.com/--hwH5eQkK0A/XUS0s4A5V7I/AAAAAAAB2QY/qO5cRoEYN68_lL8prUMjIFUJ6N3bEcPSACLcBGAs/s72-c/H-arkouda-kai-o-drakos-Ti-tha-symbei-sto-NATO.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/08/h-arkouda-kai-o-drakos-Ti-tha-symbei-sto-NATO.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/08/h-arkouda-kai-o-drakos-Ti-tha-symbei-sto-NATO.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων