$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές σε περιοχές της Αρκτικής, όπως στη Σιβηρία, την Αλάσκα, τη Γροιλανδία και τον Καναδά.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές σε περιοχές της Αρκτικής, όπως στη Σιβηρία, την Αλάσκα, τη Γροιλανδία και τον Καναδά.


Οι θερμοκρασίες ρεκόρ του καλοκαιριού και οι ισχυροί άνεμοι έχουν καταστήσει τις πυρκαγιές του φετινού έτους ιδιαίτερα καταστροφικές.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές σε περιοχές της Αρκτικής, όπως στη Σιβηρία, την Αλάσκα, τη Γροιλανδία και τον Καναδά. Όπως αναφέρει το TVXS, oι δορυφορικές εικόνες δείχνουν πως τα σύννεφα καπνού από τις πυρκαγιές, οι οποίες συχνά προκαλούνται από ξηρές καταιγίδες (χωρίς βροχή) σε ζεστό καιρό, φαίνονται από το διάστημα.

Παρόλο που οι πυρκαγιές είναι συνηθισμένες σε αυτή τη χρονική περίοδο, οι θερμοκρασίες ρεκόρ του καλοκαιριού και οι ισχυροί άνεμοι έχουν καταστήσει τις πυρκαγιές του φετινού έτους ιδιαίτερα καταστροφικές. «Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές», λέει ο Mark Parrington, εμπειρογνώμονας για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην υπηρεσία παρακολούθησης της ατμόσφαιρας του Copernicus (Cams).

Ποιες περιοχές έχει επηρεαστεί;

Η Ανατολική Ρωσία και η Αλάσκα, τόσο εντός όσο και εκτός του Αρκτικού Κύκλου, έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ειδικότερα, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δασών αναφέρει ότι πάνω από 28 εκατομμύρια στρέμματα απομακρυσμένων δασώνκαίγονται επί του παρόντος σε έξι περιοχές της Σιβηρίας και των ανατολικών περιοχών. Ωστόσο, η Greenpeace της Ρωσίας αναφέρει ότι καίγονται περίπου 33 εκατομμύρια στρέμματα, περιοχή μεγαλύτερη από το Βέλγιο.

Η αιθαλομίχλη ανάγκασε αρκετές περιοχές να δηλωθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο καπνός περνάει σε μεγάλες πόλεις, καλύπτοντας τον ήλιο και κάνοντας δύσκολη την αναπνοή κάποιων ανθρώπων.

Ο καπνός από τις πυρκαγιές της Σιβηρίας έχει εξαπλωθεί ακόμη και στην Αλάσκα και σε τμήματα της δυτικής ακτής του Καναδά. Μάλιστα στην Αλάσκα, στις 31 Ιουλίου, 105 μεγάλες πυρκαγιές είχαν κάψει περισσότερα από 7 εκατομμύρια στρέμματα. Η πλειοψηφία των πυρκαγιών προκλήθηκαν από κεραυνούς, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC.

Αλλά και η Γροιλανδία μάχεται με τις φλόγες στην Κεκάτα Κομουνία, κοντά σε μονοπάτι του Αρκτικού Κύκλου που είναι δημοφιλές για τους πεζοπόρους. Η περιοχή αντιμετωπίζει ένα κύμα καύσωνα, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι οπάγος της θάλασσας λιώνει με γρήγορους ρυθμούς. Και ο Καναδάς πλήττεται επίσης, καθώς μια μεγάλη πυρκαγιά στα βορειοδυτικά εδάφη, μέσα στον Αρκτικό Κύκλο, έχει κάψει τουλάχιστον 455 στρέμματα, αν και η περιοχή είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερη.


Ποιος είναι ο αντίκτυπος;

Οι πυρκαγιές συμβάλλουν επίσης στην κλιματική κρίση με την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα. Έχουν απελευθερώσει περίπου 100 μεγατόνους διοξειδίου του άνθρακα μεταξύ της 1ης Ιουνίου και της 21ης Ιουλίου, σχεδόν το ισοδύναμο της παραγωγής άνθρακα του Βελγίου για το 2017.

Πόσο ασυνήθιστο είναι αυτό;

Αν και οι πυρκαγιές είναι συχνές στο βόρειο ημισφαίριο μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, η θέση και η ένταση αυτών των πυρκαγιών, καθώς και η διάρκεια τους ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστες, σύμφωνα με την Cams.

«Είναι ασυνήθιστο να βλέπεις πυρκαγιές αυτής της κλίμακας και διάρκειας σε τόσο μεγάλα γεωγραφικά πλάτη τον Ιούνιο», δήλωσε ο Parrington. «Αλλά οι θερμοκρασίες στην Αρκτική αυξάνονται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τον παγκόσμιο μέσο όρο και οι θερμότερες συνθήκες ενθαρρύνουν τις φωτιές να αναπτυχθούν και να επιμείνουν», πρόσθεσε.

Το εξαιρετικά ξηρό έδαφος και οι θερμότερες από τις μέσες θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, έχουν προκαλέσει την επιδείνωση των πυρκαγιών. Παράλληλα οι δασικές πυρκαγιές εισχωρούν βαθιά στο υπέδαφος και καίνε τύρφη, δηλαδή αποθέματα άνθρακα που εκπέμπουν αέρια του θερμοκηπίου. Οι παγκόσμιοι δορυφόροι παρακολουθούν τώρα ένα πλήθος νέων και συνεχόμενων πυρκαγιών μέσα στον Αρκτικό Κύκλο. Οι συνθήκες επιδεινώθηκαν τον Ιούνιο, τον πιο ζεστό Ιούνιο για τον πλανήτη που παρατηρήθηκε ποτέ.

Αξίζει αν σημειωθεί, ότι οι πυρκαγιές απελευθερώνουν άφθονο όγκο αποθηκευμένων στο παρελθόν αποθεμάτων διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου, άνθρακα δηλαδή που σε ορισμένες περιπτώσεις κρατήθηκε στο έδαφος για χιλιάδες χρόνια. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα ενός θερμότερου πλανήτη, όπου οι αυξημένες συγκεντρώσεις αερίων θερμοκηπίου οδηγούν στη περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας. Πολλά από τα σωματίδια από τις πυρκαγιές αυτές τελικά θα φτάσουν σε επιφάνειες πάγου στα βόρεια και θα επιταχύνουν την τήξη.
Παράλληλα, οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν ένα θανάσιμο κίνδυνο για πολλά είδη, τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να διαφύγουν, ενώ ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου δασών της Ακαδημίας Επιστημών της Σιβηρίας Αλέξάντρ Μπριουχάνοφ επισημαίνει ότι για την πλήρη αποκατάσταση των δασών στο βόρειο τμήμα της Ανατολικής Σιβηρίας θα χρειασθούν τουλάχιστον 100 χρόνια.

Με πληροφορίες από: voria.gr

ΣΧΟΛΙΑ

BLOGGER

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ]_$type=two$h=0$meta=0$rm=0$snip=0$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,109,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,415,ΑΠΟΨΕΙΣ,1288,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,547,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,749,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,194,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,373,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,35,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,33,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,639,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4546,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1429,ΕΛΛΑΔΑ,2610,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1015,ΕΣΕΙΣ,497,ΗΛΙΟΣ,103,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,261,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,76,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,101,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2158,ΚΥΠΡΟΣ,258,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,150,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,614,ΝΑΣΑ,480,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,611,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,435,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1629,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,608,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,267,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1209,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,300,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2086,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,154,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3726,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,176,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,125,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1111,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,48,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1109,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,28,ΤΟΥΡΚΙΑ,448,ΥΓΕΙΑ,2194,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,86,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,691,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,54,LIFESTYLE,315,UFO,212,VIDEO,2924,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές σε περιοχές της Αρκτικής, όπως στη Σιβηρία, την Αλάσκα, τη Γροιλανδία και τον Καναδά.
Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές σε περιοχές της Αρκτικής, όπως στη Σιβηρία, την Αλάσκα, τη Γροιλανδία και τον Καναδά.
Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές σε περιοχές της Αρκτικής, όπως στη Σιβηρία, την Αλάσκα, τη Γροιλανδία και τον Καναδά.
https://1.bp.blogspot.com/-bDLNiFk4kWA/XUhBkSYSvyI/AAAAAAAB2Wg/J3g8uttKB4k_w1BpNjxiLcGeocfy1bmpgCLcBGAs/s640/ikones-katastrofis-apo-ti-siviria.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-bDLNiFk4kWA/XUhBkSYSvyI/AAAAAAAB2Wg/J3g8uttKB4k_w1BpNjxiLcGeocfy1bmpgCLcBGAs/s72-c/ikones-katastrofis-apo-ti-siviria.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/08/ikones-katastrofis-apo-ti-siviria.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/08/ikones-katastrofis-apo-ti-siviria.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content