$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$hide=mobile$show=home

Oι ΗΠΑ αποκαλύπτουν το νέο τους όπλο: «Με αυτό θα κτυπήσουμε λιμάνια & υποδομές στην Ρωσία»

Oι ΗΠΑ αποκαλύπτουν το νέο τους όπλο: «Με αυτό θα κτυπήσουμε λιμάνια & υποδομές στην Ρωσία»


Όπως ήδη είναι γνωστό οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσου Βεληνεκούς (INF) σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου, κάτι που είχαν προαναγγείλει από τον Φεβρουάριο αλλά αυτό που κανείς δεν ήξερε επισήμως αλλά όλοι υποψιάζονταν είναι πως αναπτύσσουν έναν νέο πύραυλο κρουζ με συμβατικό μη πυρηνικό φορτίο.

Φυσικά αρκεί να πούμε πως ένας τέτοιος πύραυλος πολύ εύκολα αποκτάει και… πυρηνική κεφαλή σε περίπτωση έναρξης Γ’ ΠΠ.

Σε μια τέτοια σύρραξη θα χρησιμοποιηθούν και από τις δύο πλευρές όλα τα μέσα μέχρι να επιτευχθεί η… αμοιβαία καταστροφή.

Όπως αναφέρουν πηγές από την Ουάσιγκτον οι ΗΠΑ επιθυμούν να αναπτύξουν το νέο όπλο σε σημεία από τα οποία θα μπορούσε να υπερκεράσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας και να χτυπήσει «τα λιμάνια της χώρας, τις στρατιωτικές βάσεις ή τις κρίσιμες υποδομές».

Βασικός στόχος των εμπλεκομένων σε μια τέτοια τύπου σύρραξη είναι να μπορούν να πλήξουν από κοντινές αποστάσεις για να μειώσουν τον χρόνο αντίδρασης του αντιπάλου και ως προς την αυτοπροστασία του αλλά και στο να διατηρήσει την ικανότητά του να κτυπήσει με ισχύ ως αντίποινα.

Η δημιουργία ενός τέτοιου πυραύλου απαγορευόταν προηγουμένως από τη Συνθήκη INF και «θα δοκιμαστεί τις προσεχείς εβδομάδες» όπως δήλωσε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος στο CNN.

Όπως διαρρέεται από τις ΗΠΑ ο νέος πύραυλος θα είναι η απάντηση της διοίκησης Τραμπ στην υποτιθέμενη μη τήρηση της Συνθήκης INF από τη Ρωσία και αναμένεται να βοηθήσει την Ουάσιγκτον να αντιμετωπίσει τη Μόσχα στην Ευρώπη.

Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ έψαχναν για προσχήματα από πολύ καιρό για να αποχωρήσουν από την Συμφωνία. Γνωρίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να κρατήσουν την Ευρώπη σε… απόσταση από τις ρωσικές μεραρχίες είναι η ανάπτυξη πυραύλων cruise κοντά στην ρωσική παραμεθόριο.

Ο πύραυλος θα εκτοξευθεί από κινητό σύστημα εκτόξευσης, το οποίο βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Η ίδια πηγή παρατήρησε ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν επίσημα προγράμματα για την ανάπτυξη του νέου όπλου, δεδομένου ότι η INF εξακολουθούσε να ισχύει κάτι που μάλλον δεν έχει ιδιαίτερη δόση αλήθειας.

Το πρόγραμμα θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των επερχόμενων δοκιμών. Η μοίρα του πυραύλου εξαρτάται επίσης από τη χρηματοδότηση, η οποία δεν έχει εξασφαλισθεί ακόμη λόγω της αντίθεσης ορισμένων Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

Αν και οι ΗΠΑ θεωρούν τον νέο πύραυλο ως μέσο για την αντιμετώπιση της Ρωσίας στην Ευρώπη, δεν έχουν συζητήσει την ανάπτυξή του με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ανέφερε η ίδια πηγή.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν δήλωσε έτοιμο να φιλοξενήσει τους πυραύλους, αν και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νωρίτερα τέτοια σχέδια. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ υποστήριξαν ότι θα απέχουν από την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων στην Ευρώπη. Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε τη Ρωσία να στοχεύσει τους αμερικανικούς σταθμούς εκτόξευσης.

Τα σχέδια για την ανάπτυξη των νέων αμερικανικών πυραύλων στην Ευρώπη ανακοινώθηκαν από την Ουάσιγκτον υπό το πρίσμα προειδοποίησης τον Φεβρουάριο 2019 ότι η χώρα θα αποσυρθεί από τη Συνθήκη INF, η οποία απαγόρευσε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων εδάφους με βεληνεκές από 500 έως 5.500 χιλιόμετρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη συνθήκη κατηγορώντας τη Ρωσία για την ανάπτυξη πυραύλου που φέρεται να παραβιάζει τους όρους της διεθνούς συμφωνίας.

Νωρίτερα, στις 20 Οκτωβρίου 2018 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τη Συνθήκη, κατηγορώντας τη Ρωσία και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν να αναπτύσσουν όπλα που απαγορεύονται βάσει της συμφωνίας.

Η Ρωσία επανειλημμένα αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς και με τη σειρά της επεσήμανε ότι τα συστήματα Aegis Ashore των ΗΠΑ μπορούν να εξοπλιστούν με πυρηνικούς πυραύλους, οι οποίοι συνιστούν επίσης παραβίαση της συνθήκης.

Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που αναστέλλει τη συμμετοχή της Μόσχας στη συμφωνία ως συμμετρική απάντηση στην κίνηση της Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσου Βεληνεκούς (INF) σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Η Μόσχα χαρακτήρισε σοβαρό λάθος των ΗΠΑ την αποχώρηση από τη συνθήκη.

Το διαβάσαμε στο: hellas-now.com

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,116,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,462,ΑΠΟΨΕΙΣ,1422,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,761,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,448,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,653,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4734,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1525,ΕΛΛΑΔΑ,2659,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,319,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1036,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,90,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2309,ΚΥΠΡΟΣ,265,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1727,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1241,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,307,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2193,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3899,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,140,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1140,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,536,ΥΓΕΙΑ,2319,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,330,UFO,215,VIDEO,2963,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Oι ΗΠΑ αποκαλύπτουν το νέο τους όπλο: «Με αυτό θα κτυπήσουμε λιμάνια & υποδομές στην Ρωσία»
Oι ΗΠΑ αποκαλύπτουν το νέο τους όπλο: «Με αυτό θα κτυπήσουμε λιμάνια & υποδομές στην Ρωσία»
Oι ΗΠΑ αποκαλύπτουν το νέο τους όπλο: «Με αυτό θα κτυπήσουμε λιμάνια & υποδομές στην Ρωσία»
https://1.bp.blogspot.com/-PceHYDtSxG4/XUYH8o8QgUI/AAAAAAAB2UQ/56RY3O26d_4gMEEr6NAbdrcmV-B32aLaQCLcBGAs/s640/oi-ipa-apokalyptoyn-to-neo-toys-oplo-me.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-PceHYDtSxG4/XUYH8o8QgUI/AAAAAAAB2UQ/56RY3O26d_4gMEEr6NAbdrcmV-B32aLaQCLcBGAs/s72-c/oi-ipa-apokalyptoyn-to-neo-toys-oplo-me.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/08/oi-ipa-apokalyptoyn-to-neo-toys-oplo-me.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/08/oi-ipa-apokalyptoyn-to-neo-toys-oplo-me.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων