$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Οι νεαροί παράτυποι μετανάστες στην Γαλλία

Του Δημοσθένη Δαββέτα* Τον τελευταίο καιρό στο Παρίσι ( όπως και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) παρατηρείται ένα έντονα αξιοπερίεργο φα


Του Δημοσθένη Δαββέτα*

Τον τελευταίο καιρό στο Παρίσι ( όπως και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) παρατηρείται ένα έντονα αξιοπερίεργο φαινόμενο. Έφηβοι ξένοι, μετανάστες νόμιμοι η παράτυποι , μαζεύονται στις άκρες του Σηκουάνα η άλλων Παρισινών καναλιών και κοιμούνται όπου βρουν δίχως να τηρούνται κάποιοι κανόνες υγιεινής.

Επίσης, με τρόπο γρήγορο, αστραπιαίο - για να μην τους αντιληφθεί η αστυνομία - βγαίνουν στους δρόμους , ζητιανεύουν και επιστρέφουν στις πλευρές των καναλιών . Η εικόνα αυτή ανθρωπιστικά δεν είναι υποφερτή , πέρα από τους κινδύνους υγείας που εγκυμονεί. Κι αυτό που ξεσηκώνει πάνω απ' όλα τους Γάλλους πολίτες είναι ότι η πλειοψηφία αυτών των νέων γεννήθηκε από την εκμετάλλευση των απάνθρωπων κυκλωμάτων διακινητών οι οποίοι τους υπόσχονται χρήματα , ελευθερία και παραδείσια Ζωή στη Δύση.

Οι διακινητές εκμεταλλεύονται την μιζέρια αγοριών και κοριτσιών και πλουτίζουν σε βάρος τους . Αυτοί οι νέοι από τους κάποιες εκατοντάδες που ήταν το 2016 σήμερα έχουν περάσει τις 45000. Αν και το γαλλικό κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να τους περιθάλψει, το κόστος της φροντίδας τους υπολογίζεται επισήμως στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Τα χρήματα αυτά ψάχνει να τα βρει το κράτος μιας και οι τοπικές δημοτικές αρχές των Γαλλικών πόλεων έχουν άλλες άμεσες προτεραιότητες και δεν μπορούν ν' ανταπεξέλθουν με τα οικονομικά τους δεδομένα .

Οι δυνατότητες του κράτους είναι τέτοιες ώστε και τα μέσα έχει αλλά και πολιτικές αποφάσεις μπορεί να πάρει ώστε να επιστρέψουν πολλοί από τους " παράνομους" αυτούς νέους ή σ' άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή στις χώρες καταγωγής τους. Κάτι δηλαδή ανάλογο που γίνεται και με τους μεγαλύτερους σε ηλικία παράτυπους μετανάστες .

Γιατί ας μην υποκρινόμαστε ο στόχος της Γαλλικής κυβέρνησης είναι να ωθήσει, όλους όσους δεν έχουν τα στοιχεία ώστε να ζητήσουν άσυλο, να επιστρέψουν στις χώρες τους. Θα 'ναι πιο χρήσιμοι στην πατρίδα τους. Πολλοί κι όχι η πλειοψηφία των Γάλλων διαφωνούν με αυτές τις προθέσεις. Τις θεωρούν ωμή, σκληρή στάση . Πρόκειται για κάποιες κυρίως ΜΚΟ οργανώσεις, που αντίθετα μ' όσα διαλαλούν, είναι περισσότερο ακτιβιστικές παρά ανθρωπιστικές, είναι περισσότερο κλαψιάρικες παρά αποτελεσματικές.

Η στάση τους αυτή δεν βοηθά τους νέους παράτυπους μετανάστες.
Το γαλλικό κράτος έχει αποφασίσει να κάνει και σ' αυτήν την περίπτωση βιομετρικά τεστ και ο,τιδήποτε ανάλογο χρησιμοποιείται επιστημονικά για την ταυτοποίηση των προσώπων. Στόχος του δεν είναι κυρίως οι νέοι αλλά βασικά τα παράνομα κυκλώματα διακινητών που εκμεταλλεύονται την μιζέρια αυτών των νέων.
Ο Εμμανουέλ Μακρόν εγκαλείται τώρα περισσότερο από ποτέ, απ' την αντιπολίτευση και τους πολίτες, να κρατήσει και να κάνει πράξη τις προεκλογικές του υποσχέσεις, για να 'ναι αυστηρός με τους εμπόρους της ανθρώπινης απελπισίας, τους επικίνδυνους και κυνικούς διακινητές.

Άλλωστε είναι γεγονός και κοινά αποδεκτό ότι, πέρα από τις Λενινίζουσες απόψεις της ριζοσπαστικής αριστεράς που δεν θέλει να δει την κοινωνική πραγματικότητα και τις δυνατότητες υποδοχής ξένων στο έδαφός της, ποτέ η Γαλλία δεν είχε τόσους παράτυπους νέους μετανάστες παρά το γεγονός ότι είναι ανοιχτή στους νόμιμους.

Σήμερα, νόμιμη ή παράτυπη μετανάστευση, αιτήματα ασύλου, παιδιά ασυνόδευτα, νέοι ξένοι που κρύβονται για να μην αποκαλυφθούν και συλληφθούν, αυτά και τόσα άλλα έχουν αυξηθεί υπερβολικά και δυσανάλογα στην χώρα. Ο αριθμός τους έχει εκτιναχθεί επικίνδυνα. Είναι επείγον να βρεθεί λύση.

Όλοι τώρα εγκαλούν τον Εμμανουέλ Μακρόν να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του. Αλλιώς οι δημαγωγοί κι οι λαϊκιστές καραδοκούν για να εκμεταλλευτούν αυτήν την ανισορροπία για εκλογικό τους όφελος.

*Καθηγητή Φιλοσοφίας της Τέχνης, ποιητή, εικαστικού

Το διαβάσαμε στο: antinews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,494,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4798,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1574,ΕΛΛΑΔΑ,2686,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,94,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2383,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1770,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2266,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3966,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,587,ΥΓΕΙΑ,2352,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Οι νεαροί παράτυποι μετανάστες στην Γαλλία
Οι νεαροί παράτυποι μετανάστες στην Γαλλία
Του Δημοσθένη Δαββέτα* Τον τελευταίο καιρό στο Παρίσι ( όπως και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) παρατηρείται ένα έντονα αξιοπερίεργο φα
https://1.bp.blogspot.com/-_UmqvIk6F0A/XWckfS-wBgI/AAAAAAAB3G4/ZDq05aMPHq0puJFy0vb-LQsW_h5WDcL2QCLcBGAs/s640/oi-nearoi-paratupoi-metanastes-stin-gallia.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-_UmqvIk6F0A/XWckfS-wBgI/AAAAAAAB3G4/ZDq05aMPHq0puJFy0vb-LQsW_h5WDcL2QCLcBGAs/s72-c/oi-nearoi-paratupoi-metanastes-stin-gallia.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/08/oi-nearoi-paratupoi-metanastes-stin-gallia.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/08/oi-nearoi-paratupoi-metanastes-stin-gallia.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων