$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Τούρκος υπουργός Άμυνας - Έχουμε ήδη φτάσει σε συμφωνία

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, στις τουρκικές γεωτρήσεις, στην προστασία, όπως είπε, των τουρκικών δικαιωμάτων, καθώς και στις επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Τούρκος υπουργός Άμυνας

Η Κύπρος είναι «εθνική υπόθεση» για την Τουρκία και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, σε δηλώσεις του, τη Δευτέρα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, στις τουρκικές γεωτρήσεις, στην προστασία, όπως είπε, των τουρκικών δικαιωμάτων, καθώς και στις επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκική Δημοκρατία, για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο Ακάρ, προσθέτοντας ότι «είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας».

Ο Τούρκος υπουργός, μιλώντας στο TRT, τόνισε πως «είμαστε πολύ ευαίσθητοι στο θέμα της πολιτικής ισότητας και της ασφάλειας των Κυπρίων αδελφών μας και δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Πρόσθεσε ότι όλες οι συνομιλίες θα γίνονται με τρόπους ειρηνικούς και η επίτευξη λύσης θα προχωρήσει σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο. «Δεν επιβάλλουμε καμιά μέθοδο εργασίας. Δεν αποκλείουμε καμιά μέθοδο επίλυσης», διαμήνυσε ο Χουλούσι Ακάρ, εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία του με διαπραγματεύσεις που γίνονται μόνο και μόνο για χάρη των διαπραγματεύσεων.

Συνεχίζοντας, ο Ακάρ υπενθύμισε το καθεστώς των εγγυήσεων για την Κύπρο, σημειώνοντας ότι Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα και Τουρκία έχουν «σημαντικά δικαιώματα και ευθύνες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν».

«Κανείς δεν αμφιβάλει ότι θα διατηρήσουμε αυτά τα δικαιώματα και ευθύνες όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα», υπογράμμισε ο Ακάρ.

«Παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικά μας δικαιώματα ως Τουρκική Δημοκρατία όσο και τα δικαιώματα και το δίκαιο της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”», πρόσθεσε.

Κάνοντας λόγο για προσπάθεια «δημιουργίας μπλοκ», ο Τούρκος προειδοποίησε ότι «δεν έχει πιθανότητα επιβίωσης καμιά απόφαση στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία και η Βόρεια Κύπρος» και ότι «δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων με κανένα τρόπο».

Σημείωσε εξάλλου ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «είναι έτοιμες» για κάθε προσπάθεια παραβίασης των δικαιωμάτων της Τουρκίας.


«Θέλουμε όλα να γίνουν ειρηνικά. Ωστόσο, παρά αυτές τις προσεγγίσεις, θέλω να επισημάνω ότι είναι μάταιη η προσπάθεια για επίλυση των πολιτικών, στρατιωτικών και οικονομικών προβλημάτων με οποιαδήποτε απόφαση που δεν μας συμπεριλαμβάνει», υπογράμμισε.

Ο Χουλούσι Ακάρ έκανε λόγο για μια έκταση 462 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων που «έχουμε» και αποκαλούμε, όπως είπε, «γαλάζια πατρίδα».

«Έχουμε δικαιώματα εδώ. Είναι καθορισμένα με τις διεθνείς συμφωνίες. Περιμένουμε από τους συνομιλητές και γείτονές μας να συμμορφωθούν. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένουμε πρόοδο. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο», τόνισε ο Ακάρ.

Αναφερθείς στις τουρκικές έρευνες και γεωτρήσεις, είπε ότι από τη μια μεριά είναι το Μπαρμπαρός κι από την άλλη, το Φατίχ και το Γιαβούζ. «Οι ένοπλες δυνάμεις μας διασφαλίζουν την ασφάλειά τους και τη συνέχιση (των εργασιών)», επισήμανε.

Για τις σχέσεις με την Ελλάδα, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «έχουμε ήδη φτάσει σε συμφωνία με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας».

«Αρχικά, μια πολύ μεγάλη τεχνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε στην Αθήνα με Έλληνες συνομιλητές και συζήτησαν. Κατόπιν, η ίδια αντιπροσωπεία συναντήθηκε στην Τουρκία. Είμαστε υπέρ της συνέχισης των συναντήσεων. Είναι υπέρ της μιας λύσης συζητώντας τα θέματα για ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο, Αιγαίο», εξήγησε ο Χουλουσί Ακάρ.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο Χουλούσι Ακάρ αναφέρθηκε στην παραλαβή των S-400 από την Άγκυρα, σημειώνοντας πως η δεύτερη παρτίδα των συστημάτων αεράμυνας θα γίνει μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,494,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4798,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1574,ΕΛΛΑΔΑ,2686,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,94,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2383,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1770,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2266,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3966,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,587,ΥΓΕΙΑ,2352,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Τούρκος υπουργός Άμυνας - Έχουμε ήδη φτάσει σε συμφωνία
Τούρκος υπουργός Άμυνας - Έχουμε ήδη φτάσει σε συμφωνία
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, στις τουρκικές γεωτρήσεις, στην προστασία, όπως είπε, των τουρκικών δικαιωμάτων, καθώς και στις επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.
https://1.bp.blogspot.com/-OA6-IrvwsYg/XVIXHn1RrvI/AAAAAAAB2mI/5aDfsDsONnIkHf3Dq5F5p7yWwtPM1AdCwCLcBGAs/s640/tourkos-ypourgos-amynas-%25C2%25A8exoume-hdh-f.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-OA6-IrvwsYg/XVIXHn1RrvI/AAAAAAAB2mI/5aDfsDsONnIkHf3Dq5F5p7yWwtPM1AdCwCLcBGAs/s72-c/tourkos-ypourgos-amynas-%25C2%25A8exoume-hdh-f.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/08/tourkos-ypourgos-amynas.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/08/tourkos-ypourgos-amynas.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων