$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Το μεγάλο μας τσίρκο

Κώστας Παπουλής Δέκα χρόνια τώρα, η Ελλάδα αργοπεθαίνει χωρίς να της έχει μείνει ίχνος Εθνικής και Λαϊκής Κυριαρχίας. Στο άρθρο 1 τ


Κώστας Παπουλής

Δέκα χρόνια τώρα, η Ελλάδα αργοπεθαίνει χωρίς να της έχει μείνει ίχνος Εθνικής και Λαϊκής Κυριαρχίας.

Στο άρθρο 1 του Συντάγματος όμως ορίζεται: Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Οι κυβερνήσεις περνάν από το 2010, η μία μετά την άλλη, όπως τα τρένα στους σταθμούς, αλλά, όλο και περισσότερο δουλικές στον ξένο παράγοντα. Ανεβαίνουν και κατεβαίνουν, υποσχόμενες διάφορα, από την κατάργηση των μνημονίων, μέχρι την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και των φόρων (π.χ. η σημερινή), εφαρμόζοντας την αντίστροφη οικονομική πολιτική από αυτή που διακήρυξαν προεκλογικά, που επιβάλλεται φυσικά από το Βερολίνο. Σε γεωπολιτικό επίπεδο, ανάλογα, η χώρα έχει υποταχθεί στον αμερικάνικο παράγοντα, περισσότερο και από ότι η χούντα των συνταγματαρχών.

Πρόκειται για την απόλυτη παρακμή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κυβερνάει σήμερα με ουσιαστικά νούμερο 2, τον παλιό δοτό γραμματέα της ΚΝΕ Τ. Θεοδωρικάκο (μετά την διαγραφή του Κ.Σ., και κατάργηση της νεολαίας με τον κανονικό της γραμματέα, τον Γράψα, από το κόμμα, το 1989). Δείγμα ίσως των καιρών, όπου η «πολιτική» έχει μετατραπεί σε κάποιου είδους προσοδοφόρο επάγγελμα και μάρκετινγκ, ενώ η πραγματική οικονομική πολιτική στην χώρα, ασκείται από την γερμανική καγκελαρία.

Μειώσεις φόρων και ελαφρύνσεις υποσχέθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον εκλεκτό του συμβουλάτορα -και δοτό γραμματέα της ΚΝΕ- προεκλογικά. Με αυξήσεις στην ΔΕΗ ξεκίνησε η κυβέρνηση… Ο «Μακεδονομάχος» πρωθυπουργός κατάπιε την συμφωνία των Πρεσπών όπως αναμενόταν, ενώ μπροστά στην Μέρκελ, έσκυψε και γονάτισε, ξεπερνώντας σε επίκυψη όλους τους μνημονιακούς πρωθυπουργούς και προκατόχους του. Τα πρωτογενή πλεονάσματα παραπέμπονται για μείωση το 2021 (άλλωστε το 2022 μειώνονται από το πρόγραμμα σε 2,2% από 3,5%) ίσως και το 2061 λέμε εμείς …… Αναμένεται επίσης να βρέξει ανάπτυξη, καθώς δήλωσε ο πρωθυπουργός ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι θέμα ψυχολογίας!!!!!

Ψυχανάλυση λοιπόν χρειάζεται ο Λαός, για να αλλάξει ψυχολογία και να ανακάμψει η οικονομία και όχι ριζική άρση των πολιτικών λιτότητας!!!! Παράλογα πράγματα ακούγονται από τον Κυρ. Μητσοτάκη. Βέβαια, αντί ανάπτυξης, θα έλθουν και αλλά μέτρα λιτότητας και αντιδραστικές τομές, για να εξυπηρετηθούν δημοσιονομικά τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα ιδιωτικά συμφέροντα (με αιχμή τον χώρο της παιδείας, της ενέργειας και της κοινωνικής ασφάλισης).

Στα Εξάρχεια, εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες, επιχείρηση παρωδία της αστυνομίας για τις τηλεοπτικές οθόνες, όπου πετάγονται στο δρόμο μετανάστες και τα παιδιά τους με προφανή στόχο να παραδοθεί η περιοχή στον μόνο προσοδοφόρο κλάδο της -εντός ευρώ- ελληνικής οικονομίας, το real estate. Επιχείρηση που μάλλον θα γυρίσει μπούμερανγκ και θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.

Συγχρόνως, η ορκισμένη παράταξη της «αξιοκρατίας και της αριστείας» που κυβερνάει τις τελευταίες μέρες τον τόπο, που θέλει να εφαρμόσει την βάση του 10 στους μαθητές και να διαγράψει όσους φοιτητές καθυστερούν (συνήθως οι πιο αδύναμοι οικονομικά, οι υποαπασχολούμενοι και άγρια εκμεταλλευόμενοι, στην αγορά εργασίας) περνάει νομολογία, ώστε ο Διοικητής της ΕΥΠ, να μην χρειάζεται πτυχίο για να τοποθετηθεί στη θέση κάποιος Κοντολέων… Είναι πραγματικά απίθανα, αυτά που γίνονται και αυτά που λέγονται στην σύγχρονη Ελλάδα. Είναι απίθανο πόσο γρήγορα ξεφτίζει και ξεφτιλίζεται (και) ο Μητσοτάκης.

Μέσα σε αυτήν την απόλυτη σαπίλα της καταργημένης Ελληνικής Δημοκρατίας, πετάγεται και ο Τσίπρας, να καταγγείλει τον Μπόρις Τζόνσον, ότι δεν σέβεται το κοινοβούλιο, ενώ αντίθετα ο Μπόρις Τζόνσον περισώζει την λαϊκή ετυμηγορία από ένα κοινοβούλιο που θέλει να την καταργήσει και για αυτό εδώ και δυόμιση χρόνια αυτό το κοινοβούλιο δεν προχωράει στο BREXIT. O Τσίπρας, αυτός που δεν σεβάστηκε τον ελληνικό λαό και την βούλησή του το καλοκαίρι του 2015 υπερασπίζει, δήθεν, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, ενάντια όμως στην Δημοκρατία.

Σε μια πραγματική Δημο-Κρατία η βούληση του Λαού (π.χ. Δημοψήφισμα) είναι υπεράνω των κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Η άμεση Δημοκρατία πρέπει να υπερτερεί της αντιπροσωπευτικής και έμμεσης ( ή φιλελεύθερης ολιγαρχίας κατά Κορνήλιο Καστοριάδη).

Ψιλά γράμματα όλα αυτά για το Μεγάλο μας Τσίρκο, όπου η πλειοψηφία των βουλευτών ψηφίζει ότι τους πουν, οι μέσα, κατ εντολή βέβαια των έξω.

Στο τέλος δεν αποκλείεται να διαλυθεί το Μεγάλο μας Τσίρκο και να γελάσει ο Λαός, υλοποιώντας το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, εφαρμόζοντας έτσι στις κυβερνήσεις Τσίπρα-Μητσοτάκη και τις προηγούμενές τους, την παράγραφο 3 του άρθρου 120 και τελευταίου του Συντάγματος:

Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

Διότι το Μεγάλο μας Τσίρκο, παραμεγάλωσε και η ξενοδουλεία, η εξάρτηση και η λεηλασία της χώρας από ξένους και ντόπιους ολιγάρχες και μονοπώλια ξεπέρασε κάθε όριο.

Το διαβάσαμε στο: metopotouoxi.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,494,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4798,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1574,ΕΛΛΑΔΑ,2686,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,94,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2383,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1770,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2266,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3966,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,587,ΥΓΕΙΑ,2352,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Το μεγάλο μας τσίρκο
Το μεγάλο μας τσίρκο
Κώστας Παπουλής Δέκα χρόνια τώρα, η Ελλάδα αργοπεθαίνει χωρίς να της έχει μείνει ίχνος Εθνικής και Λαϊκής Κυριαρχίας. Στο άρθρο 1 τ
https://1.bp.blogspot.com/-vAl91snda-8/XXqSI4psoRI/AAAAAAAB3h4/FSfFdKSvPFsr02Hh5mvT4Rj8U61zHcVngCLcBGAsYHQ/s640/To-megalo-mas-tsirko.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-vAl91snda-8/XXqSI4psoRI/AAAAAAAB3h4/FSfFdKSvPFsr02Hh5mvT4Rj8U61zHcVngCLcBGAsYHQ/s72-c/To-megalo-mas-tsirko.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/09/To-megalo-mas-tsirko.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/09/To-megalo-mas-tsirko.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων