$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΦΑΙΡΑ – ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ FRONTEX

Η Χίος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και ανήκει στην ομάδα των νήσων που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του προσφυγικού. Ένα


Η Χίος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και ανήκει στην ομάδα των νήσων που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του προσφυγικού. Ένα νησί που πολέμησε γενναία ενάντια στους Τούρκους και εν καιρώ ειρήνης χάρη στους πατριώτες εφοπλιστές που γεννήθηκαν σε αυτά τα χώματα, το όνομά της μαζί με τη γαλανόλευκη ταξίδεψαν στα πέρατα της Γης.

Η κατάσταση όμως εν έτος 2019 μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει. Κάτω από τη μύτη της Αθήνας, το νησί έχει παραδοθεί στους Τούρκους και πάνω στο σώμα του ασελγούν διάφοροι τουρκαλάδες επιχειρηματίες. Υπό την ανοχή (ή αδιαφορία) των Κυβερνήσεων των τελευταίων ετών έχουν καταλάβει το νησί ενδεχομένως και με τους τοπικούς άρχοντες να έχουν βάλει το χεράκι τους.

Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ μετά από αρκετές καταγγελίες που έχει δεχτεί κατά καιρούς από πατριώτες Έλληνες που κατοικούν εκεί, αποφάσισε να ταξιδέψει και να καταγράψει όλα όσα συμβαίνουν και κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν τολμά να προβάλει. «Είμαστε ελεύθερη αγορά», θα πουν κάποιοι. «Είναι νόμιμοι», θα προσθέσουν κάποιοι άλλοι. «Πρόκειται για κατάληψη ελληνικού εδάφους εν καιρώ ειρήνης», λέμε εμείς στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Και πάμε στα ντοκουμέντα:

Τσεσμέ – Χίος μόνο με την ταυτότητα

Στο λιμάνι της Χίου έχει στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση από τουρκικές επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει ταξιδιωτικά πρακτορεία και μεταφέρουν χιλιάδες Έλληνες (κυρίως φοιτητές) και τουρίστες στο Τσεσμέ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι αλλά και Τούρκους από τα παράλια προς το νησί. Και όλα αυτά με μόλις 40 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της ξενάγησης, του πούλμαν και το πήγαινε – έλα με το πλοίο που φέρει τουρκική σημαία.

Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει κάθε μέρα στο λιμάνι της Χίου δίπλα ακριβώς από το λιμεναρχείο και τα σκάφη του Λιμενικού:


Ποιος ελέγχει ποιοι είναι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα; Κανείς! Διότι για κάποιο αστείο λόγο, το terminal υποδοχής των επιβατών έχει βαφτιστεί ως χώρος της Ε.Ε.


Εφόσον οι Τούρκοι «τουρίστες» εισέρχονται στην Ε.Ε γιατί απαιτείται απλά η ταυτότητα χωρίς κανέναν άλλο έλεγχο; Ποιος κοιτάει αν αυτοί που έφτασαν στη Χίο υποκρινόμενοι τους τουρίστες, ξαναμπήκαν στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής στην χώρα τους και δεν πήραν π.χ. το πλοίο της γραμμής για να φτάσουν στην ενδοχώρα και να κάψουν εκατομμύρια στρέμματα δάσους όπως έγινε το 2007; Από τα αεροδρόμια, τα ίχνη που αφήνει κάποιος είναι πολλά. Εκεί όμως δεν υπάρχουν καν κάμερες στο σημείο. Υπόθεση εργασίας και τροφή για σκέψη.

Παντού διαβάζεις τούρκικα

Όπου και να κοιτάξεις, όλες οι επιγραφές έχουν τριπλή αναγραφή σε ελληνικά, αγγλικά και τούρκικα. Όσο και να περπατάει κανείς σε οποιοδήποτε μέρος της Χίου βλέπεις αλλοδαπούς να κάθονται και να ακούν μουσική και τούρκικες επιγραφές ακόμα και στα καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων.


Και φυσικά ακόμα και οι εστιάτορες έχουν αλλάξει τα μενού για να εξυπηρετούν τους τούρκους «φίλους» μας.


Φυσικά κανείς δεν κατηγορεί τους Έλληνες επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να πάνε με το ρεύμα και να ακολουθήσουν την ανθελληνική πολιτική των αρμοδίων και κυβερνώντων αυτής της χώρας για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Η Χίος ζει από την Τουρκία γιατί κανένας Πρωθυπουργός ή έστω υπουργός τουρισμού δεν έδειξε έναν έστω υποτυπώδη πατριωτισμό και να διώξει τους Τούρκους που κατέλαβαν το νησί χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι. Με άρμα το χρήμα.


Απέναντι είναι το Τσεσμέ όπως φαίνεται από την προβλήτα της Χίου

Ηλιοθεραπεία μέχρι θανάτου για τα παλικάρια της Frontex

Κατά την τριήμερη παραμονή μας στη Χίο αναζητήσαμε δυνάμεις της Frontex που με πομπώδεις ανακοινώσεις η Ευρωπαική Ένωση διαφήμιζε την ενεργοποίηση της. Λοιπόν, το μόνο που συναντήσαμε ήταν ένα σκάφος της που μάλλον ήταν από τη Ρουμανία αν καταλάβαμε σωστά τη σημαία. Προσπαθήσαμε να ρωτήσουμε το ολιγομελές πλήρωμα που αρμένιζε το τοπίο και πείραζε τα κοριτσάκια με τα καυτά σορτσάκια χωρίς να πάρουμε απάντηση. Τσάμπα διακοπές έκαναν οι λεβέντες. Τρεις μέρες μείναμε εκεί, δεν κουνήθηκε το σκάφος ούτε χιλιοστό.


Ο Μεχμέτ από τη Ρόδο και η… πυρκαγιά της Σμύρνης

Συνομιλώντας με ντόπιους του νησιού μας είπαν ότι η επιδρομή των Τούρκων στη Χίο έγινε ασφυκτική ακριβώς με την έναρξη της κρίσης του προσφυγικού. Αυτή και μόνο η φράση αποδεικνύει πολλά για το τι κατάφεραν οι «απέναντι» με τις ορδές των δύστυχων προσφύγων και την εκμετάλλευση της δυστυχίας τους. Αξιοσημείωτο και συνάμα εξοργιστικό είναι το περιστατικό που μας μετέφερε η κυρία Χρυσούλα που μένει μέσα στο Κάστρο της Χίου από τότε που γεννήθηκε. Πρόσφατα, όπως μας εξιστορεί, είχε πάει μια εκδρομή στο Τσεσμέ. Εκεί λοιπόν ήταν ένας τυχάρπαστος πράκτορας του Ερντογάν ο Μεχμέτ, ο οποίος δήλωσε ότι γεννήθηκε στη Ρόδο και σε μικρή ηλικία μετοίκησε στη Σμύρνη. Αυτός λοιπόν κάνει τις ξεναγήσεις στην απέναντι πλευρά και, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της κατοίκου, κάποια στιγμή ανέφερε ότι η καταστροφή της Σμύρνης δεν ήταν τίποτα άλλο από μια μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε τυχαία αλλά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ξύλινων σπιτιών. Αυτό ανάγκασε τους Έλληνες να εγκαταλείψουν τη γη των προγόνων τους. «Δεν αντιδράσατε;», ρωτήσαμε. Η ίδια και ένας άλλος Έλληνας δάσκαλος που βρισκόταν στο γκρουπ φώναξαν ειρωνικά «ήταν συνωστισμός τελικά». Ο Μεχμέτ αμέσως το βούλωσε και δεν αναφέρθηκε ποτέ ξανά στην «πυρκαγιά της Σμύρνης».

Με πληροφορίες από: makeleio.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,494,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4798,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1574,ΕΛΛΑΔΑ,2686,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,94,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2383,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1770,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2266,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3966,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,587,ΥΓΕΙΑ,2352,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΦΑΙΡΑ – ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ FRONTEX
ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΦΑΙΡΑ – ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ, ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ FRONTEX
Η Χίος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και ανήκει στην ομάδα των νήσων που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του προσφυγικού. Ένα
https://1.bp.blogspot.com/-39IDoxgmSmc/XXgotk1nSlI/AAAAAAAB3eI/eI0FP1qh6I8_9evAMGwX1Am67KSZldBIwCLcBGAsYHQ/s640/katelavan-to-nisi-choris-na-pesei-sfaira-oi-tourkikes--epigrafes.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-39IDoxgmSmc/XXgotk1nSlI/AAAAAAAB3eI/eI0FP1qh6I8_9evAMGwX1Am67KSZldBIwCLcBGAsYHQ/s72-c/katelavan-to-nisi-choris-na-pesei-sfaira-oi-tourkikes--epigrafes.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/09/katelavan-to-nisi-choris-na-pesei-sfaira-oi-tourkikes-epigrafes.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/09/katelavan-to-nisi-choris-na-pesei-sfaira-oi-tourkikes-epigrafes.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων