$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Την έφερε ο Νταβούτογλου στον Ερντογάν: Τι ανακοίνωσε

Την αποχώρησή του από το Kόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και την ίδρυση νέου κόμματος ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Είναι ιστορική ευθύνη και καθήκον μας προς το έθνος να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό κόμμα», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Α.Νταβούτογλου, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός του Ερντογάν από το 2014 έως το 2016.

Ο ίδιος, τότε, διαβεβαίωνε τότε πως δε θα επέκρινε ποτέ δημόσια τον Τ.Ερντογάν. Ωστόσο, του τον Ιούλιο, όμως έσπασε τη σιωπή του παραχωρώντας «συνέντευξη-ποταμό» στην οποία κατηγόρησε το AKP ότι αποκλίνει από τους στόχους του. Παράλληλα, επέκρινε την ηγεσία διότι απαίτησε να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, όπου ηττήθηκε με οριακή διαφορά τον Μάρτιο.

«Παραιτούμαι από το κόμμα που υπηρέτησα με τιμή και στο οποίο αφιέρωσα πολλές προσπάθειες στη διάρκεια των ετών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι η εκτελεστική επιτροπή του AKP είχε αποφασίσει ομόφωνα στις αρχές Σεπτεμβρίου να παραπέμψει τον Α.Νταβούτογλου σε πειθαρχικό κομματικό όργανο με την εισήγηση να διαγραφεί.

Ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ο Νταβούτογλου χαρακτήρισε την απόφαση των διοικητικών οργάνων του AKP «πολύ σοβαρή» και «όχι σύμφωνη» με τις ιδρυτικές αρχές του κόμματος.

Η ανακοίνωση του Νταβούτογλου γίνεται ενώ άλλοτε προσωπικότητες πρώτης γραμμής, όπως ο πρώην πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο πρώην πρωθυπουργός Αλί Μπαμπατζάν, αμφότεροι ιδρυτικά μέλη του κυβερνώντος κόμματος, παίρνουν αποστάσεις από τον Τ.Ερντογάν.

Μάλιστα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επιφορτισμένος με την εποπτεία της τουρκικής οικονομίας, Μπαμπατζάν ανακοίνωσε στις 8 Ιουλίου ότι παραιτείται και αποχωρεί από το κόμμα επικαλούμενος τις «βαθιές διαφωνίες» του με την ηγεσία και την ανάγκη που υπάρχει κατ’ αυτόν να διαμορφωθεί «νέο όραμα».

Με πληροφορίες από: crashonline.gr

• Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,494,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4798,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1574,ΕΛΛΑΔΑ,2686,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,94,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2383,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1770,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2266,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3966,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,587,ΥΓΕΙΑ,2352,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Την έφερε ο Νταβούτογλου στον Ερντογάν: Τι ανακοίνωσε
Την έφερε ο Νταβούτογλου στον Ερντογάν: Τι ανακοίνωσε
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων