$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Έκθεση-«βόμβα» δυτικών μυστικών υπηρεσιών: «Συνεργασία Τουρκίας-Πακιστάν για την κατασκευή πυρηνικών όπλων»

Υπάρχει μια εξαιρετικά μυστική διασύνδεση με «πυρηνικές προεκτάσεις» στις ήδη πάρα πολύ στενές σχέσεις μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας εκτ


Υπάρχει μια εξαιρετικά μυστική διασύνδεση με «πυρηνικές προεκτάσεις» στις ήδη πάρα πολύ στενές σχέσεις μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας εκτός από τη θρησκεία, που έχει οδηγήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να γίνει ιδιαίτερα καυστικός κατά της Ινδίας, αναφέρουν πολλά ΜΜΕ, θέλοντας να προειδοποιήσουν ότι αυτό που ήθελε από το Πακιστάν το πήρε ο σουλτάνος.

Ο Ερντογάν δεν έχει κρατήσει μυστική ποτέ την επιθυμία του να βάλει την Τουρκία στο κλαμπ των χωρών με πυρηνικά όπλα. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος, «είναι απαράδεκτο οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά να απαγορεύουν στην Άγκυρα να αποκτήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα»


Η Τουρκία σήμερα όχι μόνο πουλάει πολεμικά πλοία, ελικόπτερα επιθετικά T129 ATAK στο Ισλαμαμπάντ, αλλά διατηρεί κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις με την χώρα αυτή, ειδικά στον αμυντικό τομέα και στην πυρηνική τεχνολογία. Είναι γνωστό όμως ότι οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι χωρίς πυρηνική γόμωση δεν ικανοποιούν τα νέο-οθωμανικά σχέδια του Τούρκου προέδρου, που έχει εστιάσει σε αυτό το σχέδιο όσο κανένα άλλο.Οι σχέσεις με αφορμή την μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας μεταξύ Άγκυρας και Ισλαμαμπάντ, μας πηγαίνουν πίσω στον Πακιστανό επιστήμονα Abdul Qadeer Khan, «πατέρα» του σημερινού προγράμματος πυρηνικών όπλων του Πακιστάν, ο οποίος βρέθηκε να έχει πουλήσει πολλούς φυγοκεντριτές στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, τη Λιβύη και ενδεχομένως σε άλλους μεταξύ 1987 και 2002.

Το δίκτυο του Khan προσέφερε στους αγοραστές ένα μενού τεχνογνωσίας και υλικών για να κατασκευαστεί μια βόμβα. Τα ηλεκτρονικά μέρη των φυγοκεντρητών προέρχονταν από την Τουρκία.

Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980 στην Τουρκία, οι ΗΠΑ εξέφρασαν υποψίες για τις σχέσεις Τουρκίας και Πακιστάν σχετικά με την απόκτηση πυρηνικής τεχνογνωσίας. Πολλά από τα εξαρτήματα που χρησιμοποίησε το Πακιστάν για το πυρηνικό του πρόγραμμα διακινήθηκαν μέσω της Τουρκίας.

Το 1981, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών με μυστικό non paper στην πρεσβεία της Άγκυρας, ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τις μυστικές αποστολές πυροβόλων όπλων και άλλων υλικών στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΗΠΑ, τουρκικές εταιρείες μετέφεραν επίσης αμερικανικής κατασκευής ηλεκτρικό εξοπλισμό, γνωστό ως μετατροπείς, από την Ευρώπη στο Πακιστάν. Οι μετατροπείς μετασχηματίζουν το ηλεκτρικό ρεύμα για να φορτίζουν τις μπαταρίες και να λειτουργούν ως όργανα που χρησιμοποιούνται σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Οι ΗΠΑ απειλούσαν τότε να ακυρώσουν την προτεινόμενη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς το Ισλαμαμπάντ.

«Ο γείτονας της Τουρκίας και ισχυρός αντίπαλος η Ελλάδα, κατηγόρησε τότε την Άγκυρα για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Ήδη από τη δεκαετία του ’80, ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει ότι η Τουρκία και το Πακιστάν συνεργάζονται για την παραγωγή πυρηνικής βόμβας», αναφέρει σχετικό άρθρο.

Ως ένα σημάδι των πολύ στενών δεσμών Τούρκων και Πακιστανών, ο Χαν είχε σκεφτεί τότε ακόμη και την μεταφορά ολόκληρου του συστήματος φυγοκεντρητών του στην Τουρκία.

Με αυτό το παρελθόν, δεν αποτελεί έκπληξη η είδηση ότι ξένες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι αυτήν την περίοδο υπάρχουν δυναμικές επιστημονικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών (Τουρκία -Πακιστάν) με πυρηνικούς επιστήμονες να επισκέπτονται κρυφά τις εγκαταστάσεις στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με μυστική έκθεση, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών είχε επισημάνει ότι ο Ερντογάν έχει διατάξει να ξεκινήσει κρυφά η προετοιμασία για την κατασκευή χώρων για τον εμπλουτισμό του ουρανίου και ότι η Τουρκία είχε αρχίσει να παράγει «Yellowcake», ένα υλικό που είναι απαραίτητο για τα πυρηνικά προγράμματα.

Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι εκτός από την αγορά καυσίμων ή ακόμη και πυρηνικών όπλων από το Πακιστάν, η Τουρκία θα μπορούσε επίσης να καταφύγει στην κλοπή μίας βόμβας υδρογόνου των ΗΠΑ από την αεροπορική βάση του Incirlik στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι ΗΠΑ έχουν αποθηκεύσει περίπου 50 πυρηνικές βόμβες στην αεροπορική βάση, η οποία είχε διαδραματίσει βασικό ρόλο στις επιχειρήσεις εναντίον του ISIS στη Συρία και το Ιράκ.

Εκτός από τον μυστικό πυρηνικό παράγοντα, η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν μια αμυντική σχέση, η οποία έχει μια ανοδική πορεία από τότε που ήρθε στην εξουσία ο Imran Khan.

Σύμφωνα με άρθρο μας, αμερικανικό αμυντικό ινστιτούτο αναφέρει ότι οι διμερείς δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν έχουν ενισχυθεί σε άλλου τύπου στρατιωτικό και στρατηγικό επίπεδο.

Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Πακιστάν Imran Khan στην Άγκυρα στις αρχές του 2019, οι διμερείς δεσμοί με την Τουρκία ενισχύθηκαν περαιτέρω σε στρατιωτικό και στρατηγικό επίπεδο, αναφέρει το αμερικανικό αμυντικό ινστιτούτο Defense 360 ​​Europe.

Όντας παραδοσιακοί σύμμαχοι, η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν μια ιδιαίτερη σχέση, αλλά η πρόσφατη παγίωση των αμυντικών συμφερόντων τους δεν έχει προηγούμενο και αυτό μεταφράζεται σε πλήρη σύγκλιση των εθνικών θέσεων των δύο εθνών.

Το 1988 δημιουργήθηκε μία τουρκο-πακιστανική στρατιωτική συμβουλευτική ομάδα, ενώ ο πρώτος στρατιωτικός διάλογος υψηλού επιπέδου υλοποιήθηκε το 2003. Τώρα, με τον ίδιο αυτό μηχανισμό, έχουμε σχεδόν 60 συμφωνίες που αφορούν αμυντική συνεργασία, ενώ το φόρουμ έχει αναβαθμιστεί σε Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου για τη Στρατηγική Συνεργασία.

Ενώ έχουμε όλα αυτά, μέγα-απειλή για την Ελλάδα αποτελούν πλέον οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι BORA-2 η κατασκευή των οποίων βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ενώ αναμένεται στην συνέχεια η τοποθέτησή τους υπό μορφή «ασπίδας» σε όλη την έκταση της τουρκικής επικράτειας.

Το περιεχόμενο της σύμβασης με την Roketsan αφορά την κατασκευή 8-10 συστοιχιών και 50+ πυραύλων για λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με το κωδικό BORA BF.

Οι πύραυλοι BORA διαθέτουν έντονη και αποτελεσματική προστασία σε στόχους υψηλής προτεραιότητας, αποτελώντας το νέο στρατηγικό όπλο της Άγκυρας με εμβέλεια 280 χιλιόμετρα.

Αν οι Τούρκοι καταφέρουν να τοποθετήσουν σε αυτούς τους πυραύλους πυρηνικές κεφαλές, τότε οι προκλήσεις κατά της χώρας μας αλλά και άλλων χωρών θα ανέλθουν πραγματικά σε άλλο επίπεδο.

Πηγή


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,120,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,480,ΑΠΟΨΕΙΣ,1468,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,560,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,767,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,126,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,210,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,494,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,656,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4798,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1574,ΕΛΛΑΔΑ,2686,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,322,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1047,ΕΣΕΙΣ,508,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,310,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,94,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,137,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2383,ΚΥΠΡΟΣ,267,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,622,ΝΑΣΑ,487,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,655,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,442,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1770,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,623,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,274,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1248,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,309,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2266,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,158,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3966,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,186,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1145,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1149,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,587,ΥΓΕΙΑ,2352,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,217,VIDEO,2976,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Έκθεση-«βόμβα» δυτικών μυστικών υπηρεσιών: «Συνεργασία Τουρκίας-Πακιστάν για την κατασκευή πυρηνικών όπλων»
Έκθεση-«βόμβα» δυτικών μυστικών υπηρεσιών: «Συνεργασία Τουρκίας-Πακιστάν για την κατασκευή πυρηνικών όπλων»
Υπάρχει μια εξαιρετικά μυστική διασύνδεση με «πυρηνικές προεκτάσεις» στις ήδη πάρα πολύ στενές σχέσεις μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας εκτ
https://1.bp.blogspot.com/-gw0UYEXE8LU/XZugZEHIh9I/AAAAAAAB4OU/Kfuhx-CEgw4qKl5YA0dEZMyid26ZnKZEACLcBGAsYHQ/s640/ekthesh-bomba-dytikwn-mystikwn-yphr.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-gw0UYEXE8LU/XZugZEHIh9I/AAAAAAAB4OU/Kfuhx-CEgw4qKl5YA0dEZMyid26ZnKZEACLcBGAsYHQ/s72-c/ekthesh-bomba-dytikwn-mystikwn-yphr.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/10/ekthesh-bomba-dytikwn-mystikwn-yphr.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/10/ekthesh-bomba-dytikwn-mystikwn-yphr.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων