$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Ερχεται νέος πόλεμος μετά τον πόλεμο της Τουρκίας;

Του Δημητρίου Τσαιλά. Ο πόλεμος ξαναξεκίνησε. Έχει ήδη οδηγήσει στο θάνατο και τον τραυματισμό πολλών αμάχων. Οι αεροπορικές επιδρομέ


Του Δημητρίου Τσαιλά.

Ο πόλεμος ξαναξεκίνησε. Έχει ήδη οδηγήσει στο θάνατο και τον τραυματισμό πολλών αμάχων. Οι αεροπορικές επιδρομές είναι έντονες και καλύπτουν όλες τις παραμεθόριες πόλεις μεταξύ της Συρίας, της κουρδικής περιοχής και της Τουρκίας.

Αναμένουμε από πολλούς αμάχους εκτοπισμένους από αυτές τις περιοχές να κινηθούν νότια. Αναμένουμε σφαγές και λέμε σφαγές διότι έχουμε εμπειρία πως συμπεριφέρθηκαν οι ίδιες ομάδες και το ίδιο κράτος, δηλαδή ηΤουρκία και οι τζιχαντιστές στην Αφρίν τον Μάρτιο του 2018.

Ειρηνικός διάδρομος

Πρώτα απ’ όλα, ο ειρηνικός διάδρομος ή όπως θέλετε να τον αποκαλείτε βασίζεται στην προπαγάνδα. Αυτό δεν είναι πραγματικότητα. Ισχυρίζονται ότι μάχονται τους μαχητές του ISIS, αλλά δεν υπάρχει κανένα ISIS εκεί. Οι Κούρδοι εξασφάλισαν την περιοχή. Έτσι, αυτή είναι μόνο μια προπαγάνδα του πολέμου. Μιλάνε για μια ασφαλή ζώνη 30 χιλιομέτρων βάθους η οποία βασικά είναι η κουρδική περιοχή της Συρίας. Αυτό που οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν είναι ότι η τουρκική φιλοδοξία να ξεπαστρέψουν τους Κούρδους είναι ιστορική.

Είναι αντίθετοι με την ύπαρξη οποιασδήποτε κουρδικής οντότητας. Έκαναν το ίδιο πράγμα στο ιρακινό Κουρδιστάν, αλλά στη συνέχεια υπήρχε μια επιβληθείσα ζώνη απαγόρευσης πτήσεων κατά του Σαντάμ, η οποία βοήθησε τους Κούρδους να δημιουργήσουν την οντότητα σε εκείνη την περιοχή. Εντός της Τουρκίας, οι Κούρδοι υποφέρουν φυσικά από το 1923 όταν ιδρύθηκε το τουρκικό κράτος.

Ευφυία ή λάθος του Ντόναλτ Τράμπ;

Ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η κατάσταση στη Συρία θα μπορούσε να χειροτερέψει περισσότερο από ό, τι ήταν ήδη, αλλά ο Πρόεδρος Trump το κατάφερε. Αντί να διαπραγματευτεί την απόσυρση των στρατιωτών των ΗΠΑ με την Τουρκία και τη Ρωσία, απλώς τράβηξε την πρίζα της αμερικανικής παρουσίας στα σύνορα. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα υποστήριζε ότι η παρουσία των Αμερικανών δεν ήταν χρήσιμη και έπρεπε να αποσυρθεί. Αλλά όπως ξέρουμε τα κενά γεμίζουν. Το θέμα όμως είναι να σιγουρευόμαστε ότι γεμίζουν με κάτι που προστατεύει τα συμφέροντα και την ασφάλεια όλων. Ο Trump δεν κατάφερε να το κάνει.

Τώρα το αποτέλεσμα είναι πολύ προβλέψιμο. Οι Τούρκοι θα κυνηγήσουν τους Κούρδους από τη συνοριακή περιοχή, όπου οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ζήσει για γενιές γενεών. Οι Κούρδοι θα αντισταθούν όχι μόνο εναντίον της τουρκικής επίθεσης αλλά και διεξάγοντας τρομοκρατικές ενέργειες εντός της Τουρκίας και της Τουρκοκρατούμενης Συρίας.

Έχει συμβεί ήδη σε μια τουρκική συνοριακή πόλη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Απογοητευμένοι από τον αγώνα ενάντια στην Τουρκία, οι Σύριοι Κούρδοι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τον αγώνα τους ενάντια στις αναγεννημένες δυνάμεις του ISIS ή ίσως και να εγκαταλείψουν ακόμη και τα στρατόπεδα στα οποία κρατούνται οι κρατούμενοι του ISIS.

Η αβεβαιότητα

Η Δαμασκός θα εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να προσφέρει κάποια προστασία στους Κούρδους, οι οποίοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή. Θα επιστρέψουν στον σκοπό για τον οποίο οι στρατιωτικές τους μονάδες δημιουργήθηκαν από τη Δαμασκό. Δηλαδή να επιτίθενται στην Τουρκία. Έτσι, ένας πόλεμος που μοιάζει σήμερα ότι διεξάγεται μεταξύ της Τουρκίας και των Κούρδων θα είναι σύντομα ένας πόλεμος μεταξύ Τουρκίας με τη Συρία, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Βέβαια δεν είναι αδύνατο η Δαμασκός και η Άγκυρα να επιτύχουν μια συμφωνία για την αποκατάσταση της εξουσίας των Συρίων κατά μήκος των συνόρων με αντάλλαγμα την καταστολή της κουρδικής απειλής για την Τουρκία και την επιστροφή μεγάλου αριθμού σύριων Αράβων προσφύγων από την Τουρκία στη Συρία. Αλλά, βεβαίως, είναι δυνατή και μια βρώμικη συνέχιση του πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Οι μεγάλοι χαμένοι σε όλα αυτά θα είναι οι άμαχοι της Συρίας, τόσο οι Κούρδοι όσο και οι Άραβες. Θα υποστούν μεγάλες ανθρωπιστικές καταστροφές, καθώς οι πολίτες χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες ή θα φύγουν στην προσφυγιά για να αποφύγουν τις μάχες. Αναμένεται μεγάλος αριθμός Σύρων προσφύγων να αναγκάζονται από την Τουρκία να επιστρέψουν στη Συρία, παραβιάζοντας το δικαίωμα μη επαναπροώθησης.

Συμπέρασμα

Ο Άσαντ, οι Ρώσοι και οι Ιρανοί έχουν λόγο να είναι ευχαριστημένοι. Ο πρόεδρος Trump απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η στήριξη των ΗΠΑ είναι αναξιόπιστη, οι Ρώσοι ενισχύουν την παρουσία τους στο έδαφός της Συρίας και πλέον οι βάσεις τους για έξοδο στη Μεσόγειο είναι αδιαμφισβήτητες, ο Άσαντ έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει το καθεστώς του στην εξουσία στη βορειοανατολική Συρία και οι Ιρανοί θα απολαύσουν τη γελοιοποίηση του και τη διάλυση των Κούρδων.

Δημήτριος Ν. Τσαϊλάς

(O Ναύαρχος Ε.Α. Δ. Τσαιλάς δίδαξε, μεταξύ άλλων, επι σειρά ετων στις έδρες Επιχειρησιακής Σχεδιάσεως και της Στρατηγικής και Ασφάλειας,σε ανώτερους Αξιωματικούς στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου)
Τίτλοι υποτιτλοι new-economy.gr. Photo by Himesh Kumar Behera on Unsplash

new-economy.gr

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,494,ΑΠΟΨΕΙΣ,1502,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4844,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2418,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,625,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1788,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2313,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4023,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,632,ΥΓΕΙΑ,2376,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ερχεται νέος πόλεμος μετά τον πόλεμο της Τουρκίας;
Ερχεται νέος πόλεμος μετά τον πόλεμο της Τουρκίας;
Του Δημητρίου Τσαιλά. Ο πόλεμος ξαναξεκίνησε. Έχει ήδη οδηγήσει στο θάνατο και τον τραυματισμό πολλών αμάχων. Οι αεροπορικές επιδρομέ
https://1.bp.blogspot.com/-D0xKl8VgXVA/Xap3k8lZLmI/AAAAAAAB4iA/QpHYhWzph7Elx3EiN-GcNjvFE432oHw0ACLcBGAsYHQ/s640/erchetai-neos-polemos-ton-polemo-tis-toyrkias.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-D0xKl8VgXVA/Xap3k8lZLmI/AAAAAAAB4iA/QpHYhWzph7Elx3EiN-GcNjvFE432oHw0ACLcBGAsYHQ/s72-c/erchetai-neos-polemos-ton-polemo-tis-toyrkias.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/10/erchetai-neos-polemos-ton-polemo-tis-toyrkias.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/10/erchetai-neos-polemos-ton-polemo-tis-toyrkias.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων