$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Ο εκβιασμός της Τουρκίας με το προσφυγικό και οι μπίζνες του Σουλτάνου

Νίκος Μελέτης Έτοιμος για τον επόμενο μεγάλο εκβιασμό είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου με όπλο το μεταναστευτικό να αποσπάσει χρημ


Νίκος Μελέτης

Έτοιμος για τον επόμενο μεγάλο εκβιασμό είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου με όπλο το μεταναστευτικό να αποσπάσει χρηματοδότηση από την ΕΕ, τον Αραβικό κόσμο και τη διεθνή κοινότητα για το αμφιλεγόμενο σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων από την Συρία στη Ζώνη που έχουν καταλάβει οι τουρκικές δυνάμεις, με τελικό στόχο όχι μόνο την αλλοίωση της δημογραφικής σύνθεσης στην περιοχή αλλά και την σωτηρία των μεγάλων τουρκικών κατασκευαστικών εταιριών, που βρίσκονται σε δεινή θέση.

Η επανάληψη από τον Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη των απειλών προς την Ευρώπη για «άνοιγμα της Πύλης της Ευρώπης» στα 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες» και ενώ έχει ήδη καταφέρει με τις συμφωνίες με τον Ντ. Τραμπ και τον Β. Πούτιν να επιτύχει τον στόχο απώθησης του YPG από την μεθόριο δεν είναι τυχαία, αλλά αποκαλύπτει το επόμενο βήμα του τούρκου ηγέτη, που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση χρηματοδότησης του σχεδίου του για μεταφορά στην Ζώνη τουρκικής κατοχής στην βορειοανατολική Συρία, εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.

Ένα σχέδιο το οποίο και η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολύ επιφυλακτικά, καθώς είναι σαφές ότι μόνο εκούσια μετεγκατάσταση των προσφύγων μπορεί να υπάρξει (δεν πρόκειται για επιστροφή στα σπίτια τους) και φυσικά κανείς στην Ευρώπη δεν έχει τη διάθεση ούτε αντέχει πολιτικά να διαθέσει μερικά δισεκατομμύρια ευρώ για να κτίσουν «πόλεις», σε έναν άτυπο εποικισμό στην Βορειοανατολική Συρία, οι κατασκευαστικές εταιρίες της Τουρκίας, οι περισσότερες εκ των οποίων συνδέονται με την οικογένεια Ερντογάν.

Αναλυτές που γνωρίζουν καλά την Συρία, επισημαίνουν ότι ελάχιστοι πρόσφυγες θα δεχθούν να εγκαταλείψουν τις ανεκτές δομές φιλοξενίας στην Τουρκία που προσφέρουν και ασφάλεια, για να μετεγκατασταθούν σε περιοχές αφιλόξενες, υποανάπτυκτες και επικίνδυνες ακόμη, όπου δεν υφίστανται τώρα αλλά πρόκειται αργότερα να φτιαχτούν υποδομές φιλοξενίας. Ακόμη μεγάλος αριθμός προσφύγων προέρχεται από την Δυτική Συρία και δεν πρόκειται να δεχθεί την εγκατάσταση του στην έρημο της Βορειοανατολικής Συρίας, ενώ με δεδομένο ότι οι περισσότεροι Σύριοι πρόσφυγες είναι σουνίτες δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν υπό ένα καθεστώς Αλεβιτών μέχρις ότου λήξει ο πόλεμος και υπάρξουν διεθνείς εγγυήσεις ώστε να αποτραπούν πράξεις αντεκδίκησης.

Όμως ο Τ . Ερντογάν θα συνεχίσει να πιέζει και για πολιτικούς λόγους, ώστε να εκθέτει την ΕΕ και να εξουδετερώνει την κριτική που του ασκείται τόσο για την εισβολή στην Συρία όσο και για την αντιμετώπιση όσων αντιστέκονται και αντιδρούν στην τουρκική επιχείρηση, ελπίζοντας στο τέλος ότι θα εξασφαλίσει και χρηματοδότηση ώστε να ξεκινήσει το μεγαλόπνοο σχέδιο του για δημιουργία υποδομών. Ένα έργο που θα διαρκέσει μερικά χρόνια, επιβάλλοντας έτσι ντε φάκτο την διατήρηση των τουρκικών δυνάμεων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα εντός του εδάφους της Συρίας.

Συγχρόνως όμως θα διασκεδάσει και το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της Τουρκίας, καθώς πλέον οι Σύριοι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις τοπικές κοινωνίες, ενώ σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Κωνσταντινούπολη, επανειλημμένα υπήρξαν και συγκρούσεις μεταξύ τούρκων κατοίκων και σύρων προσφύγων.

Λίγες ημέρες πριν από την επιχείρηση « Πηγή Ειρήνης» ο κ. Ερντογάν είχε εξαγγείλει σε εκδήλωση του ΑΚΡ το σχέδιο του για κατασκευή όχι απλώς καταυλισμών αλλά σύγχρονων μικρών πόλεων για τους πρόσφυγες με κόστος που θα φθάσει συνολικά έως και 27 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον τούρκο πρόεδρο να υπενθυμίζει το βάρος που έχει υποστεί ήδη η Τουρκία το οποίο ανέβασε στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είχε παρουσιάσει μάλιστα και μακέτες των σπιτιών που θα είναι 250-300 τμ και θα έχουν και κήπο 150 τμ, ενώ την ευθύνη κατασκευής τους θα έχει η κρατική εταιρία ΤΟΚΙ η οποία έχει αναλάβει πολλές «βρώμικες» δουλειές όπου δημόσιες εκτάσεις κτίσθηκαν σε συνεργασία με ιδιωτικές κατασκευαστικές αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Ένα τόσο μεγάλο έργο θα έδινε ανάσα ζωής στον κατασκευαστικό κλάδο που, αφού υπήρξε ατμομηχανή της οικονομίας, τώρα είναι σε δεινή θέση, με πολλά μεγάλα δημόσια έργα να έχουν παγώσει και ο τεράστιος δανεισμός τους να μην μπορεί αν εξυπηρετηθεί λόγω και της ανόδου του δολαρίου.

Ο κατασκευαστικός κλάδος το προηγούμενο τετράμηνο είχε καθίζηση κατά 13%, ενώ οι επενδύσεις στον κλάδο μειώθηκαν κατά 29% και εκτιμάται ότι έχουν μείνει απούλητα σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια.

Τα κίνητρα για να συνεχίσει να πιέζει με όπλο το μεταναστευτικό προκειμένου να αποσπάσει ανταλλάγματα είναι πολλά και όπως απέδειξε και στην περίπτωση της εισβολής στην Συρία, ο κ. Ερντογάν δεν πτοείται μέχρι να επιτύχει τον στόχο του. Πόσο μάλλον τώρα που θεωρεί ότι έχει και την κάλυψη Ουάσιγκτον και Μόσχας.

liberal.gr

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,493,ΑΠΟΨΕΙΣ,1500,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,528,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2310,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4019,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,629,ΥΓΕΙΑ,2375,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ο εκβιασμός της Τουρκίας με το προσφυγικό και οι μπίζνες του Σουλτάνου
Ο εκβιασμός της Τουρκίας με το προσφυγικό και οι μπίζνες του Σουλτάνου
Νίκος Μελέτης Έτοιμος για τον επόμενο μεγάλο εκβιασμό είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου με όπλο το μεταναστευτικό να αποσπάσει χρημ
https://1.bp.blogspot.com/-rAoiUGvfuB4/XbbO0vxXb6I/AAAAAAAB4yc/eTIdipYzYREq-BPldSDxz6w5ZuVqVevlgCLcBGAsYHQ/s640/o-ekbiasmos-ths-tourkias-me-to-prosfyg.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-rAoiUGvfuB4/XbbO0vxXb6I/AAAAAAAB4yc/eTIdipYzYREq-BPldSDxz6w5ZuVqVevlgCLcBGAsYHQ/s72-c/o-ekbiasmos-ths-tourkias-me-to-prosfyg.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/10/o-ekbiasmos-ths-tourkias-me-to-prosfyg.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/10/o-ekbiasmos-ths-tourkias-me-to-prosfyg.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων