$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Ο Ερντογάν ζητάει τώρα ν΄αποσυρθεί και ο συριακός στρατός από την »safe zone ».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας πρέπει να αποχωρήσουν από περιοχή της Συρίας κοντά στα σύ


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας πρέπει να αποχωρήσουν από περιοχή της Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, έτσι ώστε οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να μπορούν να επανεγκαταστήσουν ως και 2 εκατομμύρια πρόσφυγες στην περιοχή.

Και αυτό γιατί οι πρόσφυγες δεν επιθυμούν να επανέλθουν σ΄έδαφος που ελέγχει ο συριακός στρατός. 

Το αίτημα του Ερντογάν είναι παράλογο αφού θέτει την απόσυρση εθνικού στρατού από μέρος της εδαφικής του επικράτειας. Επίσης είναι αντιφατικό με τα όσα υποστηρίζει ότι υπεραμύνεται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Οι Σύριοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχασαν την (επαρχία Χατάι), με τη συριακή Αντιόχεια το 1939 όταν παραβιάστηκε κάθε Συνθήκη και περιήλθε σε τουρκική κατοχή με τη διαμεσολάβηση των Γάλλων.* Δεν είναι έτοιμοι για νέες χαμένες πατρίδες και θ΄αγωνιστούν ως το τέλος για να μην επιτρέψουν επανάληψη εθνικής καταστροφής και απώλειας εδαφών προς τον οθωμανικό παράγοντα που ξαναχτυπά.

Ένας εκπρόσωπος του Ερντογάν δήλωσε στο Associated Press ότι η επανεγκατάσταση θα είναι αδύνατη χωρίς την απόσυρση τόσο των Κούρδων όσο και των Συριακών δυνάμεων από την περιοχή, καθώς οι πρόσφυγες που στεγάζονται σήμερα στην Τουρκία δεν επιθυμούν να επιστρέψουν σε περιοχές που ελέγχονται από τις δυνάμεις του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ ‘Ασαντ.

Η Τουρκία θα συζητήσει επίσης το θέμα με τη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
« Αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε με τους Ρώσους, διότι δεν πρόκειται να αναγκάσουμε τους πρόσφυγες να πάνε όπου δεν θέλουν να πάνε », δήλωσε ο εκπρόσωπος του Erdoğan. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα είναι κατάλληλες για να επιστρέψουν όπου θα αισθάνονται ασφαλείς».

Οι πρόσφυγες «δεν θέλουν να επιστρέψουν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος», πρόσθεσε. Ο ίδιος ο Ερντογάν από το Kayseri το Σάββατο είπε ότι « εντός ενός μέρους της επιχειρησιακής μας ζώνης βρίσκονται δυνάμεις του συριακού καθεστώτος υπό την προστασία της Ρωσίας. Θα συζητήσω αυτό το θέμα με τον κ. Πούτιν. Οφείλουμε εκεί να βρούμε μια λύση ».

Το τελεσίγραφο των 120h για απόσυρση των κουρδικών δυνάμεων από παραμεθόριες περιοχές με βάση την αμερικανοτουρκική συμφωνία εκπνέει στις 22 Οκτώβρη όταν ο Ερντογάν αναμένεται να μεταβεί στη Ρωσία και να έχει συνάντηση με Πούτιν. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ συνεχίζουν την άτακτη απόσυρσή τους από το συριακό βορρά και το πρωί της Κυριακής το (Kurdistan 24) μετέφερε πως αναφορές επισημαίνουν πως οι Δυνάμεις της Συμμαχίας άρχισαν να εκκενώνουν την αεροπορική βάση Sarrin στο νότο του Kobani και να κατευθύνονται προς Hasaka.Πρόκειται για την πιο μεγάλη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο βορρά και την 4η αναχώρηση αμερικανικών δυνάμεων από βάση στη Συρία. Tην Κυριακή 70 θωρακισμένα οχήματα με αμερικανική σημαία μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό και συνοδεία ελικοπτέρων διέσχισαν το διεθνή δρόμο περνώντας από την πόλη Tal Tamr, πιστοποιεί ανταποκριτής του AFP.

Πάνω από 100 στρατιωτικά του οχήματα των αμερικάνικων δυνάμεων αποσύρθηκαν σήμερα το πρωί από τη Raqqa και κατευθύνθηκαν προς Al-Hassaka. Ο Υπ.Άμυνας των ΗΠΑ ο Mark Esper, ανακοίνωσε πως 1000 αμερικανοί στρατιώτες αποσύρονται από τη Β Συρία μετά την απόφαση Trump και θα εγκατασταθούν στο Δ Ιράκ όπου θα συνεχίσουν να πολεμούν την ΙSIS.H επιχείρηση μεταφοράς θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες.


Από Ράκα φεύγουν και τα τελευταία κατάλοιπα των ΗΠΑ 20.10.19

Αν τα 2.000.000 πρόσφυγες δεν επιθυμούν να επανέλθουν στη χώρα τους μπορούν να παραμείνουν στην προστάτιδά τους Τουρκία, δεν θ΄αλλάξει ο χάρτης γιατί το επιθυμούν οι κατσαπλιάδες τζιχαντιστές του Ερντογάν που επί 7 χρόνια επιδόθηκαν σε κάθε είδους σφαγή επί του ντόπιου μετριοπαθούς στοιχείου αλλά ηττήθηκαν.Για π.χ οι ΗΠΑ δημιουργήθηκαν κυρίως από τους πρόσφυγες προτεστάντες της Ευρώπης που έφευγαν κατά καραβιές μετά το τέλος του Τριακονταετούς πολέμου με τους καθολικούς.Τα ιστορικά παραδείγματα επ΄αυτού είναι πάμπολλα.

Στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του συμβούλου του Ερντογάν του

Yasin Aktay, που δήλωσε το Σάββατο
“Αν το συριακό καθεστώς [κυβερνητικές δυνάμεις] θέλει να μπει σε Manbij, Ayn al-Arab [Kobani] και Qamishli για να παρέχει προστασία σε Kurdish People’s Protection Units [YPG], αυτό θα θεωρηθεί από την Τουρκία ως μια δήλωση πολέμου και αυτή [η Δαμασκός] θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια ανάλογη απάντηση” εκτίμησε ο Aktay. “
*Στις 23 Ιουνίου 1939, η περιφέρεια της Hatay κατακτήθηκε από τους νεο-οθωμανούς που επωφελήθηκαν από διμερή γαλλο-τουρκική συμφωνία που είναι παράνομη. Η νομιμοποίησή της είναι αποτέλεσμα παραβίασης του άρθρου 4 της συμφωνίας εντολής της Γαλλίας, η οποία υποχρεούνταν να προστατεύσει τη Συρία, βάσει του άρθρου 18 του εσωτερικού κανονισμού του Συνδέσμου των Ηνωμένων Εθνών που ήταν τότε ο ΟΗΕ. Το άρθρο 4 της συμφωνίας εντολής του Σαν Ρέμο (18-26 Απριλίου 1920) για τη Συρία και το Λίβανο προβλέπει ότι η Εγγυήτρια Δύναμη (δηλαδή η Γαλλία) υποχρεούται να προστατεύει την εδαφική ακεραιότητα του κράτους της Συρίας και του Λιβάνου και σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο δεν περιέχει διάταξη ότι επιτρέπεται να πωλεί, να μισθώνει ή να μεταβιβάζει το σύνολο ή μέρος του σε οποιονδήποτε άλλο.

dimpenews.com

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,491,ΑΠΟΨΕΙΣ,1498,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,525,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,47,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4839,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2702,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,138,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2411,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1782,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2307,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4015,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,627,ΥΓΕΙΑ,2372,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,60,KON-MAR,1,LIFESTYLE,333,UFO,218,VIDEO,2989,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ο Ερντογάν ζητάει τώρα ν΄αποσυρθεί και ο συριακός στρατός από την »safe zone ».
Ο Ερντογάν ζητάει τώρα ν΄αποσυρθεί και ο συριακός στρατός από την »safe zone ».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας πρέπει να αποχωρήσουν από περιοχή της Συρίας κοντά στα σύ
https://1.bp.blogspot.com/-MigeBXg1Bj0/Xaz-igMMhCI/AAAAAAAB4lg/xeInEYfZQz4p4QomM2k9JmswiN8f6VOjwCLcBGAsYHQ/s640/o-erntogan-zhtaei-twra-n-aposyrthei-ka.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-MigeBXg1Bj0/Xaz-igMMhCI/AAAAAAAB4lg/xeInEYfZQz4p4QomM2k9JmswiN8f6VOjwCLcBGAsYHQ/s72-c/o-erntogan-zhtaei-twra-n-aposyrthei-ka.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/10/o-erntogan-zhtaei-twra-n-aposyrthei-ka.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/10/o-erntogan-zhtaei-twra-n-aposyrthei-ka.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων