$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home$hide=mobile

Πώς η Ολλανδία κατάφερε να γίνει η πρώτη χώρα χωρίς αδέσποτους σκύλους

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι υπάρχουν σχεδόν 200 εκατομμύρια αδέσποτοι σκύλοι παγκοσμίως. Όμως, η Ολλανδία δεν περιλαμ


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι υπάρχουν σχεδόν 200 εκατομμύρια αδέσποτοι σκύλοι παγκοσμίως. Όμως, η Ολλανδία δεν περιλαμβάνεται σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία, καθώς είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο χωρίς κανένα αδέσποτο σκύλο.

Οι Ολλανδοί λατρεύουν τα κατοικίδιά τους. Βλέπει κανείς παντού κουτάβια μέσα σε καλάθια ποδηλάτων, στις περισσότερες καφετέριες και στα εστιατόρια. Τα μικρά κατοικίδια μπορούν να μπουν στα μέσα μεταφοράς με μειωμένο εισιτήριο.

Από τον 19ο αιώνα, η Ολλανδία είχε έναν μεγάλο πληθυσμό σκύλων. Σχεδόν κάθε οικογένεια στη χώρα είχε ένα κατοικίδιο, επειδή οι πολίτες το θεωρούσαν ως σύμβολο κοινωνικού στάτους. Αλλά ο αυξημένος αριθμός των σκύλων που ζούσαν εκεί, προκάλεσε έξαρση λύσσας, η οποία έγινε μία από τις κύριες αιτίες θανάτου. Από φόβο, πολλοί ιδιοκτήτες άρχισαν να εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους, και καθώς αυτό αποτελούσε παράνομη πράξη, ξαφνικά και χωρίς κανείς να το αντιληφθεί, οι δρόμοι γέμισαν με αδέσποτα σκυλιά κάθε ράτσας.

Η Ολλανδία ήθελε να αλλάξει αυτές τις συνθήκες. Άρχισε να το κάνει οργανώνοντας μέρες κατά τις οποίες η στείρωση ήταν αναγκαστική και χωρίς χρέωση. Η κυβέρνηση κάλυπτε όλα τα έξοδα. Με αυτό τον τρόπο, κατάφεραν να στειρώσουν το 70% των θηλυκών σκύλων. Κάθε σκύλος έπρεπε να περάσει επίσης από ιατρικές εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί αν έχουν γίνει όλα τα εμβόλια και να δοθεί ιατρική βοήθεια, αν χρειαστεί.

Για περισσότερο έλεγχο και για να λυθεί το ζήτημα μια και καλή, η κυβέρνηση πέρασε έναν νόμο που προστάτευε τα ζώα και ενέκρινε έναν άλλο νόμο που σχετιζόταν με την υγεία των ζώων και την ευημερία τους. Ο νέος νόμος ενθάρρυνε τους ιδιοκτήτες να παρέχουν επαρκή προστασία και φροντίδα στα κατοικίδιά τους και να εξαλειφθεί η κακοποίηση. Αν οι ιδιοκτήτες δεν ακολουθούσαν αυτούς τους νόμου, η τιμωρία ήταν φυλάκιση τριών ετών και με πρόστιμο υψηλότερο των 16.000 δολαρίων.

Επίσης, ο κόσμος έχει την τάση να αγοράζει σκύλους γιατί προτιμά τα ράτσας που θεωρούνται πιο όμορφα και υγιή. Γι’ αυτό και η Ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τους φόρους για την αγορά σκύλων από καταστήματα. Συνεπώς, αυτή η αύξηση των φόρων ανάγκασε τους πολίτες να σκεφτούν άλλους τρόπους να αποκτήσουν κατοικίδιο, όπως το να υιοθετήσουν από το δρόμο.

Η κυβέρνηση άρχισε επίσης να τρέχει μια άλλη καμπάνια για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες. Αυτή τη φορά οι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να φροντίσουν αδέσποτα κατοικίδια. Και πολλοί ήταν αυτοί τα ερωτεύτηκαν και πάνω από ένα εκατομμύριο αδέσποτα σκυλάκια κατάφεραν να βρουν οικογένεια και ένα ασφαλές μέρος να μείνουν. Η επιχείρηση είχε τεράστια απήχηση στους πολίτες και το αποτέλεσμα ήταν το 90% περίπου του πληθυσμού να υιοθετήσουν έναν σκύλο.

Μετά από αυτή την επιτυχία, το 2011 δημιούργησαν μια ομάδα τους «Animal Cops», μια ομάδα αστυνομικών που ήταν υπεύθυνοι για την προστασία και την ασφάλεια των σκύλων. Σήμερα, τα κουτάβια που ζουν στην Ολλανδία δεν ζουν μόνο άνετα σε σπίτι, αλλά γίνονται δεκτά στα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και άλλα δημόσια κτήρια.

Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,493,ΑΠΟΨΕΙΣ,1500,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,563,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,213,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,528,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4842,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1605,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,314,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,100,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2415,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,624,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,659,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1787,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2310,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4019,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1147,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1158,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,629,ΥΓΕΙΑ,2375,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Πώς η Ολλανδία κατάφερε να γίνει η πρώτη χώρα χωρίς αδέσποτους σκύλους
Πώς η Ολλανδία κατάφερε να γίνει η πρώτη χώρα χωρίς αδέσποτους σκύλους
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι υπάρχουν σχεδόν 200 εκατομμύρια αδέσποτοι σκύλοι παγκοσμίως. Όμως, η Ολλανδία δεν περιλαμ
https://1.bp.blogspot.com/-KgepftmZhQM/XbV9rVZ8NDI/AAAAAAAB4xE/QvhBMG_pRP4hXLD6zJ7cvg-kFb9H8-bFwCLcBGAsYHQ/s640/pws-ollandia-ginei-prwti-xwra-xwris-adespota.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-KgepftmZhQM/XbV9rVZ8NDI/AAAAAAAB4xE/QvhBMG_pRP4hXLD6zJ7cvg-kFb9H8-bFwCLcBGAsYHQ/s72-c/pws-ollandia-ginei-prwti-xwra-xwris-adespota.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2019/10/pws-ollandia-ginei-prwti-xwra-xwris-adespota.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2019/10/pws-ollandia-ginei-prwti-xwra-xwris-adespota.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων